Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Neko je svojevremeno ostavio link za aplikaciju kroz koju pratite delove koje menjate na biciklu. Jel može podsetnik šta koristite?

ja imam excel tabelu :D

To nešto drugo je verovatno "Ko ti ovo radio?", ali ako je on radio, onda se kaže "nešto drugo".

On je zamenio samo kasetu, stavio skoro novu ultegru r8000, ja sam bio sa njim kada nameštao to, sve bilo kao po loju, podmazano i zategnuto.

Sutra ću baš da ga pitam koji deo je otišao.

Ja ću napraviti šta sam sve zamenio takodje. 😆 Da znam da se pozovem na garanciju 😁😎

Luft mozes da dobijes na free hub-u, koji je industrijski lezaj i on moze da propadne, tada imas osecaj da kaseta ima luft levo desno pa mislis da nje do nje.

Luft mozes da dobijes na free hub-u, koji je industrijski lezaj i on moze da propadne, tada imas osecaj da kaseta ima luft levo desno pa mislis da nje do nje.

Upravo tako. Evo malopre pitao na viber šta otišlo. Zameniće to sutra i idemo vožnja.

Samo mi nije jasno, da on nije loše stavio kasetu pa da ležaj posle prve vožnje ode u večna lovišta ili se tako palo zbog zamora materijala?

Kasetu ne mozes staviti pogresno, free hub i ma svoje zube/kanale po kojima kaseta upada.
Free hub moze da strada posle xxxx kilometara.

Ovako nešto je kod mene sa tim što pri obrtanju pedala, kaseta jedva da se primećuje da mrda. Kada se zaustavi, prstom se pomera bez problema.

Koliko često menjate gume?

Vozim na istim već tri godine, ne znam da li im je vreme ili ne. Nisam primetio da se klizaju i slično. U pitanju su Maxxxis 29'', ne znam tačnu oznaku napamet, i stoje mi na Scott Scale-u koji vozim samo po gradu/asfaltu.

ja sam menjao na 10k km

Vozim na istim već tri godine, ne znam da li im je vreme ili ne. Nisam primetio da se klizaju i slično. U pitanju su Maxxxis 29'', ne znam tačnu oznaku napamet, i stoje mi na Scott Scale-u koji vozim samo po gradu/asfaltu.

Ako tu to mtb gume a mislim sa jesu, asfalt im skrati životni vek jer nisu za to presvidjene.

Ja sam sada uzeo GP5000 i ne planiram da je menjam dok sama guma ne krene da se cepa 😁

Na drumskim gumama često postoje kontrolne rupice. Dok se to ne uglača, guma nije potrošena. Ja sam GP5000 menjao na 7-8k, jer krenu da se lakše buše, iako su rupice još bile vidljive.
Kome bicikl stoji napolju, treba da proveri i da guma nije ispucala od starosti (neke umeju da stradaju nakon samo 2 godine, iako bi trebalo da traju mnogo duže, ako se ne voze previše).

Na drumskim gumama često postoje kontrolne rupice. Dok se to ne uglača, guma nije potrošena. Ja sam GP5000 menjao na 7-8k, jer krenu da se lakše buše, iako su rupice još bile vidljive.
Kome bicikl stoji napolju, treba da proveri i da guma nije ispucala od starosti (neke umeju da stradaju nakon samo 2 godine, iako bi trebalo da traju mnogo duže, ako se ne voze previše).
Da, svaka guma ima te kontrolne rupice/linije preko kojih ne bi trebalo da se ide tj. koristi guma.
Svi faktori uticu na istrajnost i sam kvalitet gume.
Ja trenutno svoje vozim (Nobby Nic) od 2017 a polovne sam ih uzeo, nisam nesto preterano preseo sa njima, vise su stojale, kramponi su jos uvek ok ali sa strane su pocele da se pojavljuju sitne pukotine, vreme im je za zamenu.
Ovih dana treba da mi stignu nove, isto Nobby Nic.

Juče kada sam menjao gumu, našao sam gde je izbušena guma. Rupica kao da je neko iglom probušio, minimalna. Proverio spoljašnu vizuelno iznutra i sve je bilo oke.

Moram definitivno da izbegavam gradske ture po Kragujevcu, jer se plašim da ću tu da ostanem bez celog točka. Par puta što sam bio po gradu, morao je zadnji točak da se centrira.

Postoji jedna anegdota za Kragujevac. Vulkanizeri trljaju ruke. :D

To je nosač za 2 bicikla.
3 komada se baš češu međusobno

Tu će iči samo jedan bicikl za sada. Pada mi na ideju da odsečem cev da bude samo za jedan bajs. Prosto. :)

Popravljen mi je bicikl, Uglavnom šta reči, ne znam kako mi radio bicikl, tj obrtanje pedale i to punih 70 km kod jedne vožnje plus 45 kod druge vožnje. Puklo sve iznutra, ležajevi i konus, namučio se da sve povadi.

Neko je svojevremeno ostavio link za aplikaciju kroz koju pratite delove koje menjate na biciklu. Jel može podsetnik šta koristite?
Najlakse da uneses na stravi kada si promenio deo, i onako je sve sinhronizovano sa njom i ne treba dodatna aplikacija.

Menjas kad se potrose, kako drugacije....
Zavisi koja je guma performance gume traju krace, tako da ja njih ne volim narocito pa biram neke srednje kao sto je na primer obicni grand prix (ne 5000) on traje bar 50% duze otprilike nekih 15k ako se pre toga ne osteti posto su sve to tanke kevlarske gume.

I jako bitno da bi gume trajele koliko treba je da ih na 50% zivotnog veka zamenis prednja/ zadnja

Ovako nešto je kod mene sa tim što pri obrtanju pedala, kaseta jedva da se primećuje da mrda. Kada se zaustavi, prstom se pomera bez problema.

Ti si skoro menjao kasetu?
mogu da se kladim da taj "majstor" nije dobro zategao kasetu i ti si naravno uspeo da je odsrafis.

Najlakse da uneses na stravi kada si promenio deo, i onako je sve sinhronizovano sa njom i ne treba dodatna aplikacija.
Kako se unosi deo na Strava?

Uzeću ga. Nema veze što je za tri, možda će nekad dobro da dodje.
Obrati pažnju da ovi nosači mogu ad se razlikuju u zavisnosti od automobila do automobila. Gledamo 2 ili 3 veća brenda koji to proizvode i mog automobila nema na spiskovima kao podržan model. Za moj nude ili krovnu varijantu ili na kuku.

Ti si skoro menjao kasetu?
mogu da se kladim da taj "majstor" nije dobro zategao kasetu i ti si naravno uspeo da je odsrafis.
Bio sam sa njim kada menjao pogon napred i kasetu pozadi, zatezao je jako, ima sav potreban alat. Jedino da sam ja baš na tom usponu uspeo to što kažeš ali opet, otišlo nešto drugo.

Obrati pažnju da ovi nosači mogu ad se razlikuju u zavisnosti od automobila do automobila. Gledamo 2 ili 3 veća brenda koji to proizvode i mog automobila nema na spiskovima kao podržan model. Za moj nude ili krovnu varijantu ili na kuku.

Na slici vidim kao za moj auto. Ne mora da znači ako nije za tvoj auto da neće.

Bio sam sa njim kada menjao pogon napred i kasetu pozadi, zatezao je jako, ima sav potreban alat. Jedino da sam ja baš na tom usponu uspeo to što kažeš ali opet, otišlo nešto drugo.
Kod mene na biciklu na dosta šrafova, ako ne i na skoro svim pozicijama koje se dotežu, piše na koliko Nm. Nema tu jako ili slabo, već koliko je propisano.

Na slici vidim kao za moj auto. Ne mora da znači ako nije za tvoj auto da neće.
Ako proizvođač kaže da nije za moj auto, onda sigurno JA NEĆU :)
Nisam siguran da li bi mi bilo gore da otpadne bicikl ili da mi napravi štetu na automobilu.

Ako proizvođač kaže da nije za moj auto, onda sigurno JA NEĆU :)
Nisam siguran da li bi mi bilo gore da otpadne bicikl ili da mi napravi štetu na automobilu.

Meni je auto iz 2003 godine, lumuzine su skoro sve pa iste pozadi. Ako postoji dužina kaiša, ima da odradi posao. Ja ću postaviti i testirati.

Немој после да буде: отпао ми гепек 😎

ili puklo mi staklo :D

Па да, делови за бициклу из Кине, ал ауто мора из Немачку.

ides preko weba, ne preko aplikacije na link:
tu kreiras bajk, pa onda i delove, snacices se dalje i sam...

moze bukvalno sta god hoces da uneses...,
ja sam bukvalno unosio i kada sam bateriju na senzoru ili plocice zamenio da vidim koje ce koliko da traje.

.Screenshot_20250620_185406_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Nazad
Vrh Dno