Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Da li su odnosi visine vozaca i velicine bajseva isti kod gravela i MTB?.......ja sam malo manji od 185 i MTB mi odgovara velicina L....da li bi gravel M bio mali za mene?

pa i ne bas

geometrija gravela je negde izmedju mtb i road endurance bicikla

takodje ima i vise tipova gravela, ima adventure i race oriented, drugacije geometrije, nista ekstremno, ali opet dovoljno da su drugaciji

ali sve zavisi od proizvodjaca do proizvodjaca, tako da bi trebalo vise gledati mere nego to S M L
skoro svi proizvodjaci imaju na sajtu detaljno sve mere bicikla

Na sajtu merida-bikes stoji da je M gravel za 173 do 185.....znaci otprilike kod gravela je M ono sto je kod MTB-a L

takodje nije isto L xc mtb i enduro/trail mtb, imaju drugacije amortizere itd... da ne gledamo sada i dh modele :)

uzmi neki L enduro mtb i neki M gravel na njihovom sajtu pa uporedi dimenzije, najbolje tako
plus izmeri te iste dimenzije na biciklu koji trenutno vozis (ako vec vozis nesto sto ti odgovara)

Da li moze neko da mi kaze, ako je imao iskustva sa kupovinom preko aliekspresa grupe delova za bicikle,
Kakvog su kvaliteta i da li su to original delovi shimano?
Ja nisam nasao da ima ociglednih kopija na aliexpress. Ako nadjes dobru cenu sa malim shipingom, uzmi slobodno, delovi su originalni i novi.
Sva je prilika da bi ona dva nemacka sajta mogla da imaju bolju krajnju cenu (sa ukljucenim shippingom), ali ako nadjes na aliju, bez brige.
Ja sam uzeo brdo delova i sve je super. Vecina mi dodje u originalnoj ambalazi.
E sad, ja sam kupovao preko kineskih partnera sa kojima inace radim preko posla. Oni mi sluze kao prvi filter. Neki prevaranti odmah odbiju da saradjuju sa njima tako da uglavnom ostaju pravi trgovci.
Videces i po broju prodaja, a i po komentarima ko je pravi prodavac

zadnji put kada sam gledao sa tih nemackih sajtova ne salju Shimano u Srbiju

zadnji put kada sam gledao sa tih nemackih sajtova ne salju Shimano u Srbiju
Aha, moguće da su ih napenalili jer imamo distributera lokalno.
Malo je bezveze ograničiti krajnjeg kupca na izbor, ali šta sad. Raznovrsnost na bike24 i kod nas je nebo i zemlja.

i raznovrsnost i cene :)

Ja nisam nasao da ima ociglednih kopija na aliexpress. Ako nadjes dobru cenu sa malim shipingom, uzmi slobodno, delovi su originalni i novi.
Sva je prilika da bi ona dva nemacka sajta mogla da imaju bolju krajnju cenu (sa ukljucenim shippingom), ali ako nadjes na aliju, bez brige.
Ja sam uzeo brdo delova i sve je super. Vecina mi dodje u originalnoj ambalazi.
E sad, ja sam kupovao preko kineskih partnera sa kojima inace radim preko posla. Oni mi sluze kao prvi filter. Neki prevaranti odmah odbiju da saradjuju sa njima tako da uglavnom ostaju pravi trgovci.
Videces i po broju prodaja, a i po komentarima ko je pravi prodavac
Hvala buraz na informaciji. Ja cu da vidim sta i kako.

Molim.
Ostavi ovde linkove pre kupovine da preletimo i mi ostali taj oglas da nekome možda zapadne za oko neki detalj.
Realno, ako prodavac hoće da te prevari, staviće slike originala, a poslati šta hoće. Po mom iskustvu se kopije (bilo čega) definišu sitnim slovima kao kopije ili slično originalu jer je i kod njih prekršaj da kopiraju direktno.

Prosta pravila vaze na aliexpresu...
ako ne pise u opisu da je to shimano (ili neki drugi brend) onda to i nije shimano, ma sta pisalo na slici.

ako pise u opisu da jeste onda je original.
Ako je u pitanju neki originalni deo oni to vec u naslovu stave ime tog brenda.

U principu ima originalnih brendova tamo ali cena za to nam nije uvek povoljna,
obicno bude lokalno dostupan original povoljniji.

Molim.
Ostavi ovde linkove pre kupovine da preletimo i mi ostali taj oglas da nekome možda zapadne za oko neki detalj.
Realno, ako prodavac hoće da te prevari, staviće slike originala, a poslati šta hoće. Po mom iskustvu se kopije (bilo čega) definišu sitnim slovima kao kopije ili slično originalu jer je i kod njih prekršaj da kopiraju direktno.
Kada nesto resim da uzimam saljem linkove 👍

definisi povoljnu cenu?

i koliko cenis svoju glavu da vredi?

Slažem se sa @illidan . Da je drum pa hajde, ja naručio kacigu belu sa AliExpress ali za mtb gde je mnogo veća verovatnoća za pad, ne treba da se štedi.

Za taj novac imaš veliki izbor.

da li vise mtb enduro za vecom zastitom pozadi ili neku xc?

imas i cele kategorije na oba sajta pa pregledaj

mogu da se nadju i nove na cikloberzi, samo sto ne mozes da probas

Evo da se napokon pohvalim. :D
Kad idemo da gorimo drumove? :)

Vikend je bio zanimljiv.
Subota: Ćuprija - Sokobanja /noćenje
Nedelja: Sokobanja - Rtanj - Ćuprija

SC_0396.png SC_0397.png

@MilanBre - Ako voliš da ne voliš sebe, preporučujem ti potez Sokobanja - Rtanj. Posle ćeš me voleti ili psovati :)

Rutu od ĆU do Sokobanje nisam snimao, sem par slika okoline. Ostatak slika - https://ibb.co/album/WDsYmZ

SGCAM_20250614_092645432.jpg

SGCAM_20250614_102334461.jpg

SGCAM_20250615_084501382.jpg

SGCAM_20250615_093721991.jpg

SGCAM_20250615_101105621.jpg

SGCAM_20250615_101148755.jpg

Danas predveče odradim svoj PB na potezu do Sisevca - nekih 3 i po minta bolje od zadnje vožnje pre ~3 nedelje.

SC_0394.png

SC_0395.png

@r!sc!

Vozio sam nešto slično ali teže. Zaječar-Boljevac-Sokobanja-Knjaževac-Zaječar.

Za mesec dana idem na odmor pa ću dva dana biti u Zaječaru, naravno, samo zbog te rute. Odlična ruta za mučenje.

Još je bolja ako se umesto regionalnog puta Zaječar-Boljevac ode na Zaječar-Planinica pa tim starim putem za Boljevac pa za Sokobanju.

Brda i usponi koliko hoćeš.

Ali ***, ja to volim. 😁 Nekako se na brdima ne umaram toliko kao na ravnom.

Poslednja izmena:
Pa tebi neprijatelj nije potreban :D

Možda nisi video - koju si kacigu pazario na AE?

da li vise mtb enduro za vecom zastitom pozadi ili neku xc?

imas i cele kategorije na oba sajta pa pregledaj

mogu da se nadju i nove na cikloberzi, samo sto ne mozes da probas
Full face

ima ih, ne mnogo

u PB samo jedna i malo je skuplja (doduse na akciji)

Ovu.

Neprijatelj mi je saobraćaj ovde samo. Mnogo mi odlazi pažnja na to.
Jel ti stigla?
Generalno, kako rešavate "softver" kacige, ovo unutra što je prikačeno čičak trakama. Jer to može da se kupi i zameni kad propadne (čak i kod frimiranih modela), ili to određuje životni vek kacige?
Na staroj, koju još koristim, propalo...
Evo da se napokon pohvalim. :D
Gde naći ovakav ili sličan bike stand? A da nije preskup...

Nazad
Vrh Dno