Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Lidl? Ili Decathlon

Jel ti stigla?
Generalno, kako rešavate "softver" kacige, ovo unutra što je prikačeno čičak trakama. Jer to može da se kupi i zameni kad propadne (čak i kod frimiranih modela), ili to određuje životni vek kacige?
Na staroj, koju još koristim, propalo...

Gde naći ovakav ili sličan bike stand? A da nije preskup...
zavisi od brenda (modela) ja za moju scott imam u planetbike rezervne sundjere, vec sam menjao jednom :)

stand iz lidla bude oko 3-4000din, prodaje se i na cikloberzi s’vremena na vreme za oko 50€

Ovaj je iz Lidl-a, bio na akciji sa 5k na 4k.😀
Zna da bude i 2.5k ili 3k kad su poslednji primerci ali ja nisam hteo više da čekam, jer mi uvek se rasproda.

Jel ti stigla?
Generalno, kako rešavate "softver" kacige, ovo unutra što je prikačeno čičak trakama. Jer to može da se kupi i zameni kad propadne (čak i kod frimiranih modela), ili to određuje životni vek kacige?
Na staroj, koju još koristim, propalo...

Nije, tek čeka avion. Nije mi hitno. Bitno da mi dodje pre avgusta a hoće mnogo pre.

Onaj šorc što sam naručio stigao još u petak u pošti u KG, medjutim, poštar ne donosi. Danas pustio mejl pošti, nema odgovora.

Sve bolje i bolje idem u brda. Samo da je dobar asfalt i bicikla ide. Na početku mi 5 odsto bilo problem, sada kreće napor da me hvata na 7 a na 10 mi je teško, no nema predaje, obrtam. Biću zadovoljan da do polovine jula dodjem do toga da mogu lagano da guram 8 odsto kao sada 5 odsto uspona.

Prošle godine mi bilo mnogo lakše sa 42 zuba pozadi ali sam bio mnogo sporiji.

Da li neko ima spejser ili možda zna gde ga nabaviti?

Uzeh za ženin bajs zadnji točak, a posebno i 7s kasetu, međutim kad sve stavim i zavrnem, kaseta ima lufta. Taman da stane još jedan zupčanik.

Uzmi sa stare kasete...
Ako nemaš onda u neki servis to se i onako baca

Stara kaseta je ona racna, račna, kako li već, na navoj.

ima drugar, nadam se, pa je rešen taj problem.

Trebaće mu po svemu sudeći 2 spejsera.
Nadam se da 1 već ima, tj. da je došao uz kasetu.

GP5000, toliko cenjena guma a mislim da nisam prošao ni 500 km sa njima, zadnja guma se negde probušila. Još za tako skupu gumu da se raspadaju gumene nalepnice sa strane.

kakve nalepnice?

GP5000 nije guma od 1kg da je tesko probusiti, to je high performance guma. a probusi se unutrasnja (kroz spoljasnju), sa tubeless nemas tih problema.

Oznake na gumi. Kao da je tanak sloj prelepljen preko gume i to je pocelo da otpada.

Videcu danas, svakako idem kod servisera da odradimo jos nesto pa cu i gumu srediti.

Dok sam bio na shwalbe, po kakvim sam sve terenima bio, guma je i posle 1000+ km bila ista. :D

imam vec druge 5000 nikad mi se nista nije odlepilo, ono sto pise Continental GP5000 i nemacka zastava je prefarbano belim preko gume

te shcwalbe na treking bajsu? sigurno marathon od kilo? to ne znam kako se busi, jedino busilicom

jel to neki stari 3x7?

Jedan deblji spejser će tu trebati, koliko vidim lufta 4mm.

imam vec druge 5000 nikad mi se nista nije odlepilo, ono sto pise Continental GP5000 i nemacka zastava je prefarbano belim preko gume

te shcwalbe na treking bajsu? sigurno marathon od kilo? to ne znam kako se busi, jedino busilicom

Bila je Schwalbe Hurricane, tezina oko 540 grama po gumi.

Duplo teza od conti :)

Duplo teza od conti :)

Da, ali je i sira bila za 2 ili 2.5 puta.

Jel ima neko preporuku za nosac bicikle koji se kaci na gepek, ne preko kuke niti preko krova. Imam limuzinu bmw serije 3 iz 2003 godine. Muka mi vise da skidam tockove pa da tockove stavljam u gepek a biciklu na zadnje sediste.

Kao poruceno, malopre se prosetam do maksija, nosac za tri bicikle, 5600 dinara. Kaci se na gepek. :D

Skinuo gumu, to je tako sitna rupa kao da sam na iglu izbušio gumu.

Od naprezanja na brdima, malo sam skembao zadnju kasetu 😆

Šta znači "skembao"?
Ako si je oštetio, zašto misliš da je od brdske vožnje?

i ako moze slika kako izgleda nosac :)

Šta znači "skembao"?
Ako si je oštetio, zašto misliš da je od brdske vožnje?

Pa malo jače išao po brdima, vežbao da idem jače na 5 odsto pa otišao u veću brzinu i onda ustao i tako peglao, onda kada sam smanjio brzinu i kada sam počeo opet da pedaliram, preskočio lanac i tako preskakao s vremena na vreme u toku vožnje. Malo kod servisera, ona se klati, ima luft. Srediće to čovek do sutra pa me očekuje vožnja opet po brdima.

Sledeća radna nedelja, od pon do petka, ne mogu voziti jer me hvata dežurstvo do osam sati uveče. Umesto vožnje, očekuju me čučnjevi i iskoraci, plank i trbušnjaci.

Kako se kaseta ošteti od vožnje uzbrdo? Gledam, moja je prešla 16 hiljada kilometara i popela 107 hiljada visinskih metara (Kopaonik, Fruška, Divčibare, Debelo Brdo, Tara, Kadinjača...), a ništa joj ne fali. A uglavnom sam 80+ kilograma, nisam baš lagan.
Edit: postovali skoro istovremeno.
Nešto tu nije bilo montirano kako treba, ne sme to tako da se klati i preskače, sve i da si Mads Pedersen i da biješ 1500+ wati.

Poslednja izmena:
i ako moze slika kako izgleda nosac :)

Nisam uzeo, sutra ću da ti slikam. Meni ne odgovara jer je za tri bicikle ali šta da radim, ću ga uzmem na kraju jer je jeftinije nego što se prodaje po internetu.

Paše i na limuzine.
Kako se kaseta ošteti od vožnje uzbrdo? Gledam, moja je prešla 16 hiljada kilometara i popela 107 hiljada visinskih metara (Kopaonik, Fruška, Divčibare, Debelo Brdo, Tara, Kadinjača...), a ništa joj ne fali. A uglavnom sam 80+ kilograma, nisam baš lagan.

Sa kasetom je sve u redu. Ona je ispravna ali je otišlo nešto drugo, sad ne mogu da setim šta mi lik rekao.

Realno, stara je bicikla, očekivao sam zamor delova.

A i šta je komično, mora da mi centrira točkove.

Putevi van Kragujevca su ekstra ali u samom gradu to nije za drumsku biciklu nego za mtb.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno