Koliko imaš kasa?Da li neko uspeo samostalno da zameni BE u intraster kasi?
Problem je što Zakon o fiskalizaciji ne pominje to eksplicitno, zato sam i pitao, mada može da se nasluti po specifikaciji šta račun treba da sadrži, dok ovaj loše odštampani u suštini ne sadrži ništa u potpunosti sem iznosa i vremena. U međuvremenu sam, međutim, našao Pravilnik (da mu ne pišem puno ogromno ime), u kom su stvari već eksplicitnije. Po njemu je jasno da izdati račun mora da bude proverljiv, a ima i mnogo drugih pravila za koja prvi put čujem. Svakako vrlo zanimljiv tekst, ali kasno sam ga našao.Po zakonu račun mora da bude čitak i da ga je moguće skenirati što u ovom slučaju nije moguće jer je QR kod odsečen.
U to se već ne razumem, ali pretpostavio sam da je neka glupost. Pogotovu mi je čudno što su im ranije bili normalni, ali izgleda da su u međuvremenu uzeli novi softver, pa im se zato poremetilo. Ne znam čiji im je stari bio, nije pisalo na računima, ali novi je Aria, piše na dnu, pa je možda i njihova krivica što im nisu to podesili kako treba.Problem je glupost koja se svodi na pogrešno podešenu veličinu papira/margine u softveru i sramota je da to traje mesecima jer se rešava za par minuta.
U zakonu ne, ali piše u pravilniku:Problem je što Zakon o fiskalizaciji ne pominje to eksplicitno, zato sam i pitao, mada može da se nasluti po specifikaciji šta račun treba da sadrži, dok ovaj loše odštampani u suštini ne sadrži ništa u potpunosti sem iznosa i vremena. U međuvremenu sam, međutim, našao Pravilnik (da mu ne pišem puno ogromno ime), u kom su stvari već eksplicitnije. Po njemu je jasno da izdati račun mora da bude proverljiv, a ima i mnogo drugih pravila za koja prvi put čujem. Svakako vrlo zanimljiv tekst, ali kasno sam ga našao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari