Koliko imaš kasa?Da li neko uspeo samostalno da zameni BE u intraster kasi?
Problem je što Zakon o fiskalizaciji ne pominje to eksplicitno, zato sam i pitao, mada može da se nasluti po specifikaciji šta račun treba da sadrži, dok ovaj loše odštampani u suštini ne sadrži ništa u potpunosti sem iznosa i vremena. U međuvremenu sam, međutim, našao Pravilnik (da mu ne pišem puno ogromno ime), u kom su stvari već eksplicitnije. Po njemu je jasno da izdati račun mora da bude proverljiv, a ima i mnogo drugih pravila za koja prvi put čujem. Svakako vrlo zanimljiv tekst, ali kasno sam ga našao.Po zakonu račun mora da bude čitak i da ga je moguće skenirati što u ovom slučaju nije moguće jer je QR kod odsečen.
U to se već ne razumem, ali pretpostavio sam da je neka glupost. Pogotovu mi je čudno što su im ranije bili normalni, ali izgleda da su u međuvremenu uzeli novi softver, pa im se zato poremetilo. Ne znam čiji im je stari bio, nije pisalo na računima, ali novi je Aria, piše na dnu, pa je možda i njihova krivica što im nisu to podesili kako treba.Problem je glupost koja se svodi na pogrešno podešenu veličinu papira/margine u softveru i sramota je da to traje mesecima jer se rešava za par minuta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari