Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Previše ste opterećeni težinom. Da razumem da je razlika i po nekoliko kilograma, ovde se meri u gramima. Umesto grupe delova, smrša se, em benefit na zdravlje, em na dzep.

Ma to su samo naslovi za pecanje. Inače, volim te kompaktne stvari i koliko im se pažnje pridaje.

ali kada smrsas i imas laksi bicikl to je win win :)

Ja sam od 10 februara pa do sada smršao 17 kilograma, putem ishrane. Tek ima koliko, 3 nedelje kako vozim malo ozbiljnije tako da ne znam da uporedim kada sam imao 100 kilograma i sada sa 83 jer kada sam imao 100 kilograma, bilo šugavo vreme + bicikl mi nije bio spreman za sezonu.

Ja sam fanatik, ja volim da mi bude teže. Juče mi lik reče što mi opravlja bicikl, svi beže od ta brda, ti ih jedino voliš. Meni je je to draž da se mučim :D

no pain no fun (gain) :)

Ja sam od 10 februara pa do sada smršao 17 kilograma, putem ishrane. Tek ima koliko, 3 nedelje kako vozim malo ozbiljnije tako da ne znam da uporedim kada sam imao 100 kilograma i sada sa 83 jer kada sam imao 100 kilograma, bilo šugavo vreme + bicikl mi nije bio spreman za sezonu.

Ja sam fanatik, ja volim da mi bude teže. Juče mi lik reče što mi opravlja bicikl, svi beže od ta brda, ti ih jedino voliš. Meni je je to draž da se mučim :D
Kakva ishrana je u pitanju, moze neki info. :)

Previše ste opterećeni težinom. Da razumem da je razlika i po nekoliko kilograma, ovde se meri u gramima. Umesto grupe delova, smrša se, em benefit na zdravlje, em na dzep.
Naprotiv, tezina na bajku se narocito medju amaterima previse potcenjuje.

jesu te ustede po nekoliko stotina grama, ali na mnogo mesta, i to na kraju bude dosta kilograma.

• prvi i najpocenjneniji napunjen bidon, od 600g do 1.5kg koliko najcesce nosi nejaki pocetnik
  • gume unutrasnje od 30g pa do 600-700g pa puta dva jer imate 2 komada, pa jos ako ima rezervna (pocetnik uvek bira deblje jeftine gume misleci da se teze buse)
-pedale od 200g do 1kg
- tockove da ne pominem, tu tu je razlika verovatno od 2-10kg (pocetnik uvek bira celicne sa puno zbica)
-Spoljnje gume od 300g do 2kg pa opet puta dva... (pocetnik ce birati debelu siroku kramponku sa zicom)
- gde je grupa, sediste.... (sto deblje to teze...)
pa na sve dodajte i aerodinamiku koja sve ovo mnozi puta 2 (majca, gace....to je za pedere 😁 )

na sve to apsoutno je nebitno koliko sam vozac ima kg, (on je konstanta) to samo moze da pomogne ako je laksi.

na kraju na tu svu neumoljivu matematiku dodajte da jedan nejaki amater kome "nije vazna tezina" jos nosi ranac na ledjima i majcu koja vijori na vetru i po pravilu ima i manje snage po kg mase od nekog kome je sve to bitno.

i onda kaze lako je tebi ti imas dobar bajs.

Poslednja izmena:
Moj bicikl jeste karbon ali teži je svakako od većine drumaša jer kao što sam ranije rekao, moj bicikl nije drumaš klasični nego endurance.

Trenutni bicikl je lakši od prethodnog, sada sam stavio ultregru r8000 pozadi kasetu i napred r7000 105, nosim sa sobom dve gume, alat, mini pumpu i dva bidona i teram, bitno da izlazim gde se zaputim, verujem da bi mi bilo lakše da mi bicikl lakši ali nisam opterećen time.

Ko je iz Nisa i okoline zna sigurno gde je Vidriste. Ja sam probao danas da idem do tog mesta ali preko Cerje. Od mene do vidirista ima oko 22 km birao sam taj put da probam uzbrdice stigao do pola i mrtav sam bio i odustao. Icicu u nedelju ali drugim laksim putem za koji km duze.
Evo slike, druga dokle sam stigao hahaha.

Prilozi

• 1000011423.jpg
    1000011423.jpg
    119.7 KB · Pregleda: 48
  • 1000011425.jpg
    1000011425.jpg
    108.6 KB · Pregleda: 39
Ko je iz Nisa i okoline zna sigurno gde je Vidriste. Ja sam probao danas da idem do tog mesta ali preko Cerje. Od mene do vidirista ima oko 22 km birao sam taj put da probam uzbrdice stigao do pola i mrtav sam bio i odustao. Icicu u nedelju ali drugim laksim putem za koji km duze.
Evo slike, druga dokle sam stigao hahaha.

Sada gledam, tu gde si stao, odatle kreće uspon oko 3.5 km i to baš ozbiljan, ima 10, 11 ,12, 13, 14 procenata. Moraš biti spreman ili mnogo zuba pozadi da bi izvukao :)

Tako nešto ja tražim ovde ali nema :(

Sada gledam, tu gde si stao, odatle kreće uspon oko 3.5 km i to baš ozbiljan, ima 10, 11 ,12, 13, 14 procenata. Moraš biti spreman ili mnogo zuba pozadi da bi izvukao :)

Tako nešto ja tražim ovde ali nema :(
Dodji ovde veruj mi to ti je isto kao i na kop :D
Imao sam volju pretpostavljao sam da necu moci ali sam hteo da vidim

Ja sam planirao da idem samo subotu ali me sada vuče da odradim i u nedelju na kopu.

Sada ne znam šta da radim. U nedelju je dosta mešano, asfalt - gravel ako je verovati po njihovoj mapi.

Na TDK nema gravel, ali ima delova gde je loš asfalt. Generalno, loš asfalt nije problem uzbrdo, ali nizbrdo može biti gadno.
Edit: nedelja je ista kao prošle godine subota, definitvno nije gravel, RwGPS mape nisu ažurne ako njih gledaš.

Poslednja izmena:
Na TDK nema gravel, ali ima delova gde je loš asfalt. Generalno, loš asfalt nije problem uzbrdo, ali nizbrdo može biti gadno.
Edit: nedelja je ista kao prošle godine subota, definitvno nije gravel, RwGPS mape nisu ažurne ako njih gledaš.

Proverio sam, u pravu si, nema gravel oba dana nego su verovatno zbog lošeg asfalta tako mape uradjene.

Slažem se, kada je loš asfalt, kočim non stop. Uzbrdo nije problem jer idem polako pa mogu da vidim sve rupe. Biće mi iskreno zanimljivo da je ceo put samo za nas bicikliste.

Ako neko ide, neka se javi.

Nije ni čudo što su najbolji biciklisti iz zemalja gde su putevi piste.

Koliko dobar asfalt znači to je neverovatno.

Na par deonica su se tresli bubrezi koliko je loš put bio, poželeo sam svoj treking od prošle godine ali bile su i super deonice gde sam peglao bez problema preko 35 na sat.

Loše deonice me baš uspore i ubiju mi volju.

Ispraznila da baterija na kurblu pa wati i kadenca nisu meredovni.

Prilozi

• Screenshot_20250614_121019_Connect.jpg
    Screenshot_20250614_121019_Connect.jpg
    89.3 KB · Pregleda: 29
Ја одвезао планирану стотку. Касно сам кренуо, било већ пола 11. Увати ме врућина, 30+ степени. Првих 45км лагано, остатак је био плач мајке Божје. Једва сам се догегао до куће. Фазон скоро пола сата спорије него иначе. Ал добро, каже гармин да сам сад 63% аклиматизован на врућину 🤣

Prilozi

• Screenshot_20250614_145352_Connect.jpg
    Screenshot_20250614_145352_Connect.jpg
    88.8 KB · Pregleda: 14
Ja moram sad češće da treniram.

Kada radim, onda oko 60 km utorak i četvrtak, onda vikendom moram oba dana da povežem po 100 km da bi se spremio za Kop.

I da, uspon, uspon i uspon! 😆

nadji neko brdo 500-600m sa nekim ok usponom, pa radi intervale :)

Nazad
Vrh Dno