Šta je novo?

USB kablovi i punjači - Aliexpress i Temu

Onda Madjari imaju "pozdrave" od mene.

EDIT: Na C1 portu ne puni laptop (Yoga 6 13 ARB8, 45W), uredno puni Macbook Air M1 (30W) i telefon.
Na C2 portu puni Yogu6 ali "sporo", takodje bez problema puni Macbook i telefon.
Sve ovo sa Toocki 100W kablom.
Nisam zadovoljan.

Poslednja izmena:

EDIT: Na C1 portu ne puni laptop (Yoga 6 13 ARB8, 45W), uredno puni Macbook Air M1 (30W) i telefon.
Na C2 portu puni Yogu6 ali "sporo", takodje bez problema puni Macbook i telefon.
Nisam zadovoljan.
Da nije zbog toga sto punjac i kabal nisu iste marke?

Ima jedno 20 protokola i mora bas da se natempira sve, dovoljno je da punjac ili kabl nesto ne podrzavaju i to je to.

Saltaj sa drugim kablom ako imas

@Burgija ne moras citirati celu poruku ako odgovaras odmah ispod moje poruke (tj. one koju zelis da citiras), eventualno me taguj.

Sto kaze @Lanikor, previse kombinacija.
Stici ce uskoro (na carini je) i Toocki 65W punjac, pa cu videti da li ce Toocki punjac - Toocki kabl raditi bez problema.

Takodje i ovaj kabl ce stici uskoro pa cemo videti.

Nisam zadovoljan.
Cekaj, kako da ne puni sporo kad je 30W, a orig punjac 45W? :D ili ja nesto propustam? :D

@scylla
Moze da se dogodi da je protokol razlicit za punjac 65W i kabal 100W.
Ti protokoli su i izmisljeni za uzimanje novca, umesto da se svi "dogovore".

To je rupa na saksiji koju su plasirali nakon sto ih je EU poterala da svi furaju isti tip konektora na kablu punjaca.

Cekaj, kako da ne puni sporo kad je 30W, a orig punjac 45W? :D ili ja nesto propustam? :D
Ne propustas, C2 port jeste max 30W i zato "puni sporo".
Problem je C1 port koji je 100W i koji uopste ne puni Yogu6 (45W). :D\

@scylla
Moze da se dogodi da je protokol razlicit za punjac 65W i kabal 100W.
Ti protokoli su i izmisljeni za uzimanje novca, umesto da se svi "dogovore".
Pa ovo sada sto sam isprobao su 100W kabl i 100W punjac, ali razliciti brend.
Kad stigne punjac, isprobacu isti brend i kabl i punjac, ali bice 65W punjac i 100W kabl.
Tako da da, mozda i to ne radi kako treba. Videcemo.
Mozda narucim Essager kabl od 100W.
A i probacu sa ovim drugim 100W kablom.

Poslednja izmena:
Ako na trakingu piše: "Import customs clearance started" da li to znači da će mi naplatiti carinu?

@mlax37

To samo znaci da trebas da nastavis pracenje na sajtu Poste.
Ako "proleti" carinu nema naplate , ako zadrze posiljku velike su sanse da ce biti naplate....

@mlax37 u pravu si naravno, kad su oba porta aktivna, onda je 65W+30W.
Inace su oba po 100W max.

E sad, cudno da laptop prvi port uopste ne registruje, a na drugom se puni sporo...

PS: To procitao sa Aliexpressa. Na kutiji pise C2 - max 30W (samostalno naravno, ne C1+C2). :D
PS2: Isti oglas, listam nanize, na slici za Single port pise za C1 - 100W, za C2 - 30W. A iznad u tekstu pise i za C1 i za C2 - 100W... :D

Poslednja izmena:
Primer samo. Usb C kabl od Samsunga original dobijen uz tablet, neće da puni iphone 16 PM, niti npr ventilator sa vodom, kao da mu ne daje struju. Dok kada nakacim Samsung tablet/telefon on normalno radi.

Pišem, jer možda treba drugi kabl da probaš.

Stigao danas Anker 65w:

I just found this on AliExpress:
US $39.99 | Anker 735 USB C Charger (Nano II 65W) PPS 3-Port Phone Charger Fast Type C Charger Fast Charge For iphone 15/15 pro For Galaxy

Nije naplaćena carina. Plaćen 2100din, sa conis, stiglo iz Holandije. E sad da li je to tranzit nemam pojma

Stici ce uskoro (na carini je) i Toocki 65W punjac, pa cu videti da li ce Toocki punjac - Toocki kabl raditi bez problema.
Kad stigne punjac, isprobacu isti brend i kabl i punjac, ali bice 65W punjac i 100W kabl.
Stigao Toocki 65W, naplacena carina 280 dinara (Toocki placen ~6$).
Probao sa Toocki 100W kablom, uredno puni Yoga6 laptop.

Stici ce mi jos jedan 100W kabl (koji ima i video prenos), ali ako i on ne radi, mozda uzmem jos Essager 100W kabl pa da vidim da li ce Essager 100W punjac raditi s njim (puniti laptop).

pazario sam ovaj punjac sa temu-a

https://share.temu.com/Xs8RftT4i6A

podrzava bezicno punjenje i porucio sam silikonsku masku za S20 ultra, sa tim magnetnim drzacem.

kad prislonim power bank na telefon, zalepi se magnet i pocne kao da puni bezicno, pise na telefonu Brzo bezicno punjenje, ali se telefon uopste ne puni, eventualno 1% za 15 min ako ne koristim tel. da li neko zna sta bi mogao biti problem..? nemam drugi telefon sa bezicnim punjenjem da isprobam

Ono sto najvise predpostavljam da je do tog punjaca, da specifikacije nisu kao sto ni navedene, u prevodu ne puni 22,5W, vec 5W bezicno.
Druga stvar moze da bude i maska, ako je debela maska i los "kontakt" sa punjacem moze i do toga da bude.

Stigao AUFU magnetni kablic, uzeo sam kratku varijantu sa sve 3 glave.

Odlicno se drze zapravo, bitna mi je bila micro usb glava i ona bukvalno ne mrda iz JBL Flip 3, magnet je dovoljno jak da se ne razdvaja prelako i dovoljno slab da ne izvlaci glava.

Na poslednjoj slici se vidi kako podizem zvucnik kablom lagano i drzi se bez razdvajanja veze.

Juce i danas sam ga koristio da drzim JBL na powerbanku jer je baterija muerto i radi sve super.

Apsolutna preporuka.

I just found this on AliExpress:
US $1.94 | AUFU 540 Rotate Magnetic Cable 3A Fast Charging Type C Cable For Xiaomi Huawei Micro USB Data Cord Magnet Charger For iPhone 15

Prilozi

• 20250611_111140.jpg
    20250611_111140.jpg
    346.9 KB · Pregleda: 37
  • 20250611_172221.jpg
    20250611_172221.jpg
    655.8 KB · Pregleda: 27
  • 20250611_172225.jpg
    20250611_172225.jpg
    550.6 KB · Pregleda: 28
  • 20250611_172232.jpg
    20250611_172232.jpg
    715.7 KB · Pregleda: 29
  • 20250611_172248.jpg
    20250611_172248.jpg
    393.1 KB · Pregleda: 26
  • 20250611_172320.jpg
    20250611_172320.jpg
    444.1 KB · Pregleda: 29
  • 20250611_172332.jpg
    20250611_172332.jpg
    327.4 KB · Pregleda: 35
maska je bas tanka. sada sam probao drugi, neki prastari bezicni punjac koji podrzava 10w punjenje i puni se telefon ok.

na ovaj power bank sa temu-a sam sada probao iPhone X da punim bezicno, takodje kao pokazuje da se puni ali se ne napuni nista.

verovatno je samo 5w ili tako nesto.

a najvise me buni sto samsung s20u pokazuje brzo bezicno punjenje... zasto npr ne pokaze "sporo" punjenje..

bar je izlaz preko kabla ok na power banku, nece se baciti al ne radi kako treba

Verovatno ima neki protokol koji zavarava telefon da tako pokaze.
Makar mozes preko kabla da koristis power bank, ali nemoj mnogo da se nadas da je kapacictet pravi.
Jer i polularniji proizvodjaci power bank-ova imaju napisan kapacitet i stvaran, koristim Huawei i Varta pb.

ne nadam se da je kapacitet pravi, cenim da je oko 50-60% od navedenog. videcu jos kad ga testiram malo

ne nadam se da je kapacitet pravi, cenim da je oko 50-60% od navedenog. videcu jos kad ga testiram malo
Otvori lepo dispute sa korisnickom podrskom.Navedi da ne radi kako je deklarisano i vratice ti pare.
Vratice ti odmah na kreditni balans u visini iznosa koliko si platio taj bezicni punjac ili na tvoj racun iz banke ali se onda duze ceka.Ja se uvek dogovorim sa njima da mi uplate na kreditni balans i to uvek mogu da iskoristim prilikom sledece kupovine na temu.
Jednostavno punjac je los a oni su ga nakitili raznim specifikacijama koje u stvarnosti nemaju blage veze.
Tako da mislim da imas opravdanog razloga da ti vrate novac nazad.

US $3.56 | Xiaomi Original 120W Ultra Fast Charger QC 5.0 EU Plug 6A Type C Cable

US $1.67 | Original Xiaomi 6A 120W 2M
Charging Cable USB Type C

Coins cene

Poslednja izmena:
Tu je i Toocki 105W sa displejem i integrisanim kablom za oko 3$, samo drugacije rasporedjenih 105W po portovima.

Nazad
Vrh Dno