Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Mislim da je zato meni serija i super (dobro za mene) - nikad nisam bio Star Wars fan. Za mene je to zuti robot, kanta robot, i neka ekipa oko njih :) Dobro preterujem, ali univerzum, istorija trt-mrt nikad nisam ulazio dublje, jednotsavno me nije "uhvatilo"
I ja ih gledam lagano i uopste nije bitno da donesu nešto novo samo da je taj svet.

Što se mene tiče mogu da smeste jednu seriju o Boschu u taj univerzum da bude tipa Miller iz Expanse da rešava ubistva.

Onda mogu neku ala Blade Runner pricu da ubace.

Nema potrebe da bude SW main lore već samo da bude 😁

Krećem sa klincem sve SW koji beše onaj isčašeni redosled orvih 6 epizoda?

4,5,1,2,6,3

Jesam.dobro se setio, ovo je redosled najmanjeg spojlovanja

@emaremare, kontam da mislis na Machete redosled. Nisam znao napamet, pa sam morao da potrazim.

Redosled je 4, 5, (1), 2, 3, 6... neki cak izbacuju keca iz spiska, valjda jer je najslabiji (po mom misljenju), pa sam ga zato stavio u zagradu.

Da da to je to mačete, hvala

Sećam se to za keca ali nije bas toliko los da se izbaci, pa pobogu tu je džar džar 😁

Na svakih 10ak god repriziram SW i Indijanu. A sad gledam tačno je ep7 izašla 2015 a pre toga sam obnavljao. Kontam da i oni znaju da nam na 10 god ispari dovoljno da nam ih ponovo "prodaju".

Dada, prvi mi je Jar Jar pao na pamet kad sam razmisljao o razlozima zasto vredi pogledati epizodu 1 😅

Ma gde me briga za boju - koja god da je, nijedna mi sama po sebi neće popraviti stanje na računu.

Zavrsi se i handmaids tale. Serija je generalno ok ali i dalje stoji da su poslednjom sezonom upropastili sve. A i obistinilo se ovde nekima da je internet zajednica bacila tezak /spit po Mosovoj sto se tice sto zadnje sezone a pogotovo zadnje epizode. Zasluzeno.

Poslednja izmena:
Love, Death and Robots 4 sezona razočarenje za mene.

2-3 epizode valjaju, sve ostalo krš

Нетфликс продукција:
  • љубав, смрт и роботи (последње 2 сезоне)
  • црно огледало последња сезона
Губљење времена. Како која сезеона долази, све гори и гори садржај.

Black Mirror, poslednja epizoda da nesto vredi u ovoj sezoni.

Ransom (2017-2019)
3. (poslednja) sezona
promašaj od sezone. sad su kao detektivi a ne pregovarači. ima poneka dobra epizoda i to je to. šteta što prethodna sezona nije ujedno i poslednja

The Mentalist (2008-2015)
6. sezona
bolja od prethodne. ima dosta obrta. autor serije je doneo dobre odluke. Ajkula je ispala iz igre nakon 8. epizode. čak i ovde je "u svakoj čorbi mirođija" Pedro Paskal
@Martin Mystere tvoja omiljena glumica je opet u tebi omiljenom izdanju ;)

Stao sam posle četvrte jer su prestali da je emituju na TV a nije mi gušt da je gledam na Max-u ili da je strimujem odnekle drugde jer mi je tajming na TV baš lepo odgovarao - odgledam od ponoći do 1h i na spavanje...

A Ransom mi se nekako od samog starta nije dopao.

@momsab Da li si ti ikad u životu pogledao neku seriju osim onih koje se emituju na Fox/Star kanalima? 😂😂
Inače, u nedostatku boljih ideja pogledao sam Common Side Effects:

Znači... počinjem ozbiljno da se pitam da li sam ja stvarno toooooliki hejter ili su drugi ljudi koji daju ocene serijama ma teškim drogama? Ili možda nisam u toku da za animirane serijske važi neka drugačija skala gde se 8.6 ocena za animirano mapira u ocenu 7.0-7.2 za ne-animirani sadržaj.

Ovaj mediokritet od serije ljudi po internet etiketiraju kao najbolji SciFi u 2025 godini 😂😂😂😂 Smešno.
Za početak serija nema ni S od "science". Ne bih rekao da je mlaka kritika farmako-industrije čini SciFi žanrom.

Poslednja izmena:
Your friends and neighbours odlična serija ,biće i druge sezone .👌 Hamm sjajan kao po običaju ..Man Men nisam nikad završio ali izgleda da ću morati .

Mene je razocarala zadnja, znaci zbrzali su sve sto su mogli u nju..... Bukvalno mi je zgadila celu seriju, ali to sam mozda samo ja....

Mob Land, odlicna do kraja......

Ne secam se da sam video da je neko pominjao The Studio, zavrsena prva sezona, ismejavanje filmske industrije na kulturan nacin.....

E odlicno. Citam po netu da bi ipak bilo bolje da se pogledaju filmovi pa sam se na IMDBu pogubio sa nazivima i sta je pocetak a sta kraj.
Ici cu tako pa se mozda zainteresujem i za ostale filmove.
Krenuo sam sa klincem SW ponovo sve i mogu reći da sam ponovo zabezrknut epizodom 4 i 5 koliko je to dobro.

4 - A New Hope 1977
5 - Empire Strikes Back 1980

Spoiler jer je off druga tema ali da odgovorim čoveku.

Pre svega Andor je maestralan u svakom aspektu.

Moj ti je predlog da gledaš filmove i to 4,5, (1), 2,3, 6, Andor, Rogue One, Solo

1 je najslabiji od prvih 6 filmova ali ga ja volim jer je ipak uvod.

Rogue One i Andor mozes da rotiras.

Ne bih preskakao prvih 6 filmova sa ničime.

E da i Mandalorian i Boba Fet.

Veruj, uzmi i odgledaj 4 i 5 rpizodu i to ti je instant navlakuša.

7, 8 i 9 ne znam šta da ti kažem. Ok su i toliko. Možda budem imao drugo mišljenje na drugo gledanje koje uskoro sledi kad stignem do istih.

Poslednja izmena:
Može i Obi wan da prođe, bez zezanja. Neke stvari se kao razjasne između epizoda (filmova) 3 i 4 odnosno Osvete sita i Nove nade. Odgledao ga između Andor i Rogue One, 6 epizoda po 40-ak minuta, slistio za jedan dan. Ako je već neko krenuo nekakvim redom trebalo bi da pogleda i Kenobija, u principu po nekoj vremenskoj liniji ko hoće da gleda i taj serijal moglo bi i pre Andora a pogotovo pre Rogue. Mando mi je jako, jako zanimljiv, muzička podloga ubija, ne izlazi iz ušiju, završio drugu sezonu pa se bacio na Feta posle kojeg ću završiti Mandalorian.

Sve u svemu, godinama sam sve ovo izbegavao a odgledano ako ne tone različitog smeća a ono sve i svašta što ne valja a snima se toliko u zadnje vreme. Andor jeste liga za sebe, klasa za sebe i priča za sebe, što kažu pojedini forumaši u fazonu izlazi iz okvira cele franšize po kvalitetu odnosno iznad ovih ostalih serijala po mnogo čemu ali i sve ovo ostalo što sam do sada izgledao ne da ne valja, naprotiv.

A možda nisam ni imao prevelika očekivanja ;)

Poslednja izmena:
Totalno sam zanemario drugi deo poruke o_O video sam godinu 1977 i mislio da nastavljas sa drugom temom, nisam znao da je SW toliko mator.
Obzirom da sam vec zasao u seriju dovrsicu je pa cu onda krenuti sa filmovima hronoloski kako si napisao. Verujem da se radnje serije i filmova preplicu ali kapiram da su iz 2 ugla pa taj deo moze da ucini pricu zanimljivijom.

Slobodno možeš da odgledaš sve filmove paralelno dok gledaš serije. Samo npr Rogue One ostavi posle Andora kad si vec krenuo.

Serije su razradjene jer jelte serije su a filmovi su brzi i nabijeni akcijom.

O da zaboravio sam i na Obi Wan Kenobi isto jako dobar. Ali njega nikako ne gledaš pre prva 3 dela filma.

MobLand jako završava ali meni lično ipak mora malo da se spusti kriterijum i onda je odlična zabava. Sumnjam da će krenuti nizbrdo od 3-4 sezone, nadam se da grešim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno