Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Mene je razocarala zadnja, znaci zbrzali su sve sto su mogli u nju..... Bukvalno mi je zgadila celu seriju, ali to sam mozda samo ja....

Mob Land, odlicna do kraja......

Ne secam se da sam video da je neko pominjao The Studio, zavrsena prva sezona, ismejavanje filmske industrije na kulturan nacin.....
Nema još prevoda za The Studio,čekam sa nestrpljenjem.

Totalno sam zanemario drugi deo poruke o_O video sam godinu 1977 i mislio da nastavljas sa drugom temom, nisam znao da je SW toliko mator.
Obzirom da sam vec zasao u seriju dovrsicu je pa cu onda krenuti sa filmovima hronoloski kako si napisao. Verujem da se radnje serije i filmova preplicu ali kapiram da su iz 2 ugla pa taj deo moze da ucini pricu zanimljivijom.
Ovim redosledom: Andor S1 i S2, pa Rogue One pa onda 4, 5, i 6-icu. Sve ostalo možeš komotno da preskočiš.

Ja slistio ceo Mandalorian. Sta mi bi da ga ne gledam ranije nije mi jasno. Meni je bas legla serija.
A sto se tice redosleda ako vec hocete kako treba onda 1,2,3,(tu negde turiti Solo)(filmovi), Andor serija,Rogue1,4,5,6(filmovi),Mandalorian serija. A sto se tice 7,8,9 (filmovi) ne znam iskreno sta da kazem. Najslabiji deo celog SW opusa.

I ono što bih dodao - Boba Fet odgledati posle druge sezone Mandalorian a pre treće...za one koji tek počinju ili misle da gledaju Paskala i Grogua. Zadnjih par epizoda Feta su neka vrsta uvoda u treću sezonu Mandaloriana mada nije "smak sveta" ako se Bob odgleda naknadno.

Naravno, Obi Kenobi o kojem smo juče pisali, ne preskočiti, bilo pre ili odmah posle Andora-Rogue One, sve je tu negde po vremenskoj liniji ali može Obi bez problema pre Andora i pomenutog filma.

Sad bih sve opet gledao odjednom da mi kao Neu saspu kao koktel u kičmenu moždinu 🥰

Ko zeli da gleda Asoku generalno da bi razumeo mora gledat animiranu seriju Rebels... jer je nastavak iste

Poslednja izmena:
Pa nema šanse da se ne gleda Rogue One posle Andora jer poslednja epizoda te tako navlači na to. Baš sinoć završio i odličan mi je Andor.

Sa klincem dogovorio Fantomsku pretnju posle odgledanih epizode 4 i 5 ali sam ga obrlatio da gledamo Rogue One 😁. Tako da jedva čekam

Hehh, moji su izgleda malo stariji od tvog klinca (na pragu punoletstva su)
posle bindzovanja Hanibala, kojim su bili odusevljeni, poceli juce da gledaju Lost, prve 3 epizode za sad, upecani za sad :)

EDIT:
Pre toga.. Dextera odgledali celog, Dr House, Boscha, Supernatural... sve ide kako treba :D

Moj mali je drugacijeg senzibiliteta tako da te hard varijante ne vidim da ce gledati ni kad bude stariji. Probao Terminatora kad jr imao 8-9 i imao traume 3 meseca. Pustim ako mu se svidi svidi...

Da, kapiram... i mi matoriji smo razliciti po senzibilitetu.
Prva stvar, koju sam im ponavljao od malih noga, odmah posle pepa prase faze...je da sve sto vide na bilo kakvom ekranu 99% nije istina.Cak sam isao malo i predalko, pa sam im pokazivao na kompu kako u 3D napraviti nesto "realno", i da je to samo proizvod maste

Dept. Q (Netflix)
Iznenadjujuće dobra krimi/triler serija. Zaokružena sezona, a ostavljene mogućnosti za nastavak.

Edit - sad nadjoh da je od showrunnera serije Queens Gambit a po noveli danske autorke, što objašnjava miks engleskog crnog humora i onih nordijskih krimi triler serija.

Poslednja izmena:
Dept. Q (Netflix)
Iznenadjujuće dobra krimi/triler serija. Zaokružena sezona, a ostavljene mogućnosti za nastavak.

Edit - sad nadjoh da je od showrunnera serije Queens Gambit a po noveli danske autorke, što objašnjava miks engleskog crnog humora i onih nordijskih krimi triler serija.

Ima nekoliko Danskih filmova koji su odlični, mislim da mi je ostalo par da odgledam da zaokružim.

Films
The Keeper of Lost Causes (2013)
The Absent One (2014)
A Conspiracy of Faith (2016)
The Purity of Vengeance (2018)
The Marco Effect (2021)
Boundless (2024)

Da da, videh da su po istim novelama kao i ova serija
Čekiraću i to

Au kako je dobra ova treca epizoda Obi-Wan Kenobi serije.

Obi-Wan Kenobi je meni odličan, pogotovo Dart Vejder u toj seriji.

Kenobi je meni bio smeće, jedva sam se naterao da odgledam do kraja. Samo mi je Boba Fet bio gori od Kenobija. Od Ašoke sam odustao posle prve epizode.

Ne sviđa se mnogima, poput mene, što su od Obi-Wan-a napravili mlohavog šonju.

Ne sviđa se mnogima, poput mene, što su od Obi-Wan-a napravili mlohavog šonju.
Hmmm ne bih se složio sa navedenim, da ne spoilujem, jedan od jačih korisnika sile a da nije sith, što se i lepo prikazuje u poslednjoj epizodi.
Šta očekivati od slomljenog lika posle epizode 3. Masakr u hramu?
Order 66 bi slomio svakog normalnog, a ne njega, Anakinovog prijatelja i mentora.

Ja Andor jedva do pete epizode dobacih u drugoj sezoni.
Psihički se spremam još ovu 6 epizodu da prebacim pa kako pročitah ide bolje :ROFLMAO:

Kada je već tolika priča o Andor,može mi neko reći ko su deca iz prve epizode,i dje je njegova sestra završila?

Da su stariji umrli zaradi nečega,i samo deca mogu da se aklimatiziraju,vremenom
Traženje nejgove sestre se posle pete seste epizode više i ne pominje,zašto??

Il će i to biti neka serija o njegovoj sestri?

Pa to je ark ka kojem se nije islo, bile su price za 4-5 sezone i posle se odlucilo na 2, eto gde su sestra i sve to :D

E baš ti fala na pojašnjenju,znam manje nego prije,baš sam zbunjen sada

Nazad
Vrh Dno