Šta je novo?

Supernova (2024)

Kolege, mala pomoc.
Moze li preko lap topa da se kao ranije pusti slika preko celog ekrana.Ranije je moglo kao se islo preko starog supernova naloga, sada kada je uveden play.tv ne mogu naci tu opciju.
Takodje na novoj play.tv secka slika, sto nije bio slucaj sa starom verzijom za lap topove..
Eh ,šteta 😉
Ni ja nemam pristup, a vrh je radilo, na ovom play.tv secka slika
Kako radi, kako de logujes?

Poslednja izmena:
Već danas preuzmi MOVE sa Google Play, App Store ili Huawei AppGallery jer u narednih 10 dana prestaje mogućnost korišćenja MOVE N GO aplikacije.
Evo i zvanično
Kako prestaje?
Ne razumem..
U Super PLAN paketima je besplatan jedan osnovni i jedan dodatni, a imas pravo na ukupno 4
Ja placam dodatno 150 rsd...samk sonovni je gratis..super plan 2L
Pamti na Chrome kod mene.

Inače ne znam da li je ovaj ili stari intefejs gori. Stari mi je ipak bio bolji jer je stream radio i dok sam u drugim prozorima pa mogu da slušam prenos ili nešto, sad mi pauzira.
I dalje nema premotavanja niti bilo kakve upotrebe tastature kao da ne postoji na računaru ista.
Premotavanje na ekranu je mučno jer je ikona za pauziranje na samom klizaču pa ne možeš da ga prevučeš gde hoćeš jer samo pauzira i ne može da se pomeri.
Ne postoji ikona za fullscreen pa jedino sa F11 može da se gleda na celom ekranu.
Kakvi majmuni, majko božja 🤦‍♂️

EON je i dalje zakon za ovo.
Ali secka slika ubija

Poslednja izmena:
Pamti na Chrome kod mene.

Inače ne znam da li je ovaj ili stari intefejs gori. Stari mi je ipak bio bolji jer je stream radio i dok sam u drugim prozorima pa mogu da slušam prenos ili nešto, sad mi pauzira.
I dalje nema premotavanja niti bilo kakve upotrebe tastature kao da ne postoji na računaru ista.
Premotavanje na ekranu je mučno jer je ikona za pauziranje na samom klizaču pa ne možeš da ga prevučeš gde hoćeš jer samo pauzira i ne može da se pomeri.
Ne postoji ikona za fullscreen pa jedino sa F11 može da se gleda na celom ekranu.
Kakvi majmuni, majko božja 🤦‍♂️

EON je i dalje zakon za ovo.
Nema ni podešavanja jačine zvuka 🤦‍♂️
Kolege, mala pomoc.
Moze li preko lap topa da se kao ranije pusti slika preko celog ekrana.Ranije je moglo kao se islo preko starog supernova naloga, sada kada je uveden play.tv ne mogu naci tu opciju.
F11, isto da izađeš.

Kolege, mala pomoc.
Takodje na novoj play.tv secka slika, sto nije bio slucaj sa starom verzijom za lap topove..

Ni ja nemam pristup, a vrh je radilo, na ovom play.tv secka slika

Kako radi, kako de logujes?
https://supernovaott.rs/ mene su vratili nazad na move'n'go app jer nova MOVE app izgleda ne podrzava stare Move boxove.

Zasto se traži admin pin za vracanje kanala.
Oni vise nisu normalni sta rade???
Svaki put iznova se mora ukucavati.

Oni vise nisu normalni, svake nedelje nova promena koja iritira!

Poslednja izmena:
jer nova MOVE app izgleda ne podrzava stare Move boxove.
Podržava ako pod stari "Move box" misliš da na Move Hybrid box / UCA-bi60r model, a ne na IPTV boxeve koje su delili pre tog sa DVB-C tunerom.
A koliko vidim u novu Move AndroidTV app su počeli da dodaju kod za neki "TVIP" / "Titan" box / uređaj.

Pisao sam vec da imam problema sa TV signalom na visim temperaturama, posto su u najavi visoke temperature tokom sledece nedelje eto idealne prilike da dodju i na licu mesta vide kako to izgleda. Zanima me da li je moguce da me nekako povezu na optiku umesto Coax kabla, i da li to izaziva neke nove komplikacije u smislu vecih cena i ko zna kakvih dodatnih troskova? Naravno pod uslovom da je to tehnicki moguce...

Podržava ako pod stari "Move box" misliš da na Move Hybrid box / UCA-bi60r model, a ne na IPTV boxeve koje su delili pre tog sa DVB-C tunerom.
A koliko vidim u novu Move AndroidTV app su počeli da dodaju kod za neki "TVIP" / "Titan" box / uređaj.
bas taj model i imam i sa njim sam imao problem i nije hteo da ucita novi software pa su mi vratili stari movengo :ROFLMAO:

Nadam se da je moguce, mislim da se optikom nista ne gubi samo dobija. Ali da li ce moci televizori koji se prikljucuju na Coax kablove moci da rade uobicajeno? Kako funkcionise ta kombinacija Optika/Coax? Verovatno da se i internet ruter menja, ja imam neki CBN.

Da li ce moci televizori koji se prikljucuju na Coax kablove moci da rade uobicajeno?
Uz CATV prijemnik i CA modul sa Conax karticom za dekodiranjem koji se umeće u TV, moći će. Naravno, pod uslovom da podržava DVB-C.
Kako funkcionise ta kombinacija Optika/Coax? Verovatno da se i internet ruter menja, ja imam neki CBN.
Ruter se menja i postavlja optički. Iz razvodne kutije se ostavlja priključak za TV dekoder (ulaz) a do njega (izlaz) povezuje ka ruteru, odnosno modemu (ONT sa jednim LAN izlazom, na kome može da se nakači ruter). Coax iz CATV optičkog dekodera ide direktno u TV, što ujedno znači da nema premotavanja unazad, ali i dodatnih skalamerija, te je isto sve kao na regularnoj kablovskoj gde svojim daljinskim menjaš kanale.

Taj CATV prijemnik je nesto novo. U mom slucaju direktno sa bandere ide kabl koji se na tavanu nekim obicnim razdelnikom racva na 3 strane. Pretpostavljam da taj prijemnik trazi struju?

Taj CATV prijemnik je nesto novo. U mom slucaju direktno sa bandere ide kabl koji se na tavanu nekim obicnim razdelnikom racva na 3 strane. Pretpostavljam da taj prijemnik trazi struju?
Traži i uz njega ide strujni adapter

Nesto sumnjam da ce to ici u mom slucaju. Pretpostavljam da se na ovu srednju sivu kutiju povezuje kabl sa bandere? Zatim se ovim zelenim kablom ta kutija koja bi trebalo da bude na tavanu povezuje na ovaj mini opticki risiver koji trazi struju. Pa se sa mini optickog risivera povezuje TV antenskim i plavim optickim kablom ruter za internet.

Nesto sumnjam da ce to ici u mom slucaju. Pretpostavljam da se na ovu srednju sivu kutiju povezuje kabl sa bandere? Zatim se ovim zelenim kablom ta kutija koja bi trebalo da bude na tavanu povezuje na ovaj mini opticki risiver koji trazi struju. Pa se sa mini optickog risivera povezuje TV antenskim i plavim optickim kablom ruter za internet.
Da bi to moglo da funkcionise u mom slucaju trebala bi mi ova srednja kutija sa 3 izlaza.
1 Izlaz koji bi isao sa tavana sprat nize (kroz rupu) do tog mini risivera iz kog bi bio povezan moj TV i Ruter za internet
2 Takodje sa tavana sprat nize do tog mini risivera br 2 koji bi sluzio za TV u sestrinoj sobi
3 Kabl bi mora da ide kroz crep, van kuce, da se spusti skroz do prozora na prvom spratu, do mini risivera br 3 koji bi bio za TV koji je u ocevoj sobi.

Немам оптику али мислим да није тако. Мислим да добијаш само један мини рисивер јер он служи да одвоји сигнал за телевизију од сигнала за интернет. Сигнал за телевизију даље иде коаксијалним кабловима и можеш да повежеш исто као досад , а сигнал за интернет даље иде оптичким каблом до рутера. Да ли ће то да буде на тавану или негде другде мораш да видиш са суперновиним мајсторима. Само нисам чуо да су почели да уводе оптику у местима где су имали само коаксијалне каблове на пример тамо где је био коперникус.

Takođe, stara move aplikacija tj. supernovaott.rs radi i dalje, a i bolje dok novi move ne srede tj. veb okruženje.
Nisam migriran još.

Немам оптику али мислим да није тако. Мислим да добијаш само један мини рисивер јер он служи да одвоји сигнал за телевизију од сигнала за интернет. Сигнал за телевизију даље иде коаксијалним кабловима и можеш да повежеш исто као досад , а сигнал за интернет даље иде оптичким каблом до рутера. Да ли ће то да буде на тавану или негде другде мораш да видиш са суперновиним мајсторима. Само нисам чуо да су почели да уводе оптику у местима где су имали само коаксијалне каблове на пример тамо где је био коперникус.
Moguće da su kupili provajdera koji tu ima optiku npr NetNet ili ExeNet

Pretpostavljam da se na ovu srednju sivu kutiju povezuje kabl sa bandere? Zatim se ovim zelenim kablom ta kutija koja bi trebalo da bude na tavanu povezuje na ovaj mini opticki risiver koji trazi struju. Pa se sa mini optickog risivera povezuje TV antenskim i plavim optickim kablom ruter za internet.
Srednja siva kutija je završna optička kutija i po pravilu se postavlja na kraju gde bi trebalo da bude sprovedena instalacija (u mom slučaju to je dnevna soba u blizini televizora, gde sam ujedno sproveo i ruter).

Aha, kontam. Mogu tu da se izvedu bezbroj kombinacija. Na ovoj mojoj banderi definitivno nema optike, to se vidi po debelim koaksijalcima. Ali preko puta su davno razvlačeni neki tanji kablovi tako da je možda tu optika 🤷

Poslednja izmena:
Ukinuli i meni staru move n go aplikaciju na telefonu, instaliram novu ali ne mogu da se povezem. Zovem korisnički servis i daju oni meni korisnički nalog i lozinku ali na telefonu i dalje neće da se uloguje, prikazuje da je neispravan korisnički nalog ili lozinka. Na kompjuteru probam radi bez problema kada se ulogujem sa tim nalogom i lozinkom. Kaze operater da se kod njega vidi da je sve u redu i da sa tim nalogom i lozinkom otvara aplikaciju. Šta bi moglo da bude. Samo na telefonu znači ne mogu da otvorim.

Idi na zaboravljenu lozinku pa je promeni i radiće ti.

Nazad
Vrh Dno