Interesuje me da prebacim novac tamo na štednju odnosno po završetku kada budem hteo da šaljem nazad, kakve troškove imam tad za uplatu na racun u drugoj banci? Ako je to 1% onda bukvalno ne isplati seImam već par godina u 3bank, ex Oportunity. Dinarska štednja sa dobrom kamatom.
Gde ću sa tolikim kešom na ulicu? Znači ne isplati seOtkud ti da je 1%? Čak i da jeste, dizanje novca na šalteru je besplatno, a pošto svakako moraš na šalter jer nemaju online usluge eto kako da prođeš bez provizije.
Edit: proverio tarifnik, za din: 1,2% , maximum 10.000
E jedino tako ako bih slao po 299.999. Inace ako je 1.2% automatski mi zarada od kamate pada sa 5 na 3.8%Recimo za transfer deviza svaka banka ima velike provizije i ustaljena praksa je da se upravo tako "pod miškom" prenose pare kad prebacuješ iz banke u banku. Bukvalno kad sam pitao na šalteru za transfer sami mi rekli da mi da je bolje da prenesem keš nego da im plaćam proviziju. Evo AIK je nedavno reklamirao da ako oročiš devize kod njih oni će snositi troškove prenosa iz druge banke (ali ta akcija trajala samo mesec dana).
Ako je kod 3Bank velika provizija i za prenos dinara to jeste mana, ali s obzirom da su im kamate skoro uvek najveće na tržištu - meni bi se isplatilo to malo cimanje sa kešom.
Svakako se sam raspitaj ako zaista razmišljaš o tome i baš ta stvar ti je mnogo bitna, jer nisam siguran da ja dobro tumačim njihov tarifnik, sad vidim da je 45 din instant plaćenje do 300.000 din, te verovatno možeš iz više takvih transakcija da prođeš dosta jeftinije
Uh, to nisam znao, onda bi neko morao da proba. Povezana stvar, izgleda da i dalje čekamo da na bankomatima bude omogućeno beskontaktno očitavanje (obične) Dine.To je odlično ako daju da se očitavaju i tuđe kartice, pošto barem Yettel, UniCredit i Raiffeisen izbacuju grešku kada nije njihova.
Nemam ličnog iskustva sa tim, ali sam tako shvatio čitajući ovde i na drugim mestima. Priča je bila da se samo na Halkovim i OTP-ovim bankomatima novac može podići bez ikakvih nameta, a onda se pojavila informacija da je OTP uveo neku naknadu, pa sam otud tako formulisao prethodnu poruku.Ostale banke kod nas sada naplacuju fee za strane kartice?
Ne DCC nego bas fee?
Znam da je ovo pogrešna tema, izvinjavam se zbog toga, ali pošto su razni računi u različitim bankama ovde zastupljeni, zanima me da li postoji ponuda u nekoj banci za pripejd Master ili Visa karticu?
Imaš sada na dosta njihovih bankomata mogućnost uplate EUR. Nije to baš kao kod Inteze koja može u gotovo svakoj filijali da prima evre ali bolje od UniCredita svakakoZdravo, imam studentski racun u UniCredit i planiram da predjem u OTP, pa me zanimaju iskustva korisnika Fluo paketa?
Glavne zamerke su to sto na bankomatu ne mozes uplatiti EUR, vec moras cekati u poslovnici. Posto cesto koristim karticu za kupovinu na Aliexpresu i neka placanja na Instagramu, zanima me kakav je kurs USD u EUR (pretpostavljam da ce biti isti kao u UniCredit.
To je odlično ako daju da se očitavaju i tuđe kartice, pošto barem Yettel, UniCredit i Raiffeisen izbacuju grešku kada nije njihova.
Promenili su stvarno uslove pa sad priznaju da su i penziju ljudi ZARAD-ili, ranije su na upit tvrdili da penzija nije zarada i za njih nemože 10000?...zbog 10000, ali može samo 240, 242 i 247, odnosno i 245 za penziju...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari