Šta je novo?

Ovlazivac vazduha

Da li postoji neki ovlazivac gde moze ici obicna cesmovaca sa 100-110ph vrednosti a da ne dize los kvalitet vazduha u prostoru. Kakvi su ovlazivaci bez ispustanja magle, jesu li oni isti kao i oni sto ispustaju maglu? Hvala!

Gledam na netu venta lw45 i noviji model Xiaomi, ona imaju drugaciji sistem ovlazivanja preko lopatica, bez magle. Da li je takav sistem bolji i zdraviji od mist sistema.

Da li neko ima ovaj Philipsov serije 200? Vidim da mu je cena pala 10.000 (na akciji je trenutno) pa me zanima da li vredi uzimati taj ili ce i manji da zadovolji potrebe za nekih 20ak m2. Ili ako ima neko neki drugi predlog. Po cemu je npr ovaj toliko bolji u odnosu na Gorenje i Xiaomi?

Pozdrav. Taman kada sam pomislio da mi je preciscivac riknuo i skroz poblesavio, ovaj forum me je smirio :) Naime imam SmartMi P1 preciscivac i Xiaomi Air Humidifier 2 ovlazivac vazduha. Odaljeni su cak nekih 5-6m jedan od drugog. Tek sam uzeo ovlazivac pa se jos navikavam na njega, ali eto danas se preciscivac upali sam na detekciju i pokazuje neke lude vrednosti. Kupicu demineralizovanu vodu definitivno. Pitanje koje me zanima. Koliko vam sati dnevno gori ovlazivac i da li je stvarno potrebno 5l vode dnevno. Isto tako mogu da deaktiviram preciscivac dok koristim ovlazivac sa filtriranom vodom preko aquaphora, zar ne? :)

Xaomijev takodje imam, ovih dana smo se grejali na klimu pa je radio 24/7 posto je klima bas iza njega.
Kada se grejemo na etazno onda zavisno kolika je vlaznost a preciscavac i ne palim jer ludi a i treba mu 5l vode za 24h tako da u mom slucaju 120-150 din dnevno za voduu se ic neisplati

Odlično. Preporuka za uređaj.

Да се може користити прокувана вода?

Koji se obvde mi ovlazivac pominje treba nam za bebu ? Vidim da ih ima vise vrsta pa moze da se napise koji tacno

I mene zanima . Nesto minje hitno pa bi mi trebala svaka preporuka

Ovaj skuplji ima filter i neke dodatne anti zaštite, dosta moderniji dizajn, kao i displej. Takođe i za nijansu veći stepen vlaženja, a prema ovim brojkama trebao bi i energetski efikasniji biti.
Al sad, dal vredi kupiti, pitanje je. Verovatno i vredi ko želi moderniji i sposobniji uređaj, ali ovo menjanje filtera koje pominju na jednoj slici je realno turn off.

Ja imam "obični" Mi ovlaživač prve generacije. Generalno je dobar osim što mi je jednom pao i ***, od tada pušta vodu malo po dnu.
Lepio sam ga, ali realno nisam ga mnogo ni koristio od tada. Ovih dana opet razmatram da ga aktiviram...

Danas kupili Xiaomi ovlazivac ... Povezsli se na aplikaciju ali non stop stoji da je vlaznost 95% . Zna li neko o cemu se radi?

Prilozi

• Screenshot_2024-11-26-22-45-50-832_com.xiaomi.smarthome.jpg
    Screenshot_2024-11-26-22-45-50-832_com.xiaomi.smarthome.jpg
    42.1 KB · Pregleda: 29
šta pravi problem pa ljudi toliko nabavljaju ovlaživače, način grejanja ili nešto drugo? imam centralno grejanje i muku mučim sa vlagom pa me uvek zbuni kad vidim koliko se ovlaživači više traže od odvlaživača...jedno vreme su me čak bledo gledali po radnjama kad sam tražio odvlaživač, sad ih već ima...

Tebi onda cure radijatori :p

Uglavnom, tamo gde je centralno grejanje je suvlji vazduh, ali to dosta zavisi i od provetravanja.

Ako ti je u okruženju relativno "čist vazduh", držiš jedan prozor (npr. u kuhinji) uvek na kant i nećeš imati problema sa suvim vazduhom.
Naravno, par puta u toku dana napraviš promaju kad su napolju uslovi ok. Sve i da nije suv vazduh, uvek treba provetravati.

Eh, gde je to kod nas zimi relativno čist vazduh, osim negde u divljini...

Xaomi 2 lite verzija, je l ima neko, zadovoljni?

Malo pre bio u Lidli, demi voda otišla na 200din. Povećali su balon sa 5L na 6L, ali opet, pre je bilo tipa 120din..

Uzeo i Xiaomi evaporativni ovlazivac, ne svidja mi se nacin rada onog obicnog (Xiaomi Antibacterial Humidifiet) koji sve sto je u vodi rasprsi u vazduh. Pre svega zbog bebe uzeo, za spavacu.

Evaporativni je toliko bolji da mi je nejasno kako nije bar 3-4 puta skuplji. Ozbiljan uredjaj naspram igracke :D

Dosta brze i preciznije regulise vlaznost, voda se dodaje direktno preko uredjaja bez skidanja bilo cega, ako se stavi blizu kreveta ne smeta (od obicnog zna da bude hladno ako para pada na coveka) i najbitnije princip rada.

I sam uredjaj je masivniji dosta, bolja izrada, digitalni displej sa podacima i 3 dugmeta naspram jednog dugmeta i kontrole samo preko aplikacije.

I ja sam razmišljao o njima. Za Xiaomi Pametni Ovlaživač vazduha 2 misliš da ne valja?

Evaporativni koristi filter za odstranjivanje bakterija a ovaj drugi koristi UV-C?

Ostale razlike su jasne - nivo buke, rezervoar i otpuštanje magle.
Na šta misliš kada kažeš da ovaj ima bolji princip rada - na otpuštanje magle?

Evaporativni ne razbija vodu na cestice i ne rasprsuje minerale iz vode u vazduh, ako sam dobro razumeo.

Ne znam kakav je 2, ja imam prvu generaciju, ali ako radi na istom principu, ovaj evaporativni deluje kao dosta bolji uredjaj.

Imamo ove isparivače za radijator jedno 30-40 godina, ne znam sa kojim je uloškom došao u originalu, ali se sećam da je tata stavljao običan a4 list papira, presavijen. Ne znam da li ima uopšte neku ulogu i šta bi bilo zgodno staviti.Ima li još nekih saveta vezano za čišćenje, da li stavljati delom i sirće, da li se razvijaju bakterije i sl.?

Prilozi

• isparivač.jpg
    isparivač.jpg
    27.6 KB · Pregleda: 7
Jel koristi neko evaporativni xiaomi? Kupio bih, ovi obicni mi se ne svidjaju, sve je belo po kuci od kamenca.

Od dva ovlazivaca vazduha Derma DEMF500 ili ECG AH M351 koji je bolji za koriscenje u dnevnoj sobi?Ponude su vrlo povoljne.

Nazad
Vrh Dno