Ova skoro isto košta a bolja je bar po meniNe znam da li je best buy (mogu ostali da procene na osnovu karakteristika) ali ovo mi deluje kao dobra ponuda, ja razmišljam da uzmem:
GREE Pular Eco Plus 12k
Wi-Fi (ugrađen)
SEER koeficijent: 6.1
SCOP koeficijent: 4.0 (Srednja zona)
Protok vazduha (Max): 590 m3/h
Nivo buke (unutrašnja jedinica): MAX 41 dB
Nivo buke (spoljašnja jedinica): 51 dB
Grejanje: Od -15°C do +24°C
Hlađenje: Od +18°C do +43°C
Samodijagnostika
Turbo funkcija
Auto-restart
Tajmer
Automatski režim rada
Opcija zaključavanja
Inteligentno zamrzavanje
7 brzina rada
Zaštita od visokog i niskog napona
Trenutna akcijska cena 53 000 (ne bih da ostavljam link ne znam kakva su pravila teme ali verujem da ćete lako naći...)
Midea BREEZELESS-E – CB1-12HRFN8.WIFI
Ja više godina unazad kombinujem AC + TA peći i to tako što se TA peći se pune samo noću kad je 4 puta jeftinija struja a danju i to mahom popodne kad se TA ohlade dopunjuje AC.Druze, djelim donekle misljenje sa tobom, imam vise nekretnina i tu gdje naj vise boravim negrijem se sa klimom, jer je za mene to lose grijanje!!! Ali isto tako se ne slazem da klime nemogu dobro grijati!! Klime griju i to dobro, samo kostaju ali opet kad imas 200/300 kvadrata ljepse je podno, radijatori itd. Nemojte podcjenjivati klime, ja sam svjedok da se jako dobro moze grijati u duuuubokim minusima, klime griju tiho i kvalitetno bez obzira na minus.
Nema bolje i jeftinije kombinacije a da je sve na dugme. Tačnije bolja je toplotna pumpa ali ja za to nemam potrebe ni mogućnosti jer živim u stanu.
Poslednja izmena: