Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Završio danas rutu od prošle nedelje kada sam pao.

I dalje nije to to mada po brdima msm sa idem bolje.

Usput sreo i lika koji mi radio bike fiting pa sam mu se požalio na trnjenje desnog stopala i bol u desnom delu vrata koji se spušta na rame.

Moja pretpostavka da je sedište malo mrdnulo u stranu kada sam pao.

Prebaci Garmin na metrički sistem.
Ili si planski stavio auto lap na 5 milja? :)

Prebaci Garmin na metrički sistem.
Ili si planski stavio auto lap na 5 milja? :)

Mislim da je neki bag. Sve je na km/h.

Moram da dodam da me ubio vetar, u proseku je duvao oko 15 kmh iz pravca koso levo pravo na mene a udari vetra su bili na 45 kmh.

Jednom sam se zbog udara vetra baš zaneo, super što niko nije bio iza mene, bez problema me odvukao u stranu mrcinu od 86 kila.

Inače gume testirane, samo gde baš ima kanalić, oseti se, ovako kao da vozim napred sa amoetizerom.

Prilozi

• Screenshot_20250518_173200_Connect.jpg
    Screenshot_20250518_173200_Connect.jpg
    48.3 KB · Pregleda: 14
Moguće da je stavljen auto lap na "every five miles".

Ništa nisam dirao oko toga. Iskreno mi i ne smeta vreme na svakih osam minuta.

Gde da isključim da mi ne beleži laps?

Jel neko probao ovako da zastiti lanac? :)

ako imas novca, go for it

Jel neko probao ovako da zastiti lanac? :)

Ја радим то скоро годину и по дана. Имам 2 ланца, имам неки грејач за восак са Амазона, и купио сам на акцији Silca восак.
Сваких 300-350км мењам ланац.
За прво чишћење треба још пар ствари. Ал једном кад уђеш у штос, песма :)
Нечујан у вожњи, не прља се. Милина

Da li neki od garmin satova moze da zameni garmin bike racunar za pracenje?
Posto bih alalio par stotina evra za sat, za racunar tesko vise od 20-30€ 😃

Primetio sam danas da sam daleko, baš daleko od forme. Iako primećujem da brže vozim brda zbog samog bicikla, trošim se više zbog prenosa, manji broj zuba ali znam da će mi to doneti kasnije samo benefite. Na nizbrdicama nisam pedalirao, jesam na jednom mestu gde sam ganjao top speed i kada sam osetio da nema puno saobraćaja oko mene.

Što se tiče magistrale, našao sam način da se niko ne buni a da ja budem bezbedan.

Kada vidim da nema automobila iz suprotnog smera, koristim metar od ivice, tj linije..

Kada ipak idu, odem na samoj ivici.

Takodje na usponu gde ima krivina koje su nepregledne, idem uz samu ivicu.

Moram naći da vozim sa nekim u paru. Tek na dva kilometra pre kraja sam video ovog što mi opravlja bajs sa još jednim likom i iako umoran, pedalirao sam sa njima.

Rekao mi iako nije zakon za kacigu da mora , da je bolje kupim. 😁

Da li neki od garmin satova moze da zameni garmin bike racunar za pracenje?
Posto bih alalio par stotina evra za sat, za racunar tesko vise od 20-30€ 😃

Svaki koji ima Bike aktivnost, ali to koliko ti prati sat, pratiće ti i neka aplikacija na telefonu, koji je u džepu ili torbici. Jedino što sa satom imaš i merenje pulsa.

Ako želiš u toku vožnje da pratiš neku metriku....briznu, kadencu, puls, koliko si prešao, sat je prilično nepraktičan. Posebno onda kada mi je najpotrebniji. Recimo neki jači tempo,posebno ako vozim u grupi, meni nije prijatno da podižem sat i gledam kadencu.

Ne čekaj da padneš, posle ćeš je nositi i u krevet.

Ја радим то скоро годину и по дана. Имам 2 ланца, имам неки грејач за восак са Амазона, и купио сам на акцији Silca восак.
Сваких 300-350км мењам ланац.
За прво чишћење треба још пар ствари. Ал једном кад уђеш у штос, песма :)
Нечујан у вожњи, не прља се. Милина
Kako je sa kišom? Da li spere tokom vožnje i da li se ponovo prelazi nakon kišne vožnje?

ne spere se

sat moze da se koristi, samo sto ne mozes da gledas na njega tokom voznje :)

ja sam koristio dugo sat (forerunner)

Postoje nosači za sat, skine se narukvica i sat klikne na mesto ispred volana. Ne znam da li ih još uvek prave i za novije satove.
FR965 i Fenixi bi trebalo da mogu sve što je bitno za biciklizam. FR265 isto, ali bez mapa. Naravno, treba puls traka za HR kad sat nije na ruci.

Čini se odlična.
Imam Abus Macator i prezadovoljan sam, jako udobna.
Najbolje probati pre kupovine.

da, kaciga je bas personal. ali ne stedeti, gledaj koliko vrednujes svoju glavu pa tako gledaj sta da kupis. Decathlon ima Van Rysel RCR za 12k to nosi i njihov pro team.

ja takodje nosim scott centric plus evo vec 5 godina. samo sam menjao one uloske, ne perem je cesto pa znoj ucini svoje :)

Met, Kask, Giro, Scott, Abus, Smith odlicni brendovi

Met jedna od najbezbednijih (ali i kosta)

Uzecu Scott Arx plus kacigu, sada vozim bajs na super putevima za razilku na putevima oko Zaječara gde bilo više razloga da se koristi.

Ono što mi pukla guma i što sam pao je više moja greška, ipak, sećam se baš dobro da mi glava bila prilikom pada, daleko od asfalta a da je rame dobro odradilo posao amortizacije.

No, kada sam juče vozio bicikl po magistrali, samo sam ja bio bez kacige pa da se ne pravim pametan, uzeću.

Šta predlažete za merednje pulsa? Mislim na traku za grudi, ne sat.

Sada vidim kacigu KACIGA SMART LIVALL BH60SE white, zanimljivo izgleda ali previše nečega što meni inače ne treba.

Poslednja izmena:
Za puls uzmi bilo koju traku.
Koristim Garmin, onaj model što se skida sa trake i imam neku sa Ali Express, od 20eur.

Rade jednako dobar posao.

Da sam prošli mesec kupovao traku, uzeo bih Polar H10.

A ako je budem kupovao sledeći mesec, verovatno Garmin HRM, samo da vidim neki review. Ne zato što mi je potrebna, nego zaslužujem i ja nekada da budem neracionalan u kupovini, a ima neke nove feature za trčanje. Zato čekam review, da vidim kako to radi.

Nema razloga da ne radi dobro.

Moje trake perem ručno nakon svakog treninga, a povremeno ih ubacim u kesu za sitnice, pa operem u veš mašini.

Garminova preporuka je "7 treninga, pa veš mašina".... To kod mene bude mokro u meri da ne bih pomislio da je osušim i opet nosim, bez pranja.

Никако без кациге, ни до продавнице!

Ја имам van rysel rcr900.
За мерење пулса имам polar h10, добио сам га у пакету са сатом. Ево већ 3 године, без проблема ради (скоро 10000 км), једин осам мењао траку у неком моменту. Направио сам грешку па сам је изгледа спржио на радијатору једне зиме 🤣

Не знам цене за остале, h10 буде неретко на некој акцији на немачком амазону.

Jel u redu da se uzme crna kaciga pošto znamo svi da crna upija sunce maksimalno da možeš pržiti jajca 😁

ako ima ventilacione otvore, moze :) moja je crno siva, ali ce sledeca biti bela :)

Што не би било у реду... Узмеш шта ти се допада или шта је доступно. Ја немам беле спринтерице, јер модел који мени треба кошта дупло мање у црној боји 🤣🤣

SCOTT LA MOKKA, bacio sam oko na ovu kacigu, jeftinija od prve za 2000 dinara ali koliko vidim ima oko 8 otvora.

Sa druge strane, ispada da je ova 6000 skuplja ali idealna KACIGA SCOTT CENTRIC PLUS prism green-radium yellow.

Crna stvarno nema cenu jer izgleda da se slabije kupuju.

Meni je bajs crn sa belim natpisima, cipelke zeleno crne, logično bi bila crna ili bela.

Poslednja izmena:
Ja sam voskirao lanac par meseci i meni se nije svidelo. Oprati ga od voska posle užas. Vratio se na konvencionalne lubrikante koje jednostavno operem za minut i nanesem

Што не би било у реду... Узмеш шта ти се допада или шта је доступно. Ја немам беле спринтерице, јер модел који мени треба кошта дупло мање у црној боји 🤣🤣

U potpunosti podržavam zanemarivanje boje usled niže cene (patike sam kupovao pink, kanarinac žute, "zlatni lišaj".... To mu dodje neka senf boja... Koja boja je najjeftinija, ta je najbolja :)), ali kaciga mora da mi bude bela. Sunce bije direkt u lobanju.

Dresovi fluo žuti Ili slična, svetla, upadljiva boja.

Nazad
Vrh Dno