Vidiš, ima jedna bitna razlika. U svetu klimatizacije, imaš tržište za BiH na primer, i znaš šta se trenutno nudi na tržištu, i znaš sa čime raspolažeš. Samim tim, recimo, Gree ima ovde npr 5 modela, Hisense otprilike 6, Haier 4 itd.. I ja znam svaki od tih modela, šta mogu ponuditi, šta mogu preporučiti a šta ne. Znam njihove boljke, vrline i mane. Radim sa onim što je trenutno aktuelno na tržištu, neću ja baratati i preporučivati uređaje koji odavno nisu više na tržištu, logično, niti me šta imaju zanimati osim ako trebam da servisiram isti, ali pritom opet nije nužno poznavanje rada te klime. Cilj je pre ugradnje ispuniti neke kvačice na listi da se odabere adekvatan uređaj za dotičan prostor.
Nije kao u svetu recimo, automehaničara, gde npr Opel, izbaci do sada 6-7 generacija modela Corsa, i svaki se totalno razlikuje, i tako za svaki model tipa Astra, Vectra.. a koliko ih je? Suludo je znati ubrzanje za razlicite modele auta, jer koliko je modela automobila trenutno na trzistu, a koliko klima uređaja, na našem?? Baš poredim sa onim što si ti napisao. Znači, automehaničara takvi podaci većinom ne interesuju niti su mu potrebni, jer je njegov zadatak da servisira nešto tj popravi. Dok je moj zadatak da preporučim nešto, na osnovu meni datih parametara prostora, što će na kraju da radi kako treba.
Znači, ja baratam sa okvirno sa nekih 10-15 modela uređaja konstantno, i njih znam u dušu, s tim što odbijam da radim Hisense iako i njih dobro poznajem. Osim foruma i ličnog iskustva, dobijam feedback od ljudi kako se klima ponaša, i te neke laičke podatke koji kasnije meni govore da li se te stvari npr poklapaju sa forumom ili ne, i opet mi doprinose iskustvo.