Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Po ovome joj realno treba sat vremena da se oporavi i vrati u prvobitno stanje sa ifeel i nesto ispod pola sata bez ifeel.

Po ovome joj realno treba sat vremena da se oporavi i vrati u prvobitno stanje sa ifeel i nesto ispod pola sata bez ifeel.
*** tako izgleda na grafikon u Tapo App
Sa I-Feel:
DF traje 15min, pa ceka jos 10min onda krene i vuce 25-35min dok ne bude u normalu!!!
Bez I-Feel:
DF 15min klima odmah pali vuce neki 5-8min i vraca se u normalu!

Preko Home Assistant izgledalo bi sigurno opet malo drugacije = preciznije!

Poslednja izmena:
Klima je na zasluženom odmoru.Nema potrebe da mi radi sad,kad je toplo vreme...

Da, samo daj nam model da mozemo tacno potvrditi

Ne znam šta sam očekivao, ali ova gree+ aplikacija i nije nešto.. Mislio sam da u njoj postoji i neka statistika rada/potrošnje ili šta god..

Da li koristite neke pametne utičnice za praćenje potrošnje? Konačno sam postavio amber ultru :D ali vreme je takvo da sam je samo testirao da li radi...

Mislio sam da u njoj postoji i neka statistika rada/potrošnje ili šta god..
Nema to u Gree+ app
Da li koristite neke pametne utičnice za praćenje potrošnje?
Ja koristim Tapo P115
Imas naravno i druge:
Konačno sam postavio amber ultru :D
👍
Da te dobro sluzi :)

Poslednja izmena:
Ma jel moguce ovo da su izbacili plasticne filtere iz klima? Sad sva prasina diretno na sace ide. Klima je Gree clivia.

Mora da ima filtere! Kako to niste primetili tokom ugradnje?
I taj neki monter je neki tezak strucnjak da nije to video nego gledao samo sto pre da uzme pare! :rolleyes:
Zovi tamo gde si je kupio i reklamiraj!
Da li nije slucajno kod clivia filter odozgo? :LOL:
Npr.
Screenshot_20250505-123441~2.png
20250326_165502~2.jpg

Poslednja izmena:
Napljuva bezveze montera ***
Sto ti nije makar nesto rekao oko pranje filtera, pa bi video gde su! :LOL:
Ali ok, resili smo i tu misteriju... Ja vec mislio mozda neka nova gree tehnologija nevidljivi filtere :LOL:

Kakva je ta clivia?
Za zada se niko nije zalio tokom zime! Sto se modulacije tice neko je uhvatio (12btu) na neki 220w, steta sto nije bila na tapo uticnicu da se to lepo vidi na grafikonu!
Jedino sto znamo da clivia 18btu spusta sigurno do neki 400w
Ovo je jedan grafikon od jednog clana...
Clivia 18btu
Screenshot_2024-12-05-02-34-32-210_com.tplink.iot.jpg

Poslednja izmena:
Meni ce trebati 12ca, ovoj trenutnoj nema spasa opet iscurio freon posle 3 paljenja da greje.

Dobro kako da povezem ovu klimu na wifi preko gree+? Ne vidi klimu uopste. Na ruteru ukljucen 2.4, telefon takodje povezan na 2.4. Cupao klimu iz struje, resetovao ruter. Sta vise da uradim?

Pozdrav svima, da li kod Dry moda može da se namesti da ne bude hlađenje? Npr. ventilacija samo ili šta znam. Jer naprimer sad je 24c a vlažnost skoro 70%. Uključim Dry mode i krene da se smanjuje vlaga ali se smrznem od hladnog vazduha koji izbacuje. Gree clivia je u pitanju.

Mora tako. Učili smo Fizika 6. Ili 7. razred " tačka rose". Mora izmenjivač unutrašnje jedinice da spusti temperaturu na određenu tj nižu temperaturu da bi se na rešetkama izmenjivača kondenzovala voda iz vazduha. Slično je kad smo u kolima pa ja napolju niža temperatura nego u kabini pa se kondenzuje vlaga na staklima. Pa se magle.

Instalirao i ja Cliviu...
Ovi montazeri su koma, uzeli mi papire od energyneta i napravili fisek za skupljanje zida pri busenju, kazu ne treba ti to, posle ih i bacili...
Dali mi neki radni nalog, potpisan i sve al bez pecata, dal ce proci za dodatnu garanciju nemam pojma, a kolko videh tamo na onlajn formularu traze trista nekih informacija koje nista ne znam...
Nakacih wifi aplikaciju, i da razocarah se sto nema nikakva potrosnja i sl., vrlo mrsava sa opcijama...
Cak imam neki firmware update 2.10 koji kad se klikne kaze nema info za wifi i ne uradi nikakav apdejt, jel to tako treba?
A onda skapirah da nema ni filtere, reko da nisam slucajno bacio jer ih ne vide u kutiji, i onda vidim ovde da ima taj na vrhu a rebra napred su gola...
I tako, dok rastumacim sve sta kako radi i da naidje toplo vreme pa ce da vidimo na sta lici...
I da, jel joj uopste negde pise trenutna temperatura unutrasnja/spoljna?

Ovi montazeri su koma, uzeli mi papire od energyneta i napravili fisek za skupljanje zida pri busenju, kazu ne treba ti to, posle ih i bacili...
Klasika... ja bi iskreno pukao = kakvo je to ponasanje sa garantni list? :rolleyes:
Jel makar stavili min. 3m cevi? vakumiranje ?
Dali mi neki radni nalog, potpisan i sve al bez pecata, dal ce proci za dodatnu garanciju nemam pojma, a kolko videh tamo na onlajn formularu traze trista nekih informacija koje nista ne znam...
Idi direktno u energynetu (KG) zbog dodatne garancije, slikaj one nalepnice od unutrasnje i spoljne (+racun)
Nakacih wifi aplikaciju, i da razocarah se sto nema nikakva potrosnja i sl., vrlo mrsava sa opcijama...
Zna se odavno da je Gree+ App mrsava i pisano nekoliko puta ovde da nema neke dodatne fensi funkcije... ako ti je bitan dobar prikaz potrosnje itd. imas razne pametne uticnice da li jeftine preko Alie ili malo skuplje npr. Tapo P115
A onda skapirah da nema ni filtere, reko da nisam slucajno bacio jer ih ne vide u kutiji, i onda vidim ovde da ima taj na vrhu a rebra napred su gola...
Ima to i kod drugi brendova (npr. TCL) Nekome se vise svidja tako, nekome manje!
Nije to Gree prvi izmislio
I da, jel joj uopste negde pise trenutna temperatura unutrasnja/spoljna?
Obicno treba da ime dugme Temp, ali kako vidim toga nema kod Clivia! U App ima sigurno opcija Temp i ona ti pokaze koliko je kod klime gore!
ali svakao ce ti samo unutrasnju temp kod klime gore pokazati, spoljnu sumnjam sto kod drugi modela (stari) nije to nikad radilo da ti pikaze spoljnu ;)

I da te dobro sluzi :)

Poslednja izmena:
Nisam znao da energynet ima u kg, potrazicu hvala...
Sto se tice instalacije deluje da je sve ok, 3m, vakumiranje i sl.
Koliko ja videh u app ima neka temp, ona nesto kao mota kruzic ispise temp i onda izbrise, cudno... Trebalo bi da ima na daljinskom ali ne pise, moracu ds izucim mozda moze nekako da se upali...
Trenutno na klimi se ispisuje postavljena...

Poslednja izmena:
@dEXE
Nema potrebe da ides bilo gde. Posalji potvrdu o ugradnji popunjen i overen i racun od klime na [email protected]. Dobijes id pod kojim je zavedena garancija za par dana. Obavezno s/n od unutrasnje i spoljne jedinice.

Ću uradim tako, 'fala... Zvali iz servisa poslaće fiskalni poštom pa ću priložim uz račun...
Nego, samo da se ispravim, aplikacija za Cliviu ima potrošnju struje, nadam se da je tačna... Samo nikako da ukačim da mi na daljincu ili klimi piše trenutna temperatura a ne samo zadata...

Nazad
Vrh Dno