Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Mozak mi ne dozvoljava da uvrstim Vivax u ozbiljnue marke. Nije ni Gree ludilo ali Vivax mi fazon mikser koji crkne posle 3 meseca.😂
I to sa 2-3 stepena razlike u grejanju! Kako vi to podnesete? Ja na gasu stavim 23 i pali se na 22.8 a gasi na 23.2 i osetim tu razliku 😳
Sa japanskom klimom toga nema. Koliko para toliko muzike. Doduše ni jeftiniji japanci ne đidaju sa temperaturom
Nemam ja ni tih 40. Soba je 20m2 i jos kosine. Ako računam hodnik to je jos 10m2 max
Takodje, kad budem hladio ne bih voleo da mi bude ledara na minimalnoj brzini. Jel tu isto vazi to sa niskom modulacijom?
Ps
Vivax vidim 62db spoljna jedinica. Jel to nije previše bučno?
Stavi Fujitsu KM seriju pa na dalje, ili bilo koji Daikin. To ide baš nisko, nema glavobolje u hlađenju, niti pali-gasi u grejanju.

Flexis Plus recimo ima Mitsubishi Twin rotary kompresor sa 1,10 kg freona, dok Bergen Kron ima kompresor sa 0,95 kg, sto navodi da im kompresori nisu isti. Mislim da je Bergen Kron mix Flexisa unutrasnja i Jade spoljasnja jedinica, posto Jade spoljasnja ima kompresor sa 0,95 kg, samo nagadjam. Generalno sam misljenja da klonovi nikad nisu isti sa originalima, uvek im je nesto zakinuto, pa su stim u vezi i osetno jeftiniji.
Ovo je tačno samo za Flexis plus 18-cu, gde je spoljašnja 38kg. 12-ca nema twin kompresor, nosi 780g gasa i spoljašnja je ravno 30kg.

Jesu Daikin klime sjajne ali su po mom mišljenju za naš standard još uvek skupe. Naravno ko može da priušti, zašto da ne. Ali ja sam umesto jedne Daikin perfere, naručio 2 Gree Amber Pro. Doduše kasnije sam promenio jednu Pro za ultra, ali to sad nije tema. Dakle, uzeo sam ono što mi je neophodno i što zadovoljava moje potrebe. Da sam menjao samo klime, možda bi i išao na neku Daikin Conforu ali ludilu renoviranja sam morao da budem što racionalniji. Dakle, uzmite ono što vam je stvarno neophodno i eventualno za nijansu više jer ćete se posle kajati što za malu razliku u ceni niste uzeli nešto što bi vam zatrebalo kasnije. Ali ništa preko tog. Za 7 godina klime će odraditi svoje, a pojaviće se novije klime, tehnologije...pa uzećemo to tad. A sad bi te funkcije i tehnologiju morali da preplatimo a pitanje koliko nam je realno sve to potrebno....Mislim i ja sam se pustio za jednu Ultru ali sam shvatio da negde moram da stanem. Zato pametno birajte. Ne cicijašite na bazičnim stvarima ali se ne zanosite sa funkcijama i stvarima koje ćete upotrebiti ponekad ili nikad.
Neće klima da "odradi svoje" nakon samo 7 godina. Evo ga 12LT greje i hladi 14-ta godina. Radi kao i prvog dana. Na grejanju spušta na 200W, na hlađenju 170W. Spoljašnju ne čujemo. Na uštedi energije je odavno otplatila razliku u ceni u odnosu na neku prosečnu klimu. I sve to uz izuzetno precizno održavanje temperature. Za kvalitet vredi platiti.

Ima li neko informacije o aeri modelu kako se pokazao relativno novi model uzeo bi mozda 18 umesto ultre

Evo i od mene zakljucak za ovu grejnu sezonu:
Slicna muka kao kolega novi, amber ultra i df na sat vremena, pocesto i krace, ima negde i ss potrosnje od 40kw dnevno, a nisam drzao otvorene prozore zimus...
Klima da greje, greje, ucestali df idu na zivce, potrosnja manja nego na drva, ali sam od ovakve klime iskreno ocekivao vise.
Moguce da sam i ja fasovao felerican primerak, al nisam pravio reklamaciju, a koliko vidim trebalo je, a sad ode voz do sledece grejne sezone.
Videcemo kako ce se ponasati na hladjenju.

Trebao si odmah da reklamiras kao @novi15101987
Nije to normalno da kove na sat i manje DF, nije tokom cele zimi 0c sa 100% vlage + magla, pa da kazemo ok svaka tad mora da radi DF itd.
40kwh bas mnogo...
Evo ja bas pogleda u history u Tapo najvise mi je tokom cele zime potrosila za 24h u februaru 25.37kwh i to kad je bilo -12c tokom noci! I to u +60m2 :)

Jel je cela bila okovana bela kad ide u DF ili ne?

Ma jok,ledom su okovani voxovi,sa njih i ledenice vise,al rade.Koliko sam primetio ultra i ne stigne da zaledi uslovno receno.

Ma jok,ledom su okovani voxovi,sa njih i ledenice vise,al rade.Koliko sam primetio ultra i ne stigne da zaledi uslovno receno.
Mislim na izmenjivac da li je skroz beo kad odradi DF ili nahvata samo malo belo i vec odradi DF?
Da li ovako izgleda npr. kad ide u DF?

Prilozi

• IMG_20250105_001115~2.jpg
    IMG_20250105_001115~2.jpg
    55.5 KB · Pregleda: 59
NIsam 100% siguran,mislim da je takav bio samo onih dana kada je bilo malo ispod nule sa maglom.Radila je df i kada nema inja na izmenjivacu.Jos sam pokusavao i da izadjem da pogledam koliko je zaledila,medjutim dok stignem do nje,vec otopljeno

I meni je isla po 40 kw dnevno 15 kw vise samo zbog ucestalog df garant
Ma mnogo... video si sam po grafikoni sto sam tokom cele zime izbacivao oko moju Amber 9 itd.
Vase cim bude 1-2c vec radu na 1200-1500w
Moja na -12c vukla tek neki 1200-1300w!
A Muse neki 900-980w

NIsam 100% siguran,mislim da je takav bio samo onih dana kada je bilo malo ispod nule sa maglom.Radila je df i kada nema inja na izmenjivacu.Jos sam pokusavao i da izadjem da pogledam koliko je zaledila,medjutim dok stignem do nje,vec otopljeno
Onda nesto nije uredu! U cetvrtak bio mi majstor da mi opere klimu itd. koga licno znam 13godine! I bas sam ga pitao oko te nove Amber... Nema sila da radi DF ako nije okovana bela! Tu nesto do ugradnje ili neka fabricka greska...
Covek ima svoju ovlascenu firmu preko 20godine + je jedan od glavni servisera za energynet!
Isto sam ga pitao za Airy i taj rad bez prekida od 10sati itd. Rekao mi nemoj da verujes sta sve pise :LOL:

Ma mnogo... video si sam po grafikoni sto sam tokom cele zime izbacivao oko moju Amber 9 itd.
A Muse neki 900-980w

Onda nesto nije uredu! U cetvrtak bio mi majstor da mi opere klimu itd. koga licno znam 13godine! I bas sam ga pitao oko te nove Amber... Nema sila da radi DF ako nije okovana bela! Tu nesto do ugradnje ili neka fabricka greska...
Covek ima svoju ovlascenu firmu preko 20godine + je jedan od glavni servisera za energynet!
Isto sam ga pitao za Airy i taj rad bez prekida od 10sati itd. Rekao mi nemoj da verujes sta sve pise :LOL:
More uzmi Airy pa da je vidimo! 😀

A Muse neki 900-980w

A dta kazu za aery da slabi ulazi u df

Ima mnogo lepe mogućnosti, na papiru. Ali da je vidimo u praksi. Ja kad sam uzimao klime uzeo sam pro. Ali da je bila 69 hiljada kao sad, rizikovao bi sa njom. Pro je bila 72 hiljade a Airy 85. Sad je ima do 70 000.
Kako

Sto je reko style53 meni tornado u kuci nije potreban :D
Ima kome treba...meni je trebalo da gura kroz 2ja vrata. A iz tih vrata veliki hodnik, o ogromna spavaća. I na kraju sam tu uzeo Ultra. A iz jedne dečje sobe je trebalo da gura kroz vrata do ispred druge dečje sobe. I tu sam stavi Pro. A verovatno bi 2 Airy odradile. Eto, nisam se rešio....

Poslednja izmena:
Ima mnogo lepe mogućnosti, na papiru. Ali da je vidimo u praksi. Ja kad sam uzimao klime uzeo sam pro. Ali da je bila 69 hiljada kao sad, rizikovao bi sa njom. Pro je bila 72 hiljade a Airy 85. Sad je ima do 70 000.
Ispada da aery za klasu veca od pro pre su bili muse comfort amber i ultra a sada clivija pro amber aery i ultra tako bi trebalo ici

Da, po 4-5 sati bez DF, zatim pojačan izduvni mlaz...dalje baca...
A koji ti reko 4-5sati? Na 0c i vlage na 100% ide na sat sat i po 100%, kao skoro svaka klima sto smo videli ovde na forumu da li daikin,fuji itd.
Ajde bre ME LN25vg2 koja kosta 180.000 pa ide kad tad na sat a neka airy ce da gura bez...
40m3 razlika u izduv kod 12btu velika razlika u pm :LOL:
Jedino kod 18 je razlika 250m3
A kome treba da radi na max? Nikome!

Poslednja izmena:
Ispada da aery za klasu veca od pro pre su bili muse comfort amber i ultra a sada clivija pro amber aery i ultra tako bi trebalo ici
Nije, izgleda da im je ista Spoljna jedinica. Unutrašnja je bolja kod Airy i softverski je izgleda bolje rešena. Ali hardver je isti. U suštini ista Pro klima, malo dorađena...
A koji ti reko 4-5sati? Na 0c i vlage na 100% ide na sat sat i po 100%, kao skoro svaka klima sto smo videli ovde na forumu da li daikin,fuji itd.
Ajde bre ME LN25vg2 koja kosta 180.000 pa ide kad tad na sat a neka airy ce da gura bez...
40m3 razlika u izduv kod 12btu velika razlika u pm :LOL:
Jedino kod 18 je razlika 250m3
A kome treba da radi na max? Nikome!
Nemojte da me držite za reč ali pogledajte njen reklamni video. Ne sećam se da li je 5 ili 9 sati bez DF. I svašta još nešto. Ma zamalo je nisam uzeo. Da je bila sadašnja cena sigurni bi rizikovao. Bar bi 1 uzeo.

Poslednja izmena:

"10 sati kontinuiranog grejanja"
Tako da mi niko nije rekao, video sam u videu. A voleo bi da mi je neko rekao neko iskustvo pre moje kupovine...

Nemojte da me držite za reč ali pogledajte njen reklamni video. Ne sećam se da li je 5 ili 9 sati bez DF. I svašta još nešto. Ma zamalo je nisam uzeo. Da je bila sadašnja cena sigurni bi rizikovao. Bar bi 1 uzeo.

"10 sati kontinuiranog grejanja"

Dobar marketing nista drugo! Kao kod svakog brenda!
Evo trazim grafikon kod jednog bugarina sto sam video pa da vidite te bajke oko DF na 4-5 ili 10 sati!
Covek ima G-Tech i Airy 12

Danas bili serviseri, iscureo freon.
Oko sat vremena možda i jače su pokušavali da utvrde gde curi na spoljnoj i nisu uspeli da utvrde.
Napunili je i rekli da se ne isplati da se popravlja.

Evo jedva sam ponovo nasao... vise ne trazim!
Airy kako radi u neki 20-25m2
U prelaznom periodu on/off
onoff airy.jpg
Airy u februar kako radi bez nijednog DF :rolleyes:
Ja kako vidim 10DF za 24h :LOL:
Airy DF.jpg
Airy tokom leti spusta do 130w
airy cool mod.jpg

Sto se tice marketing
Ovo je marketing kako treba da bude:

Nije, izgleda da im je ista Spoljna jedinica. Unutrašnja je bolja kod Airy i softverski je izgleda bolje rešena. Ali hardver je isti. U suštini ista Pro klima, malo dorađena...

Evo jedva sam ponovo nasao... vise ne trazim!
Airy kako radi u neki 20-25m2
U prelaznom periodu on/off
Pogledajte prilog 489102
Airy u februar kako radi bez nijednog DF :rolleyes:
Ja kako vidim 10DF za 24h :LOL:
Pogledajte prilog 489103
Airy tokom leti spusta do 130w
Pogledajte prilog 489104

Sto se tice marketing
Ovo je marketing kako treba da bude:

Tokom leta sve one malo trose

Tokom leta sve one malo trose
Pa to je svakom jasno nego mozda hoce neko da vidi koliko bas spusta pa izvolte...
Samo guraju ljudima bezveze neke klime, jok stavi Gree u 10m2 ma lepota kako ce to da radi :rolleyes:

Evo kako radi moja Amber 9 tokom noci (leti) i nije to samo ventilator :ROFLMAO:
Screenshot_20240824-142018.png

Poslednja izmena:
Vrh Dno