Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

1000066866.jpg
Stavili ljudi više opcija za čuvanje baterije 😅

Ja sam se toliko igrao sa mi9T i na kraju vratio sve na prvi fabriči ROM.

Sačekaću još neki dan da pročitam još neki komentar, pa da odlučim. Izgleda da januar 2025 za sad najbolja verzija.
Kako se ostalima čini?

Ne ažuriraj ništa.
Ja sam azurirao službeni, jer sam znao da ćemo uskoro dobiti nove telefone. Baterija mi je sigurno za 30% slabija.
Baš ništa ne dobijaš sem malo šminke.
Mislim da je januar 2025. bio poslednji što se tiče normalne baterije na s23 modelima.

Kad se setim ovakve baterije iz januarskog apdejta, ovo vise necemo imati nikad. Kako su uspeli preko noci da ubiju ovo jednim jedinim apdejtom...
1000047141.jpg

Tom logikom to januarsko trajanje je losije od mog sa martovskim patchom i Samsung je zapravo debelo popravio trajanje.

Januar kod tebe = 126% za ~9h SoT i 8h sa Screen Off

Mart kod mene = 105% za ~8:30h SoT i 13 i po skoro za Screen Off

WiFi nije realno merilo baterije, po 250 put

Screenshot_20250430_232448_Gallery.jpg

Poslednja izmena:
Instalirao i ja update čisto da vidim kakav je. Na prvi utisak - Da sam hteo MIUI kupio bi Xiaomi. Da pročačkam malo da vidim kakva je baterija. Ako nema poboljšanja i telefon krene da se greje vraćam se na A14.
ODo toga nema nista, ne mozes da se vratis. Mozes da probas i da birckujes tel.

Није ово тема о с23 серији већ тема о трајању батерије. Ваљда вам је свима јасно да не можете да поредите ни приближно трајање батерије једног пуњења јер се не мери у СОТ-у већ зависи од безброј параметара и апликација које и колико користите. Можда да имате два идентична телефона са идентичним подешавањима, апликацијама, на истој локацији, на истом мрежном оператеру, и потпуно истим начином коришћења.

Да су паметни да направе икону батерије у облику згодних женских ногу већина би заборавила на сот а можда и остале карактеристике телефона.

Jel treba da se menja zastitno staklo sad kad se ubaci UI7 i koje da stavim?
Наравно, сваки софтверски упдате захтева ново калибрисано стакло за ту верзију физичке промене на телефону. Препорука за међугаластичко калибрисано стакло за УИ 5.2.
ОБАВЕЗНО: Проверити да ли стакло долази у комплету са алуминијумском фолијом за главу да заштити од физичких промена на телефону изазвних софтверским променама.

Не заборави апликације у стању мировања СКОРО СВЕ осим телефонске.

Није ово тема о с23 серији већ тема о трајању батерије. Ваљда вам је свима јасно да не можете да поредите ни приближно трајање батерије једног пуњења јер се не мери у СОТ-у већ зависи од безброј параметара и апликација које и колико користите. Можда да имате два идентична телефона са идентичним подешавањима, апликацијама, на истој локацији, на истом мрежном оператеру, и потпуно истим начином коришћења.
Baterija je deo telefona i to za većinu veoma bitan deo telefona. Ako se desi da nakon nekog updejta bude problema, logično je da će biti to glavna tema.

Što se tiče testiranja baterije, slažem se da je bitno da bi se uporedilo baš 100%, ali ako su razlike toliko drastične, onda je očigledno da su se desile. Istraživači znaju kako se postavlja eksperiment. Ljudi manje više svaki dan telefon koriste slično, sa manjim odstupanjima. Kad pogledaš dijagram svaki dan je SOT baterije sličan i kad krene da curi oseti se to bez postavljanja eksperimenta kao što navodiš da je potrebno.

Не заборави апликације у стању мировања СКОРО СВЕ осим телефонске.
nema druge...prebacicu karticu u nokiu 3310 pa cu nositi oba telefona...

sad bez sprdnje...
Jasno je da svi imamo razlicite prioritete, nekom baterija, nekom kamera itd, ali...
Vracam se na ono sto sam napisao pre par dana,. Ja nisam procitao da vecina sto meri SOT ima REALAN problem, znaci, ugasio mi se telefon u pola dana, nisam mogao da telefoniram, trebao mi je net i sl, nego citam kako je sot bio ranije XY minuta duzi, a evo sada je XY minuta kraci - jao drama, i to se prozima na XY strana teme.
Meni je npr bitna kamera, i razmisljam se da li habani S23 ultra ili npr 14T PRO, a o tome pronalazim na temi najmanje informacija.
Ne vidim da je neko npr isprobao kameru da vidi da li je mozda poboljsana/pokvarena obrada, smanjen shutter lag i staznam sa novim UI tj sistemom.
Ako je smanjen kvalitet fotki/snimka to je realan i konstantan problem, jer je smanjena funkcionalnost uredjaja.
Na famozni sot moze da utice 100 faktora u toku dana i to sto ce neko staviti telefon na punjenje u 23h umesto 23:30h kao prethodnog dana ne umanjuje negovu funkcionalnost (bar ne bitno).

Пре неколико година на једном од брендова, сада под другим називом (премиум фон амолед), извлачило се 3 дана са 8-9х СОТ. Никада на самсунгу са истим коришћењем се није десило. Толико о СОТ на самсунгу.

Ne znam da li sam pisao ovde u temi ili nekoj o WA aplikaciji. Nije mi radila kamera iz wa aplikacije. Jutros ažurirao na 6.1 i proradi...

Jasno je da svi imamo razlicite prioritete, nekom baterija, nekom kamera itd, ali...
Vracam se na ono sto sam napisao pre par dana,. Ja nisam procitao da vecina sto meri SOT ima REALAN problem, znaci, ugasio mi se telefon u pola dana, nisam mogao da telefoniram, trebao mi je net i sl, nego citam kako je sot bio ranije XY minuta duzi, a evo sada je XY minuta kraci - jao drama, i to se prozima na XY strana teme.
Meni je npr bitna kamera, i razmisljam se da li habani S23 ultra ili npr 14T PRO, a o tome pronalazim na temi najmanje informacija.
Ne vidim da je neko npr isprobao kameru da vidi da li je mozda poboljsana/pokvarena obrada, smanjen shutter lag i staznam sa novim UI tj sistemom.
Ako je smanjen kvalitet fotki/snimka to je realan i konstantan problem, jer je smanjena funkcionalnost uredjaja.
Procitas sve ovo sto si napisao i malo naglasis ovo boldovano i shvatis da ti imas problem kojim se mozda niko nije bavio u poslednje vreme, ali ne prihvatas za relevantno da je problem o kom vecina govori- zapravo problem, vec je za tebe to jao drama... Ako XY minuta, u procentima izmedju 40 i 50, nije dovoljno za dramu, ja evo ne znam sta je... 😂
Dok je sa druge strane kvalitet fotki- resiv problem... Vecina ovde ima i gcam i samsung i koristi po potrebi...

Kako skloniti ove gluposti?
I zašto više nema kad prevučeš od gore settings za brightness?
Ili smo to dodavali sa Good Lock?
Totalno su uništili ovaj notification i taj quick settings, mislim da to nije ni bilo

Prilozi

• Screenshot_20250501_140045_One UI Home.jpg
    Screenshot_20250501_140045_One UI Home.jpg
    72 KB · Pregleda: 90
Izgleda da nema načina da se udari color opacity na folder ikone na home screen? 👀
Koliko čitam mora se napraviti nova tema... Smor... Ne nalazim nista oko toga u Good Lock.
Baš mi bode oči, navika.
Sistem radi definitivno fluidinije, možda su i bateriju popravili 😆

Meni je sad jasno zašto su čekali toliko dugo da puste ovaj update. Mislim da su trebali još jedno pola godine da ga rade pa tek onda da ga izbace. Na svakih 5 koraka neki bag, neki lag, neka greškica.

Ovo mi je najveća glupost trenutno. Ranije kada sam bio u pozivu i spustim notification panel odmah su bile dostupne opcije speakera, gašenje mikrofona i prekid poziva. Sada za te prve dve opcije prvo mora da se spusti notification panel, pa da se expanduje poziv. Ne razumem čemu menjanje nečega što je radilo bez greške?

Prilozi

• Screenshot_20250501_144819_One UI Home.jpg
    Screenshot_20250501_144819_One UI Home.jpg
    48.4 KB · Pregleda: 68
  • Screenshot_20250501_144822_One UI Home.jpg
    Screenshot_20250501_144822_One UI Home.jpg
    49.7 KB · Pregleda: 57
Definitivno multitasking baguje, kad kliknem na last used apps ili open apps kako se vec zove često me npr sa calculator baci na 5tu app otvoreno pre toga umesto na onu pre calc, neverovatno koji debilan bug.

ChatGPT widget koji mi stoji na istom mestu mesecima bez problema sada postaje nevidljiv i pojavljuje se točkić koji se vrti u krug kao da se widget učitava 😅 kao da sam kupio redmi od 100€...
1000021523.jpg

Au koliko loše izgleda cela dark tema unutra zbog boje foldera, opacity deluje 0%
Užas...
Kako je kod vas? Menjate li teme ili tu glupost oko folder color opacity?

Izgleda da nema načina da se udari color opacity na folder ikone na home screen? 👀
Koliko čitam mora se napraviti nova tema... Smor... Ne nalazim nista oko toga u Good Lock.
Baš mi bode oči, navika.
Sistem radi definitivno fluidinije, možda su i bateriju popravili 😆
Ima ovo ako na to mislis nzm

Prilozi

• Screenshot_20250501_165917_One UI Home.jpg
    Screenshot_20250501_165917_One UI Home.jpg
    42.9 KB · Pregleda: 62
Ima ovo ako na to mislis nzm
Čekaj koji je ovo tačno GoodLuck modul I opcija?
Pa mislim ova boja oko folder ikone je suviše tamna i bode oči, plus ikonice unutar foldera se dosta slabije vide, na 6.1 imao si da biraš opacity da ubije da ne bude tako tamno

Prilozi

• Screenshot_20250501_170255_One UI Home.jpg
    Screenshot_20250501_170255_One UI Home.jpg
    180.7 KB · Pregleda: 40
1000016648.jpg

Pa može da se podešava kako ti odgovara...ako mislimo na isto.

Nazad
Vrh Dno