Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Au koliko loše izgleda cela dark tema unutra zbog boje foldera, opacity deluje 0%
Užas...
Kako je kod vas? Menjate li teme ili tu glupost oko folder color opacity?

Izgleda da nema načina da se udari color opacity na folder ikone na home screen? 👀
Koliko čitam mora se napraviti nova tema... Smor... Ne nalazim nista oko toga u Good Lock.
Baš mi bode oči, navika.
Sistem radi definitivno fluidinije, možda su i bateriju popravili 😆
Ima ovo ako na to mislis nzm

Prilozi

• Screenshot_20250501_165917_One UI Home.jpg
    Screenshot_20250501_165917_One UI Home.jpg
    42.9 KB · Pregleda: 60
Ima ovo ako na to mislis nzm
Čekaj koji je ovo tačno GoodLuck modul I opcija?
Pa mislim ova boja oko folder ikone je suviše tamna i bode oči, plus ikonice unutar foldera se dosta slabije vide, na 6.1 imao si da biraš opacity da ubije da ne bude tako tamno

Prilozi

• Screenshot_20250501_170255_One UI Home.jpg
    Screenshot_20250501_170255_One UI Home.jpg
    180.7 KB · Pregleda: 38
1000016648.jpg

Pa može da se podešava kako ti odgovara...ako mislimo na isto.

Ovaj prostor je isto povećan, ne kapiram zašto baš sam uporedio sa screenshots starog sistema
Neverovatno kad se prsti naviknu mašim malo folder

Ima ovo u home up modulu ali samo potamni boju I unutar otvorenog foldera
Pogledajte prilog 490397

Pa može da se podešava kako ti odgovara...ako mislimo na isto.
*** ne znam koji je to modul opcija, imam ih 15...

Prilozi

• Screenshot_20250501_170426_One UI Home.jpg
    Screenshot_20250501_170426_One UI Home.jpg
    384.1 KB · Pregleda: 34
  • Screenshot_20250501_170759_Home Up.jpg
    Screenshot_20250501_170759_Home Up.jpg
    72.9 KB · Pregleda: 49
Inače,kada ti je uključen HomeUp, velicina ikonica u favorites i regularnih se razlikuje za nekih 30-40%.I vidžeti su manji jer je vjerovatno rezolucija poremećena,pa se igraj:)
E da mi je neko rekao da moram ovakvih stvarima da se bakćem da bi mi sistem izgledao normalno,kupio bih s21 ili random kineza...

E ne znam što bih vam rekao za bateriju. Drugi dan na ui7 i meni je sot oko 2h sa potrošenih 40%. Znači da bi trebalo oko 4 i po h lagano. Juče prošao dan sa preko 4 h ali baš lagano, stavio ga na punjač kad sam krenuo da spavam. Zasad sam zadovoljan

Meni je baterija uzas a zbog nje sam mozda i najvise uzeo ovaj fon.
Sinoc bio napunjen do 100%, neradan dan, nista pozivi, malo surfovanja na wifi-ju i baterija trenutno na 21%.
Ako ne poprave nekim apdejtom vracam se na kineze ili moozda na iPhone ili neki fon manjih gabarita.

Last used apps dugme ko koristi navigation bar ne radi definitvno kako treba, skoro svaki drugi put umesto na zadnju korišćenu app baci me na XY po redu.
Ovo je beta verzija OneUI 7...
Apsolutna preporuka neinstalirati dok ne srede bugove i bedno urađene UI opcije.

Ako kao uzrok loše baterije vidite Samsung update, zašto ne Custom ROM baziran na željenoj verziji androida?

Meni baterija ista kao na OneUI6...to je manje više to....

1000016659.jpg

ipak je to mala indi kompanija, ispeglaće oni to One Ui 8.1, samo strpljivo

@forum1nick
U mom slucaju je nedostatak vremena da se bakcem sa tim. Treba mi pouzdan uredjaj za posao, zato sam i uzeo tadasnji flagship na kome sada pored lose baterije ne vidim ni da li je setovan budilnik.

@tassotti
Aj kad se vec smejes na moj post, koji bi ti proveren custom rom preporucio da instaliram?

Ma ja se nasmejah na tvoju izjavu da pored loše baterije ne vidiš ni da li je setovan budilnik😀I ja gore pitah za custom rom, baš me zanima ima li koji dobar. Ja sam trenutno na 6.1 i baterija je za sada dosta dobra. Izgleda da je bolje da ne pipam ništa🤣

Ah nisam razumeo, prastaj. Ne mrdaj onda sa 6.1.

s23-zakljucani ekran se upali kada mi stignu viber poruke i pokazu sadrzaj kako mi je bilo i na ui 6.1-ali poruke sa whatsapp ne upale ekran,stigne zvucna notifikacija,pa moram rucno da ulazim u app....reinstalirao sam whatsapp ali i dalje isto....ima li ko ideju...

Evo treći dan sa 7.0 na malom s23 i nemam zamerki na bateriju i fluidnost pri radu.

Ali... kod menija za brza podešavanja i notifikacije, iako sam spojio da bude "po starom", sama brza podešavanja se prikazuju samo sa ikonicama bez imena, dok se ne svajpuje na dole još jednom, kada se prikažu sve ikonice sa imenima. Ovo deluje beznačajno, ali ikonice za uštedu energije, deljenje bežične energije ili zaštitu baterije su praktično iste, a poenta menija je brzi pristup, tako da nije baš praktično ovako kako je, ali ću se valjda navići kada se priviknem na raspored.

Takođe, još jedna navika mi je bila da google asistenata ili kasnije Gemini pozivam gestom prevlačenjem iz donjeg ugla... sada je to onemogućeno. To je sada na power tasteru i može da se ukloni i tu postavi meni za gasenje/restart, ali ne može da se postavi pozivanje asistena gestom kao ranije, ili ja to nisam našao. Opet, sve je to stvar navike, pa možda i nije neka prava zamerka.

Prava zamerka mi je na AOD.
Posle ne znam ni ja koliko godina korišćenja samsung telefona, sada sam ugasio AOD, jer mi se čini da je sada više statičan nego ranije i da ostaje ona pilulica za bateriju sa procentom gore desno, pa mi se posle jednog dana stvara blagi burn-in na tom mestu.
Ranije je na AOD-u bio prikaz procenata baterije blago iznad prikaza otiska prsta, dosta diskretniji i sigurno se vremenom pomeralo, a ovo sada pored toga što je asimetrično i nepraktično, poprilično statično i ne može da se ugasi, čak ni kroz Good Lock aplikaciju. Tako da sam ugasio AOD, ali se nadam da ce uskoro naći neko rešenje za to.

Jel zna neko da li moze da se vrati da obavestenja budu ispod sata na zakljucanom ekranu kao ranije, pa kad stisnem na njih da tek onda otvori kartice? Konstantno mi se desava da pogledam u telefon i ne skontam da imam poruku jer su obavestenja na statusnok traci. Ne bih da stavim ni da mi kartice budu ispod sata.

To sam nasao, ali mi ne odgovara. Mislio sam da stoje samo ikonice o da mi tako izlista tek kad ih pipnem. Bas kao na 6.1 i ranije.

Probao i to. Isto stoje kartica samo bez sadrzaja.

Bice ovo sasvim ok sto se baterije tice:

1000016669.jpg

Ljudi ajde da napravimo neki reper kad merimo i kačimo potrošnje, a vezano za sot... moja preporuka npr. 100%-15% i onda screenshot. Ovako kad ljudi okače 86-42% (primer, bilo je slučajeva) i još punjen usput, pa šta tu sad ko može da povata. Hvala

I odma da se nadovežem, što sam nekada davno pisao, kada je primarna kartica u romingu, potrošnja je daleko manja iz nekog razloga (druge tri slike).

Prilozi

• Screenshot_20250331_083548_Device care.jpg
    Screenshot_20250331_083548_Device care.jpg
    52.5 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_20250320_214431_Device care.jpg
    Screenshot_20250320_214431_Device care.jpg
    51.5 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_20250309_213840_Device care.jpg
    Screenshot_20250309_213840_Device care.jpg
    53.4 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_20250223_144502_Device care.jpg
    Screenshot_20250223_144502_Device care.jpg
    52.6 KB · Pregleda: 22
  • Screenshot_20250224_183514_Device care.jpg
    Screenshot_20250224_183514_Device care.jpg
    50.7 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot_20250225_203943_Device care.jpg
    Screenshot_20250225_203943_Device care.jpg
    52.1 KB · Pregleda: 19
Poslednja izmena:
Hoćete da vas dodatno obradujem ? 😆
Deluje da je opao nivo detalja na fotkama koje su slikane sa expert raw aplikacijom. Onaj završni deo procesiranja slike je izmenjen na expert raw i sada deluje dosta lošije. Ko ne veruje moze i sam da proba. 😀

Hoćete da vas dodatno obradujem ? 😆
Deluje da je opao nivo detalja na fotkama koje su slikane sa expert raw aplikacijom. Onaj završni deo procesiranja slike je izmenjen na expert raw i sada deluje dosta lošije. Ko ne veruje moze i sam da proba. 😀
Na s23 su regularne fotografije na nivou telefona od 200e.Ni ranije nisu bile sjajne ali se moglo ponešto ufotkati da valja ali ovo sad je komično.

Nazad
Vrh Dno