Ništa ne diraš, automatski će se inicirati i biće poslata početkom maja, najverovatnije posle praznika.koja je procedura za produzenje Dina kartice? Istice mi sad u maju, jel moze sve iz aplikacije da se zavrsi i da stigne nova kartica postom?
Mojoj majci je automatski reizdata Dina. 9. bila u statusu Poslata, a 10. već stigla. Možda će se odužiti dostava do kraja meseca zbog prvomajskih praznika, ali stići će sigurno.Možda više ne šalju sami, jer se promenila vlasnička struktura banke i nisu u obavezi da izdaju DINA karticu korisniku? To treba proveriti svakako, da čovek ne čeka karticu, a ono mora da se podnese zahtev.
Sve banke (bar one u kojima sam ja bio, a u tom košu je i YB) po nekom automatizmu, ukoliko je kartica pred isticanjem, iniciraju karticu klijentu — da li je šalju na adresu ili se pokupi u ekspozituri, to negde zavisi i od same banke, ali u svakom slučaju stigne obaveštenje. Tim pre što je Dina obavezna kartica svima i svuda, tako da vlasnička struktura Yettel banke ne igra neku ulogu. Uostalom, Dina je proizvod NBS-a, tako da kapiram da se same banke malo šta pitaju oko Dine.Možda više ne šalju sami, jer se promenila vlasnička struktura banke i nisu u obavezi da izdaju DINA karticu korisniku? To treba proveriti svakako, da čovek ne čeka karticu, a ono mora da se podnese zahtev.
Možda više ne šalju sami, jer se promenila vlasnička struktura banke i nisu u obavezi da izdaju DINA karticu korisniku? To treba proveriti svakako, da čovek ne čeka karticu, a ono mora da se podnese zahtev.
Sve banke (bar one u kojima sam ja bio, a u tom košu je i YB) po nekom automatizmu, ukoliko je kartica pred isticanjem, iniciraju karticu klijentu — da li je šalju na adresu ili se pokupi u ekspozituri, to negde zavisi i od same banke, ali u svakom slučaju stigne obaveštenje. Tim pre što je Dina obavezna kartica svima i svuda, tako da vlasnička struktura Yettel banke ne igra neku ulogu. Uostalom, Dina je proizvod NBS-a, tako da kapiram da se same banke malo šta pitaju oko Dine.
Verovatno je to razlog, a moguće je da tu Dinu nikad nisi ni koristio. Banke zadržavaju pravo da ne reizdaju kartice koje se ne koriste, ali nisam siguran da li bi smelo da se desi da reizdaju MasterCard, a Dinu ne, upravo zbog te obaveznosti. Doduše, kontam da su ti inicirali MC pre nego što je Dina istekla, pa je verovatno to tako pokriveno. U svakom slučaju, tebi se desilo za Račun plus, ali važi taj princip i u Yettelu.
Evo citata iz opštih uslova poslovanja: Banka zadržava pravo da ne reizdaje (obnavlja važenja) debitne kartice Klijentima koji ispunjavaju određene uslove, a u cilju zaštite računa Klijenta od neovlašćenog korišćenja. To mogu biti klijenti koji u poslednjih 12 meseci nisu imali ni jednu klijentski iniciranu transakciju, koji ne koriste kreditne proizvode u ponudi Banke i druge kategorije Klijenata koji ne koriste karticu Banke. Banka zadržava i pravo da ugasi debitne kartice neaktivnim klijentima i pre isteka važenja debitne kartice.
Ništa ne diraš, automatski će se inicirati i biće poslata početkom maja, najverovatnije posle praznika.
Nije moguće, ali kada sravnaš deviznu partiju na nulu i ne budeš imao promena ubuduće, neće se naplaćivati.Da li je moguće tražiti gašenje devizne partije tekućeg računa, da ostane samo dinarski?
Emigrirao sam u drugu banku, ostavljam račun samo zbog štednje po viđenju, pa bih prešao na Bank Lite, te ne bih da imam trošak održavanja devizne partije.
Da li je neko imao to iskustvo?
Od kako se prešlo sa Mobi na ovu novu duže traje knjiženje. Barem je po meni tako. Podelim na rate čekam 2-3 dana da se realizuje podela na rate. Cirkus.
Ako je stari račun štednje po viđenju ugašen, trebalo bi da se tom prilikom kamata automatski prenela na tekući.Primetio sam da su mi uplatili kamatu na stednju po vidjenju samo za novi depozit kreiran 15-og koji je na 3%.
Do 15-og, kada su mi ukinuli stednju po vidjenju od 4% nisu uplatili kamatu.
Moj je otvoren jesenas sa mogućnošću izmene kamatne stope, te mi je juče dodato 30tak dinara na avista štednji.Kod vas?
Primetio sam da su mi uplatili kamatu na stednju po vidjenju samo za novi depozit kreiran 15-og koji je na 3%.
Kod vas?
Moguce da su kamatu zdruzili sa glavnicom pa celokupni iznos prebacili na tekuci. Za sada ne vidim kao odvojenu transakciju. Mozda ce pisati na listingu kada bude stigao. Hvala.
Primetio sam da su mi uplatili kamatu na stednju po vidjenju samo za novi depozit kreiran 15-og koji je na 3%.
Kod vas?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari