Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

koja je procedura za produzenje Dina kartice? Istice mi sad u maju, jel moze sve iz aplikacije da se zavrsi i da stigne nova kartica postom?

koja je procedura za produzenje Dina kartice? Istice mi sad u maju, jel moze sve iz aplikacije da se zavrsi i da stigne nova kartica postom?
Ništa ne diraš, automatski će se inicirati i biće poslata početkom maja, najverovatnije posle praznika.

Možda više ne šalju sami, jer se promenila vlasnička struktura banke i nisu u obavezi da izdaju DINA karticu korisniku? To treba proveriti svakako, da čovek ne čeka karticu, a ono mora da se podnese zahtev.

Možda više ne šalju sami, jer se promenila vlasnička struktura banke i nisu u obavezi da izdaju DINA karticu korisniku? To treba proveriti svakako, da čovek ne čeka karticu, a ono mora da se podnese zahtev.
Mojoj majci je automatski reizdata Dina. 9. bila u statusu Poslata, a 10. već stigla. Možda će se odužiti dostava do kraja meseca zbog prvomajskih praznika, ali stići će sigurno.

Sve banke (bar one u kojima sam ja bio, a u tom košu je i YB) po nekom automatizmu, ukoliko je kartica pred isticanjem, iniciraju karticu klijentu — da li je šalju na adresu ili se pokupi u ekspozituri, to negde zavisi i od same banke, ali u svakom slučaju stigne obaveštenje. Tim pre što je Dina obavezna kartica svima i svuda, tako da vlasnička struktura Yettel banke ne igra neku ulogu. Uostalom, Dina je proizvod NBS-a, tako da kapiram da se same banke malo šta pitaju oko Dine.

Kakve ima veze koja je vlasnička struktura banke? Sve banke u Srbiji su u obavezi da uz tekući račun fizičkog lica izdaju Dina karticu.
Sve banke (bar one u kojima sam ja bio, a u tom košu je i YB) po nekom automatizmu, ukoliko je kartica pred isticanjem, iniciraju karticu klijentu — da li je šalju na adresu ili se pokupi u ekspozituri, to negde zavisi i od same banke, ali u svakom slučaju stigne obaveštenje. Tim pre što je Dina obavezna kartica svima i svuda, tako da vlasnička struktura Yettel banke ne igra neku ulogu. Uostalom, Dina je proizvod NBS-a, tako da kapiram da se same banke malo šta pitaju oko Dine.

Ironija je da mi se jedino kod BPŠ Račun Plus desilo da Dina nije reizdata. Imao sam stare mt:s banka kartice koje su isticale. Mastercard mi je uredno reizdat, dok Dina nikad nije niti inicarana u aplikaciji niti reizdata. Da li je to što mi je račun bio na nuli mesecima ima veze, ne znam. Svakako sam posle par meseci ugasio taj račun, a Dina nikad nije reizdata.

Verovatno je to razlog, a moguće je da tu Dinu nikad nisi ni koristio. Banke zadržavaju pravo da ne reizdaju kartice koje se ne koriste, ali nisam siguran da li bi smelo da se desi da reizdaju MasterCard, a Dinu ne, upravo zbog te obaveznosti. Doduše, kontam da su ti inicirali MC pre nego što je Dina istekla, pa je verovatno to tako pokriveno. U svakom slučaju, tebi se desilo za Račun plus, ali važi taj princip i u Yettelu.

Evo citata iz opštih uslova poslovanja: Banka zadržava pravo da ne reizdaje (obnavlja važenja) debitne kartice Klijentima koji ispunjavaju određene uslove, a u cilju zaštite računa Klijenta od neovlašćenog korišćenja. To mogu biti klijenti koji u poslednjih 12 meseci nisu imali ni jednu klijentski iniciranu transakciju, koji ne koriste kreditne proizvode u ponudi Banke i druge kategorije Klijenata koji ne koriste karticu Banke. Banka zadržava i pravo da ugasi debitne kartice neaktivnim klijentima i pre isteka važenja debitne kartice.

Verovatno je to razlog, a moguće je da tu Dinu nikad nisi ni koristio. Banke zadržavaju pravo da ne reizdaju kartice koje se ne koriste, ali nisam siguran da li bi smelo da se desi da reizdaju MasterCard, a Dinu ne, upravo zbog te obaveznosti. Doduše, kontam da su ti inicirali MC pre nego što je Dina istekla, pa je verovatno to tako pokriveno. U svakom slučaju, tebi se desilo za Račun plus, ali važi taj princip i u Yettelu.

Evo citata iz opštih uslova poslovanja: Banka zadržava pravo da ne reizdaje (obnavlja važenja) debitne kartice Klijentima koji ispunjavaju određene uslove, a u cilju zaštite računa Klijenta od neovlašćenog korišćenja. To mogu biti klijenti koji u poslednjih 12 meseci nisu imali ni jednu klijentski iniciranu transakciju, koji ne koriste kreditne proizvode u ponudi Banke i druge kategorije Klijenata koji ne koriste karticu Banke. Banka zadržava i pravo da ugasi debitne kartice neaktivnim klijentima i pre isteka važenja debitne kartice.

Da, Dinu nisam koristio, dok Mastercard jesam koristio dok nisam prebacio platu u Mobi Banku par meseci pre toga.

Da li je moguće tražiti gašenje devizne partije tekućeg računa, da ostane samo dinarski?
Emigrirao sam u drugu banku, ostavljam račun samo zbog štednje po viđenju, pa bih prešao na Bank Lite, te ne bih da imam trošak održavanja devizne partije.
Da li je neko imao to iskustvo?

Da li je moguće tražiti gašenje devizne partije tekućeg računa, da ostane samo dinarski?
Emigrirao sam u drugu banku, ostavljam račun samo zbog štednje po viđenju, pa bih prešao na Bank Lite, te ne bih da imam trošak održavanja devizne partije.
Da li je neko imao to iskustvo?
Nije moguće, ali kada sravnaš deviznu partiju na nulu i ne budeš imao promena ubuduće, neće se naplaćivati.

U, super ako je tako. Hvala! :)

• Like
Reagovanja: uji
Imam jednu transakciju na čekanju od 18. aprila (dizanje na ATM tuđe banke), da li je to normalno?

Obično posle 2-3 dana transakcija bude proknjižena kako treba, mada vidim da su mi nekad i naknadno skidali pare sa EUR partije za dizanje na bankomatu, iako sam u trenutku transakcije imao dosta sredstava i na dinarskoj partiji (koja su odmah naravno rezervisana, i nedostupna za trošenje).

Od kako se prešlo sa Mobi na ovu novu duže traje knjiženje. Barem je po meni tako. Podelim na rate čekam 2-3 dana da se realizuje podela na rate. Cirkus.

To se odužilo samo tokom uskrsa svuda pa sve transakcije od 17. i 18. su proknjižene 22. odnosno 23.

Je l jos neko ima problem da nece da se loguje na aplikaciju vec dva sata?

Radi normalno.

Baš sam sada pustio račun na klik za Yettel čisto da vidim hoće li da prođe i prošlo je.

Primetio sam da su mi uplatili kamatu na stednju po vidjenju samo za novi depozit kreiran 15-og koji je na 3%.
Do 15-og, kada su mi ukinuli stednju po vidjenju od 4% nisu uplatili kamatu.
Kod vas?

Primetio sam da su mi uplatili kamatu na stednju po vidjenju samo za novi depozit kreiran 15-og koji je na 3%.
Ako je stari račun štednje po viđenju ugašen, trebalo bi da se tom prilikom kamata automatski prenela na tekući.
Moj je otvoren jesenas sa mogućnošću izmene kamatne stope, te mi je juče dodato 30tak dinara na avista štednji.

Kod vas?

Da li si siguran? Prilikom gašenja starog štednog računa, kamata mi je uplaćena na tekući račun. Samo u transakcijama ne piše "kamata" nego je tip transakcije "izlazne fakture", a opis "uplata sa depozita na TR".

Moguce da su kamatu zdruzili sa glavnicom pa celokupni iznos prebacili na tekuci. Za sada ne vidim kao odvojenu transakciju. Mozda ce pisati na listingu kada bude stigao. Hvala.

• Like
Reagovanja: uji
Kampanja Isprobaj Max produžena je do 15. juna.

Moguce da su kamatu zdruzili sa glavnicom pa celokupni iznos prebacili na tekuci. Za sada ne vidim kao odvojenu transakciju. Mozda ce pisati na listingu kada bude stigao. Hvala.

Moguće i to. Videćeš kroz izvod. Ja sam glavnicu dan ranije prebacio na novi štedni račun sa novom kamatom, tako da mi je samo kamata legla na tekući 15. aprila.

Kod vas?

Meni su, otprilike, krajcovali 1 dan na 4%. Mada sam i računao brzinski, pa je možda i sve ok.

Osim što se sada osećam prevarenim, kada vidim iznos kamate za prvih i za drugih 15 dana 🙄

Poslali mi Email kao pitaju da ocenim neku potencijalnu kampanju. 2 god da oročiš dinare na 5% godišnje, valjda bar 500k ili slično. A ovo u aplikaciji sada imas 3% po viđenju. Baš bi trebalo da su neki milioni da osetiš da vredi zarobiti novac. A da ne pričam da će inflacija oduvati to sve. Danas je 1000 din kao nekada 200 kada uđeš u radnju.

Nije to oročenje već šatro ulaganje u banku, a zapravo prrosjačenje para od klijenata.
Nit država garantuje za ulog, nit možeš da razoročiš pre isteka dve godine.

Nazad
Vrh Dno