Šta je novo?

iOS 18

Na 18.4.1 za sada sve notifikacije istog trenutka dolaze, dobar update što se mene tiče.😄

Juče sam primetio da mi je br. tel. (mts, 14 PM...) nepoznato-čime-izazvano isključen iz FaceTime/iMessage. :unsure:

Waiting for activation... ide unedogled, a adresa e-pošte je nepromenjeno aktivna.
Reset network, reboot, Avio-režim ON/OFF, FaceTime/iMessage ON/OFF, WiFi ON/OFF... Ne pomaže.
Sad videh da se nudi update na 18.4 3.42 Gb... Hajd' da vidim stanje posle...
Isti slučaj druže. Pisao sam i appleu i zvao mts i niko da reši problem. Apple kaže to je do operatera a mts kaže da je do telefona. Esim je inače.
Da li si možda rešio? Hvala

I beta-public sam instalir’o, danas u Temišvaru, u roming režimu i aerodromskoj bežičnoj mreži dok sam čekao uključivao/isključivao FaceTime/iMessage… i ne vredi ni to ništa.
Aktivni su mi ti servisi posredstvom iCloud naloga, ali sa tel. brojem - nikako.
Nemam rešenje nažalost. :sneaky:

Kod mene Belgrade svuda, tako da nekako ne mislim da je do njih :D
Hoćeš da mi kažeš da sam hakovao iOS i dodao Yugoslavia umesto Serbia u mojoj vremenskoj prognozi... :rolleyes:

Kako može da bude do mene čoveče... :ROFLMAO:

I ja mislim da je do tebe.

Pogotovo sto stize 1. maj.

Isto. Do tebe je.

Nije samo do njega, evo i meni stoji Yugoslavia.

Jedino da ste setovani vremenski 35 godina u prošlost :)
Odakle Srpski u aplikaciji?
Baš gledam, meni je nalog USA aktivan, jezik UK, region: Serbia (i metrički...), Precise Location uključen, Location: samo dok je uključena aplikacija... Pokazuje uredno Pančevo ili gde se vać zateknem.
Nemam nigde u podešavanjima Srpski jezik za aplikaciju, ima Hrvatski i kada prebacim opet je Banat.

Ma ja se zezam, i kod mene na tom linku stoji Yugoslavia.

Jedino da ste setovani vremenski 35 godina u prošlost :)
Odakle Srpski u aplikaciji?
Baš gledam, meni je nalog USA aktivan, jezik UK, region: Serbia (i metrički...), Precise Location uključen, Location: samo dok je uključena aplikacija... Pokazuje uredno Pančevo ili gde se vać zateknem.
Nemam nigde u podešavanjima Srpski jezik za aplikaciju, ima Hrvatski i kada prebacim opet je Banat.
Mislim da si me pogrešno protumačio na temu jezika, nisam mislio na jezik aplikacije weather-a koji je na Eng Us-u. Elem Srpski apple nalog, preferirani jezik Srpski latinica, Ćirilica pa Eng US, region naravno Srbija, na temu lokacije u weather app-u ja sam stavio na always (precise) zbog weather widgeta koji koristim.

Elem link koji sam vam poslao gore je link koji se otvara kada se iz weather app-a klikne na neki od alerta u mom telefonu (16PM) i ako obratiš pažnju na zadnji deo linka:
lang=en-US&timezone=Europe/Belgrade&party=apple
Videćeš da telefon šalje sve kako treba ali weatherkit.apple.com sajt ima ne ažurirane podatke. Elem ovo je njihov bug koji sam dokon na poslu danas prijavio. Pa nek ispravljaju.

Meni stoji Bačka 🫡

Imam srpski nalog, imam ista podešavanja ali to je samo za region u kome se nalaziš, merne jedinice i tastaturu, npr.
Nema lokalizacije iOs-a i dosta aplikacija pa si me zbunio sa tim Srpski jezik.
Nisam pametan zašto ti brljavi. Bukvalno je isto i kod mene na kraju linka:

Isti slučaj druže. Pisao sam i appleu i zvao mts i niko da reši problem. Apple kaže to je do operatera a mts kaže da je do telefona. Esim je inače.
Da li si možda rešio? Hvala
Success, najzad! Sinoć sam instalir'o 18.5-b2 i nakon toga je uspela FaceTime/iMessage registracija i posredstvom tel. broja.
kod mene Banat, vratio sam se iz Kikinde danas, mozda jos nije osvezio :)
I kod mene je Banat, nisam mrd'o veliko iz KI. ;)

Jedno (mozda glupo) pitanje..kako da slusam muziki sa youtube u pozadini telefona?
Ono tipa radim nesto drugo na telefonu,a u pozadini mi muzika sa yt.
Da li ima neka aplikacija?

youtube premium, on može da pušta iz background-a, a uz njega imaš i youtube music, pa on služi baš tome, samo da pušta muziku, a može da radi i u background-u.

Legalna uz pretplatu, ovako sa nekog alternativnog store-a, ali to ne znam precizno da ti kažem. Baci pogled u temi za iOS aplikacije, u više navrata su kolege pisale 😃

Sideload, kupiš za 10-15e certifikat na 1.god i sam potpisuješ modovane aplikacije.
Cimanje al ono isplati se

Jedno (mozda glupo) pitanje..kako da slusam muziki sa youtube u pozadini telefona?
Ono tipa radim nesto drugo na telefonu,a u pozadini mi muzika sa yt.
Da li ima neka aplikacija?
napravis turski apple nalog, kupis apple gift card, dopunis i za 1€ imas premium.

Ja sam ovdje uzeo.

napravis turski apple nalog, kupis apple gift card, dopunis i za 1€ imas premium.

Ja sam ovdje uzeo.

Je l' mora mesecno ili ima neki godisnji plan? meni isteklo 3 godine premiuma sa Indijskog VPN-a sto sam uzeo, sada vise ne prolazi. Ne bih da menjam apple nalog.

Pa valjda si, ako malo duze koristis Apple, naletio da neka aplikacija nije za tvoju regiju? Ne mijenjas svoj nalog.

Napravis novi gmail nalog i sa tim novi Apple turski nalog (imas free vpn na store-u. Vpn Turkey se zove). Sign out sa svog pa sign in na Turski. Dopunis wallet za godinu dana kodom iz maila, 1000 trl, izlogujes se i koristis svoj dalje. Automatski ti obnavlja pretplatu dok imas sredstava i to je to.

Ne radi vise nista. Bio sam na Indiji, Argentini, Turska itd.

Ja kad bi hteo da placam,platio bih nesto kvalitetno i ne bi se zezao..pitam za neku free aplikaciju :)
Inace hvala svima na odgovorima.
P.S ima fora sa Chrome ,udjes preko njega,u podesavanjima namestis ,,desktop,, i pustis,i radi u pozadini …

Nov sam na iOS-u pa me zanima jedna stvar - kako da namestim privatni DNS kao na androidu (dns.adguard.com)? gledao sam neke tutoriale ali bezuspešno, reklame i dalje iskaču na svim aplikacijama.

Vrh Dno