Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Nisam pronašao bolje rešenje. Na Hisense-u je bilo dugme na daljincu Audio Only, što je ekstra stvar, a ovde je na tri-četiri koraka.

Imas dugme na daljinskom za shortcut-ove.
U edit namestis sta ti treba.
TV pamti koju si precicu bio izabrao, tako da ako izaberes npr sleep, na klik ce ti sledeci put biti odmah prvo ponudjena sleep opcija i samo izaberes vreme.
C645 je u pitanju, ali verujem da je i kod drugih tako.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    153.1 KB · Pregleda: 52
  • 2.jpg
    2.jpg
    248.4 KB · Pregleda: 51
  • 3.jpg
    3.jpg
    259.2 KB · Pregleda: 49
Nisam još probao Button Mapper na TV-u, ali pretpostavljam da bi trebao da radi bez problema, jer radi na EON-u. Uvek ima neko dugme koje se nikad ne koristi, pa može da se podesi za bitniju opciju.

Da li je moguće, i kako, ubacitii opciju za gašenje ekrana (samo zvuk da se čuje) u quick panel ili na početni ekran sa aplikacijama? C805 je u pitanju...
U mojoj grupi pitanja nakon nekoliko nedelja korišćenja c805 bilo je upravo ovo. Dobio sam odgovor da se postavi prečica. Našao sam samo prečicu za Audio settings što ne znači mnogo. I dalje je potrebno 10ak klikova dok se dođe do gašenja ekrana.
Neko je spomenuo i Button mapper. I to sam probao kako bih deci blokirao YouTube, ali kod svakog restarta sistema ili nekad bez vidnog razloga ponište se podešavanja Mappera i dugme za YT ponovo proradi. Nisam ovu opciju probao za isključenje ekrana.

ali kod svakog restarta sistema ili nekad bez vidnog razloga ponište se podešavanja Mappera
Razlog je da ima bug zbog kog se ponaša kao da je deaktiviran taj accessibility service koji button mapper koristi da radi svoj posao. Rešenje je da odeš u Settings i ručno deaktiviraš u accessible podešavanjima, sačekaš par sekundi i zatim ponovo aktiviraš.
Pošto to često ne uspe iz prvog pokušaja meni je dosadilo da radim klikćući po UI pa mi kao lakše da polu-automatizujem sa ADB: napravio sam "alias" komandu u Termux aplikaciji 😂 "tvfix" :

Screenshot_20250410_121937_Termux.png

Ja samo umesto Button Mapper koristim tvQuickActions Pro ;) Pa aktiviram / deaktiviram accessibility service od te aplikacije.

Isti / sličan problem sa brljavljenjem accessibility servisa postoji i na Tesla TV-u sa Android 11, tj tamo je još gori jer se dešava random i bez restarta Android 😂😂😂 obično se desi tokom vraćanja iz stand-by / sleep režima. Ali na Tesli u 90% slučajeva da proradi mapiranje bude dovoljno da se samo otvori Settings.

Za vlasnike c805 i novijih modela, rešenje za accessibility - auto pokretanje button mapper-a i projectivy laucher-a je sledeće:
Otvoriti Safety guard, zatim Permission Shield, pa Auto Launch Permission.
Tu podesite Auto manager na "closed" i željenu aplikaciju na "opened".
Na ovaj način projectivy laucher ostaje uključen u accessibility opcijiama.
Meni se ovako projectivy laucher pokreće autmatski bez problema(tv isključujem na full shutdown, ne na standby). Button mapper pokreće isto ali sm ga ja isključio zato što smara što pokreće aplikaciju u frontu a ne u pozadini.

Da li postoji nacin da se iskljuce obavestenja za energy consumption? Svaki put kada pojacavam brightness ili menjam mod slike iskace to i smara bas.

Мени изгледа сасвим ОК. Баш јуче гледао карактеристике.

Drustvo, molio bih kratku ocenu za https://gigatron.rs/proizvod/tcl-55-55c765-4ks-5901292524937
Izgleda mi za 83.999 dobra kupovina.
Naslednik C805. Nekoliko forumasa ga je kupilo ukljucujuci i mene. Isti cipset. Pentonic 700. Ali svetliji. TCL C805 je imao deklarisanih 1300 nita (realno 900-1000 max). Dok C765 ima deklarisanih 2200 nita. Pretrazi po netu imas ga i na akciji (CT) do 30.04 i za 76k.Takodje ima i za 75k. Ustedi novac. Istrazi po netu.

Kad se vec prica o 55C765 da iskoristim priliku pa da pitam, kakav je u poredjenju sa Hisense 55U8NQ i Samsung 55QN95B?

Kad se vec prica o 55C765 da iskoristim priliku pa da pitam, kakav je u poredjenju sa Hisense 55U8NQ i Samsung 55QN95B?
Svi su mini led. Iskreno ja bih Samsung izbacio iz razmatranja najvise sto je to model iz 2022 god, plus ne podrzava Dolby Vision. Dok na prvi pogled (nisam ulazio u dublju analizu) TCL i Hissense imaju skoro isto zona lokalnog zatamnjivanja 720 vs 672. Ali TCL je svetliji 2200 vs 1500 nita. TCL (GoogleTV), Hissense (Vida).

Rtings odradio review američkog TCL QM7K, koji će biti sličan evropskom C7K kada se pojavi. (Link)
Ako se uporedi sa starijim QM751G koji je sličan evropskom C765, nema neke velike razlike. Kontrast je primetno bolji, ali su boje iz nekog razloga manje svetle u odnosu na stariji model. Uglovi gledanja ostaju isti, nisu loši, ali nisu sjajni. Ispravljena PQ EOTF kriva, ali verujem da je ista situacija i na starijem modelu sa poslednjom verzijom softvera. Unapređen je premaz panela, pa refleksije izgledaju bolje, to je ono što reklamiraju ove generacije kao CrystGlow HVA Panel. U suštini malo korak napred, malo korak nazad i u ovoj srednjoj cenovnoj kategoriji ne stiže veliko unapređenje ove godine. C765 kod nas u Evropi ostaje najbolja kupovina, a C7K kad stigne donosi baš mala unapređenja.
Od C8K serije sa novim WHVA panelima i boljim uglovima gledanja još uvek ni traga ni glasa.

Pozdrav! Imam c715 i u poslednje vreme android strašno baguje, izlazi sam iz aplikacija iako ih imam par (EL, HBO, Netflix, EON).

Jos u početku sam izbrisao sve nepotrebne stvari pa me zanima kako mogu da ubrzam TV, mozda nekim update-om?

Tv je konstantno na sleepu, ne gasi se, možda je i to uzrok bagovanja?

Šta si radio sa C805??
Tu je jos uvek. Mislio sam na C805 (da ga je nekoliko forumasa kupilo i ukljucujuci i mene). U zurbi lose formulisao recenicu. Kad sam posle nekog vremena ponovo procitao svoj post bilo je kasno za edit.

Uzeo 55C765 u ponedeljak, drastična promena posle panasonic 42" plazme :)
Gubim se u podešavanjima slike, znam da mora za svaki izvor posebno ali nikako da ubodem pravu meru.
Vrtim se između Smart HDR i Movie podešavanja gde smanjujem svetlost i boju. Svidi mi se jedna kombinacija ali ta zna da bude totalno prenaglašena u nekom drugom servisu ili filmu. Na plazmi sam to setovao jednom i nisam pipnuo 14 godina.
Nisam ni testirao domaće kanale nego samo Kodi, Max, Prime, Netflix...
Noćas sam skinuo GOT epizodu od 30gb koja je 4K Dolby i nisam imao zamerki, postavio Dolby IQ preset i izgleda savršeno :) Mnogo kvalitetnije izgleda nego ta epizoda kada je pustim na Max-u.

Nisam kupio optički kabal pa još ne vraća zvuk na receiver i zvučnike ali sam zadovoljan zvukom TV-a.

Jedina zamerka (znao sam da će biti jer je VA panel) je kada odem do šanka i gledam pod uglom od nekih 45 stepeni i sa udaljenosti od 5-6 metara, značajno se degredira slika a beli titlovi postanu žućkasti. Nema veze, taman da smanjim pušenje.
I da, dugmići na daljinskom su mi preglasni.

Nazad
Vrh Dno