Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Da li neko zna jel postoji opcija za grupno brisanje kanala na tcl 65c655? Pojedinacno moze, ali kad selektujem vise kanala odjednom ne postoji ponudjena opcija ili ja nisam provalio caku?
Hvala unapred svima

Kod mene na 65C935 može ovako ali jedino da se svi kanali obrišu:

Settings / Channels & Inputs / Channels / Clear Channenel List / OK

Clear.jpg

Kod mene na 65C935 može ovako ali jedino da se svi kanali obrišu:

Settings / Channels & Inputs / Channels / Clear Channenel List / OK

Pogledajte prilog 486740
To mi je jasno i kako se brise pojedinacno, ali mi glupo malo da nema opcija kad odaberes vise kanala da ih brises...
Na supernovi ima stotine nepotrebnih kanala koje bi da sklonim, a mrsko mi da idem pesaka jedan po jedan kanal...

To mi je jasno i kako se brise pojedinacno, ali mi glupo malo da nema opcija kad odaberes vise kanala da ih brises...
Na supernovi ima stotine nepotrebnih kanala koje bi da sklonim, a mrsko mi da idem pesaka jedan po jedan kanal...
Zašto ne napraviš favorites listu i onda staviš da samo te kanale prikazuje? To je najjednostavnije.

To je izgleda jedina opcija, pojedinacno kanala po kanal dodati u favorite...
Hvala za savet.
Ako neko slucajno izvali caku za grupno brisanje kanala nek podeli ovde.

Ovo ti je koristan programčić za PC sa kojim možeš da poređaš sve kanale i kojim redom ti hoćeš u dva minuta i ne moraš da se cimaš da to radiš preko TV-a i daljinskog.

ChanSort

Pozdrav, ljudi :)

Uzeo sam TCL 75" C655 na solidnoj akciji, generalno sam baš zadovoljan (mada nisam još stigao toliko da ga testiram). Ono što me "brine" i upada baš u oko je malo ozbiljniji bleeding (ili se bar meni tako čini).

Postavio sam sliku pa mi recite molim vas vašu procenu - da li je ovo za reklamiranje? Pokušao sam da slikam tako da što bliže bude tome kako izgleda uživo.

Čitao sam negde da može vremenom da se smanji taj bleed efekat... Ne znam inače da li ima veze, ali majstor koji ga je montirao na zid ga je pre toga (u kutiji, neraspakovanog) položio na lice i tako je stajao sat i kusur, ne znam da li je blagi pritisak od težine mogao da doprinese bleedingu, iako je bio naravno osiguran skroz u kutiji sa stiroporom i svim propratnim stvarima, samo nije stajao uspravno.
Ovo mi deluje previše, ja bih reklamirao.
A druga stvar što je veća dijagonala - veće je i probijanje, pogotovo po ivicama. Ne bih išao preko 65" a da nije bar mini led.

Imam na C655 nekoliko google naloga i svaki put kad uključim tv prvo otvori stranu gde treba da odaberem nalog. Ima li leka da se to izbegne i da automatski otvori home stranu sa poslednjim korišćenim nalogom?

Хвала на подсећању, моје грешка. Дијагонала је 55 инчи, ТЦЛ Ц635.
Visina je 7 cm a izgleda da ima podesive noge (dve pozicije), jer svuda piše

Prilozi

• Screenshot_20250403_130809_Opera beta.jpg
    Screenshot_20250403_130809_Opera beta.jpg
    119.1 KB · Pregleda: 13
Poslednja izmena:
Ovo mi deluje previše, ja bih reklamirao.
A druga stvar što je veća dijagonala - veće je i probijanje, pogotovo po ivicama. Ne bih išao preko 65" a da nije bar mini led.
Kako mislite da na Lcd ekranu i va panelu bude skroz crna boja nema sanse... ja imam 55C655, isto imam malo blidinga, pusti na you tube test crne boje za oled onda nema blidinga... Ako ja gresim neka me neko ispravi

Šta je sad aktuelno od modela za 2025? Što bolji čipset, 55".
Gledam na sajtu TCLa neki modeli su iz 2020... A ima ih preeeeviše.

TCL linija za 2025. deluje zanimljivo. Svi televizori imaju Pentonic 700 SoC, tako da sve ispravke stižu i na C805 i C765.

C6K- baš lepo unapređenje u odnosu na C655, CSOT MiniLED panel, 180-512 dimming zona u veličinama od 50-98" 144hz, peak brightness 1000nit.
C7K- malo svetliji u odnosu na C765 (solidno unapređenje u odnosu na c805), panel sličan prošlogodišnjem, CSOT MiniLed 144hz u svim verzijama.
50" 336 zona i 2000nit
55/65" 720/1008 zona i 2600 nit
75/85/98/115" 1248/1568/2048/2880 zona i 3000nit
C8K- nov WHVA panel sa širim uglovima gledanja, 144Hz, 65/75/85/98" 1344/2160/2880/3000 dimming zona i 5000nit peak brightness

Predstavljeni su i premium C9K i X11K modeli, koji verujem da neće biti mnogo popularni na forumu. U suštini baš lepo unapređenje za budžet C6K seriju, i panel i chipset. Što se tiče srednje, C7K serije, male su razlike u odnosu na trenutni C765 model, sličan panel, isti broj dimming zona i samo malo više svetline. C8K deluje baš zanimljivo ako stvarno rešava problem uglova gledanja, verujem da će Vincent odraditi recenziju novog panela uskoro pa ćemo videti.

Nisam dugo upgrade-ovao firmware pa ako može neko da mi kaže gde može da se skine poslednji za C715

New TCL T800T02 platform Google TV Update available in V104.
TV models...... V6C, T6C, C6KS, P7K, U75, S62...... (AP, LA)
[P755, C655, C655 Pro, T7B ,P7xB, C6xB, C7xB.... (AP, LA)]

V8-T800T02-LF1V104.000609

V104 OTA

MEGA

build date= Mar 14, 2025
build.date.utc= 1741886996
security_patch= 2025-02-05
gmsversion= Android_12_GTV_S
build.fingerprint= TCL/G09_4K_GB/G09:12/STT2.230203.001/AS20:user/release-keys
revision= 000609
OTA size= 1.59 GB

Da li ovi updateovi stižu redovnim putem tj kao OTA?

Kod mene na C735 može da se doda u Quick Settings Panel (tri vodoravne linije na daljincu, tzv. hamburger), ali samo kao Audio Settings, pa kad se tu uđe, onda je prva opcija Audio Only. Ne sećam se da li je isto na C805.

Vrh Dno