Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Pozdrav,treba mi pomoć hteo sam na c645 da instaliram test verziju softvera i naravno sad sam zapeo u bootloop vrti logo ispiše Google TV i dalje se ne desava jista,pošto imam samo power dugme od fizičkih tastera,probao sam da ga drzim i ukljucim tv u struju medjutim kontrolna lampica krene brzo da blinka izvesno vreme prestane pa zasijamjednom i kad pustim power krene iz početka da vrti logo i ništa dalje neće.
Zna li neko kako izvrsiti hard reset ili šta već može?

Pozdrav,treba mi pomoć hteo sam na c645 da instaliram test verziju softvera i naravno sad sam zapeo u bootloop vrti logo ispiše Google TV i dalje se ne desava jista,pošto imam samo power dugme od fizičkih tastera,probao sam da ga drzim i ukljucim tv u struju medjutim kontrolna lampica krene brzo da blinka izvesno vreme prestane pa zasijamjednom i kad pustim power krene iz početka da vrti logo i ništa dalje neće.
Zna li neko kako izvrsiti hard reset ili šta već može?
Koju test verziju si pokusao da instaliras? Nisam vidjao test verzije za platformu tvog tv-a (R51MT05). Test verzije o kojima smo govorili su bile za T653T01.
Zadnja verzija za tvoj model je:
New TCL R51MT05 Platform Google TV Update available in V631.
TV models....P755 (LA,CA) & C655 (LA,CA)
C64x & P74x & Q73x & QLED770
{P635/8(EU)} & P735 & C635 & 43/50C735
......(P725 & C725)

V8-R51MT05-LF1V631.021315

V631 OTA NOTE: Firmware in TV must be V620 or older

build date= Dec 14, 2024
build.date.utc= 1734185291
security_patch= 2024-03-05
gmsversion= Android_11_GTV_R
build.fingerprint= TCL/G03_4K_GB/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR09:user/release-keys
revision= 021315
OTA size= 1.77 GB

Pokusaj sa njom.
"Update TCL Android TV by Power Button
1. Format a USB Flash drive using FAT32.
2. Download the zip file containing the software for your TV to your computer.
3. Copy the software file to the root catalogue of the USB flash drive.
4. Unplug the power cord to your TV.
5. Insert the USB flash drive into the USB port on the back of the TV.
6. Press and hold the power button on the TV, not the remote.
7. While holding the button on the TV, plugin the power cord of the TV again.
8. When the software install message appears on the TV, release the power button.
9. Do not unplug the power cord during the software install. When the initial setup screen appears on the TV the software install is completed.
This method will not reset all your settings and installed apps."

Koju test verziju si pokusao da instaliras? Nisam vidjao test verzije za platformu tvog tv-a (R51MT05). Test verzije o kojima smo govorili su bile za T653T01.
Zadnja verzija za tvoj model je:
New TCL R51MT05 Platform Google TV Update available in V631.
TV models....P755 (LA,CA) & C655 (LA,CA)
C64x & P74x & Q73x & QLED770
{P635/8(EU)} & P735 & C635 & 43/50C735
......(P725 & C725)

V8-R51MT05-LF1V631.021315

V631 OTA NOTE: Firmware in TV must be V620 or older

build date= Dec 14, 2024
build.date.utc= 1734185291
security_patch= 2024-03-05
gmsversion= Android_11_GTV_R
build.fingerprint= TCL/G03_4K_GB/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR09:user/release-keys
revision= 021315
OTA size= 1.77 GB

Pokusaj sa njom.
"Update TCL Android TV by Power Button
1. Format a USB Flash drive using FAT32.
2. Download the zip file containing the software for your TV to your computer.
3. Copy the software file to the root catalogue of the USB flash drive.
4. Unplug the power cord to your TV.
5. Insert the USB flash drive into the USB port on the back of the TV.
6. Press and hold the power button on the TV, not the remote.
7. While holding the button on the TV, plugin the power cord of the TV again.
8. When the software install message appears on the TV, release the power button.
9. Do not unplug the power cord during the software install. When the initial setup screen appears on the TV the software install is completed.
This method will not reset all your settings and installed apps."
Uspeo sam ali ne preko ota vec sa iso fajlom tek.I to verziju 611 posle mi je sam ponudio naj noviju 631 pa sam nadogradio na nju.
Test sam nasao na one drive stoji u folderu gde je moj tv.

Evo da se pohvalim da sam pre nekoliko dana kupio 43TCLc655 za 42000d. Prezadovoljan sam. Pre toga sam hteo da kupim Filips 43PUS7608/12 LED za 50 evra manje, ali je trebalo da se čeka 5 dana. Dobro što nisam čekao. Na preporuku člana Bora81 sam uzeo TCL. Hvala mu.

Pre paljenja sam ga prvo priključio kablom na internet i odmah je tražio da se ažurira na najnoviji softver. Posle toga je slika odmah bila kristalno čista. Malo sam smanjio osvetljenje I boju-ne volim jarke boje. Probao sam i Google TV-4K, čisto da vidim nekoliko minuta. I tu sam bio zadovoljan. TV mi služi skoro samo za utakmice i vidi se svaki detalj na terenu.

Koristim kavlovsku i internet Supernova 150/10. Često mi se u desnom gornjem uglu pokaže 1080 50Hz. Da li je to slika koju daje Supernova i ne može više ili ja ne znam da podesim jer je TV 60Hz.

Evo nekih fotosa. Ali mi je mobilni neka Š kategorija. Verujte slika je mnogo bolja uživo nego na fotosima.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    171.2 KB · Pregleda: 105
  • 2.jpg
    2.jpg
    207 KB · Pregleda: 63
  • 3.jpg
    3.jpg
    142.7 KB · Pregleda: 65
  • 4.jpg
    4.jpg
    292.4 KB · Pregleda: 62
  • 5.jpg
    5.jpg
    191.7 KB · Pregleda: 96
Odličan model si kupio. Evo ja već dva meseca koristim isti samo 55" i prezadovoljan sam. Ja koriatim EON sbb i podesio sam osveženje na 50Hz jer na 60Hz hoće po nekad kajroni u vestima da seckaju.
TV podešen out of the box što se slike tiče, sistem aźuriran, nikakvih problema nema.

Nisu pare bile problem. Nemam mesta u sobi od okolnog nameštaja. Ne bih mogao da otvorim vrata.
Jedva je stao i ovaj

Odličan model si kupio. Evo ja već dva meseca koristim isti samo 55" i prezadovoljan sam. Ja koriatim EON sbb i podesio sam osveženje na 50Hz jer na 60Hz hoće po nekad kajroni u vestima da seckaju.
TV podešen out of the box što se slike tiče, sistem aźuriran, nikakvih problema nema.
Nisam našao opciju da se podešava frekvencija 50 - 60Hz. Doduše nisam mnogo ni tražio.

Prilozi

• IMG_20250311_122239.jpg
    IMG_20250311_122239.jpg
    194.2 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena:
?? Na samom TV-u ili na STB/box povezanom na HDMI port TV-a?
Na samom TV-u. U specifikaciji piše da je 60Hz. A na ekranu iskoči na par sekundi 1080p-50Hz.
Ne verujem da mogu da podešavam uređaj Supernove kablovske.

Pa na samom TV-u nema (makar ne na mom C805 modelu sa Android 12) podešavanja refresh rate. Kad koristiš aplikaciju direktno na Android OS samog TV-u đubre u svim aplikacijama koristi 60 Hz umesto 50 koliko i treba da bude kad gledaš TV kanale.
Supernova STB ti je podešen kako treba, na 50 Hz refresh rate. Samo beše taj Move Hybrid box i dalje cepa Always HDR? pa to treba ugasiti...

Može i na tom boxu da se pristupi Android Settings sekciji ali "samo" treba malo cimanja (firmware downgrade pa sa ADB čačkanje 😂; ili alternativa beše da su ljudi sa Hisense TV-ovima pomoću HDMI-CEC menija otvarali Settings boxa).

I ja sam prezadovoljan tv isto imam 55c655.

Imam jednu nedoumicu, neckam se između c655 modela i c805 modela.

Znam da je razlika u cijeni, ali da li je to jedini faktor zašto uzeti c805?

Prvenstveno ce se koristiti za Telemach televiziju (eon box), IPTV i ostali streaming servisi netflix, max...

Ima li neko kakav hint da li ici na c805 ili je za to dovoljan i c655?

Sin narucio 55T7B, akcija za 400e, javljam kakav je kada stigne, u poredjenju sa starijim modelom ... Kada bi znao koji ...
Nasao: AC710

Poslednja izmena:

Prvenstveno ce se koristiti za Telemach televiziju (eon box), IPTV i ostali streaming servisi netflix, max...

805 ima drugačiju tehnologiju slike, al koliko vidim ima dosta zamerki na taj model. Možda ovi što ga poseduju kažu neku reč o iakustvu sa 805.
655 za sad se niko ne žali

805 ima drugačiju tehnologiju slike, al koliko vidim ima dosta zamerki na taj model. Možda ovi što ga poseduju kažu neku reč o iakustvu sa 805.
655 za sad se niko ne žali
Sa ovim beta updateom na c805 riješeno je 99% problema.Meni je tv sad odličan,slika brutalna i gotovo vipe ništa nešteka,ovo ostalo su finese,što će se možda kasnije još ispeglat.

C805 je za klasu bolji, to je mini LED TV a C655 je "običan" TV sa lokalnim zatamnjivanjem. Ja ga imam više od godinu dana i nemam neke bitne zamerke. Slika je za moje standarde impresivna. Pogledaj C765, to je naslednik modela C805, ima istu platformu ali bolji displej i više zona za zatamnjivanje.

C805 je za klasu bolji, to je mini LED TV a C655 je "običan" TV sa lokalnim zatamnjivanjem. Ja ga imam više od godinu dana i nemam neke bitne zamerke. Slika je za moje standarde impresivna. Pogledaj C765, to je naslednik modela C805, ima istu platformu ali bolji displej i više zona za zatamnjivanje.
Koju dijagonalu imaš c655?

Sve ima na Display Specifications sajtu:

Sve ima na Display Specifications sajtu:

Naknadno sam se setio toga, tu sam i video.
Nego, kod C655 koliko je fluidan Android deo u poređenju sa Mi box, firestik i slično? Kako radi Eon, Smarttube, Stremio...?

Nazad
Vrh Dno