Šta je novo?

Jeftine klime

Ja imam Bergen Apollo klimu koja je isto imala oznaku wifi ready. Sa modulom nije stigla, a nigde ne mogu da izguglam bas za taj model klime dostupan modul. Da li se uzima neki univerzalni ili idu moduli iz odredjene grupacije klima?

Ja imam Bergen Apollo klimu koja je isto imala oznaku wifi ready. Sa modulom nije stigla, a nigde ne mogu da izguglam bas za taj model klime dostupan modul. Da li se uzima neki univerzalni ili idu moduli iz odredjene grupacije klima?
Mozda da pozoves uvoznika energynet

Pozdrav narode....vidim ima vas dosta koji se dobro razumete pa bi savet dobrodosao 🙂
Uzeo bih inverter klimu da hladim sobu od nepunih 16m² ,kasnije u planu da se otvori zid i spojim sa drugom sobom sve zajedno to bi bilo oko max 28m² izolovana je kuca pvc stolarija plafoni su nizi...oko 215 cm...
Neki savet za ove jeftinije inverter klime do 40k akcenat na hladjenje i da je potrosnja el energije sto manja ...Hvala
🙂
Edit: radim po smenama ,tako da se u sobi ne boravi po ceo dan,sem vikenda 😁

Moze neko da mi kaze koja je razlika izmedju 12CHSD/XA73IS i 12CHSD TPG11IF ?

Zanima me da li je neko imao Haier Inverter revive plus 12000 ili ima neki info u poredjenju sa Tcl i Vivaxom u tom cenovnom rangu.
Kod nas kosta oko 40k , a ima energertski razred A++ za hladjenje i A+++ za grejanje . Pratio sam forum za klime nisam video da je neko pominjao da je ima niti je preporucio nekom , obzirom da ima 3A+ za grejanje sto retko koje klime imaju ni problizno za tu cenu.

Zanima me da li je neko imao Haier Inverter revive plus 12000 ili ima neki info u poredjenju sa Tcl i Vivaxom u tom cenovnom rangu.
Kod nas kosta oko 40k , a ima energertski razred A++ za hladjenje i A+++ za grejanje . Pratio sam forum za klime nisam video da je neko pominjao da je ima niti je preporucio nekom , obzirom da ima 3A+ za grejanje sto retko koje klime imaju ni problizno za tu cenu.
Gde si nasao tu glupost da je A+++ na grejanju… To imaju samo klime od 900+€

A++/A+ je Haier, osim toga, mislim da je svakako bolja kupovina i od tcl i vivax.

Ja je imam ali je ugradjena neki dan. Doduse 09 model. Nemam pojma sta bih ti rekao. Ja sam je uzeo prvenstveno za hladjenje i to zbog toga sto je izuzetno tiha i zato sto je u spavacoj sobi od 7kvm. Radila na grejanju nista ne krcka, na hladjenju rije radila. Na oko izgleda ok cak sta vise kvaliteno( nisam se tome nadao). Ako nekako mogu da pomognem ti pitaj.

@bakara
Na slici je TPG11I a ja sam pitao za TPG11IF. Jel to isti model?

A++/A+ je Haier, osim toga, mislim da je svakako bolja kupovina i od tcl i vivax.
Verovatno na energetskoj nalepnici za warm region

Zasto mislis da je bolja kupovina ? Dosta se spominje vivax aeri+

Često se dešava da prodavci stave pogrešne informacije to je ovde poznato iskopaju neke pogrešne podatke i ostali kopiraju. Na 4-5 mesta piše da je A++ i A+++ i na kp ,a na zvaničnom Haier EU A+ i A++ pored ovoga često kontra govore i o UI I SJ pa su ljudi koji kupe neke klime ovde slikali i kutiju i nalepnicu sa UJ da bi ljudi sa foruma dobili više informacija za koju klimu da se odluče.

Aeri je dobra klima ali su midea i njeni derivati poput tog vivaxa dosta skloni mržnjenju i čestim odlascima u defroste. Haier i nema baš takvih mušica.
Na poslu imamo neki model midea i stvarno cesto radi DF ....vidim da je mnogo lakse kupiti klimu nego odluciti se koju kupiti 🙄

Na poslu imamo neki model midea i stvarno cesto radi DF ....vidim da je mnogo lakse kupiti klimu nego odluciti se koju kupiti 🙄
Pa sve naravno zavisi i od budzet... Kupi npr. Daikin ili Fuji od 80-90k i to ce radi kao sat! Nece sigurno da di kove neki bezveze kontrolni DF na plusu! I Gree radi kako treba jedino sto ljudi izbegavaju zbog visoke min. Modlulacije :)

Pa sve naravno zavisi i od budzet... Kupi npr. Daikin ili Fuji od 80-90k i to ce radi kao sat! Nece sigurno da di kove neki bezveze kontrolni DF na plusu! I Gree radi kako treba jedino sto ljudi izbegavaju zbog visoke min. Modlulacije :)
Nije mi toliki budzet,ispod 60k...pogotovo sto uzimam za 16 m²,u planun prosirenje do nekih Ukupno 28m² a ne boravi se ceo dan tu,ako budem uzimao za roditelje koji su po ceo dan u dnevnoj sobi gledacu da bude kvalitetnija :) ...gledam da nadjem u tehnomaniji jer cale ima penzionersku karticu pa daju 20% popust 🤪

Možete li mi preporučiti neku jeftiniju, a solidnu inverter klimu do max 45000 dinara. Prevashodno bi se koristila za rashlađivanje i eventualno blago zagrevanje u prelaznom periodu. Planiram da preko dnevnog boravka rashlađujem i sobicu i kuhinju. Raspored prostorija je kao na slici. Hvala unapred.

Prilozi

• 20250414_230424.jpg
    20250414_230424.jpg
    236 KB · Pregleda: 16
Možete li mi preporučiti neku jeftiniju, a solidnu inverter klimu do max 45000 dinara. Prevashodno bi se koristila za rashlađivanje i eventualno blago zagrevanje u prelaznom periodu. Planiram da preko dnevnog boravka rashlađujem i sobicu i kuhinju. Raspored prostorija je kao na slici. Hvala unapred.
NIsam naglasila da je vidina plafona u dnevnom boravku visa od standardne.

Malo je nezahvalan raspored.. Haier Revive Plus, Vivax Aeri, Gree Pular npr kada bi nasla vaucer za Ananas.. Mozda jos po neka

Vivax aeri+ ili gree eco plus pular 18k? Prevashodno će se koristiti za hlađenje

Ja sam nekoliko puta razmatrao Vivax Aeri i mislim da je odlična klima. Svuda je hvaljena kao dobra, kopija je Midee extreme save.... Ali prvi put sam ipak uzeo Gree Pular koja je na papiru klasu ispod... Ali mislim da je kvalitetnija. Drugi put sam uzeo Gree Amber... Ali sad, ako već pitaš, u tom cenovnom rangu bih uzeo Bergen Kron. Dobićeš najviše što možeš za 60000. A vivaks Aeri +je oko 53K, Gree Pular je oko 54. Razlika je 6k ali dobićeš najviše za taj novac. To je klima A+++, obe jedinice su masivne i imaju velike izmenjivače, 5 godina garancije, grejači spoljne jedinice , radi na - 20, prilično je efikasna: seer/scop su 8,5/ 6,1. Neki tvrde da je unutra Gree hardver, mada izgleda da je Haier tačnije to je kopija Haier Flexis-a ali je prodaje Energy net oa svi misle da je Gree, jer su oni uvoznici Gree-a. Ali bez obzira opet je dobar kvalitet...Uporedi pažljivo sve 3 pa prelomi pametno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno