Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Kod mene Volte ne radi kako treba. Ne mogu da zovem, prekine na prvo zvono. To traje od kada je pušten, ima dve sedmice.

Koliko ste optereceni sa Volte , za mene to je zlo zbg izoblicenog glasa , od kad sam iskljucio sad ima normalni glasovni pozivi

Nisam dobio SMS, probao *801# za uključivanje, dobijem da je VoLTE ukljucen, medjutim i dalje ne radi.

Jedno pitanje. Imam E-Sim aktiviran na S23. E sad pitanje ako ja deaktiviram na ovom telefonu, da li mogu da sad sa drugog telefona da skeniram taj kod što sam dobio na gmail. I bude aktivirano na iphoneu

@Bokan Može, sačeka se nekoliko minuta i onda QR kod skenira na novom uređaju. Od kada ti je taj QR kod? Dok je Globatel bio na A1 mreži? Pošto ako ti je kod iz A1 dane ne znam da li je još uvek važeći to bi trebalo da prvo proveriš. Ako je nakon prelaska na mts mrežu onda je sve u redu.

@Bokan Može, sačeka se nekoliko minuta i onda QR kod skenira na novom uređaju. Od kada ti je taj QR kod? Dok je Globatel bio na A1 mreži? Pošto ako ti je kod iz A1 dane ne znam da li je još uvek važeći to bi trebalo da prvo proveriš. Ako je nakon prelaska na mts mrežu onda je sve u redu.
Pa ja sam kupio ponudu kao za 220din, pre 3 meseca. Idobio esim na mejl, aktiviro sve uredno mts kao pdf bio.
Pa me zanimalo kako to ide nikad nisam imao esim🤠 .hvala na infu
Kuco ono što ste govotili *801# i zvao i pisalo uspešno ste aktivirali vol te.
Udjem aktiviram vol te ništa, nema gaa
Udjem sad poslw 3 4h upalim dobio vol te lte2 🤠🫡. Prebaci me na 3g kad pricam
Totalno nebitna stvar za mene dal imo neta il nemo 😂😂😂😂 .
Jad ste usli u glibaltel zbali ste da nema sad sge smeta, isto kao sbb nismo imali arene niko nista nije piso, sad dobili 10 arena nemaju tenis hahahahaahhahaha plakanje 🫡😂. Znači sta god dali odma frazimo mane i ostalo uživajte u ovom prolećnom danu. Bog vam pomogo!

Prilozi

• Screenshot_20250412_124739_Chrome.jpg
    Screenshot_20250412_124739_Chrome.jpg
    59.8 KB · Pregleda: 41
@Bokan Onda je u redu. U suštini imaš dva načina. 1. Obrišeš esim sa starog telefona, sačeka nekoliko minuta i skeniraš QR kod na novi, ili 2. Telefoni imaju opciju da prebaciš esim direktno sa starog na novi bez skeniranje QR koda. Obično ideš na dodaj esim, pa opcija "prebaci sa drugog telefona".

Krepao VoLTE :)

Ukoliko aktivirate VoLTE uz pomoć kodova kao da mora da se forsira AirPlane mode posle ukucavanja više puta.
Moj slučaj je bio da mi je na jednom broju proradio tako, pa je nekih sat vremena brljavio i sada radi sasvim normalno (Huawei Pura 70 pro) , na ćerkinom broju (Honor X6a) proradio tek ujutru kada sam ga ostavio da "odmori", dok je kod sina (Huawei P40) iz prve sve radilo kako treba.

Tri telefona A52S, S21U i S23U sve iz prve preko kodova. Jednom sam samo primetio da nisam cuo drugu stranu, ali ponovni poziv je resio problem.

Da li neko ima problema ili je imao ranije za pozive van mreže, javlja poruku da nema dovoljno kredita a imam preko 1000 dinara, i ako je imao kako je rešio? 10 dana me vozaju iz CCa uključi isključi tel, isključi VoLTE iako je isključen i naravno ništa ne pomaže. Za pozive u mreži kada zovem drugi Globaltel broj uredno radi.

Nisam znao da kad imas aktiviran Freepaid 21 gb vazi jos 8 dana, i aktiviras uzbudljiva konekcija 5 gb za 340 din 30 dana . NE produzava dane samo giga ,

Imam sad 26 giga ali i dalje 8 dana

Nisam znao da kad imas aktiviran Freepaid 21 gb vazi jos 8 dana, i aktiviras uzbudljiva konekcija 5 gb za 340 din 30 dana . NE produzava dane samo giga ,

Verovatno su promenili politiku, ranije se prenosilo.

Pozdrav, koja su podesavanja pristupne tacke probao sa name i apn globatel ali nista.

ja imam problem, kartica istekla 4.4.2025. uplatio sinoc kredit, dobio sms da je racun dopunjen, a i dalje prikazuje da imam samo 10 din, zovem korisnicku podrsku, niko se ne javlja, tj prekine se veza odmah, ima li pomoci
drugo, ako dopunjavam sa 1000 din kolio je rok vazenja sim kartice? hvala
trece, ne znam je li mi broj registrovan, negdje pise da jeste, negdje kad ukucam broj pise nepostojeci broj, je.o lud zbunjenog

Poslednja izmena:
Ukoliko aktivirate VoLTE uz pomoć kodova kao da mora da se forsira AirPlane mode posle ukucavanja više puta.
Moj slučaj je bio da mi je na jednom broju proradio tako, pa je nekih sat vremena brljavio i sada radi sasvim normalno (Huawei Pura 70 pro) , na ćerkinom broju (Honor X6a) proradio tek ujutru kada sam ga ostavio da "odmori", dok je kod sina (Huawei P40) iz prve sve radilo kako treba.
Meni na motoroli edge 40 neo, piše voice over LTE is on.

Ja samo freepaid koristim, ništa više.
Zvao sam skoro van mreže bez problema.
@toske81 Zato što nije globatel, to ne postoji, nego globaltel.
E pa vidiš mnogi se zbune kažu globatel to sam primetio.

Globaltel mi je obrisao registraciju prepaid broja iz decembra 2024. Broj sam registrovao u mts poslovnici.

Broj je sada polu funkcionalan. Nemam poslovnicu u blizini koja radi nedeljom, najbliža mi je 60ak km.
Sistem za online registraciju je potpuno nefunkcionalan.

Ujutru moram u poslovnicu i da čekam, preko telefona mi nisu pomogli.

@poglavicas stiže li ti sms kada pokušaš preko Globaltelovog sajta da se registruješ? Baš sam 9. iscimao drugara da mi izdiktira kod za eSim što je kupio da ne propadne, registrovao broj sa pasošem i selfie fotografijom i automatski je dobio 20GB, a meni je potvrda stigla mejlom. Ovih dana ću tražiti u mts da mi poruče fizičku sim karticu da mi prebace broj, pošto nisam toliko bogat. 😄

Ja sinoc registrovao online za 5 min.
Globaltel mi je obrisao registraciju prepaid broja iz decembra 2024. Broj sam registrovao u mts poslovnici.

Broj je sada polu funkcionalan. Nemam poslovnicu u blizini koja radi nedeljom, najbliža mi je 60ak km.
Sistem za online registraciju je potpuno nefunkcionalan.

Ujutru moram u poslovnicu i da čekam, preko telefona mi nisu pomogli.

Zahvaljujem na kodovima za uključivanje VoLTE. Kada je moj otac prebacio broj iz yettela, gde volte nije bio podržan na njegovom telefonu ma šta pokušavali, ovaj kod mu je to omogućio na globaltelu. Na yettelu uopšte nije imao volte opciju u podešavanjima. Ovi kodovi su izgleda nešto slično SMS porukama koje sam svojevremeno slao nekim grčkim operaterima za uključivanje VoLTE s tim da su oni imali i za VoWIFI. Ja sam dobio poruku na mom broju prošle nedelje i od tada radi OK.

@Torrente ja danas 20 puta pokušavam preko sajta. Pukne JS na stranici jer ne dobije nikakav odgovor od strane API-ja, Puklo potpuno.

Ja u Globaltelu imam problem sa Volte, kada razgovaram sa nekim, a pozove me drugi broj, dobijam signalizaciju da imam drugi poziv, ali kada se javim na drugi poziv, on mi izbaci oba poziva u isto vreme...

Nisam ja dobio nikakav sms za volte, al eto aktiviro ga sa kodom.
Da sad do desetog maja se mogu registrovati brojevi a posle toga ćaos.

Imo sam jedan mts broj i vala nek ga nisam registrovo.

Da li neko zna da li može da se uplati dopuna na ne registrovani broj ?

Nazad
Vrh Dno