Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Proces će biti završen kada ti na aktuelnoj SIM kartici nestane signal. Onda ubaciš Globaltel karticu i nastaviš da koristiš svoj broj u Globaltelu. Ja sam preneo dva broja kod njih, na jednom mi je prenos obavljen 3 dana nakon potpisivanja prijema kartice i vraćanja jednog primerka poštaru, a na drugom je taj isti proces trajao više od 7 dana.
ajoj boze samo da se zavrsi do petka
pod hitno mi treba preko vikenda... 😅

Drugar nije ni znao da mu je aktiviran VoLTE zove i žali se kako mu se tokom telefonskog razgovora prekida veza i zvoni onaj koga zove u tom trenutku. Isključi smo VoLTE i sve radi kao nekad.

Da li još nekome na 3g mreža?

Probajte da u podešavanjima pristupnih tačaka ubacite IMS APN:
Name: ims
APN: ims
APN type: ims
i restartujte telefon. Ništa ne košta a možda proradi VoLTE, nemam Globaltel karticu ali ovo je univerzalno rešenje, meni je radilo na A1

A1 prepaid kartica ima VoLTE, Globaltel i dalje na 4G+, iako je stigla poruka o aktivaciji.
1000012125.jpg

Globaltel i dalje na 4G+, iako je stigla poruka o aktivaciji.
Kucaj u dialeru ★#★#86583#★#★ po 2x sa razmacima od 5-10 sekundi u nekoliko navrata pa možda proradi. Tako mi se pojavio VoLTE na A1 broju, dok za mts su mi odgovorili da kredit mora da bude u roku važenja (možda je i za Globaltel to problem).

Jel postoji iko ko jos uvek nije dobio VoLTE? U mom okruzenju svi sem mene!

Poslednja izmena:
Ima nas, moja neka pretpostavka je da prioritet imaju novi/preneseni brojevi, iz kog razloga ne znam.

Izgleda da je nešto do mog telefona, probao sam u drugom i radi kako treba.
Proradio je VoLTE kako treba, malo sam spamovao sa pozivima, prvo je obarao na 2G, pa na 3G, pa bi onda pri pozivu zazvonio 2x na 4G, pa prebacio na 2G, pri čemu bi primalac to dobio kao 2 propustena poziva, kao da se pri prebacivanju prekidao poziv na 4G i uspostavljao novi na 2G. I onda je proradio kako treba, obavio sam nekoliko poziva nakon toga i radio je lepo VoLTE poziv. Doduše nisam primetio nikakvo poboljšanje kvaliteta zvuka, na Yettel-u je kvalitet zvuka u toku VoLTE razgovora mnogo bolji između 2 Yettel broja, ali dobro.

Proradio je VoLTE kako treba, malo sam spamovao sa pozivima, prvo je obarao na 2G, pa na 3G, pa bi onda pri pozivu zazvonio 2x na 4G, pa prebacio na 2G, pri čemu bi primalac to dobio kao 2 propustena poziva, kao da se pri prebacivanju prekidao poziv na 4G i uspostavljao novi na 2G. I onda je proradio kako treba, obavio sam nekoliko poziva nakon toga i radio je lepo VoLTE poziv. Doduše nisam primetio nikakvo poboljšanje kvaliteta zvuka, na Yettel-u je kvalitet zvuka u toku VoLTE razgovora mnogo bolji između 2 Yettel broja, ali dobro.
Dva bambija za tebe, proradio nakon prebacivanja na 2G i 3G.

Jel neko možda skontao kojim se kriterijumom vode kod aktivacije VoLTE usluge?
Imam 3 broja (1 esim i 2 fizička) pazareni u različitim vremenskim intervalima promenjena numeracija odmah posle kupovine da bi bili u nizu, ni jedan još uvek nije dobio VoLTE.

Poslednja izmena:
nakon prenosa broja primetio sam da nisam dobio bonus od 200GB...
da li moram da aktiviram nesto?

Prvo mora da se aktivira Freepaid paket !!! , tek onda dodeljuju 200GB.
Nepotroseni GB se prenose ako se aktivira paket koji sadrzi net.

Jel neko možda skontao kojim se kriterijumom vode kod aktivacije VoLTE usluge?
Imam 3 broja (1 esim i 2 fizička) pazareni u različitim vremenskim intervalima promenjena numeracija odmah posle kupovine da bi bili u nizu, ni jedan još uvek nije dobio VoLTE.
Ovo je za sad cista lutrija, lici na zavrsnu fazu testiranja/ pilot pa kako budu otklanjali sve poteskoce vrv ce se stvar sve vise ubrzavati. Po meni je optimalno vreme oko mesec dana da se svi korisnici prebace na uslugu.

Napisao sam kako sam aktivirao kod mene, prateći tvoja uputstva. Zaista nema potrebe da odgovaraš...
Okej, "bambi za tebe" je uglavnom sarkastičan izraz, koristi se za podrugivanje. Nadam se da se samo nismo razumeli.

Dva koda za uključivanje i isključivanje VoLTE, ne znam da l' ima svrhe probati ako vam nije još uvek omogućen
*801# za uključivanje
*800# za isključivanje

Dva koda za uključivanje i isključivanje VoLTE, ne znam da l' ima svrhe probati ako vam nije još uvek omogućen
*801# za uključivanje
*800# za isključivanje
Vi koji niste dobili SMS, probajte prvi kod.
Iako nisam dobio nikakvo sms obaveštenje, ussd kod je uspešno aktivirao Volte.
Radi istovremeno voice i data na 4G bez problema.

Nazad
Vrh Dno