Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Ovih dana reprizirao Prisoners (2013)

Bukvalno je osecaj bio isti kao da sam ga gledao prvi put, jer sam bukvalno sve pozaboravljao do sad, ipak je proslo 12 godina.
Vrhunski triler/drama/misterija

9/10

Valjda Džim Morison??? RIP

Black Bag sram ih bilo kakva sramota od filma. Fasbender i Kate Blanchet i oni naprave film za milenijalce. Kostur filma nije loš ali likovi pored njih dvoje su plićak plićaka. Naivno i glupo ali gledljivo...

I Pirs Brosnan je tu.

Fast Bender nikako da odabere projekat gde će da zasija. Killer pa ovo, imam osećaj po ocenama da je i Agencija flop. Ispašće da mu je najbolji film Shame.

Pukla me nešto nostaligija za ovim filmom, a poslednji put sam ga gledao tamo negde pred koronu cca 2019-2020.

Ne treba trošiti reči, sve je poznato.

Jedina nepoznanica meni: da li je ovaj film digitalno restauiriran?

Ako nije sramota.

Ako jeste my bad što nisam našao tu verziju nego neku "hd"dvdrip verziju.

Inače film nije puka fikcija već je rađen po istinitom događaju samo je način na koji je sve to predstavljeno na filmu do scenariste/režisera i njihovog viđenja (a i malo su preterali sa brojnim stanjem na meniju).

Ma kakvi. Na pocetku filma su bukvalno napisali "sve sto mislite da je uvrnuto i da se nije desilo - se u stvari desilo".
I onda gledam scenu sa ona 3 naoružana debila pred zatvorenim lavom u kavezu koga su mogli da biraju kako da ubiju, ispucali silne metke i nijedan jedini pogodak sa metar daljine nisu napravili. A satro cuveni lovci u tim predelima.
Oni lavovi ispadose 30x inteligentniji od svih onih na projektu izgradnje mosta zajedno. A takav potencijal je imao film...

Ne znam za vas, ali ovakav tip filmskog postera mi nagoveštava da ovo treba zaobići kao i gomile uspešno preskočienih filmova pre ovoga.
Nisam nešto preterano oduševljen ni sa Soderbergovim opusom. Prošlogodišnji Presence mi je bio ok za svoj žanr i opravdava ocenu, poznatiji Contagion mi se i nije dopao, a ovaj film me asocirao na špijunsku verziju — ali srećom, ipak je ispala "sobna" verzija James Bond filma, iako nisam pogledao nijedan Bond film. Ali opšte je poznato da su ti filmovi krcati tropovima, odnosno prepoznatljivim obrascima i narativnim klišeima, tako da iako se i ne pogledaju, ništa se tu propustilo nije.

Priča je vrlo jednostavna i prati Džordža Vudhausa kao šefa obaveštajnog odeljenja koji dobija nalog da pronađe krticu među nekolicinom zaposlenih , među kojima je i njegova žena. Svideo mi se taj minimalistički pristup i dijaloški vođena priča bez ikakvih akcijskih momenata. Iako su motivi likova povremeno konfuzni, a poneki elementi deluju naivno u odnosu na težinu priče, atmosfera i spori tempo ipak su uspeli da mi zadrže pažnju do kraja.

Meni je tu pored svega nabrojanog apsurd
da se na kraju filma eliminacija veliča u MI6 i Cia krugovima a lik isao da svrgne Putina. Apsurd na kvadrat.

Почео да гледам Црну торбу и ухватим себе да 15-ак минута дрндам телефон јер ме је већ на почетку филм сморио.
Сад када читам ваше коментаре схватио сам да није до мене.

Uvek sam mislio da ovakvi filmovi imaju nekoliko informacija za odredjene ljude koje nama obicnim smrtnicima nisu bitne. I onda ga urade površno da prodje ispod radara. Odoh sada da odložim svoju aluminijumsku kapu 😁

The Brutalist. Zalim protracenih 3 sata. Kao i svaki jid slop koji dobije oskara.

Gledao juče meni odličan, naravno mora setovanje pre filma i laganica

Nazad
Vrh Dno