Pozdrav svim ljubiteljima kafe.
Pre nekoliko meseci sam kupio Sage Barista Express i nikako ne uspevam da napravim dobru kafu na njemu.
Nabavio sam svu dodatnu opremu (vagicu, temper sa oprugom, wdt, distributer kafe, naked portafilter...), kupujem sveže prženu kafu u Gradskoj pržionici, trudim se da ispoštujem osnos 18/36g za 20-35 sekundi, pa mi ipak na duplo jeftinijem automatskom "Gaggia Magenta +" kafeaparatu koji imam kod roditelja, sa duplo jeftinijom kafom, kapućino ispadne ukusniji.
Znam da su se neki vlasnici Barista Express-a žalili kako ne može da samelje kafu dovoljno sitno, pa im je espresso izlazio prebrzo i bio kiseo.
Na mom aparatu je drugačija situacija. Krupnoća mlevenja u većini slučajeva mora da bude nameštena na više od 5, inače će kafa izlaziti u kapljicama ili neće izlaziti uopšte. Pritisak vode je, po specifikaciji proizvođača,ograničen na 9 bara, pa koliko god sitno da sameljem, kazaljka na barometru ne mrda dalje od pozicije "12h".
Molio bih one koji poseduju, ili su posedovali ovaj kafeaparat da mi daju neki savet
Hvala unapred.