Yellow Pinky
Slavan
- Učlanjen(a)
- 22.09.2005
- Poena
- 345
Verovano je takva zbog datuma pečenja... sama kafa je dosta blaza, manje gorka i manje kisela. Datum pecenja 03.02.
Verovano je takva zbog datuma pečenja... sama kafa je dosta blaza, manje gorka i manje kisela. Datum pecenja 03.02.
Ta crema de gusto mi nikako ne godi. Ja nikako ne smem da stavljam ni trunku mleka u kafu jer imam onda osecaj u stomaku kao da cu da puknem.. Bas odvratan osecaj bude..Zanimljiv zahtev. Stavi koju kap mleka u crema de gusto od Lavazze, sa pijace. U radnji je preskupa.
Kolio vidim na OVOM sajtu imaju grdilo kapsula. Pogledaj da li imaju koje odgovaraju za taj sistem sto ti trazis pa ih onda vijaj na KP.Pozdrav, da li neko moze da mi kaze gde ima da se kupe kapsue za Vertuo aparate, sestra kupila skoro i ne placa joj se 60rsd+ po kapsuli. Ja imam obican Nespresso aparat i kapsula za mene ima svuda, ali ovih nema ni na KP izgleda....
Kad ukucam vertuo ne dobija se nijedan rezultat, a mislim i da sam ga gledao danas i da nisam nasaoKolio vidim na OVOM sajtu imaju grdilo kapsula. Pogledaj da li imaju koje odgovaraju za taj sistem sto ti trazis pa ih onda vijaj na KP.
Samo u Nespresso radnjama.Pozdrav, da li neko moze da mi kaze gde ima da se kupe kapsue za Vertuo aparate, sestra kupila skoro i ne placa joj se 60rsd+ po kapsuli. Ja imam obican Nespresso aparat i kapsula za mene ima svuda, ali ovih nema ni na KP izgleda....
Mislim da sudbina msmcompany na eBay-u zavisi od tvog sledećeg izveštaja 😉Zamenih OPV ventil,15min posla,sve proslo kako treba. Zamena sto bi se reklo šraf na šraf. Opalih jedan brzinski shot samo za probu,velika razlika. Daleko bolji balans ukusa,na 15bara sam osecao i kiselost i gorcinu istovremeno,ovde sada toga nema,sve je nekako lepo balansirano,jako pitko. Sutra cu jos da stelujem shot,posto mora za nijansu krupnije da se samelje,ali sve u svemu,investicija godine![]()
Pa valjda jacina opruge regulise pritisak?Sad mi pade napamet, pošto Viva nema OPV, kako radi ta opruga? Koja joj je svrha tačno? Neka regulacija rada pumpe?
Voda je pod pritiskom sve do portafiltera koji je "zapusen" mlevenom kafom, a ispustni ili prelivni ventil je OPV.Kada pritisak u grupi dostigne odredjenu vrednost (9 bar), opruga propusti vodu kroz propusni ventil (OPV) ka posudi za vodu ili u drip tray (zavisno od uredjaja), u tom trenutku padne pritisak u sistemu i opruga opet "zapusi" otvor i sve u krug.Na taj nacin odrzava konstantno zeljeni pritisak, sto je opruga meksa to je pritisak nizi i obrnuto.A gde ode višak pritiska? Neka me neko sa Classic ispravi, ali tamo je opruga na OPV?
Odgovorio si lepo (i tačno) na nešto šta ja nisam pitao. Viva nema OPV, čemu služi OPV opruga?Voda je pod pritiskom sve do portafiltera koji je "zapusen" mlevenom kafom, a ispustni ili prelivni ventil je OPV.Kada pritisak u grupi dostigne odredjenu vrednost (9 bar), opruga propusti vodu kroz propusni ventil (OPV) ka posudi za vodu ili u drip tray (zavisno od uredjaja), u tom trenutku padne pritisak u sistemu i opruga opet "zapusi" otvor i sve u krug.Na taj nacin odrzava konstantno zeljeni pritisak, sto je opruga meksa to je pritisak nizi i obrnuto.
Vidim mleko mutiš u FP. Na koliko stepeni ga zagreješ i koliko dugo mutiš?Nisam skoro slao. Danasnji kapucino, kafica je Honduras iz Koppa Coffee. : )
Kakav je zaključak komisije 😉 ?Odgovorio si lepo (i tačno) na nešto šta ja nisam pitao. Viva nema OPV, čemu služi OPV opruga?
Treba vezbe, ja sam isto pravio penu u FP ali sa hladnim mlekom iz frizidera.Da, mutim u french press-u iz Ikee.
Provericu koliko je stepeni, ali mislim da je oko 40*C. U sustini, idem na osecaj, kad ubacim prst i ako je toplo (ne mlako, ne vrelo, nego nesto izmedju), tu stajem.
Bitno je da bude oko 1/3 mleka u FP.
Prvo uradim 3-4 velika i spora zamaha da bih ubacio vazduh u mleko (krenem od 2/3 visine FP na dole).
Nakon toga, uradim oko 10ak manjih i brzih, ali tu obavezno vodim racuna da mutilica ne izlazi iz mleka, zapravo ne dodje ni do povrsine, kako ne bih uneo jos vise vazduha, tj kako ne bih napravio mehurice. Tu mi je cilj da vazduh koji sam uneo sa ona 3-4 velika lepo rasporedim i napravim kremu. Ne treba ni preterivati sa muckanjem, zato sto onda krema postane pregusta i nepogodna za latte art.
Nakon toga, mleko prospem u latijeru, taman se krema jos lepse iznivelise prilikom presipanja, onda tapnem latijeru 2-3 puta o sto, malo provrtim kremu po latijeri i to je to.
Pokusacu da snimim proces, pa da uploadujem
Odakle ti info da nema OPV?Sad mi pade napamet, pošto Viva nema OPV, kako radi ta opruga? Koja joj je svrha tačno? Neka regulacija rada pumpe?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari