Šta je novo?

Oppo Find X8 Series

f/3.x koliko znam, navodno 251% više svetla od prošlog puta.. biće knap.

Izgleda prelepo da ali već viđam zabrinjavajuće samples haha, npr
Pogledajte prilog 485799

nešto mi mnogo ovaj FX8U vuče na Vivo AI sada, valjda grešim i da samo toliko nema svetla 😁
tanko bas. dok ne izadje vise uporedjivanja sa hp9, nista ne verujem, ali ovo za sad izgleda lepo.
sto vise citam o Vivu i 818 to mi se manje svidja i bas deluje da ce im faliti cetvrta kamera. Oppo deluje korektno ali je bas iscrtana AI-em, mada sa druge strane verovatno ima 4 kilograma sminke pa tehnicki i jeste iscrtana :D

tanko bas. dok ne izadje vise uporedjivanja sa hp9, nista ne verujem, ali ovo za sad izgleda lepo.
sto vise citam o Vivu i 818 to mi se manje svidja i bas deluje da ce im faliti cetvrta kamera. Oppo deluje korektno ali je bas iscrtana AI-em, mada sa druge strane verovatno ima 4 kilograma sminke pa tehnicki i jeste iscrtana :D
Pa da, OPPO obično nikako nije AI u portret modu (najbolji od svih, fx7u posebno), mada ja mislim da je ova slika što sam poslao mrkli mrak neki zoom pa je zato ovako

Na live slici nije toliko velika budza od kamere

Na live slici nije toliko velika budza od kamere
Kao što sam i rekao, već ljudi isto kao za sve Find telefone "leakuju" protective case koji je namerno cigla da se telefon ne bi video i onda ovi "profi" portali to prenose kao "first look"

edit: ne samo što nije budža već je i nešto manji nego na find x7 ultri.

Da, ali ovo nisu realni primeri. Koristili su eksterna svetla plus su obradjene fotografije
Što sam i napisao, da.. Elem F/2.0 slike jesu realan primer pošto je korišćen portret mod koji je na OPPO ograničen do daske, samo film filter preko i drugačiji bokeh i to je to

1000018640.jpg
Svakako prima daleko više svetla od X100U, 15U i X200P :)

X200U je blizu*

Što sam i napisao, da.. Elem F/2.0 slike jesu realan primer pošto je korišćen portret mod koji je na OPPO ograničen do daske, samo film filter preko i drugačiji bokeh i to je to

Pogledajte prilog 486119
Svakako prima daleko više svetla od X100U, 15U i X200P :)

X200U je blizu*
eh sad, daleko je malo preterivanje :D 8% ako je i toliko.

nije senzor samo kolicina svetla nego i mogucnost ISZ-a. dzaba i ako pravi bolje fotke na nativnoj kada ce biti losiji sa ISZ-om. mada tu je 6x da ih izvlaci, vise me interesuje taj nego 3x, 3x je svakako bio dobar i ranije.

dodje mi da kupim i Vivo i Oppo kad izadju pa da vidim posle sta cu :D

eh sad, daleko je malo preterivanje :D 8% ako je i toliko.

nije senzor samo kolicina svetla nego i mogucnost ISZ-a. dzaba i ako pravi bolje fotke na nativnoj kada ce biti losiji sa ISZ-om. mada tu je 6x da ih izvlaci, vise me interesuje taj nego 3x, 3x je svakako bio dobar i ranije.

dodje mi da kupim i Vivo i Oppo kad izadju pa da vidim posle sta cu :D
Ako tražiš samo 30X zoom noću uzmi Viva 😆

Baš kao što si rekao, oppo je i sa lošijim hardverom na FX7U (četvrti na toj listi) pravio bolje portret fotke od svih drugih telefona i uvek je imao najviše detalja na toj 3X kameri nego ijedna druga do dana današnjeg :p
Tako da, da, zanima me šta će moći sa toliko više svetla

Taj drugi tele će noću biti isto smeće kao na FX7U, bez obzira što je "251%+" više svetla (pretposlednji na listi)

Možda bude koristan ali veća šansa da neće.

Poslednja izmena:
Ja hocu, samo da vidim kad, zato sto trenutno imam vaznijih stvari od tel.
Pricali smo vec o njima, rekao si mi kako da narucim kad budem uzimao.
Gledam ovaj fx8u, bice dobar tel, ali tesko da ce biti bolji od x200u, zato sto je kod njih u "firmi" vivo na prvom mestu.

Ja hocu, samo da vidim kad, zato sto trenutno imam vaznijih stvari od tel.
Pricali smo vec o njima, rekao si mi kako da narucim kad budem uzimao.
Gledam ovaj fx8u, bice dobar tel, ali tesko da ce biti bolji od x200u, zato sto je kod njih u "firmi" vivo na prvom mestu.
Što je baš čudno pošto je OPPO oduvek bio "vođa" te BBK grupacije 🤣

Nego, svakako, noću zoom nema šanse da bude bolji od Viva što se SAMOG i SAMO long range zoom-a tiče (iako jeste više nego duplo bolji od FX7U kao što rekoh) pošto i dalje prosto nema dovoljno svetla za taj manji 6x senzor.

Ali ako slikaš native 1x, 2x (nadam se rešen "bag"), 3x, 6x - nema konkurencije, bar ako su rešili ono što su rekli da jesu.

Slažem se da je mnogo lepši od 15 ultra, ali to nije toliko ni teško jer je to ubedljivo najružniji flagship telefon izbačen u poslednje vreme..
Šteta što x8 ultra neće imati global varijantu.

brate Xiaomi je lepsi :D
8u je ogroman downgrade u odnosu na 7u sto se dizajna tice.

mislim, ne zanima me dizajn relativno uopste, nek bude i ruzniji ako ce da bude bolji, ali budimo realni :D
meni je Oppo presmesan sa tim malim kamera bumpom, kao da je nekako neprirodno naknadno nasadjem.

ali opet kazem, ako je odlican, bmk kako izgleda.
1743418750251.pnga koja je razlika njihov 50mp JPG u odnosu na Xiaomijev 50mpx mod?
kod Oppo-a moze u auto modu da puca 50 ako su dobri uslovi?

Raspored kamera je to što kvari dizajn 15U poleđine. Dok ovaj Find X8 Ultra generalno ima neki mid-range dizajn vajb, slično kao i OnePlus 13.

brate Xiaomi je lepsi :D
8u je ogroman downgrade u odnosu na 7u sto se dizajna tice.

mislim, ne zanima me dizajn relativno uopste, nek bude i ruzniji ako ce da bude bolji, ali budimo realni :D
meni je Oppo presmesan sa tim malim kamera bumpom, kao da je nekako neprirodno naknadno nasadjem.

ali opet kazem, ako je odlican, bmk kako izgleda.
Pogledajte prilog 486365a koja je razlika njihov 50mp JPG u odnosu na Xiaomijev 50mpx mod?
kod Oppo-a moze u auto modu da puca 50 ako su dobri uslovi?
Kod OPPOa auto puca 25MP ako su dobri uslovi (kao iPhone i Huawei), Samsung za to ima Expert RAW (24MP) - ovo sa slike je JPG u 50MP, otprilike taj 25MP samo još više clarified jer ima mesta za to.. RAW MAX npr. je fajl od 100+ megabajta pa se ne isplati baš čekanja.

Meni je FX7U mnogo gadan telefon, posebno ona koža..nisam james bond bzpmz. Slažem se da su crni i beli meh ali onaj rozikasti je super
1000018809.jpg
Da se razumemo, i dalje zameram apsolutno svakome ko stavi 1'' kameru i ne stavi F/1.4 - F/4 var. ap. jer senzor gubi smisao postojanja jer ne možeš ništa da uhvatiš u fokusu kako treba..samo F/1.4 umesto F/1.8 noću je dovoljno za 65% više svetla..

Neki Kinezi su mu već odradili unboxing. Ne znam, meni deluje baš super i ako izgleda da će biti širine s25 ultra modela. Bezeli su baš minimalni.

Vrhunski izgleda! A toliko se pisalo o dizajnu, pljuvalo na sve strane. Lepota je u oku posmatraca, ali ovo je mozda i najlepsi flagship model trenutno.

Koja je poenta slike? 🙂
Dizajn se ne ocenjuje na osnovu delica citave slike. Periskop kamera drugacije ne moze da izgleda.

Koja je poenta slike? 🙂
Dizajn se ne ocenjuje na osnovu delica citave slike. Periskop kamera drugacije ne moze da izgleda.
Poenta je da je taj bump još manji nego što je bio na FX7U dok je i sam telefon takođe tanji od FX7U. Primera radi 14U je već imao najveće ostrvo kamere od svih Ultra te godine dok je sada samo još poraslo 👀

A periskop da ne može drugačije da izgleda- nije bila poenta slike ali definitivno da može. Ko bude koristio Samsungov ALoP tek onda što će da izgleda drugačije tj. isto kao obične kamere..

Pa kao i 90% novih mobilnih telefona.. jer je to najbolji oblik trenutno. Pa kakav je xiaomi 14, xiaomi 15 itd itd ? ( Oni su na njima čak kopirali i kamere sa iPhone modela )

Lepota je u oku posmatrača na kraju krajeva :)

Meni X8 ultra izgleda odlično.

Poslednja izmena:
Da ne smaramo previše o dizajnu, koji je clean/sasvim dobar, ali poenta je u tome da Find X8U i OnePlus 13 nemaju taj neki vajb najjačeg flagship modela brenda koji predstavljaju, i upravo je u dizajnu poleđine i kamera ostrva problem. Za razliku od Find X7 Ultra i OP 12, koji i dalje imaju najbolje dizajnirana kamera ostrva, sa tim neki fotografskim ''šmekom'', bar po mom mišljenju. A to je valjda poenta najjačih Ultra modela, kod kojih je akcenat stavljen na kameru i saradnju sa foto. brendovima stare škole (Leica, Zeiss, Hasselblad). Ovaj X8U izgleda kao običan mid/high Oppo sa prosečnim kamerama, a u tom kamera ostrvu zapravo krije zveri od kamera.

Poslednja izmena:
Da ne smaramo previše o dizajnu, koji je clean/sasvim dobar, ali poenta je u tome da Find X8U i OnePlus 13 nemaju taj neki vajb najjačeg flagship modela brenda koji predstavljaju, i upravo je u dizajnu poleđine i kamera ostrva problem. Za razliku od Find X7 Ultra i OP 12, koji i dalje imaju najbolje dizajnirana kamera ostrva, sa tim neki fotografskim ''šmekom'', bar po mom mišljenju. A to je valjda poenta najjačih Ultra modela, kod kojih je akcenat stavljen na kameru i saradnju sa foto. brendovima stare škole (Leica, Zeiss, Hasselblad). Ovaj X8U izgleda kao običan mid/high Oppo sa prosečnim kamerama, a u tom kamera ostrvu zapravo krije zveri od kamera.
Oh to definitivno, ali sa obzirom da ću ja taj telefon da platim 700 evra - nemam žalbe.

OnePlus 13 je nekih 500e tamo tako da ne znam :D

Opet, da ne ispadne da ih branim da obrazložim: volim jednostavnost u ovom slučaju jer svi drugi flegšip telefoni koji su pokušali nešto "svoje" izgledaju kao najjeftiniji e-waste da ne kažem igračka. čak i Find X8s izgleda baš jeftino zbog te boje i bumpa. Sam Find X7 ultra mi izgleda duplo gore nego što jeste zbog te "kože" i dizajna

Poslednja izmena:
Oh to definitivno, ali sa obzirom da ću ja taj telefon da platim 700 evra - nemam žalbe.

OnePlus 13 je nekih 500e tamo tako da ne znam :D

Opet, da ne ispadne da ih branim da obrazložim: volim jednostavnost u ovom slučaju jer svi drugi flegšip telefoni koji su pokušali nešto "svoje" izgledaju kao najjeftiniji e-waste da ne kažem igračka. čak i Find X8s izgleda baš jeftino zbog te boje i bumpa. Sam Find X7 ultra mi izgleda duplo gore nego što jeste zbog te "kože" i dizajna
misliš da će mu biti ta cena?

tako je i 15u bio 900 dolara u Kini a tradingahenzen i giztop ga izbacili 1100 i 1200e.

Nazad
Vrh Dno