Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Pisao sam ranije u temi za Flexis Plus da postoje dve revizije. Proslogodisnja (nova) revizija sa novim daljinskim spusta ispod 300W na grejanju.
Jel nova revizija Flexis Plus sa onim ruznijim daljincem, deluje jeftinije od onog starog? Onaj stari je imao poklopac a ovaj novi valjda nema!
Najveci problem kod Gree je Software, a ne da li slabiji ili jaci kompresor...
Nekad ubodu ga kako treba = Viola, Amber Comfort, Clivia
A nekad ode u 3 lepe :)

Evo jedan grafikon od Amber Pro 12 to je bilo u dezembar, a u koliko m2 ne znam...
Pogledajte prilog 485362
Brate sta je ovo, kakvi su ovo padovi i skokovi, da ga nije infarkt lupio?!

Ovi skokovi su On/Off (Amber Pro)
123 (1).jpg
A ovo u sredini je klasika = svaka klima ima padove i skokove na grafikon!
Iako neko misli da je izduv uvek (kao) isti nije tacno... 1-2c razlika u izduv tega skok ili pad!
Stavi Tapo na tvoji Vox pa ce isto da vidis ---> gore/dole...
Nije to samo kod Gree nego kod svake klime!

Npr.
Evo kod Fujitsu na dobrom plusu takodje on/off ili na Daikin sve je to normalno...

546456.jpg dakin.jpg

Poslednja izmena:
Jos poneses Tapo P115 da ispratis modulaciju :LOL:

@Topic
Trenutno +5c
Amber 9 Premium u +60m2
Zadata 24c Fan 3
Ovi kratki skokovi su kad se malo izvetri prostor!
Pogledajte prilog 484777
Muse Comfort 12(2023) u 48m2
Zadata 24c Fan 3
Pogledajte prilog 484778
Da, ali tvoji Amber i Muse rade bez ovih skokova, linija je gotovo ravna, a na ovaj Amber Pro ludilo! Jedino ako radi u maloj kvadraturi a da je napolju +15'c, pa radi On-Off, tj ne moze ni da radi jer je prejaka za tu prostoriju!

Sad kad sam malo iščitao ne znam koja mi generalno klima odgovara. Na slikama ćete videti da nije mala soba ali je kubikaža dosta manja od normalne sobe. Verovatno treba neka sa niskom modulacijom. Pogledajte post iznad za info.
Stavio bih je iznad balkonskih.
Pogledajte prilog 485327
Možda za ovakav prostor midea breezles. Zbog distribucije mlaza vazduha. Ali stara lepša zaobljena verzija. I ona je A+++. A ako hoćeš da priđeš jeftinije a da to odradi posao Vivax Aeri+. I ona je A++++. Za modulaciju ćeš saznati brzo od kolega.ss foruma...😀

Jel nova revizija Flexis Plus sa onim ruznijim daljincem, deluje jeftinije od onog starog? Onaj stari je imao poklopac a ovaj novi valjda nema!

Prilozi

• B6652EAB-E48D-41B3-BB87-991C297CACC4.png
    B6652EAB-E48D-41B3-BB87-991C297CACC4.png
    159.9 KB · Pregleda: 22
Na Cliviu su resili modulaciju na grejanju tako sto su stavili slabije komoresore u odnosu na Amber Pro, nista drugo nisu uradili kolko vidim, al zato je Clivia 30% slabija na grejanju u odnosu na Amber Pro, pricam o novim modelu Ambera. Ultra je tek druga prica, ona ima dvostepeni kompresor tako da drugacije i radi. Kome treba ozbiljnija klima za grejanje Airy, Amber Pro ili Ultra od kineza, moze i Haier Flexis Plus, al od niske modulacije nista! Sve su one za preko 30 kvm, nista manje! Ali posto vidim da covek hoce da greje 50 kvm svaka Gree ce da radi kako treba, pa i 18-tica, 500w modulacije daju 2kw toplote otprilike, sto je taman za odrzavanje u toj kvadraturi.
Jer su nesto cipovali kod ultre da na sat vremena ide df novije modele 2024

Da, to je taj novi daljinac na Flexis, onaj bio mnogo lepsi..

Jer su nesto cipovali kod ultre da na sat vremena ide df novije modele 2024
Nisu nista cipovali!
Upoznao sam jednog lika ovde u gradu sto je prosle godine ugradio Amber Ultru 12 u neki 50m2... Bas sam ga pitao u vezi DF
Na oko 0c i magle isla mu na neki 1h15-30min, a obicno na neki 2h pa sve do 4h
E sad da li izolovan, set itd.nisam sigurno pitao :LOL:
Takodje i glavni serviser sto ga licno znam iz energyneta potvrdio da na software nista nije muvano(to sam vec pisao)!

Poslednja izmena:
Možda za ovakav prostor midea breezles. Zbog distribucije mlaza vazduha. Ali stara lepša zaobljena verzija. I ona je A+++. A ako hoćeš da priđeš jeftinije a da to odradi posao Vivax Aeri+. I ona je A++++. Za modulaciju ćeš saznati brzo od kolega.ss foruma...😀
Hvala. Može jos neko mišljenje pošto bih uzimao sledeće nedelje

Nisu nista cipovali!
Upoznao sam jednog lika ovde u gradu sto je prosle godine ugradio Amber Ultru 12 u neki 50m2... Bas sam ga pitao u vezi DF
Na oko 0c i magle isla mu na neki 1h15-30min, a obicno na neki 2h pa sve do 4h
E sad da li izolovan, set itd.nisam sigurno pitao :LOL:
Takodje i glavni serviser sto ga licno znam iz energyneta potvrdio da na software nista nije muvano(to sam vec pisao)!
Kod mene isto. A izolacija mi je odlična. Novi prozori, stiropor 5 iznutra(stambena zgrada).
Hvala. Može jos neko mišljenje pošto bih uzimao sledeće nedelje
Ako ti nije problem da daš 83 000 uzmi Gree Airy bez razmišljanja. Ja ne bih išao ispod Amber Pro ili confort (73 000). Najbolje Airy. Mislim da će ti se isplatiti na srednji rok.
Midea Breezles nije loša, lepo distribuira vazduh ali skuplja je od Amber pro. Vivax je odlučna za 49 000. ...koliko para toliko muzike....Odvojiš 1500-2000 € i uzmeš Daikina nekog A+++ i sve je kako treba: modulacija, distribucija, efikasnost, potrošnja, tih rad, kvalitet....ali se plaća!

Poslednja izmena:
Kod mene isto. A izolacija mi je odlična. Novi prozori, stiropor 5 iznutra(stambena zgrada).

Ako ti nije problem da daš 83 000 uzmi Gree Airy bez razmišljanja. Ja ne bih išao ispod Amber Pro ili confort (73 000). Najbolje Airy. Mislim da će ti se isplatiti na srednji rok.
Midea Breezles nije loša, lepo distribuira vazduh ali skuplja je od Amber pro. Vivax je odlučna za 49 000. ...koliko para toliko muzike....Odvojiš 1500-2000 € i uzmeš Daikina nekog A+++ i sve je kako treba: modulacija, distribucija, efikasnost, potrošnja, tih rad, kvalitet....ali se plaća!
Nikako te pare. Prvenstveno je za hladjenje pošto imam gas. Jedino dogrevanje. Znači, po vama Pular ne?

Ja imam Gree Lomo regular stara 4 godine. Najradije bi je cekicem polomio, nego u sobi je pa je manje bitna. Navodno senzor temparature je tih godina i na toj seriji na losem mjestu postavljen i klima se cesto ugasi jer je kao zagrijala prostor i poslije toga nikako da se upali, znaci osjeti se kako je gladno u sobi, ali dzaba g0vno se ne pali. Cim budem imao para viska ide sa zida 100%

Nikako te pare. Prvenstveno je za hladjenje pošto imam gas. Jedino dogrevanje. Znači, po vama Pular ne?
Ako je samo za dogrevanje u prelazni period onda idi na drugi brend, bas zbog rezim on/off(+500w)...
Imas Vivax Aeri+ sto ide do neki 250w ili mozes takodje i neku TCL... Svakako ce ti zavsiti posao!
I ne treba da gledas toliko da li je A++ ili A+++
Imas Fuji klimu sto je samo A+ na grejanje, a bolje radi od mnogi sa A+++!

Zašto ne? Ja sam majci uzeo 2 komada Pular. Jer joj je stan razuđen. Parno grejanje ali prozori stari. Za hlađenje su sasvim ok. Za grejanje nije ni koristila jer nije imala potrebe. Pa zato pitaj druge. Ja kad sam ih gledao tada su bile do re recenzije za Pular za grejanje. Sasvim su bile ok, mada im je kapacitet manji. Ali za tvojih 50m2 još sa kosim krovom pa je kubatura manja...hm, verovatno bi ti odradila posao. Ali da znaš nema grejače spoljnih jedinica pa greje do -15 i nije A+++ nego A++. Clivia ima grejače A++ ali za te pare bolje uzeti Amber Cinfort ili Pro. Mala je razlika. Airy je meni top. Žao mi je što nisam dodao još tih 100 evra u odnosu na Amber Pro. Ali sam uzimao sebi 2 klime. Amber ultra i Pro pa sam se već natego (a pre toga se radilo renoviranje stana, zamena prozora i još svašta) pa negde mora da se stane...

A po cemu mislis da je Gree Airy bolji od Amber Pro?! Ja cak mislim da je za grejanje Amber Pro bolji od Airy! Airy je vise fensi klima, ima AI i te dzidza midze, dok je Amber Pro ozbiljnija klima za grejanje, mozda gresim..

Mozak mi ne dozvoljava da uvrstim Vivax u ozbiljnue marke. Nije ni Gree ludilo ali Vivax mi fazon mikser koji crkne posle 3 meseca.😂
I to sa 2-3 stepena razlike u grejanju! Kako vi to podnesete? Ja na gasu stavim 23 i pali se na 22.8 a gasi na 23.2 i osetim tu razliku 😳

Ako je samo za dogrevanje u prelazni period onda idi na drugi brend, bas zbog rezim on/off(+500w)...
Imas Vivax Aeri+ sto ide do neki 250w ili mozes takodje i neku TCL... Svakako ce ti zavsiti posao!
I ne treba da gledas toliko da li je A++ ili A+++
Imas Fuji klimu sto je samo A+ na grejanje, a bolje radi od mnogi sa A+++!
Verovatno si u pravu. Aeri + je mnogi dobra klima za te pare. Svi korisnici dosad na forumima je hvale. Ja razmišljam da je uzmem za ordinaciju. Jedino me brine na duži rok kvalitet. Na papiru je super. Doduše to je identična Midea extreme save ili mdv Aurora. Isti hardver. Ima grejače spoljnih jedinica, greje na - 25, A+++. Na papiru nije loše za 49000.
A po cemu mislis da je Gree Airy bolji od Amber Pro?! Ja cak mislim da je za grejanje Amber Pro bolji od Airy! Airy je vise fensi klima, ima AI i te dzidza midze, dok je Amber Pro ozbiljnija klima za grejanje, mozda gresim..
Po specifikacijama... 😀...A u praksi moj Amber pro greje razbija. Ajde mi sakupite pare da dodam i da kupim i Airy pa ću da vam upoređuje u realnom vremenu...😀

Poslednja izmena:
Sto se tice Amber Pro, Airy i Clivia
Sve su to male razlike, ako se moze verovati na papiru....
Amber Pro 5200w
Airy 4900w
Clivia 4700w

A coveku treba samo za prelazni period i za tako nesto bolje da ide na drugi brend!
Neka uzme slobodno Gree pa tamo u oktobar bice pitanja: zasto ova bre non stop pali/gasi! :)

Ako vam je puno za Airy može i za Aeri+. Zvuči isto a jeftinija je....kako kaže narod, lako se kockati tuđim parama😀
Sto se tice Amber Pro, Airy i Clivia
Sve su to male razlike, ako se moze verovati na papiru....
Amber Pro 5200w
Airy 4900w
Clivia 4700w

A coveku treba samo za prelazni period i za tako nesto bolje da ide na drugi brend!
Neka uzme slobodno Gree pa tamo u oktobar bice pitanja: zasto ova bre non stop pali/gasi! :)
Onda nek odabere klimu sa što manjom modulacijom a da ne košta puno. Jer nema veliku kubaturu. Kod je krov pa neka računa kao da je to 40 a ne 50 m2.

Mozak mi ne dozvoljava da uvrstim Vivax u ozbiljnue marke. Nije ni Gree ludilo ali Vivax mi fazon mikser koji crkne posle 3 meseca.😂
I to sa 2-3 stepena razlike u grejanju! Kako vi to podnesete? Ja na gasu stavim 23 i pali se na 22.8 a gasi na 23.2 i osetim tu razliku 😳
Vivax jeste pravi sve i svasta ali izgleda da znaju kako se pise software!
*** takav je rad kod Gree gasi se kad prebaci +2c a pali se -1c ispod zadate! Zato ti i kazem da ti treba neka klima sto nisko modulira!

Ako vam je puno za Airy može i za Aeri+. Zvuči isto a jeftinija je....kako kaže narod, lako se kockati tuđim parama😀

Onda nek odabere klimu sa što manjom modulacijom a da ne košta puno. Jer nema veliku kubaturu. Kod je krov pa neka računa kao da je to 40 a ne 50 m2.
Koliko se sećam tvojih ranijih postova tu Amber pro ima modulaciju preko 450. A Pular , clivia i Airy imaju nižu modulaciju. E sad pažljivo birajte.

Nemam ja ni tih 40. Soba je 20m2 i jos kosine. Ako računam hodnik to je jos 10m2 max
Takodje, kad budem hladio ne bih voleo da mi bude ledara na minimalnoj brzini. Jel tu isto vazi to sa niskom modulacijom?
Ps
Vivax vidim 62db spoljna jedinica. Jel to nije previše bučno?

Koliko se sećam tvojih ranijih postova tu Amber pro ima modulaciju preko 450. A Pular , clivia i Airy imaju nižu modulaciju. E sad pažljivo birajte.
Amber Pro ne ide ispod 500w
Pular mislim takodje da ne ide ispod 500w
Clivia ide (kao) do 200w ali niko nije izbacio neki grafikon da to vidimo... da li uopste drzi duze od 2-3min na 200w nego rolerkoster 200-500w!
Airy ovde nema niko... ali ima neki klip na youtube gde radi na 240w ali taj lik je mnogo sumnjiv sto kod njega i Muse isla do 300w :LOL:
Nemam ja ni tih 40. Soba je 20m2 i jos kosine. Ako računam hodnik to je jos 10m2 max
I ti hoces da stavis Gree? :LOL:
Drugi brend!
Jel tu isto vazi to sa niskom modulacijom?
Pa ti neces da hladis na 18c nego klasika 23-25c, kad je napolje 30-40c

Poslednja izmena:
Slazem se. Izgleda da je najbolje da gledam neku gde ce lako i relativno precizno održavati.
A da li gledati 9000btu u mojoj situaciji?

Slazem se. Izgleda da je najbolje da gledam neku gde ce lako i relativno precizno održavati.
A da li gledati 9000btu u mojoj situaciji?
Ne, zbog grejanja idi na 12 BTU. Razmisli onda o Midea Breezless ili Haier Flexis plus (to ti je isto što i Bergen Cron)

Haier Flexis Plus mislim da ima ovde samo jedan clan! I njegova serija ne ide ispod 500w(mozda i 400w), a nova serija spusta ispod 300w
Nije mi nesto za eksperimentisanje!
Samo nesto provereno!

Vivax jeste pravi sve i svasta ali izgleda da znaju kako se pise software!
*** takav je rad kod Gree gasi se kad prebaci +2c a pali se -1c ispod zadate! Zato ti i kazem da ti treba neka klima sto nisko modulira!
Vivax ne pravi nista, ni hemijsku, kao ni Vox i slicni! To su obicni trgovci brendovima!
Ne, zbog grejanja idi na 12 BTU. Razmisli onda o Midea Breezless ili Haier Flexis plus (to ti je isto što i Bergen Cron)
Bergen Kron nije bas kao Flexis Plus, jeste osnova al nije ista, pocevsi od kompresora.. Flexis Plus je ozbiljna kineska klima, toliko i kosta..

Nazad
Vrh Dno