Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Stigla Gree Amber Pro 12-ica. Nego, odlepicu od ove aplikacije. Pokusavam da je prikljucim na WiFi, prebacila sam mobilni na 2.4GHz, ali nikako nece da mi ucita mrezu. Radila sam onaj wifi button+mode reset, nije mi uspelo. Off/on iz struje, isto nista. Da li je neko imao slican problem u pronalazenju mreze? Ima li neki easy fix za ovo, jer onaj Gree chat sto trazi 5 dolara za pomoc je l o l.

Sto kod mene striktno na 50 min sat vremena dali grejala 30 kvadtata zatvorio vrata od dnevne ili ceo sprat sa clivijom zajedno isto se ponasa
Tvoja je neki fenomen :)
Sta bi ti brate radio kad bi imao Hisense sto kove svaki 35min kontrolni DF na suvu spoljasnu? Macola? :LOL:

Stigla Gree Amber Pro 12-ica. Nego, odlepicu od ove aplikacije. Pokusavam da je prikljucim na WiFi, prebacila sam mobilni na 2.4GHz, ali nikako nece da mi ucita mrezu. Radila sam onaj wifi button+mode reset, nije mi uspelo. Off/on iz struje, isto nista. Da li je neko imao slican problem u pronalazenju mreze? Ima li neki easy fix za ovo, jer onaj Gree chat sto trazi 5 dolara za pomoc je l o l.
Hmm ja sam moje bez problema prikljucio, iako klime nikad ne koristim preko App!

@master97 ima ovakvu, on ti moze dati vise informacija. U sustini dosta bolji osecaj prilikom grejanja jer imitira podno grejanje.
Da samo 12, za 18 ne znam kako radi. Iskreno meni 12 obavlja odlican posao u skoro 50 kvadrata, kacio sam vise puta. Nije cesto ulazila df, mogu reci da je odradila fin posao ove godine. Puno po meni, ljepse i prijatnije grije u odnosu na zidne, nekako nogama nikada nije hladno i jednostavno je osjecaj prijatniji i ravnomjerniji. Mane su mozda malo teze ciscenje jer ima dosta uskih otvora i cini mi se da je magnet za prasinu ili je to do svakodnevnog usisavanja i duvana i ruznija je u odnosu na zidne.
Vjerujem da je jedino upitno hladjenje..
Nije uopste, sasvim dobro odrzava temperaturu, samo masi za 1°, to jst. sobni termostat pokazuje 1° vise u odnosu na nju.

Da samo 12, za 18 ne znam kako radi. Iskreno meni 12 obavlja odlican posao u skoro 50 kvadrata, kacio sam vise puta. Nije cesto ulazila df, mogu reci da je odradila fin posao ove godine. Puno po meni, ljepse i prijatnije grije u odnosu na zidne, nekako nogama nikada nije hladno i jednostavno je osjecaj prijatniji i ravnomjerniji. Mane su mozda malo teze ciscenje jer ima dosta uskih otvora i cini mi se da je magnet za prasinu ili je to do svakodnevnog usisavanja i duvana i ruznija je u odnosu na zidne.

Nije uopste, sasvim dobro odrzava temperaturu, samo masi za 1°, to jst. sobni termostat pokazuje 1° vise u odnosu na nju.
Hvala!

Sad mi je jos teze napraviti odluku :D Imam osjecaj da necu moci dobro pozicionirati radijator i da ce blokirati protok energije. Jer kad je gore, mozes mijenjati uglove po potrebi, a kad je dole treba obezbjediti krug oko nje da nesmetano radi, a to moze biti problematicno za 50m2.

Hvala!

Sad mi je jos teze napraviti odluku :D Imam osjecaj da necu moci dobro pozicionirati radijator i da ce blokirati protok energije. Jer kad je gore, mozes mijenjati uglove po potrebi, a kad je dole treba obezbjediti krug oko nje da nesmetano radi, a to moze biti problematicno za 50m2.
Uzmes zidnu klimu i zavrsis posao + lakse za odrzavanje :)

Hvala!

Sad mi je jos teze napraviti odluku :D Imam osjecaj da necu moci dobro pozicionirati radijator i da ce blokirati protok energije. Jer kad je gore, mozes mijenjati uglove po potrebi, a kad je dole treba obezbjediti krug oko nje da nesmetano radi, a to moze biti problematicno za 50m2
Ne shvatam, ne mozes tako lako mijenjati poziciju klime i cime ces blokirati protok? I zidnu ako ne stavis dje treba, ni ona nece fino grijati/hladiti. Ako ipak mislis na duvanje od same klime, kod parapetne tog problema nema, jer kod nje ne osjecas duvanje ni kod grijanja ni kod hladjenja, jednostavno imas osjecaj topline i prijatnosti, zato je i dobra.

Mislim da ti je najjednostavnije iznad balkonskih vrata. To joj nekako dođe prirodno mesto.

Dobro vece narode,

Citam vec siguno skoro 2 sata temu da bih znao sta da odaberem(jer se ne razumem u klime) ali za sad jedino cemu sam blizu odabira je GREE Premium Airy 18k Wi-Fi.

Hocu dedi da uzmem klimu primarno za grejanje za nekih 55 kvadratnih metara koji su fino izolovani, a budzet oko 110k dinara(bez ugradnje).
Dakle, nije njemu bitno da ima neke moderne funkcije, naprotiv, sto jednostavnije to bolje 😅
Verovatno bi mu mnogo vise bilo bitno da je sto manji potrosac, nego da ima wifi i slicno.

Da li neko ima savet za neki drugi model ili da mu porucujem gore navedeni model?

Dobro vece narode,

Citam vec siguno skoro 2 sata temu da bih znao sta da odaberem(jer se ne razumem u klime) ali za sad jedino cemu sam blizu odabira je GREE Premium Airy 18k Wi-Fi.

Hocu dedi da uzmem klimu primarno za grejanje za nekih 55 kvadratnih metara koji su fino izolovani, a budzet oko 110k dinara(bez ugradnje).
Dakle, nije njemu bitno da ima neke moderne funkcije, naprotiv, sto jednostavnije to bolje 😅
Verovatno bi mu mnogo vise bilo bitno da je sto manji potrosac, nego da ima wifi i slicno.

Da li neko ima savet za neki drugi model ili da mu porucujem gore navedeni model?
Bolje dodaj jos malo 6 hiljada i uzmi gree amber ultra 12 (ona je jaca od vecine 18ica i 24ki na trzistu)…

Hvala na preporuci @Abcabc !

Do sad nisam naleteo na nikakav primer slican da neko savetuje 12ku za ovu kvadraturu.
Da se razumemo, ne sumnjam u tvoje znanje, niti da savet nije dobronameran, daleko od toga, ali nadam se da ce mu raditi posao ovaj model.

Nasao sam je povoljnije u computers.rs(koliko sam shvatio neki stari Matrix computers) i to za 95000rsd sa popustom.
Nisam nikad cuo za njih, tako da se nadam da nisu neki scamshop jer je razlika u ceni vise nego dobra.

Do sad nisam naleteo na nikakav primer slican da neko savetuje 12ku za ovu kvadraturu.
Ja grejem sa Amber 9 Premium +60m2 ;)
Ta Amber Ultra 12 je jaca od mnogi 18btu modela... ali 95.000 je dosta sumnjiva cena, sto se ona krece izmedju 115-145k :unsure:
Evo jedan stari post od jednog clana iz 2023
123.jpg

Poslednja izmena:
Odlicno onda!
Mislim da je odluka pala, porucice se Amber Ultra 12ka :)

Jel neko ima taj model da cisto cujem iskustva po pitanju potrosnje pre svega?
Rekoh dedi da ce mu svakako ekonomicnije biti nego kako se sad greje(na drva), ali eto da mu onda prenesem i preciznije brojke :D

Vidim da su na fejsbuku aktivni, pre par dana poslednja objava, a ovo da se ne javljaju sam video na jos par mesta, zato i postavih pitanje jer mi deluje sumnjivo i osetno niza cena nego na drugim mestima.

jel neko ima taj model da cisto cujem iskustva po pitanju potrosnje pre svega?
Amber ne ide ispod 500w, znaci svakako 12kwh osim ako krene rezim on/off na plusu onda moze biti i 8-10kwh sve zavisi do prostora...
Moze i da bude samo 3-5kwh ako je samo uvece palis u prelaznom periodu
A zimi svakako 12-24kwh nekome ovde vukla i do 40kwh ali ok, covek se igrao preko I-Feel iz hodnik pa morala da vuce + neizolovan ;)
A kod tebe su ipak fino izolovani 55m2 (tako si rekao)

Ne znam kakva je sad ova nova Amber Ultra po pitanju defrostova, znam da su se neki zalili da cesto ume da ide u defrost, na svakih sat vremena, ili tako nesto..S druge strane ne znam da li neko ima Amber Pro 18 ili Airy 18 pa da opise kako se ponasaju na grejanju po pitanju defrosta, isto kao Ultra ili ne..

Pazi, trgovac ti odgovara za garanciju a ne uvoznik. Kod popravke nije problem ali ako treba zamena ili da se vrate pare tu može biti problem.

Pazi, trgovac ti odgovara za garanciju a ne uvoznik. Kod popravke nije problem ali ako treba zamena ili da se vrate pare tu može biti problem.
Kad imas problem obracas se trgovcu, od koga si kupio, ali davalac garancije je uvoznik, nije trgovac, tako da treba da se gleda koja firma uvozi dati uredjaj zbog garancije i rezervnih delova

Zato kažem, ako nisi zadovoljan kako radi, prvih 6 meseci možeš tražiti novac nazad. Ako je firma neozbiljna 100.000 je ozbiljan udarac za nju.
Taj zakon je ova vlast izmenila. Pre je bilo na uvozniku i tu si bio miran.

Ne znam kakva je sad ova nova Amber Ultra po pitanju defrostova, znam da su se neki zalili da cesto ume da ide u defrost, na svakih sat vremena, ili tako nesto..S druge strane ne znam da li neko ima Amber Pro 18 ili Airy 18 pa da opise kako se ponasaju na grejanju po pitanju defrosta, isto kao Ultra ili ne..
Ma samo kod dvoje isla na svaki sat u DF, jedan je koristio preko I-Feel iz hodnika i cudio se sto mu vuce 1.300w i vise... Kod drugog takodje bio fenomen cim bude 0c da mu kove na sat!
Kod ostali dosta retki, kao i kod mene! Ja moju nikad nisam video na sat!
1h 30-45min pa sve do 4sata!
Videli smo ove zime da dosta klime isle na sat u DF, da li Hisense,Daikin, Fuji itd. ipak sve zavisi do vremena...

Sto se tice garancije itd. sve to ide preko energyneta!

Pozdav svima, zanima me ova klima Gree Premium Airy 12-ica da li neko ima iskustva?
Vidim da sam proizvođač ganratuje da može da radi 10 sati bez prekida pa da tek onda ode u dF jer ima AI tehnologiju.
Da naglasim da mi je jako bitno da ne ide često u dF jer bi mi bila primarna za grejanje.
Takođe i cenovno se uklapam jer sam je našao za nekih 70k, više od toga ne bih imao da izdvojim... pa me zanima za iskustva ako je neko koristio istu

Ovde nema niko Airy model... Tako da nam niko ne moze potvrdi da li radi 10sati bez prekida itd.

Ovo sve lepo zvuci...
Neko mora kad tad biti prvi, pa da nam javi utiske :LOL:
Cudo da je niko nema... Nego ovde dosta ljudi izbegavaju Gree zbog visoke modulacije i zato gledaju vise drugi brendovi itd.
Screenshot_20250331-160428~2.png

Poslednja izmena:
Ovo sve lepo zvuci...
Neko mora kad tad biti prvi, pa da nam javi utiske :LOL:
Cudo da je niko nema... Nego ovde dosta ljudi izbegavaju Gree zbog visoke modulacije i zato gledaju vise drugi brendovi itd.
Pogledajte prilog 486394
Upravo to, a mene jedino ovaj model privlaci od samog Gree-a, bas zbog ovog dF-a i samog tog AI moda, ali ne znam, nisam pametan vise koju kupiti…

Vrh Dno