Šta je novo?

Frižideri

Ovo je odlicno, jos je i NoFrost, porucivacu danas nakon posla tako da mi je ovaj za sada najizgledniji (y)

Zna li ko šta o Vox frižiderima? Konkretno gledam KG2500 E. On je jedini manji no frost koji sam našao, cena mu je vrlo privlačna. Samo mi bitno da ne pravi probleme, ovde ume da bude jako toplo leti.

Imam Schaub Lorenz, bog te pita koliko je star, iskidala mu se guma na vratima, a moguće i da su vrata kriva, ne može leti dovoljno da ohladi, a ako mu pojačam hlađenje, ledi. Ne mogu da nađem majstora, a verovatno se i ne isplati popravljati ovako staro.

Poslednja izmena:
Ok su, proizvode se u Vestelu, ja imam njihov Nofrost kombimnovani , evo već 6 godina odlično nas služi.

Gorenje r4142pw da li valja pazariti za 27.000 din? ima li neko iskustva?

Gorenje r4142pw da li valja pazariti za 27.000 din? ima li neko iskustva?
Metalac prodaje za 24200, dok Gigatron i Ananas je nešto preko 25000 dinara.( pogledao sam na eponudi, pa reko možeš da prođeš jeftinije). Na gigatronovom sajtu imaš iskustva kupaca i koliko vidim ljudi su zadovoljni.

Poslednja izmena:
Ima li neko ideju, LG frižider No Frost (više od 12 godina radi), od pre par meseci se povremeno čuje zvuk (zakačeni audio snimci) koji ne deluje normalno i polako to biva sve frekventnije. Frižider i zamrzivač rade i dalje normalno (hlade kako treba).

Verovatno je u pitanju termo seznzor kao i kod mene. Za Samsung nisu imali, ali sam kupio na Aliju neki zamenski za 2-3€. Zapravo kupio sam random 2-3 domada. Radi i dan danas. Prosto mi je žao što sam kupio novi frižider.

@Kupoholičar Cicija @aleksa.ue nema veze za cenu jer ovo je na lokalu. Da narucim 1800 din je ptt.. nego nesto mi se ne svidjaju te staklene resetke tesko da tu veca serpa moze. Vrv. cu uzeti polovan iz uvoza za 100e :) hvala na odg. 🍻

Poslednja izmena:
Ja trenutno isto gledam kombinovane frizidere, u jednoj radnji mi nahvalise teslin model RC3400FMX, oko 50k je on, da li ima neko tesline frizidere, kakvi su? Ili ako neko ima preporuku za kombinovani frizider do 50k, vidim da ima dosta gorenje modela, ma da moze i neki samsung na akciji da se nadje?

Nisu svi gorenje modeli suštinski gorenje.
Moj je made in prc i verovatno tu nema neke bitne razlike između Tesla i sličnih prepakovanih Kineza. Mada to što je iz Kine i ne mora da znači da je loš.

Kod mene ispalo dobro, rikno je termostat koji kosta 800 din. I 2000 din za ruke (y)

Dosta hvala marku Beko. On je valjda "Turčin". Od jeftinijih je kao najbolji. Mi smo kupili za posao jedan.

Pozdrav, razmisljam o kupovini frizidera samsung rf48a400eb4/eo. Trenutno je nekih 115k. Da li iko zna sta o modelu, jer ne mogu da nadjem nigde ikakav komentar/recenziju?
Unapred zahvalan

Zna li ko šta o Vox frižiderima? Konkretno gledam KG2500 E. On je jedini manji no frost koji sam našao, cena mu je vrlo privlačna. Samo mi bitno da ne pravi probleme, ovde ume da bude jako toplo leti.

Za sad se ponaša jako lepo, solidno tih i fino hladi. Test će mu biti kako će da se ponaša na leto, kad ovde temperature prebace 40 stepeni. I zapravo nije no frost, klasični low frost samootapajući, al za sad se led ne formira ni u najavi, videćemo na leto.

Došlo je vreme da pošaljem 20ak god stari Beko u penziju. Iako radi još uvek, letos je za nijansu malo slabije hladio. Sad u zimskom periodu se ne primeti ali brzo će leto...Drugo, renovirao sam kuhinju pa se sad ni estetski ne uklapa. Pročitao sam temu i došao do zaključka da nema pravila, manje više svaki proizvođač ima neke svoje gremline. Treba mi neki savet šta izabrati ili šta izbeći. Budžet je ajde da kažem 100k ali to je neki maksimum. Bitno je da je frižider No Frost, zatim da bude što tiši. Takođe mora da bude većeg kapaciteta nego trenutni (205L i 87L)jer nam je ovaj ponekad mali. Najviše mi se uklapa crni, ali može i siv. E sad, ono što sam gledao, većina trenutnih frižidera ima dubinu 66-69cm. To bi štrčalo u odnosu na kuhinjske elemente (60), i ta mi se pomisao baš i ne sviđa. Visina može da bude 200 pa i više, širina takođe nije problem, može 60, 70, 80 pa i 90 dolazi u obzir. Ali dubina...
Baš sam dugo gledao po netu i žešće sam se smorio. U početku sam hteo kombinovani ali što duže gledam, sve više me vuče side by side. Kakva su iskustva sa ovakvom vrstom frižidera (buka, potrošnja, itd..). Kako ste vi uklapali te dublje frižidere u odnosu na kuhinjske elemente.
Evo jedna fotka kuhinje čisto kao lustracija, podrazumeva se, novi friz će stajati na mestu trenutnog.

Prilozi

• IMG_20250222_223814679_HDR_AE.jpg
    IMG_20250222_223814679_HDR_AE.jpg
    300.6 KB · Pregleda: 86
Ako vec hoces da izdvojis do 100 hiljada baci pogled na Lg Samsung i Haier frizidere.

Koliko sam video od ta tri proizvođača bi mi se u budžet uklopili kombinovani ali ne i side by side. Da li bolje kombinovani LG, Samsung, li recimo side by side Beko, Gorenje, Midea, Hisense, ako su u istom cenovnom rangu?
Baš naginjem da uzmem neki SBS ali su mi totalna nepoznanica, u smislu da li imaju jedan ili dva kompresora, ako su dva da li to znači duplo veća buka i potrošnja? Privlači me veliki kapacitet.

Poslednja izmena:
Zena i ja smo hteli side by side frizider i kad smo pogledali uzivo sve modele razocarali smo se. Svi su nekako isti, ruzni i preglomazni. Takodje nas je mucila prevelika dubina, tj. vrata su bila predebela i udarala bi u elemente jer smo isto imali dubinu od 60cm u kuhinji. Takodje ni fioke nisu bile iste dubine sto nas je takodje odvratilo.
Kod ovakvih modela mi ne deluje ni malo prakticno kad je sa jedne strane frizider a sa druge zamrzivac. Mozda je ok kada je gore celom sirinom frizider a dole zamrzivac.
Na kraju smo uzeli ugradni kombinovani bosch. Naci cu tacan model, made in Germany i prezadovoljni smo, ne bih ga nikad menjao. Samo je kostao oko 150k. Ne bih uzeo nikada dvokrilni. Pitanje je i koliko vas ima u porodici i sta biste sve drzali u njemu. Za nas dvoje je i ovo preveliko a bas cesto spremamo hranu.
Takodje smo opremali novu kuhinju i ni jedan nam se ne bi uklopio.
Evo i od mene jedne slike.

20250125_111855.jpg

Došlo je vreme da pošaljem 20ak god stari Beko u penziju. Iako radi još uvek, letos je za nijansu malo slabije hladio. Sad u zimskom periodu se ne primeti ali brzo će leto...Drugo, renovirao sam kuhinju pa se sad ni estetski ne uklapa. Pročitao sam temu i došao do zaključka da nema pravila, manje više svaki proizvođač ima neke svoje gremline. Treba mi neki savet šta izabrati ili šta izbeći. Budžet je ajde da kažem 100k ali to je neki maksimum. Bitno je da je frižider No Frost, zatim da bude što tiši. Takođe mora da bude većeg kapaciteta nego trenutni (205L i 87L)jer nam je ovaj ponekad mali. Najviše mi se uklapa crni, ali može i siv. E sad, ono što sam gledao, većina trenutnih frižidera ima dubinu 66-69cm. To bi štrčalo u odnosu na kuhinjske elemente (60), i ta mi se pomisao baš i ne sviđa. Visina može da bude 200 pa i više, širina takođe nije problem, može 60, 70, 80 pa i 90 dolazi u obzir. Ali dubina...
Baš sam dugo gledao po netu i žešće sam se smorio. U početku sam hteo kombinovani ali što duže gledam, sve više me vuče side by side. Kakva su iskustva sa ovakvom vrstom frižidera (buka, potrošnja, itd..). Kako ste vi uklapali te dublje frižidere u odnosu na kuhinjske elemente.
Evo jedna fotka kuhinje čisto kao lustracija, podrazumeva se, novi friz će stajati na mestu trenutnog.
Preporuka za

SAMSUNG RB38C7B5C22/EF​

Vec 9 mesec koristim kapacitet je ok i za rodjendane a dubina frizdera je sad takva nema da bude u ravni sa kuhinjom kao nekad od toga ne mozes pobeci, vrata frizdera strce van i otvaraju se 120 stepeni. Tih je.

Poslednja izmena:
Zena i ja smo hteli side by side frizider i kad smo pogledali uzivo sve modele razocarali smo se. Svi su nekako isti, ruzni i preglomazni. Takodje nas je mucila prevelika dubina, tj. vrata su bila predebela i udarala bi u elemente jer smo isto imali dubinu od 60cm u kuhinji. Takodje ni fioke nisu bile iste dubine sto nas je takodje odvratilo.
Kod ovakvih modela mi ne deluje ni malo prakticno kad je sa jedne strane frizider a sa druge zamrzivac. Mozda je ok kada je gore celom sirinom frizider a dole zamrzivac.
Na kraju smo uzeli ugradni kombinovani bosch. Naci cu tacan model, made in Germany i prezadovoljni smo, ne bih ga nikad menjao. Samo je kostao oko 150k. Ne bih uzeo nikada dvokrilni. Pitanje je i koliko vas ima u porodici i sta biste sve drzali u njemu. Za nas dvoje je i ovo preveliko a bas cesto spremamo hranu.
Takodje smo opremali novu kuhinju i ni jedan nam se ne bi uklopio.
U pravu si za SBS, nije praktično kad je podeljen po vertikali, bolje je horizontalno kao kod kombinovanih. Kasnije ću otići do neke radnje da malo razgledam uživo. U krajnjem slučaju uzeću i dublji pa nek štrči u odnosu na elemente. Ženi sam onako nabacio tu mogućnost da vidim reakciju, ali nije se bunila. Kaže, samo da je nov i da je no frost. OK, sad mi je lakše, izbor se drastično povećava.

Srecno razgledanje i kupovina.
Mi smo bas isli na to da nam sa frontom bude tacno 60cm jer nam se tako savrseno uklapao u ostatak zamisli pa je izbor pao na pomenuti model. Isto je no frost, ima jako masivne sarke koje napokon drze vrata tamo gde ih ostavis. Svaki frizider do sada je zalupao sam vrata sto me je izludjivalo :)

Izgleda da nemaš malu decu 😀

Da nisam namestio da se vrata sama zatvaraju, zatvorena nikada i ne bi bila

Nemam još uvek ali ume zena da ga ostavi otvorenog, tj. ne gurne vrata skroz :)
Zato imam alarm.

Pozdrav svima.
Interesuje me da li neko ima iskustva sa Midea friziderima.
Razmisljamo se da kupimo neki side-by-side ili kombinovani do 100.000 din., pa smo videli jedan koji bi nam se bas uklopio.
Do sad smo imali samo Gorenje i super su nam se pokazali ali ispala je ta sad jedna Midea, koaj bi nam se bas taman uklopila u kuhinju.
Kakva iskustva imate, da sli su OK frizideri, makar u rangu sa Gorenje ili slicno?
Morao bih da proverim koja je garancija ali mislim da je u pitanju 5 godina.
Hvala svima na odgovorima i savetima unapred.
U pitanju je ovaj uredjaj:

Ali mogu da kupim ovaj za 90.000 din.:

Poslednja izmena:
Da li je midea u rangu sa gorenjem?

Nije, ne daj bože
midea je bolja od gorenja.

Super, to mi mnogo znaci (sad sam malo mirniji u glavi).
Znam da imaju odlicne klima uredjaje ali nikad nisam imao nista od bele tehnike, a da je bilo od Midee.
Hvala puno Bakara. :)

Pa Gorenje side by side frizideri se skpalaju u Hisense pogonu u Valjevu.

Vrh Dno