vise od 30 posto je ovo "rust on brake discs or brake pipes " sto realno nema veze sa zivotom al dobro...Постоје 3 категорије, трећа је кад добијеш тренутну забрану употребе возила, десило се мени пре пар година због корозије на задњем мосту, ауто је изгледао као лутка али је због тога (и претходно поменутих цена радова) завршио на отпаду.
Од 1,5 милиона возила 689.000 је имало неки недостатак на техничком. Има на овом линку и ексел табела са детаљима.
![]()
Nesten 1,5 millioner biler EU-kontrollert
Statistikk fra Statens vegvesen viser at hele 689 000 biler fikk mangler som måtte utbedres før kjøretøyet kunne godkjennes i 2023.www.vegvesen.no
Да си видео некад како норвешка возила изгледају одоздо не би тако писао. Кад перем кола у Београду ја сам једини који више времена проведе на чишћење пода и рубова него на горњи део, остали уредно лицкају кровове и хаубе.vise od 30 posto je ovo "rust on brake discs or brake pipes " sto realno nema veze sa zivotom al dobro...
Овде је клима зезнута за кола, буде све бело од соли. Не би ја куповао ауто из Норвешке 10 година старKomšija iz ulice svako malo uvozi neke automobile sa norveškim tablicama. Desetak godina stare.
Kada je auto ne prodje tehnički, jel smeš da ga prodaš/izvezeš ili si uslovljen da ga popraviš ili recikliraš?
Sad baš sam to detaljnije istražio, pošto ni sam nisam bio siguran u to (nikad nisam imao problem da ne prodjem tehnički pa eto).Jel' se zna koje su to manjkavosti, ima li i takva statistika?
Deluje mi mnogo da 1 od 5 EV padne na tehničkom, al' ne znam ni šta se sve gleda, niti za šta se ne prolazi. Čisto informativno pitam.
Pozdrav
Sto je nista u odnosu na kalifornijskih 5 godinaНа овом видеу се види како изгледа Нисан после 10 година у Норвешкој.
Bjorna pratim barem jedno 8 godina, dobar deo znanja o EV sam upravo od njega dobio, retko kvalitetan kanal, lik je izuzetno detaljan, lako ga je slušati i zabavan je - topla preporuka ko želi da uplovi u EV vode. Super je to što gomila videa uzima u obzir izuzetno hladno vreme i samim tim ne tako idealne uslove za baterije. Norveška je idealno mesto za takve testove, i bio sam iznenađen koliko je tehnologija napredovala da jaka zima i mraz ne ometa upotrebu električnih vozila koliko sam mislio ranije kad nisam znao ništa o električnim vozilima.Иначе је занимљив канал, на енглеском језику, па може бити интересантан за оне које интересују е-возила. Има и доста видеа о домету и деградацији батерије.
Ако га гледаш као шминкерски ауто а не тернца онда ок. Али теренац на батерије ми је проблематичан...
+1Можда да си боље размислио па би и дошао до неке поентен, није offroad само зезање по Делиблатској пешчари. Потребно је некој служби која покрива неку већу област, оffroad по самој природи ставља на дневни ред да ти пуњење није лако доступно.
За један елeктроауто је оffroad само да није асфалт, добро одрађен и утабан макдам без рупа већ превише утиче на домет. Тo сам покушао да објасним кроз пример колико на домет само утичу летње - зимске гуме, премијум гуме или веће фелне.
Mmm.... Puch, Campagnola, Willy's , Kamaz, UAZ... Sirove zveri u offroad ali sto je to jelo gorivo...bio korisnik Pucha
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari