psychofedex
Slavan
- Učlanjen(a)
- 18.09.2020
- Poena
- 275
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel i5-13600k, Deepcool AK400
- Matična ploča
- Asrock Z790 Pro RS/D4
- RAM
- Kingston Fury Beast Limited Edition, DDR4 32GB 3200MHz 16CL
- GPU
- Gigabyte Radeon RX 6950 XT Gaming OC
- Storage
- Crucial SSD 512GB, Samsung HDD 1TB
- PSU
- Coolermaster V850 Gold V2 850W
- Kućište
- Be quiet! Pure 500DX
- Laptop
- Macbook Air M1
- Tablet
- iPad Pro M1
- Mobilni telefon
- Xiaomi 15 Ultra
- Pametni uređaji
- Garmin Epix Pro
- Pristup internetu
- Optički internet
ja stvarno ne bih da budem dosadan, ali daj molim te, pokazi mi gde se kamera razlikuje izmedju CN i Global modela.Xiaomi izgleda super, samo me zanima da li je Vivo global ili cn? Ako je global- nažalost stvarno je džaba poredio (iz pogleda hardvera), jer one HDR greške i mutne slike se (nažalost) dešavaju samo na global sistemu (što nikako ne opravdavam, samo kažem da nije ono što Vivo treba da bude)
napisao sam pre neki dan, nigde nisam nasao razliku izmedju funtouch os-a i originos-a. samo se na jednoj temi pisalo i to kao o rumoru, gde je neko pitao da li ima razlike gde su svi rekli da nema.
jedina razlika moze biti kao i kod Xiaomi-ja sto se desava a to je da kineska verzija dobija cesca azuriranja i jedino zbog toga mogu biti razlike. dok taj update stigne na globalnu verziju, moze proci i tri meseca i onda su kamere opet iste.
Inace FYI, Ben je iz Hong Konga i koristi kineske modele i obozava OriginOS a to se i vidi na 1:46 na snimku, po interfejsu colorOS-a tako da ti i ova teorija "jer one HDR greške i mutne slike se (nažalost) dešavaju samo na global sistemu" pada u vodu.
pa po Benu je x200pro bolji od x100u.Gledajući samo kamere, Ben da je poredio sa Ultrom tu bi ultra odnela pobedu. Rekao je da je close call I minimalna prednost Xiaomia. Taman za toliko je i bolja Ultra od X200P.
x200 ultra ce biti jako zanimljiv telefon sa time sta pokusavaju da urade ali reci da ce da pometla 15u je u jednu ruku cudno, bas zbog drugacijeg pristupa.
Kako ces porediti telefone? ajd zum i da uporedis, nece biti velika razlika u fokalnoj distanci.
kako ces main kamere? na 23mm gde nece moci da se mere zbog kropa manjeg senzora na Vivu? ili mozda na 35mm gde ce mozda i biti slicni samo zbog toga sto je main na Xiaomiju veci i bolje podnosi ISZ.
a nećeš moći ni tad da ih uporediš zbog ovoga.
1" sa f/1.6 ako se kropuje na 35mm, dobijaš tehnički 1/2.1" sa f/2.4.
a Sony lit 818, da uzmemo da će UW na Vivu imati u najboljem slučaju 1.6 otvor blende a verovatno će biti manji, krop na 23mm od 1/1.28" pravi 1/2.1" sa f/2.45 a na 28mm, drugi krop je još gore.
kako ćeš ih uporediti?
dva totalno različita pristupa.