Dakle, kao što sam već napisao, poručio sam aparat ECM Puristika preko KP korisnika "j A p A n A c". Cena je bila možda 10% viša u odnosu na najjeftinije online prodavnice u EU. Čovek insistira da se za skuplje stvari uplati avans i da se preuzme lično u Subotici. Aparat sam preuzeo prekjuče, oko mesec i po po poručivanju i uplati avansa. Verovatno su mu rokovi nešto kraći u proseku, rekao mi je da otprilike jednom mesečno ide u nabavku, ali ja sam upao u procep oko praznika.
Prvi utisci o aparatu su jako pozitivni. Kvalitet izrade je vrhunski, izgleda prelepo, ergonomija je dobra. Nije mi trebalo mnogo da ubodem granulaciju za espreso jer sam prebacio VST sito i bottomless ručku sa Gaggie koju sam koristio dosad. Ručka pasuje, samo stoji pod pogrešnim uglom jer su joj perca na 2 i 7 umesto na 3 i 9 kao kod E61. Ista kafa iz istog mlina je osetno bolja nego sa GC (modovane, na 6 bar sa PID-om).
Mislim (nadam se) da mi je ovo endgame pošto ne planiram da pijem kafe s mlekom a po kvalitetu bih rekao da će trajati duže od mene.
Čestitam, sad ćes da osetis čari E61 grupe...
Kada ti nakon čišćenja grupe praškom zaškripi poluga (a hoće), nemoj da rasklapas grupu i da mazes silikonom, dovoljno je da kanes par kapi zejtina u korpu tokom ispiranja vodom, ima da klizi kao da si podmazivao.