Šta je novo?

Huawei watch fit 3

Znaci isti slucaj i kod tebe..Sat ne pokazuje kako treba kilometrazu naspram koraka.A aplikacija je dobra..
Definitivno SW na samom satu ima neki problem.I ovo me toliko uzasava da sam zazalio nekoliko puta sto sma uzeo 2 Huawei sata u isto vreme..Huawei Fit3 i GT5..
Pre ovoga sam koristio Xiaomi Bandove pocev od Band 3,5,6,8..
Nikad ovako nesto nije bio problem,ocitavali su veoma precizno i racunali korake i kilometrazu..
Krivo mi sto nisam uzeo Samsung watch,ne verujem da on ima ovakve gluposti kao probleme.

-Meni je veoma bitno da mi sat prati koliko spavam,koliko sam se budio,kad sam zaspao i u koliko se probudio..
-Zatim da pratim svakodnevno predjene korake i distancu..
-Otkucaje srca..
-Potrosene kalorije..
-i kad aktiviram setnju napolju,ili kad sam na treningu u teretani..
Da imam sve to lepo upqkovqno..
A na samom satu ili bandu uvek biram watchfaces koji pokazuje 4-5 tih vrednosti...I sad kad god pogledam da vidm status,pokaze se kilometraza koja nije tacna..
Veoma iritirajuce..Sto je najgore nista ne moze da se uradi i popravi..

Kod mene izgleda ispravno pokazuje? Evo slike:

Prilozi

• IMG_8212.jpeg
    IMG_8212.jpeg
    125 KB · Pregleda: 125
  • IMG_8213.jpeg
    IMG_8213.jpeg
    89.9 KB · Pregleda: 61
Mora postojati objasnjenje zasto,jos neko je ovde pisao da mu dobro pokazuje..A nista specijalno nije na satu podesavao.Mislim,nije ovaj sat vasionski brod,prosto ko pasulj stelovanje,nema tu neke filozofije..
Ali opet kod nekoga radi kako treba,kod nekoga ne..Mislio sam da sam usamljen slucaj dok se nije javio i @Bogi79 ...
Ne znam stvarno kako da popravim ovo..
Da li bi pomoglo da pisem Huawei developerima?
Ne znam ni kako da ih kontaktiram..

Meni isto pogrešno pokazuje. Tek sam ustao i malo je koraka, ali suština je ista, ne pokazuje mi isto.

Prilozi

• WatchScreenshot_20250207_054210.png
    WatchScreenshot_20250207_054210.png
    80.9 KB · Pregleda: 36
  • Screenshot_2025-02-07-05-44-30-172-edit_com.huawei.health.jpg
    Screenshot_2025-02-07-05-44-30-172-edit_com.huawei.health.jpg
    62.7 KB · Pregleda: 43
Da nije fora IOS - Android? Kod mene je IOS i pokazuje ok.
Nemam pojma. Moj jeste android, xiaomi. Ne znam. Ranije, sa xiaomi narukvicama je bilo ok. Da li je neka nekompatibilnost između huawei i androida uopšteno, ili sa pojedinim modelima telefona. Ko će znati. Trebalo bi nam više iskustava drugih da bi se to otkrilo. Ne znam.

Nema veze da li je android ili ios..
Ima ovde ljudi kod kojih radi sve kako treba a koriste android,cak i isti brend telefona,i radi kako treba..
Ja imam xiaomi,i ne mogu da provalim o cemu se radi..Sta sve nisam pokusao..
Posle ovakvog glupog problema,koji je def softverske prirode u samom satu,kajem se sto imam u posedu 2 Huawei sata..Zasto nisam uzeo Samsung..Ali eto,vodio sam se zapazanjima i impresijama ljudi koji unazad godinama imaju Huawei Watch...I Huawei je poznat po dobrim satovima..Ali eto..
Da sam istrazivao o problemima pre kupovine,ne bih naisao da neko pise o ovome..Gotovo nigde se ne pise o ovome i ja sam prvi pokrenuo ovu problematiku u ovoj temi i GT5 temi..
Kao da nikome ne smeta pogresno ocitavanje kilometraze naspram predjenih koraka,kad pogleda na sat,cudno..
Cak nije ni do regiona,jer opet ima pola-pola,kod nekog radi,kod nekog ne...
Nije ni do verzije androida...
Da li neko zna kako se i kome moze pisati o ovome.Mislim na Huawei podrsku,developere??

Nema sta, takva je situacija sa jeftinim satovima kineske proizvodnje. I ja imam taj problem, koristim iphone 11. Ne samo sto nije sinhronizovan broj koraka / predjenih kilometra izmedju sata i telefona, vec sat meri vise predjenih koraka nego sto jeste. Naprimer, radim od kuce, i bukvalno sedim u proseku 6 sati dnevno (kad se oduzme ustajanje sa stolice da idem u wc, skuvam kafu, spremim klopu) , da mi tamo u 18h popodne sat meri predjenih 5 kilometra. Nekad manje, kako kad, sto je skroz nebulozno.

I, pomirio sam se sa tom cinjenicom, i ne oslanjam se previse na precizna merenja. Sat mi prvenstveno treba zbog strave i voznje bajsom i setnje u prirodi, pa cak i tada se ne oslanjam 100% na merenja, nego eto cisto eto onako da zabelezim voznju i setnju.

Imam i gt3 i isto je neprecizan.

Devojka ima apple watch 7 (isto radi od kuce ), i taj sat isto meri korake nebulozno, vrlo slican broj predjenih koraka / kilometra dnevno kao na fit 3.

Pretpostavljam da je situacija dosta bolja sa suunto, garmin satovima, oni su bas napravljeni za to.

Vise kilometara od koraka..🤣

@Klingon Warrior ,ne nih se slozio kolega..Nije to slucaj kod svih Kineskih jeftinih satova..
Na primer Xiaomi je rang ispod Huawei satova,pa nema ovaj problem..
Dok na primer Huawei i Samsung,tu su negde u istom rangu,pa opet Samsung nema ovaj problem da "žuri" kilometraza na samom satu naspram predjenih koraka..
Kod Huawei je definitivno problem u softveru..Nesto ga kolje i oni to ne ispravljaju ni jednim novim azuriranjem..
Xiaomi nema taj broblem ni na Band 8,9..Kao ni na nekom njegovom watch-u,a Kinez kao sto naglasavas..
P.S.Prvi put cujem da Apple watch meri pogresno kilometrazu i korake ,kao u slucaju Huawei...

Prilozi

• WatchScreenshot_20250213_153552.png
    WatchScreenshot_20250213_153552.png
    149.3 KB · Pregleda: 43
Moguce da gresim, zapravo i nemam puno iskustva sa kineskim satovima, osim sa huawei. Imao ranije mi band, al to je vec druga vrsta gadgeta.

Postavlja se pitanje na osnovu kog parametra se koraci pretvaraju u km. U nekom proseku, kažu da je korak između 75 i 85 cm. U tom slučaju, aplikacija na telefonu dobro računa. Kod mene računa jedan korak 0,7475 m. Pretpostavljam da to računa prema parametru visine koju sam uneo u aplilaciju. E, sad, zašto sam sat računa više (kod mene 1 korak je 0,95m) to ne znam. Nije mi ni važno, jer ono što se pamti i ostaje za statistiku jeste u aplikaciji, ali jeste bezveze to što sat tako pokazuje, priznajem.

Kod mene izgleda ispravno pokazuje? Evo slike:
Hej, sad sam otkrio još nešto. U aplikaciji postoji više mesta gde se mogu videti km. Ja isto mogu naći gde mi pokazuje identično. Ali na drugom mestu se razlikuje. Pa proveri i kod tebe. Šaljem slike... Kao što se vidi, na prve dve pokazuje identično, ali nerealno (da mi opušten korak po stanu bude 95 cm!). Dok na trećoj slici se razlikuje i to je realno (korak 75 cm).

Prilozi

• WatchScreenshot_20250223_074434.png
    WatchScreenshot_20250223_074434.png
    84.5 KB · Pregleda: 30
  • IMG_20250223_074553.jpg
    IMG_20250223_074553.jpg
    92.1 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_2025-02-23-07-44-20-924-edit_com.huawei.health.jpg
    Screenshot_2025-02-23-07-44-20-924-edit_com.huawei.health.jpg
    61.1 KB · Pregleda: 43
Poslednja izmena:
Probaj da smanjiš tvoju visinu unetu u aplikaciju za 5-10cm?

Hej, sad sam otkrio još nešto. U aplikaciji postoji više mesta gde se mogu videti km. Ja isto mogu naći gde mi pokazuje identično. Ali na drugom mestu se razlikuje. Pa proveri i kod tebe. Šaljem slike... Kao što se vidi, na prve dve pokazuje identično, ali nerealno (da mi opušten korak po stanu bude 95 cm!). Dok na trećoj slici se razlikuje i to je realno (korak 75 cm).
Ovo je bilo kada sam usao u aplikaciju (prve 4 slike) Sada kad sam uradio refresh unutar aplikacije prikazalo je to na zadnjoj slici.

Prilozi

• IMG_8509.jpeg
    IMG_8509.jpeg
    145 KB · Pregleda: 21
  • IMG_8512.png
    IMG_8512.png
    106.7 KB · Pregleda: 20
  • IMG_8511.png
    IMG_8511.png
    74.4 KB · Pregleda: 20
  • IMG_8507.jpeg
    IMG_8507.jpeg
    87.2 KB · Pregleda: 20
  • IMG_8513.png
    IMG_8513.png
    141.7 KB · Pregleda: 45
Zanimljivo da ti sat prati istu kilometrazu sa kilometrazom u aplikaciji..Ne pokazuje vise..Jedan si od retkih kod koga je to..
Ali enigma i dalje ostaje zasto kod nekog pokazuje kako treba,a kod 90% drugih pokazuje na satu pogresno..
Po toj cinjenici nije do softvera,da jeste,kod svih bi isto pokazivalo,pogresno..

Ovo je bilo kada sam usao u aplikaciju (prve 4 slike) Sada kad sam uradio refresh unutar aplikacije prikazalo je to na zadnjoj slici.
Čini mi se da se iz prikazanih slika ne vidi da li ti identično pokazuje. Uporedi prve dve slike. Razumem da ti aplikacija nije bila refrešovana, ali preračunaj samo odnos broja koraka i km na te dve slike. Na satu ti je korak 62 cm, a na aplikaciji 75 cm. Zar ne? Ne znam da li je ista aplikacija za iphone i android, ali kod mene na androidu u sekciji steps, odmah ispod gaol progress imam kalorije i kilometražu. E ta kilometraža na tom mestu mi se razlikuje od one na satu. Dok kod tebe na ios nema taj podatak, na tom mestu. Na drugim mestima u aplikaciji mi inače pokazuje kao na satu.

Situacija kod mene na Fit3.
Steps/distance

Prilozi

• IMG_20250303_161024.jpg
    IMG_20250303_161024.jpg
    116.5 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot_20250303-161417_Huawei_Health.png
    Screenshot_20250303-161417_Huawei_Health.png
    89.8 KB · Pregleda: 41
Zaključujem da je jedini odgovor različiti algoritmi koji preračunavaju korake u km. Na satu je to nešto 'otprilike', jer on mora nešto prikazati i kao zaseban uređaj, čak kad i nije konektovan sa telefonom i svakako da ne zna da li je na ruci nekog dvometraša ili osobe koja je oko 160 cm visine. Dok aplikacija to usklađuje pretpostavljam sa našom visinom koju smo uneli. Šta vi mislite?

Nekim cudom u zadnja 2 dana poceo da mi pokazuje iste korake i kilometrazu i na satu i u aplikaciji..Nista nisam dirao od podesavanja..Sam od sebe proradio kako treba,dokle ce trajati ko zna,bilo bi dobro da ostane ovako..

Prilozi

• IMG_20250324_024127.jpg
    IMG_20250324_024127.jpg
    113.6 KB · Pregleda: 15
  • IMG_20250324_024221.jpg
    IMG_20250324_024221.jpg
    57.1 KB · Pregleda: 32
Jel i vama od skoro neke poruke ne mogu da se procitaju tj. pise sadrzaj poruke je osetljiv. Na primer kada uradim neku transakciju na kartici. Desava se uglavnom za obicne poruke ai ia za mejl. To me bas iritira posto se onda gubi poenta ne uzimanja telefona ako ne mogu da vidim poruku na satu.

Poruke sa vibera i dalje ne mogu da se čitaju?

Kod mene sve poruke citljive,nisam imao problem oko toga.
Sta je kod tebe problem samo viber?

I kod mene se vide viber poruke, cak i posle ovoga sto mi se ne prikazuju sve notifikacije.

Gde da preuzmem app za narukvicu,u app gallery nemam?

Izvinjavam se,pojavio se tekst poruke,šta sam radio nemam pojma.:oops:

Vrh Dno