Šta je novo?

Huawei watch fit 3

Zasto mi se stalno menja cilj kretanja na 375 kcal? Znaci podesim i na satu i na telefonu da mi bude 300 kcal i on se svaki dan vrati na 375.

Iz nekog razloga nemam ponudjen Viber za primanje obavestenja,IP 13 mini,na androidu je bilo moguce izabrati ga.Ima nesto "ostalo".Sve je cekirano ali ne stizu notifikacije od Vibera na sat.Sve ostalo je ok.Ima li neko slican problem i resenje?

Iz nekog razloga nemam ponudjen Viber za primanje obavestenja,IP 13 mini,na androidu je bilo moguce izabrati ga.Ima nesto "ostalo".Sve je cekirano ali ne stizu notifikacije od Vibera na sat.Sve ostalo je ok.Ima li neko slican problem i resenje?
Isti problem imam sa Huawei watch gt 5 pro i Xiaomi 13 . Rade pozivi bez problema ali sms , viber ,e-mail ništa ne stiže na sat . Ako rešiš problem nekako javi .

Danas uzeo Huawei watch fit 3..
Pre neki dan uzeo Huawei watch gt5 (obican),u plavoj varijanti..

GT5 sam ja iskoristio vaucer na reciklazu,a danas tata,jer smo obojica obnovili ugovor u Yettelu pa imamo pravo na recikoazu u okviru 30 dana od dana potpisivanja ugovora..

GT5 sam uzeo za ovako neke fensi prilike,izlaske,grad,i slicno..

Dok mi ovaj Fit 3 odgovara sto je laksi,i prijatniji za nosenje na zglobu,i koristicu ga za treninge,posao,itd...

Mogu da kombinujem svakako kad cu koji nositi..

Sto se tice cene uz reciklazu,izlaze smesno na mesecnom nivou..
GT5--975din
FIT 3--175din

Oba mi se svidjaju.
GT5 dobro detektuje spavanje,to sam bolje ispratio od ostalih stvari..
Razgovetno se cuje sagovornik na zvucnik sata..
Kao i muzika kad se pusti,mada realno zasto bi neko slusao muziku na satu i razgovarao sa nekim putem sata,da ga moze neko slusati sa strane sta prica pored toliko BT slusalica..

Nisam se bavio nekim sportom za ovo vreme da isprobam trcanje,biciklu,teretanu..
Nemam problem sa prikazom dolazeceg poziva i bilo kojih poruka koje su odabrane da bi prikazivale prikaz poruke..

Sto se tice skinova,za GT5 ima dosta veliki izbor od kojih mozes izabrati nesto korisno i lepo..
Ali nije isti slucaj sa Fit 3,ima dosta izbora ali nista pametno i korisno...

Cekam da mi stignu Huawei free buds 5i,kao poklon kupovinom GT5.

Prilozi

• PXL_20241021_153734991.jpg
    PXL_20241021_153734991.jpg
    99.7 KB · Pregleda: 97
  • PXL_20241021_153548170.jpg
    PXL_20241021_153548170.jpg
    108.9 KB · Pregleda: 70
Danas uzeo Huawei watch fit 3..
Pre neki dan uzeo Huawei watch gt5 (obican),u plavoj varijanti..

GT5 sam ja iskoristio vaucer na reciklazu,a danas tata,jer smo obojica obnovili ugovor u Yettelu pa imamo pravo na recikoazu u okviru 30 dana od dana potpisivanja ugovora..

GT5 sam uzeo za ovako neke fensi prilike,izlaske,grad,i slicno..

Dok mi ovaj Fit 3 odgovara sto je laksi,i prijatniji za nosenje na zglobu,i koristicu ga za treninge,posao,itd...

Mogu da kombinujem svakako kad cu koji nositi..

Sto se tice cene uz reciklazu,izlaze smesno na mesecnom nivou..
GT5--975din
FIT 3--175din

Oba mi se svidjaju.
GT5 dobro detektuje spavanje,to sam bolje ispratio od ostalih stvari..
Razgovetno se cuje sagovornik na zvucnik sata..
Kao i muzika kad se pusti,mada realno zasto bi neko slusao muziku na satu i razgovarao sa nekim putem sata,da ga moze neko slusati sa strane sta prica pored toliko BT slusalica..

Nisam se bavio nekim sportom za ovo vreme da isprobam trcanje,biciklu,teretanu..
Nemam problem sa prikazom dolazeceg poziva i bilo kojih poruka koje su odabrane da bi prikazivale prikaz poruke..

Sto se tice skinova,za GT5 ima dosta veliki izbor od kojih mozes izabrati nesto korisno i lepo..
Ali nije isti slucaj sa Fit 3,ima dosta izbora ali nista pametno i korisno...

Cekam da mi stignu Huawei free buds 5i,kao poklon kupovinom GT5.
Pa dobro... Definitivno su to dva razlicita sata i nije ni za ocekivati da na Fit 3 bude nesto bas wow.... Ali generano su oba sata odlicna... Ko sta voli to i nosi.. A i ne stoji na svakoj ruci isto Fit 3. Ja sam ga uzeo zeni, probao ga i na mojoj ruci nikako ne stoji... A sluske imam vise od pola godine i mogu reci da su top... Samo skinuti aplikaciju AI life za njih. Odlicnu redukciju spoljne buke imaju.. Kad kosim travu ne cujem kosilicu 😂😂😂😂...

U pravu si,nisu isti svaki ima neku svoju namenu ali opet u sustini isti posao odradjuju i imaju iste mogucnosti...
Fit 3 je def prijatniji za nosenje...
Ja imam zadnje 2 godine slusalice 4i,i stvarno lepo rade,sobzirom da su budzet sluske..
Da nije bilo ovih reciklaza,verovatno bi uzeo samo Fit 3 po ceni od 800 din mesecno..

Ovako je bilo bas best buy,zamisli 175 din rata za Fit 3,onoliko da ne bude bezobrazno manje za poslednju generaciju ovog sata..
Kao i za najnoviji model GT5,975 din mesecno..
Ja sam prezadovoljan ulovom..

Mnogo lose obracunavanje distance naspram koraka...
Telefon dobro pokazuje odracunatu kilometrazu i korake,medjutim sam sat NE.
Sat obracunava dobro korake sinhronizovano isto sa telefonom,ali distancu u kilometrima prebacuje za nekih 1.2km..Ako je na telefonu kilometraza 5.9km,na satu pokazuje 6.2km...
Da li je ikako moguce da se nekako to mamesti da sat i telefon isto pokazuju distancu?
Probao sam da vratim sat na fabricko podesavanje,medjutim kad se sinhronizovao sa tel,opet pokazuje isto..Jedino gresi u kilometrazi,ostalo sve dobro.

Razmišljam da uzmem Fit3, kao alternativu sam koristio Fit1 i xiaomi redmi watch 4, naručio sam gt3 pro, sutra stiže. Nažalost gt2 posle dugih 5 godina riknuo Display.
Gledamna oglase oko 100€ ide cena manje više... Jel neko imao fit1 i sad prešao na Fit3...?
Hvala

Fit 3 definitivno lose preracunava korake u distacu(km)...
Dok u samoj aplikaciji pokazuje/obracunava kako treba...
Na samom satu,kilometraza bezi za 1.3km za 24h od koraka..

Primer: Trenutno mi pokazuje 10389 koraka i 9.94km...
U aplikaciji:10389 koraka i 8.20km...
Probao sam 2 puta da odradim hard reset na satu,aplikaciju brisao,ponovo instalirao,brisao podatke..Nista ne vredi...
To se nikad nije dogodilo ma Xiaomi band 5 i 8...On je bez greske brojao korake,pretvarao u km..
Dok na primer imam i GT5,kod njega je situacija dobra i nema greske.
Ne znam sta je problem i nisam se nadao da ce ovoliko prebacivati kilometre,nije to malo..
Za ovaj Fit 3 koji je zsdnja generacija Watch Fit,sto znaci da nije obican Huawei band,to se ne sme desavati...
Mozda bude ispravke sa nekim novim updejtom ako ga bude bilo..

Ne razumem to kako ti je razlicito na satu i u aplikaciji, zar se to ne sinhronizuje? Meni pokazuje isto na oba, na primer imam 14307 koraka, tj. 10,09km.

Ne znam brate zasto..
Koji watchface koristis na fit 3?
Mada ne vidim zasto bi to imalo veze..
Kupio sam jedan watchface u aplikaciji u marketu,na njoj pokazuje i KM..Bas sam zbog toga i kupio da mi bude na jednom mestu ,otkucaji,koraci,distanca,kalorije...I sve radi kako treba sem KM...

Prilozi

• IMG_20241024_171749.jpg
    IMG_20241024_171749.jpg
    103.4 KB · Pregleda: 60
Ja sam zensko :LOL:
Jeste cudan taj odnos izmedju km i koraka, nemam pojma sta bi to moglo biti.

Kod Garmina u aplikaciji ima da se podesi dužina koraka i vezana je za sat,proveri da kod tebe nije loše podešena dužina koraka

@Garfild111 ,Nisam imao osecaj da kuckam sa zenskom.. 😀
Mislim da sam resio situaciju/problem..
Ponovo sam izbrisao aplikaciju u telefonu,ovog puta da je instaliram sa vecom paznjom na onim pocetnim kliktanjem pri instalaciji..
I provalim da sam pogresio u regionu..Bio je za Englesku..
Odabrao Srbiju,i vidim da sat prati telefon..Mozda se mase u 30 koraka...
Nema neke logike ali eto,uglavnom kad je to promenjeno radi kako treba..
Pre je bilo veliko nepodudaranje,cak je sst bezao za 1.3km od telefona..
Kod Garmina u aplikaciji ima da se podesi dužina koraka i vezana je za sat,proveri da kod tebe nije loše podešena dužina koraka
To u Huawei apk nema..

Stigao mi silikonski strap u Bez boji..Da se ima zbog uklapanja uz garderobu,i zbog monotonije,da se ne nosi samo jedna boja..
Cekam jos neke boje.

Prilozi

• PXL_20241203_150117260.jpg
    PXL_20241203_150117260.jpg
    65.8 KB · Pregleda: 21
  • PXL_20241203_150254050.jpg
    PXL_20241203_150254050.jpg
    83.9 KB · Pregleda: 14
  • PXL_20241203_150156817.jpg
    PXL_20241203_150156817.jpg
    65.2 KB · Pregleda: 15
  • PXL_20241203_150229686.jpg
    PXL_20241203_150229686.jpg
    67.9 KB · Pregleda: 29
Gde si narucio posto nije standardna narukvica od xy cm?

Ja sam zeni porucio sa alija
I just found this on AliExpress:
RSD189.81 | Silicone Strap Waterproof Sports Watchband Breathable Wrist Strap Adjustable Smartwatch Strap for Huawei Watch Fit 3 Smart Watch
https://a.aliexpress.com/_EwVoGV2 Jako su dobre i mekane... Uzeo sam par komada u vise boja

Jel ima nesto iz Srbije? I sad videh gresku, ne cm, nego mm.

Gde si narucio posto nije standardna narukvica od xy cm?
Kupio sam bas namenski za fit 3..
Ali da je kvalitet silikona kao fabricki,nije..Ali je soft..
Imas na Aliexpresu koliko hoces i kakvih hoces od 250 do 350 din..Raznih vrsta..
Verovatno ima i kod nas na KP,skuplje su od ovih cena sto sam naveo,plus postarina,a iste..

Ovu,volim da imam pregled svih parametara plus sat..
Za koju si se ti odlucio?
Imas li problem na satu kao ja,da ti Distanca/kilometraza zuri naspram koraka?Dok je u samoj aplikaciji u tel sve u redu..To mi se desava od samog pocetka kad sam kupio..
Pomislio sam da je problem do samog sata,hteo da reklamiram,ali kad sam video da mi isto tako obracunava i GT5,odustao sam od reklamacije.Ne moze biti i Fit 3 i GT5 u kvaru.
Moguce da je do samog softvera u satovima..
Ali me zivo zanima kako je kod drugih..

Prilozi

• IMG_20241213_200724.jpg
    IMG_20241213_200724.jpg
    126.8 KB · Pregleda: 21
Izbor besplatnih WF je vrlo slab.

Tek sam ga nabavio pa ne znam to oko distance i koraka.

Temu koju sam kupio za nesto sitno manje od eura je ova

Prilozi

• IMG_7466.jpeg
    IMG_7466.jpeg
    113.2 KB · Pregleda: 20
  • IMG_7467.jpeg
    IMG_7467.jpeg
    65.7 KB · Pregleda: 29
Ima fora kako se instalirava WF sa trecih strana,preko jedne aplikacije preko koje se poveze sat,i instaliras koji hoces WF koji si skinuo u Huawei Watch face grupi koji su besplatni a ima ih na stotine..Umesto Huawei Health koristi se ta aplikacija koja je slicna Huawei health...Minus celoj prici je taj sto preko te aplikacije ne osvezava weather,tako da nemas ocitavanje temperature na satu..Sve ostalo radi..
Ja sam isprobao na oba sata.Ali me iritira sto nema citanje temperature.

Ja sam isto razmišljao o ovom satu pa sam ovo našao kao zamerke od strane jednog korisnika. Možda nekom pomogne:

- najveci je problem sto nema visinomer, pa stoga nema ni opciju za hiking. Ja se upravo time bavim u slobodno vreme i prava je steta da sat koji ima gps (ako vec nema visinomer) ne nudi hiking kao opciju

- ako mi jedna osoba posalje par poruka zaredom na recimo viberu, notifikacije na satu ce ih prikazati, ali zadržati samo jednu i to zadnju poruku. Takođe ako procitate poruke na telefonu, one nestanu na satu i vise ih ne mozete videti. Ovo dvoje me strasno iritira jer moj prosli sat Huawei Watch GT koji je star skoro 4 godine ima mogucnost da sva obaveštenja u danu mozete videti bilo kada na satu pa cak i kad ste ih procitali, sve dok ih na satu ne obrisete. Takode mozete videti i vise poruka od jedne osobe, a ne samo zadnju

- neverovatno je da u 2024.god smartwatch nema kalkulator, cak ni kao opciju da ju skinete - dodatne aplikacije koje mozete skinuti preko huawei health zdravlja su jedva njih 10, s tim da ih se pola plaća i i izbacuju razne greske prilikom koristenja
(EDIT: pojavio se kalkulator u app story!)

- double tap na ekranu ga ne pali, morate pritisnuti jednu od tipki ili mahati rukom....

- GT kada sam kupio pre 3-4 godine je koštao isto kao i ovaj, tako da nema nekog opravdanja osim toga da jednostavno ne žele staviti sve funkcije u jedan takav sat nego te teraju da kupujes jos skuplje i premium satove.

- Koji je opravdani razlog da double tap ne radi u 2024. na smartwatchu?

- Koji je opravdani razlog da vidis samo zadnju poruku i ne mozes shvatiti kontekst poruka sto ti je neko poslao, nego vidis samo zadnju koja može biti obicni upitnik (?)

- Ne znam zasto ne bi mogao koristiti planinarenje preko GPS-a? Sat istog cenovnog ranga star 4 godine to može.

- Camera opus ne daje sliku na satu, izbacuje problem, na telefonu radi. G kalendar na telefonu radi top, a na satu mi stalno izbacuje QR kod i trazi da ga instaliram iako sam to vec uradio (obe aplikacije se placaju i svejedno su ovako bezvezno napravljene).

- Nema NFC, odnosno nemaju svi modeli. Ovaj sat se pojavljuje u 6 narukvica. NFC imaju samo onaj sa kožnom belom i onaj sa najlonskom sivom (ti su inače i naravno skuplji na oglasima), dok ostali sa silikonskom narukvicama nemaju NFC.

Pozdrav!

Mene bi irtiralo da moram brisati norifikacije i na satu, bolje je rjesenje da ih brise kako se brisu na telefonu. To sto prikaze zadnju nisam ni primjetio, jer ne citam poruke na satu, sluzi mi samo da pogledam ko mi sta salje.

Double tap bi bio dobar, mada kod mene je ukljucen AOD uvijek i kad hocu da "udjem" na sat samo tapnem na ekran i to je to.

Digitron ima

Za visinu bi valjao da ima i nfc, ali na necemu su mozda morali stediti da dobiju ovu cijenu ili da te "natjeraju" da kupis skuplji uredjaj.

Inace razgovor na satu super funkcionise tu veliki plus.

Ja sam za sada zadovoljan, za moje potrebe extra sat.

Meni jedino sta smeta to je sto na samom satu ne obracunava distancu prema koracima..U samoj aplikaciju u telefonu sve u redu..Na satu ako je 1000 koraka,pokazuje 1.1km..A trebalo bi da bude 1000 koraka=0.65km..
Od same kupovine je tako,na oba moja sata,GT5 i Fit 3...
Da li moze neko proveriti kakva je situacija kod njega,na samom satu,ne u aplikaciji telefona..

I ja sam se razocarala da ne moze da se meri nadmorska visina, nije da mi treba toliko ali lepo je kad ima, moj amazfit gts2 mini je to imao. I da vec sam ga negde izgulila mozda posle 2 nedelje koriscenja a pazljiva sam po tom pitanju, prethodni za 2,5 godine nije imao ovakva ostecenja.

Prilozi

• IMG_20241214_150333.jpg
    IMG_20241214_150333.jpg
    74.8 KB · Pregleda: 34
Meni jedino sta smeta to je sto na samom satu ne obracunava distancu prema koracima..U samoj aplikaciju u telefonu sve u redu..Na satu ako je 1000 koraka,pokazuje 1.1km..A trebalo bi da bude 1000 koraka=0.65km..
Od same kupovine je tako,na oba moja sata,GT5 i Fit 3...
Da li moze neko proveriti kakva je situacija kod njega,na samom satu,ne u aplikaciji telefona..

Na satu pise: 1502 koraka, 0,91 km

Na telefonu IOS aplikacija njihova kaze 2.167 koraka, 1,44 km

@Garfild111 ,kako kod tebe na satu ocitava korake i km?

@dzeremi ,kod tebe je dobro..U telefonskoj aplikaciji nemam problem,sve tacno,ali u samom satu kilometraza juri..I ne znam vise sta da mu radim..Isto tako i na GT5..
Sad sumnjam da nisam u satu nesto podesio sto povecava ocitavanje kilometraze,ali nema sta ...
Cak sam par puta uradio hard reset na satu,i ponovo ga upario,i kad se upari aplikacija sa satom,tad bi trebalo da prenese dobijena ocitavanja koraka i kilometraze koja su tacna..Medjutim cim se sat sinhronizuje,opet na satu pokazuje vecu kilometrazu nego u aplikaciji,dok su koraci isti...
Ako mi je pokvaren Fit 3,ne moze biti pokvaren i GT5,koji ima istu boljku..Uzeti u dva razlicita grada..
A kod svih vas radi kako treba ocitavanje kilometraze na osnovu koraka..
Da li si ti na satu nesto specijalno podesio po tom pitanju?
Jedan Xiaomi band 5,6 i 8 koje sam imao,bili su tacni u 4-5 koraka,distanca takodje precizna..
Dok ovi Huawei satovi koji su daleko "kvalitetniji" od Xiaomi narukvica,imaju tako banalan problem..

Nazad
Vrh Dno