to sad ne znam sto se tice ofseta, moguce... ali cudno mi sto kod nekih korisnika ove klime treba ofset a kod nekih nePa reče da je u prostoriji 23°C, a mora da postavi na 27°C verovatno zbog ofseta
to sad ne znam sto se tice ofseta, moguce... ali cudno mi sto kod nekih korisnika ove klime treba ofset a kod nekih nePa reče da je u prostoriji 23°C, a mora da postavi na 27°C verovatno zbog ofseta
Gledaj druze kako radi kontroverzna makina Muse Comfort(2023) u 48m21.2-1.4kW u održavanju 50kvm izolovanog prostora je mnogo. Tu bi trebalo da troši 600-700W, dakle upola.
Pa dostize li tu temperaturu? Sta na app pise?Sa i Feel masi temp. za 1c max, ali trosi jos malo i vise.
Meni je najzanimljivije od svega, sto df skoro pa nema, a klima pici da navodno dostigne 27-28c ... luda kucaa vecini bas ovaj model idena svakih sat. Sta oni tu i kako pakuju..
Kakve veze ima tarifa, ne pricamo o ceni struje. Grejac od 2kW za 1h rada potrosi 2kWh (naravno i vise ako je jaci ili radi duze). Nije potpuno nemoguce ali jako jako tesko.^ Baš tako, na primer ako je bojler uključen samo u jeftinoj tarifi tad je to skroz realna potrošnja za samca.
A ako radi stalno nije nemoguće ali je baš štedljiv.
Naravno da ima veze, bojler ako je uključen samo tokom jeftine tarife potrošiće kilovata značajno manje nego da je uključen non stop, plus ti potrošeni kilovati će svi biti po jeftinoj tarifi.Kakve veze ima tarifa, ne pricamo o ceni struje. Grejac od 2kW za 1h rada potrosi 2kWh (naravno i vise ako je jaci ili radi duze). Nije potpuno nemoguce ali jako jako tesko.
Nije mu jasna kolicina kilovata a ne novac,hoce da kaze da 4kw za dan je bas malo jer samo bojler potrosi za 2 sata tolko,kakve veze ima dal je jeftina sta znaci potrosice znacajno manje kw ili kod tebe kad je jeftina brojilo se uspori i umesto 2 kw potrosi 0,5🤣🤣🤣Naravno da ima veze, bojler ako je uključen samo tokom jeftine tarife potrošiće kilovata značajno manje nego da je uključen non stop, plus ti potrošeni kilovati će svi biti po jeftinoj tarifi.
Ne znam šta ti tu nije jasno, dosta nas koristi bojler baš na taj način.
Drugim rečima, jeste on spominjao samo količinu struje ali cena, to jest konačni račun je najbitnija stavka.
Svakako zanimljivo da pod punim opterecenjem nema defrosta u minusu cude su te Hisense klime. Izgleda retko koja izadje da radi kako treba.Drugar kupio pre par nedelja 2 Hisnese klime. Roditeljima HiNano, a sebi Pro X 12k.
HiNano radi kako treba, fino greje, trosi ok, lepo i precizno odrzava, defrosti jako retki.
Pro X greje dobro, ali mora da se zada 27-28c da bi u prostoriji bilo 23-24c. Ono sto je zanimljivo, nema tih famoznih "kontrolnih" defrosta, vec dnevno samo 1-2 df uradi, sto je super, a spoljna jedinica je bukv uvek suva...pa ti sada budi pametan...svi se zale na df kod nje, a ovde ih nema ni na mapi.
Ono sto nije super, jeste da dok greje tako, podesena na 27-28c trosi 1,2- 1,4 kw !!! Haos!
Kada se to kompenzuje, sa manjom potrosnjom dok klima odrzava postignutu temp. neki prosek potrosnje je 22-23kw na dan.
To je situacija od prosle i pretprosle nedelje, danju plus 5-7c a nocu 0- -3c.
Greje se oko 50ak m2 bas dobro izolovanog prostora.
Jel i tvoja ide u df na 45 min..?Koristim ovu klimu od septembra,grejem 35 m2 standardne gradnje izolacija minimalna.
Ranijih godina koristio sam t.a. peć 6 kw i povremeno klimu vivax 12 on-of koju sam povremeno uključivao i ove zime. Zašto pišem ovo,računi za struju domaćinstva su značajno manji 40-50% mesečno. Ima ova klima svoje ,,bubice" ali nije hladno i potrošnja je korektna.
U Novoj Varosi je servis za Hisense/Gorenje za ceo zlatiborski okrug (osim Pozege) i ne rade samo Hisense/Gorenje vec j druge marke.Iskreno, zvanični servis za Zlatiborski okrug je u Priboju, hisense gorenje. Dva servisera su 3 sata menjali neki modul za temperaturu unutrašnje jedinice
Gree Clivia 12 nprIscitao sam celu temu i ne mogu da donesem zakljucak, da li kupiti ili ne? Ima li sta bolje za ~550e ili je to to?
Imam ovu klimu i zadovoljan sam kako greje. Pogotovo u odnosu na staru koju sam imao. Ali takođe troši i do 50% više struje nego stara što nije u saobraznosti sa specifikacijama A+++ za grejanje koju poseduje uz visok SCOP I SEER. I to je ljudima najveći problem, potrošnja struje koja po specifikacijama ne bi trebalo da bude tolika. Ne verujem da grejač tacne pravi ovoliku razliku 😀Pošto je grejna sezona skoro gotova pa da ja još jednom iznesem svoje mišljenje jer vidim dosta nezadovoljnih korisnika.
Kao najveću manu ove klime izdvojio bi senzor za praćenje temperature na unutrašnjoj jedinici koji definitivno ne radi kako treba i maši temperaturu čak i do 5 stepeni.
Ja sam ovaj problem rešio tako što klimu držim na i feel i tada održava temperaturu u stepen.
E sad što se tiče ovih ''kontrolnih'' defrostova ne bi se složio sa većinom ovde da to predstavlja neki veći problem.
Klima je odlazila u defrost na svakih 45-60 min kada je vanjska temperatura bila negde od 2,3 pa do -2,3 stepena i kada je vlažnost bila preko 70%.Tada je najviše bio izražen ovaj ''problem''.
U svim ostalim situacijama klima je radila korektno.Kod mene koji ne posedujem izolaciju za vreme defrosta temperatura je padala za 0.5 stepeni pa mi nije toliko smetalo.
Čak šta više dok je vanjska bila -5,6,7 nisam primetio da toliko često ide u defrost.
Vanjska jedinici cele godine nije imala ni trunku leda na njoj.Dok sam na eko pularu morao da skidam Lulu jer se napravila santa leda.
Klima je grejala 55 kvadrata dok je temperatura bila do oko 0 stepeni bez ikakvih problema.
Imam i drugu klimu ali je setovana na 2 stepena manje i nije se uključivala jer je energy pro uspeo da zagreje svih 55 kvadrata.
Na najvećim minusina ove zime oko -10 klima je grejala 35 kvadrata,takodje bez ikakvih problema.
Što se tiče same potrošnje i ona je i više nego korektna kad uzmemo u obzir da se grejalo 55 kvadrata skoro celu zimu a da se druga klima palila isključivo kada je temperatura bila u minusu danima.
Potrošnja se kretala od 400-500 kw mesečno za najhladnije mesece dok mi je druga klima svega trošila od 50-150kw pa možete i sami zaključiti koliko je radila.
Klima je bila setovana na 24 stepena a preko noći sam smanjivao na 22 stepena.
Slobodno mogu da kažem da sam zadovoljan sa istom,odradila je grejnu sezonu mnogo bolje nego što sam očekivao.
Potrošnja smatram da je skroz korektna jer opet kažem da ne posedujem nikakvu izolacija a kuća je pitanju.
Eto,toliko od mene.
Ok svako mišljenje je samo lično mišljenje ne mora biti tačno. Ja sam naveo i spoljnu temperaturu.Ovo nije tacno, ja sam imao dane kad je bila upaljena 24h ali skoro da i nije duvala pa je potrosnja bila nesto preko 1kwh
Hvala na napisanom. Istakao bih kombinaciju da glavna klima ima pomoc kada ne moze da postigne kao optimalan, "kriva" toplotne snage koju isporucuju inverter klima uredjaji (ukljucujuci modulaciju) je u "sukobu" sa linijom porasta toplotnih gubitaka u osnosu na spoljasnju temperaturu. Sa jednostavnim resenjem koje je tu primenjeno (backup grejanje kada glavna klima ne moze da odrzi 22C) se omogucava da glavna klima cesce radi u uslovima koji su blizi optimalnim i redje pati od defrost-a. Taj princip je optimalan u slucaju inverter klima, ako im se obezbedi pomoc u uslovima kada ce se prirodno namuciti, ukupna potrosnja el energije za celu sezonu grejanja (glavna inverter + backup (bilo klima, bilo TA pec, i sl)) ce najverovatnije (skoro sasvim sigurno) biti manja nego kada se pokusava sve samo sa jednom invreter klimom, takodje, moze se proci i sa glavnim klima uredjajem koji nije iz premium katregorije komotno.Pošto je grejna sezona skoro gotova pa da ja još jednom iznesem svoje mišljenje jer vidim dosta nezadovoljnih korisnika.
Kao najveću manu ove klime izdvojio bi senzor za praćenje temperature na unutrašnjoj jedinici koji definitivno ne radi kako treba i maši temperaturu čak i do 5 stepeni.
Ja sam ovaj problem rešio tako što klimu držim na i feel i tada održava temperaturu u stepen.
E sad što se tiče ovih ''kontrolnih'' defrostova ne bi se složio sa većinom ovde da to predstavlja neki veći problem.
Klima je odlazila u defrost na svakih 45-60 min kada je vanjska temperatura bila negde od 2,3 pa do -2,3 stepena i kada je vlažnost bila preko 70%.Tada je najviše bio izražen ovaj ''problem''.
U svim ostalim situacijama klima je radila korektno.Kod mene koji ne posedujem izolaciju za vreme defrosta temperatura je padala za 0.5 stepeni pa mi nije toliko smetalo.
Čak šta više dok je vanjska bila -5,6,7 nisam primetio da toliko često ide u defrost.
Vanjska jedinici cele godine nije imala ni trunku leda na njoj.Dok sam na eko pularu morao da skidam Lulu jer se napravila santa leda.
Klima je grejala 55 kvadrata dok je temperatura bila do oko 0 stepeni bez ikakvih problema.
Imam i drugu klimu ali je setovana na 2 stepena manje i nije se uključivala jer je energy pro uspeo da zagreje svih 55 kvadrata.
Na najvećim minusina ove zime oko -10 klima je grejala 35 kvadrata,takodje bez ikakvih problema.
Što se tiče same potrošnje i ona je i više nego korektna kad uzmemo u obzir da se grejalo 55 kvadrata skoro celu zimu a da se druga klima palila isključivo kada je temperatura bila u minusu danima.
Potrošnja se kretala od 400-500 kw mesečno za najhladnije mesece dok mi je druga klima svega trošila od 50-150kw pa možete i sami zaključiti koliko je radila.
Klima je bila setovana na 24 stepena a preko noći sam smanjivao na 22 stepena.
Slobodno mogu da kažem da sam zadovoljan sa istom,odradila je grejnu sezonu mnogo bolje nego što sam očekivao.
Potrošnja smatram da je skroz korektna jer opet kažem da ne posedujem nikakvu izolacija a kuća je pitanju.
Eto,toliko od mene.
I ja sam vrlo nezadovoljan Pro Plus.Ne mogu da je vratim jer majstori iz ovlascenog servisa zakljucili da je klima potpuno ispravna i da tako radi.Redovni DF na 45min.kada je temp+2 i prema minusu.Nedovoljna snaga ventilatora,prilicno bucna pri vecim brzinama itd.I ja vise nikada ali nikada Hisense klima.Druge dve klime(Midea) inverter starije proizvodnje,isti potpuno grejni uslovi bolje greju manje trose struju.Evo da se javim konacno i trecu klimu sam vratio danas dolaze i skidaju vracaju pare vise hisense ne uzimam za mene zavrsena prica
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari