Šta je novo?

ProCredit Banka

Da li to banka naplaćuje uplatu EUR na Tekući racun na sopstvenim bankomatima? Uplatio sam danas na racun oko 150eur da bih te pare posle prebacio na drugi racun i vidim da mi je banka skinula 0.34EUR sa tog iznosa. Nije velika cifra, ali ne ide mi u mozak to da banka naplaćuje svom klijentu proviziju za uplatu para u svojoj zoni 24/7.

EDIT: Uplatio sam i oko 2.000RSD, da testiram, skinuli su mi i tu proviziju 40RSD.
IMG_1358.jpeg

Da li to banka naplaćuje uplatu EUR na Tekući racun na sopstvenim bankomatima? Uplatio sam danas na racun oko 150eur da bih te pare posle prebacio na drugi racun i vidim da mi je banka skinula 0.34EUR sa tog iznosa. Nije velika cifra, ali ne ide mi u mozak to da banka naplaćuje svom klijentu proviziju za uplatu para u svojoj zoni 24/7.

EDIT: Uplatio sam i oko 2.000RSD, da testiram, skinuli su mi i tu proviziju 40RSD.
Pogledajte prilog 476482
Ja BiH promenio banku zbog ovoga

Ja BiH promenio banku zbog ovoga
Nije mi primarna banka, pa necu da trošim svoje vreme na takve stvari. Na kraju ispalo je da je provera stanja na bankomatu naplaćeno. Ali opet nelogično s obzirom da je na njihovom bankomatu to isto stanje provereno.

Da li je neko otvorio ovaj Besplatni račun u ProCredit banci, kažu otvara se online za 10min? Zanima me zbog toga što im je to uslov za oročenu štednju koja im je dosta povoljna - da imaš neki račun kod njih otvoren. A ima i neka flex štednja (ono u fazonu odvajaš svaki mjesec ono što uštediš), zna li se kolika je tu kamata? Vrijedi li se bakćati sa njima, s obzirom da u Novom Sadu imaju samo jednu ekspozituru? Unapred zahvalan.

@galisnik objektivno ti je bolja opcija Lite račun u Yettel banci i štednja po viđenju sa kamatom od 4%. Otvorio sam i besplatan paket račun (dinarski, devizni i štedni) u PCB zbog Master kartice pošto može da se poruči za 1200 dinara (obavezno je prethodno poručiti i Dinu). Za štednju im je NKS 0,9%

@galisnik objektivno ti je bolja opcija Lite račun u Yettel banci i štednja po viđenju sa kamatom od 4%. Otvorio sam i besplatan paket račun (dinarski, devizni i štedni) u PCB zbog Master kartice pošto može da se poruči za 1200 dinara (obavezno je prethodno poručiti i Dinu). Za štednju im je NKS 0,9%
PCB je dobra varijanta ako je ekspozitura blizu, osoblje im je jako ljubazno i na mejlove odgovaraju jako brzo.

Međutim ja imam problem, imam i dinare i evre na računu, kada pokušam da plaćam u evrima odbije mi transakciju uvek. Kartica mi je povezana i na devizni racun (bar tako kaze u mBankingu)

ja sam novembra otvarao za mastercard akciju njihov studentski, stigle su obe u posti

• Like
Reagovanja: uji
Najavljeni radovi od 22 do 1h i ažuriranje aplikacije sa dodavanjem funkcionalnosti podnošenja zahteva (za poručivanje kartica, kredite, itd) uz inbox, izvoda i kreiranja trajnih naloga, što je prethodno bilo dostupno samo za web.

Prilozi

• Screenshot_2025-02-10-14-24-52-718-edit_com.viber.voip.jpg
    Screenshot_2025-02-10-14-24-52-718-edit_com.viber.voip.jpg
    141.7 KB · Pregleda: 31
Najavljeni radovi od 22 do 1h i ažuriranje aplikacije sa dodavanjem funkcionalnosti podnošenja zahteva (za poručivanje kartica, kredite, itd) uz inbox, izvoda i kreiranja trajnih naloga, što je prethodno bilo dostupno samo za web.

Ja se ponadao menjaju sistem sa Asseco sistema, ali nista od toga.

Ja se ponadao menjaju sistem sa Asseco sistema, ali nista od toga.
Ma uspeh im je i to što su uzeli DigitalEdge umesto one praistorijske kao što Poštanska ima za 200 račune. Mada je OTP sa Sagom, ali katastrofa su što kod njih ne vidiš kada te uvedu u nedozvoljeni minus ili ga oni vide na nekom njihovom kontu, a ti o tome pojma nemaš. ProCredit sam namerno ostavio u manjem delu da dugujem 2-3 dinara za sms obaveštenja i naravno, otišao račun u minus, pokrio, nikakav problem.

Zvao sam sada kontakt centar da se raspitam zašto kada plaćam u inostranstvu u EUR valuti vuče dinare sa dinarskog računa, a ne evre sa deviznog. Rekli su da je njihova MC kartica povezana sa deviznim računom samo u slučaju podizanja/uplate evra na njihovim bankomatima, i da oni ne izdaju devizne kartice... dok npr. Unicredit i BPŠ imaju kartice koje se vežu i za RSD i za EUR račun. Malo nije logično, ali operater kaže da je potrebno da se promene evri u dinare preko menjačnice. Koja je poenta da se evri drže kod njih na deviznom računu u tom slučaju?

Koja je poenta da se evri drže kod njih na deviznom računu u tom slučaju?
Reklamiraju Flex štednju po viđenju čija je kamata 0.45% i njihovo viđenje stvari je takvo da će ljudi držati devize kod njih na štednom računu. Ako je politika banke da ne vezuju kartice za devizni, a propisima nije obavezujuće, oni to ne čine.
Edit: Banka je obavestila o ponovnim radovima na dovršavanju uvođenja funkcionalnosti.

Prilozi

• Screenshot_2025-02-12-15-56-51-205-edit_com.mail.mobile.android.mail.jpg
    Screenshot_2025-02-12-15-56-51-205-edit_com.mail.mobile.android.mail.jpg
    146.8 KB · Pregleda: 22
Poslednja izmena:
Kakva je situacija sa obaveštenjima u aplikaciji ili mail? Vidim da se SMS naplaćuje za manje iznose, pa se nadam da neka obaveštenja nekako rade?

Nema nikakvih obaveštenja sem sms, a može da se zatraži isključenje mejlom.

Hocu online zbog MC, ali preko Dine. Samo da pitam jel ide ovako procedura? Ne bih Dinu uopšte koristio i aktivirao osim ako ne mora. Prvo otvorim Dinu besplatno, ona stigne, aktiviram je i uplatim pare onda tek narucim MC?

@Nista nisam aktivirao Dinu, samo Master. Jedino što moraju da se poruče obe i čeka na nju, iako Master bude izrađena kroz 10 dana, ali neće da šalju pre.

Занима ако неко од вас зна да ли уз овај бесплатан рачун који имају у понуди новац може да се орочи онлајн или мора у експозитуру лично да се иде.

@Ratibor može i iz m/eBankinga, ali u odeljku Zahtevi pa Zahtev za oročenu štednju. Određuje se konkretan iznos u dinarima ili evrima, tekući račun za pripis kamate (RSD ili EUR) i bira period oročenja od 6 do 36 meseci. Besplatan paket račun čine dinarski, evro devizni i Flex štednja po viđenju sa 0.9% kamate.

Pitanje: gde je tačno u aplikaciji opcija za podnošenje zahteva za gašenje SMS notifikacija? Pošto ili ja ne vidim dobro ili nema takvog zahteva.

Hvala, koliko vidim deaktivirali su mada nisu poslali povratnu poruku (možda su se naljutili na mene što sam ih pitao kad planiraju da ubace push notifikacije i druge stvari u aplikaciju)

Napisao sam u anketi o zadovoljstvu zaposlenih i kontakt centra kao dodatnu napomenu pa svakako su sa tim što je Poštanska to uvela u toku.

Otvorio sam online besplatan račun, ali nigde ne nalazim informaciju kada ću dobiti kredencijale za logovanje na ebanking ili mbanking?

Poslednja izmena:
Otvorio sam online besplatan račun, kada ću dobiti kredencijale za logovanje na ebanking ili mbanking?
Kada ga budu validirali, možda eventualno sutra. Stići će ti parametri za mbanking sms-om i dobićeš kredijencijale za ebanking mejlom (ne sećam se da li beše samo korisničko ime pa ideš na zaboravljena lozinka, nije izmenljivo, dodele ga kao u Addiko).

Nazad
Vrh Dno