Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Ako nije problem ja bi bas voleo da vidim to poredjenje posto razmisljam da napravim bas taj prelaz, sa s21 ultra na 25.
Napisacu vise za vikend,napravicemo poredjenje,za sad jedini razlog prelaska je ponuda od operatera pa sam uzeo,povoljno me izasao,oko koriscenja telefona za moje potrebe ostao bih ja jos par godina na s21u,promenih mu bateriju,ekran savrsen,ni d od duhova,,igrice ne igram,skidam i obradjujem snimke sa x4 kamere,gledam serije i filmove i ostalo klasika,s21u radi top. Ne sumnjam da ce ovaj jos bolji biti,samo treba se navici na dve ruke,s21u sam mogao kucam sa jednom ovde vec je teze.Ravan ekran ne vidim prednost jer tesko se barata jednom rukom.Ekran naravno svetliji,kamere slabo koristim da bih bas isao u detalje,ali uporedicemo.Sve u svemu za moje potrebe mislim da sam trebao uzeti s10 tablet a ne 25u i ostati jos godinu dve na s21u.

Vise su smorili sa tim saltanjem, cas Exy, cas Snep, cas Exy propo, gase pogone, cas ne.. Daj neka se odluce vise, svoj cpu ili tudj i kraj. Vec vidim kako ce nesto dobro da ubace na S26 ali ce da ga unazade sa Exy procesorom, jer ne moze da bude kako treba. Ili dobijes Snep i prezvakani S21 u telu S25 ili dobijes novu generaciju, a smece procesor...

Da su ulozili u Exy sve ove godine koliko izbacuju prezvakani proizvod, bez nula inovacija, imali bi vec konkurentan cpu na trzistu, ovako nit' ovamo, nit' tamo...
Ne mam nikakav problem sa Exy procesorom pa bilo lepo da nam izneseš tvoja iskustva sa istim procesorom novije generacije. Nevidim da se iko žali na Exy u S 24 seriji.

Izneo sam svoje misljenje da su smorili vise sa tim vaganjem sta ce biti, pa da li cemo ovako ili onako. Nikako da se odluce.
Exy je iz ugla korisnika ok, supruga mi se ne zali. Neko ko je laik, potpuno mu je svejedno sta ima unutar telefona. Dok entuzijasti i geekovi, traze samo najbolje. Pola foruma se zalilo i kukalo dok se spekulisalo da ce biti Exy za S25, pa je svima laknulo kad je ipak Snep.

@encarta
Dobro je što nemaš problema, ali to ne znači da drugi ljudi (uključujući i mene) nisu imali problem sa tim SoC. Pisao sam na forumu o tome, a zbog tog problema sam i prodao S24 plus.
Ukoliko pod novije smatraš i S22 seriju, tek tu je bilo dosta žalbi na isti.

Napisacu vise za vikend,napravicemo poredjenje,za sad jedini razlog prelaska je ponuda od operatera pa sam uzeo,povoljno me izasao,oko koriscenja telefona za moje potrebe ostao bih ja jos par godina na s21u,promenih mu bateriju,ekran savrsen,ni d od duhova,,igrice ne igram,skidam i obradjujem snimke sa x4 kamere,gledam serije i filmove i ostalo klasika,s21u radi top. Ne sumnjam da ce ovaj jos bolji biti,samo treba se navici na dve ruke,s21u sam mogao kucam sa jednom ovde vec je teze.Ravan ekran ne vidim prednost jer tesko se barata jednom rukom.Ekran naravno svetliji,kamere slabo koristim da bih bas isao u detalje,ali uporedicemo.Sve u svemu za moje potrebe mislim da sam trebao uzeti s10 tablet a ne 25u i ostati jos godinu dve na s21u.

Kako ja za tolike godine kod operatera ne dobijem neku "dobru" ponudu operatera.😏😁S21 ultra je i dan danas sjajan telefon u svakom smislu imao sam silver kolko je to lep telefon bio iako nisam ljubitelj veliki zaobljenih telefona.

Kod Iraca dosao na 1099e, ide polako gde mu je mesto.

Kod nas na KP sve ih više ima za 1150 ultra.
Nešto mi suviše brzo pada cena.
Sada već razmišljam da umesto plus modela (nije mi bitna kamera) uzmem ultru.

Poslednja izmena:
S25+ je stvarno višak u ovogodišnjoj ponudi , kad već S25U ima ovakav dizajn.

Drugar je presao sa s24+ exija na s25+ i nije zadovoljan jer mu baterija brze curi nego na s24+ . E sad moj s24+ sd gen3 bolje malo drzi bateriju nešto nego njegov exy. Ono sto sam video po mnogim testovima za sad za ultru s25 je da ja baterija lošija takođe u odnosu na konkurente.
Lično me zanima dal je do sd elite procesora koji nije optimizovan i treba mu potrosnja veca ili je do one ui7, ali mogu 100% da kazem da definitivno bolju bateriju imaju s23 i s24 modeli nego s25.
Trebao je Samsung da poveca bateriju...
Koga briga koliko je lošija baterija na s25u kada je svejedno odlična SOT preko 8h sigurno. Da su hteli stavili bi veću bateriju. Ko neće neka čeka s28 za veću bateriju.
Na olx.ba već ima s25 ultra nov za 1200 evra. Brzo cena ide dole...
Naravno da ide dole kada prvobitna nije realna, a kupovna moć slabija. Ko ima s21u nema potrebe da menja( tu ne računam entuzijaste koji menjaju često). Ja sam burazeru uzeo s22u sa SD i telefon ubija i dan danas plus prava s pen a ne ovo đubre.

Poslednja izmena:
Uspio sam ga kupiti S25 Ultru 512GB verzija JetBlack za 1072 eura, uz promo kodove za popust, na Samsungovoj sluzbenok stranici u Njemackoj, Telegon kida, ali nista posebno osim AI softvera. Nema onog wow efekta.

Sad se nešto vratio da vidim i nadjem s21+ račun(800$cad=540e) pre nego što ode na trade-in skoro nov telefon, radi odlično i dan danas. Da nisu dali 700$ ne bih ga nikada ni menjao.
Kupovati ove telefone direkt bez trade-in ili da nije preko ugovora je suludo bar meni.

Prilozi

• 20250208_123715.jpg
    20250208_123715.jpg
    102 KB · Pregleda: 124
Kako ja za tolike godine kod operatera ne dobijem neku "dobru" ponudu operatera.😏😁S21 ultra je i dan danas sjajan telefon u svakom smislu imao sam silver kolko je to lep telefon bio iako nisam ljubitelj veliki zaobljenih telefona.
Izasao me tacno 476e sa prelazom na mrezu kod drugog operatera za iste pare,jaci paket,preko samsung sopa,a ako hocu da trejdujem s21u priznali su 260e,znaci 25u ce me kostati onda 216e,ali sve vise razmisljam da zadrzim s21u.

Izasao me tacno 476e sa prelazom na mrezu kod drugog operatera za iste pare,jaci paket,preko samsung sopa,a ako hocu da trejdujem s21u priznali su 260e,znaci 25u ce me kostati onda 216e,ali sve vise razmisljam da zadrzim s21u.

To ti je bas vrhunska ponuda nema sta,prirastao ti srcu s21U pa ti se ne rastaje od njega 😀

Za sada, prvo punjenje, baterija deluje korektna skroz

Prilozi

• Screenshot_20250210_185050_Device care.jpg
    Screenshot_20250210_185050_Device care.jpg
    54.8 KB · Pregleda: 106
Odnos 60-40 otprilike u korist wifi, osvetljenje adaptive, sve popaljeno...tek se uci baterija, videcemo za par nedelja kad se ustali sve.
Kao sto neko rece, veliki ekran, a u nekako kompaktnom kucistu, bas je dobar za drzanje u ruci ovaj oblik karoserije😃

Onda je baterija vrlo dobra, sto je za pohvalu!
Odnos 60-40 otprilike u korist wifi, osvetljenje adaptive, sve popaljeno...tek se uci baterija, videcemo za par nedelja kad se ustali sve.
Kao sto neko rece, veliki ekran, a u nekako kompaktnom kucistu, bas je dobar za drzanje u ruci ovaj oblik karoserije😃

@encarta
Dobro je što nemaš problema, ali to ne znači da drugi ljudi (uključujući i mene) nisu imali problem sa tim SoC. Pisao sam na forumu o tome, a zbog tog problema sam i prodao S24 plus.
Ukoliko pod novije smatraš i S22 seriju, tek tu je bilo dosta žalbi na isti.
MInoran broj ljudi na S24 ima problema zbog samog procesora. Lični utisak mi je da je dobar tih ljudi malo i preuveličavao i nagađao oko nekih stvari. Čitajuči i strane forume masa ljudi ima averziju od eksinosa zbog ranijih iskustava, ali sad exy je poprilično ispeglan procesor, a ja evo već dve godine samo njega koristim i sve ok plus neki moji ukućani i drugari.
Da, znam za prve serije eksinosa u S serijama, to je druga priča. Svakako hvala na odgovoru, pitao sam drugog člana, za kojeg vidim da je sklon pljuvanju , pa kapiram da mu je izgoreo telefon u rukama zbog eksinosa pa da podeli to njegovo iskustvo , možda konačno neko iznese loše iskustvo sa pravim dokazima a ne tipa slab mi je signal, to je do Exy, curi mi baterija, to je do Exy itd itd.

PS daleko od toga da je Exy bolji od SD, i da držim nečiju stranu, al masa tvrdnji na nivou vrtića, kao.kad bih ja rekao, ma S serija je zlo, s22 mi je crkao i sad ću da hejtujem S seriju for life.

Kako do sad nisi shvatio? Na ovom forumu si "cool" kad pljuješ Samsung ili Apple. Ja kad pročitam Šljamsung i isheep izgubim volju da čitam dalje. Dizanje kineza u nebesa a obavezno pljuvanje ovde. Ja sam promenio nekoliko ajfona, dosta Androida i nisam imao problema ni sa jednim, koga ja sad da pljunem?

Pozdrav
Da li je nekom stigao telefon da je narucen preko tehnomanije? Ja jos uvek cekam pa da vidim koliko je otprilike vreme isporuke

Ja moram da priznam, impresioniran sam baterijom, neki dan dok sam jurcao ceo dan i koristio telefon pomalo zavrsim dan sa 65% baterije u oko 23h. Skinut sa punjaca oko 9 ujutru. mozda pola sata google mapa, malo youtube muzika, poruke i pozivi za dan, vrh.
Nekad poigram COD Mobile, imam onaj drzac za Xbox controller, kul je igra, 120fps fina grafika, za 1h igranja sprzim mozda 15% baterije, telefon hladan totalno.
Da nam daju opet slobodu kontrole software kao nekad (root i brisanje "permanentnih" aplikacija i servisa), ja bih rekao to je to, u ovoj formi mobilnih uredjaja (cigla sa ekranom) ne bi imao vise sta da im dodam, sledece bi bila naredna evolucija uredjaja ko zna kakav format, da znamo vec bi bi investirali u sledeci Apple svi :D

Kako do sad nisi shvatio? Na ovom forumu si "cool" kad pljuješ Samsung ili Apple. Ja kad pročitam Šljamsung i isheep izgubim volju da čitam dalje. Dizanje kineza u nebesa a obavezno pljuvanje ovde. Ja sam promenio nekoliko ajfona, dosta Androida i nisam imao problema ni sa jednim, koga ja sad da pljunem?
Иста ствар се догађа на дијелу форума гдје су кинези, тамо људи пљују њих 😂

I to sto kazes, ja sam jos u eri S23U naraucio masku, jer jel'te hteo sam da predjem na S25U i onda u medjuvremenu sam uzeo jabuku, 10 dana koristio i vratio se na S24U. (ne strpljivo dete xD) I eto stize maska od S25U, i poredjnja radi preme masci za 1.5mm je graci gore a 2mm ako nije i uzi. I jabuka je isto manja od S24U, tj kraca je samo. Tako da za karoseriju se slazem 1/1 :D

Иста ствар се догађа на дијелу форума гдје су кинези, тамо људи пљују њих 😂
Iz mog iskustva, svi flegšip uređaji su na vrhunskom nivou, pitanje je samo šta ko preferira. Pisali su ljudi, neko voli da može sa lock screen-a da menja pesme, neko da ima volume slider u notifikacion shade-u i slične stvari, jer nisu svi sve implementirali, ali svi ti telefoni su odlični. To se vidi i po tome što se na celoj S25 temi pluju prstenovi oko kamera i ravne ivice. A teško da mogu da poverujem da je telefon loš. Isto kao Honor Magic 6 pro, isto kao Ajfon 16 pro. Gomila nagađanja i hejta. Bilo bi lepo da više pišu stvarni vlasnici i neke realne stvari, u suprotnom, kao da čitam "Mobilni svet"

Nazad
Vrh Dno