Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Nisam voleo Note seriju Samsunga, modeli su mi bili glomazni a poslednjih godina i špičasti u uglovima. Kada se ugasila i dizajnom ukolopila u S seriju Samsung mi je bio dalek. Da se prošle godine kada sam uzeo S24U pojavio sadašnjim izgledom S25U i nekim drugim nazivom, recimo S24E uzeo bi bez razmišljanja taj S24E, prijaju zaobljene ivice kako oku tako i dlanu. Jedini razlog zašto bi sada zamenio S24U za S25U je zbog tih uglova i lakšeg držanja moba u ruci a i šireg ekrana ako je vidno širi. Nigde na netu ne vidim dimenzije ekrana S24U i S25U po dužini i širini izražene u milimetrimima, samo dijagonala i same dimenzije telefona. Ako je razlika u širini ekrana zanemarljivo mala onda bi se još malo razmišljao oko zamene. Zna neko kolika je širina ekrana kod S24U i S25U? Hvala unapred na odgovoru.

Na ovom linku imaš vizuelni prikaz koji nije 100% realan zbog zaobljenosti na S25U. Razlika u širini ekrana je 1mm.

Ima li i dalje problema sa očitavanjem otiska prsta kada se preko ekrana stavi zaštitno staklo ili je to konačno rešeno?

Ima li i dalje problema sa očitavanjem otiska prsta kada se preko ekrana stavi zaštitno staklo ili je to konačno rešeno?
Zavisi koje staklo mada ja sam stavio na S25U neko no name sa alija i radi otisak ne bas kao bez stakla ali ok je. Recimo takvo isto sam stavio na sinovljevom s24u i nije radio otisak uopste, onda sam stavio ono privacy sto se pod uglovima ne vidi i na njemu radi otisak isto kao i na S25U a ista je situacija i sa supruginim S23+ radi otisak sa staklom od 1-2e sa alija. E sad kako ti se zalomi.

Zavisi koje staklo mada ja sam stavio na S25U neko no name sa alija i radi otisak ne bas kao bez stakla ali ok je. Recimo takvo isto sam stavio na sinovljevom s24u i nije radio otisak uopste, onda sam stavio ono privacy sto se pod uglovima ne vidi i na njemu radi otisak isto kao i na S25U a ista je situacija i sa supruginim S23+ radi otisak sa staklom od 1-2e sa alija. E sad kako ti se zalomi.
Da li si ukljucio onu opciju za pojacanu osetljivost ekrana? Plus preporuka da registrujes otiske sada kada imas to staklo...

S25 baterija na wifi, mobilni podaci off, lokacija off, aod samo kod notifikacija (mislim da tu troši onaj now bar).

Prilozi

• Screenshot_20250213_124629_Device care.jpg
    Screenshot_20250213_124629_Device care.jpg
    54.9 KB · Pregleda: 115
Pa skoro sam imao SoT 7h za dan i po, ceo dan proveo napolju, ukljucena lokacija i mobile data. Sto ne znaci da ne moze i gore toga, znajuci da kad puste neki veliki update (koji valjda uskoro stize) uvek nesto zeznu.

Pa skoro sam imao SoT 7h za dan i po, ceo dan proveo napolju, ukljucena lokacija i mobile data. Sto ne znaci da ne moze i gore toga, znajuci da kad puste neki veliki update (koji valjda uskoro stize) uvek nesto zeznu.
Drug , telefon si ti kupio , a ne on tebe , zato uživaj u njemu i ne razmišljaj o bateriji i SoTu . Koristi ga kako mislis da treba i ne razmišljaj o tim glupostima . Bitno da te dobro služi .

Drugari jel ima neko informaciju kad ce to azuriranje od 25gb, nije mi zbog azuriranja vec nisam radio cisto instaliranje vec sam preko smartswitcha prebacivao pa mi ne da mira a i nekeko mi nije to to pa bi mu uradio hard reset pa sve ponovo ali cisto instaliranje. A mrzi me da sve radim dva puta. 😁

Drugari jel ima neko informaciju kad ce to azuriranje od 25gb, nije mi zbog azuriranja vec nisam radio cisto instaliranje vec sam preko smartswitcha prebacivao pa mi ne da mira a i nekeko mi nije to to pa bi mu uradio hard reset pa sve ponovo ali cisto instaliranje. A mrzi me da sve radim dva puta. 😁
Neka me ispravi neko pametniji ako gresim,ali ako se ne varam-to nema veze.SmartSwitch je samsungova aplikacija i prebaci ti sve podatke i podesavanja sa prethodnog uredjaja.Nema veze da li ces uraditi azuriranje pre ili kasnije,tebi svakako to vremenski nekada sleduje da azuriras, pa se ja ne bih uopste opterecivao time.
Na stranu sto nikada nisam cuo(a ni imao) za toliko veliko azuriranje.
Ako ne gresim,rekao bih da nista nisi pogresio i da se opustis :)

Nisi ga shvatio. Hoce da uradi clean instalaciju pa da instalira svaku app posebno a ne da ih prebaci preko SS koji hoce da zabrljavi ponekad tj da povuce podesavanja koja nisu ista na starom i novom uradjaji. Razliciti SoC npr. A pre toga bi instalirao ovo veliko azuriranje koje su pojedinci vec dobili pa da ne radi isti posao 2X

Nisi ga shvatio. Hoce da uradi clean instalaciju pa da instalira svaku app posebno a ne da ih prebaci preko SS koji hoce da zabrljavi ponekad tj da povuce podesavanja koja nisu ista na starom i novom uradjaji. Razliciti SoC npr. A pre toga bi instalirao ovo veliko azuriranje koje su pojedinci vec dobili pa da ne radi isti posao 2X
Bas tako kolega, ima nekog cudnog ponasanja a dali je zbog one ui 7 ili zbog neciste instalacije aplikacija ne znam ali svakako cu uraditi clean install.
Neka me ispravi neko pametniji ako gresim,ali ako se ne varam-to nema veze.SmartSwitch je samsungova aplikacija i prebaci ti sve podatke i podesavanja sa prethodnog uredjaja.Nema veze da li ces uraditi azuriranje pre ili kasnije,tebi svakako to vremenski nekada sleduje da azuriras, pa se ja ne bih uopste opterecivao time.
Na stranu sto nikada nisam cuo(a ni imao) za toliko veliko azuriranje.
Ako ne gresim,rekao bih da nista nisi pogresio i da se opustis :)
Ima update-a od 24gb koje su vec neki dobili a cini mi se da su nesto stopirali taj update za sada pa zato pitam da li neko zna kada ce od prilike ili da radim vec pomenut hard reset telefona pa onda opet kada stigne taj update sto mi je smorno.

Imas i ovako na S25 i S25+, navodno ce ispeglati sa narednim update-om:

Uzeo sam S25 Ultra posle 9 godina na IOS iz radoznalosti. Pomagajte hocu da zazalim vec lolz :)

Jel ima neka alternativa za samsung pay jer ne prihvata Revoult koji koristim svaki dan?
Jel se sad to koristi ovako kako jeste ili imaju neki launcheri ili sta vec?
Ima li neka lista sta kao odmah da se brise i to s telefona?

Bas tako kolega, ima nekog cudnog ponasanja a dali je zbog one ui 7 ili zbog neciste instalacije aplikacija ne znam ali svakako cu uraditi clean install.

Ima update-a od 24gb koje su vec neki dobili a cini mi se da su nesto stopirali taj update za sada pa zato pitam da li neko zna kada ce od prilike ili da radim vec pomenut hard reset telefona pa onda opet kada stigne taj update sto mi je smorno.
Ima mogucnost da se vrate aplikacije i preko Google restore-a,ali ga (iskreno) nikada nisam koristio.Ako je telefon prazan,mozes da probas na taj nacin..ali ti svakako isto dodje jer i banku i sve moras da aktiviras ponovo..onda mozda najbolje ispadne da na trenutnom uredjaju obrises u Play Store-u sve koje nisu instalirane i onda na novom saml sve da stikliras i instaliras

Društvo ja sam se vratio na moj dobri stari s23 6.1" posle skoro 2 nedelje s25u. Poslat nazad Samsungu danas, telefon je na papiru bruka i stvarno radi super ali nije mi legao uopšte. U svakom pogledu je bolji od starog s23 bez ikakve dileme ali ni jedan minut nisam imao isto zadovoljstvo dok ga koristim kao kad sam uzeo s23, prosto mi nije nikad napravio taj osećaj i nekako mi nije "kliknuo"
Kao kupio sam super komad tehnike i svaki dan ga opravdavam sam sebi i listam šta je sve bolje nego na starom.
Sve u svemu, meh.
Naravno, nemaju svi ista šizofrena cepanja. Nekako što vreme odmiče sve veći otpor pružam ovom modernom mikro-upgradeovanju, kao zaljubljenik tehnologije hoću da me povuče i euforija ka kupovini a ne samo razum.

Mene je povukla obnova ugovora i softver,a jos ga nisam ni raspakovao.Svakako im ne oprastam bluetooth na olovci (bez obzira da li ga koristio),a za ostale mane naspram cene-tek treba da saznam

Mene je povukla obnova ugovora i softver,a jos ga nisam ni raspakovao.Svakako im ne oprastam bluetooth na olovci (bez obzira da li ga koristio),a za ostale mane naspram cene-tek treba da saznam
Inace,da ne budem shvacen pogresno :) Koristio sam godinama Samsung,a sada imam Honor (opet kazem,ne tvrdim da je los,ali ne mogu da se naviknem nikako)

Ja imam ponudu da uzmem 16pm i da dam doplatu 20k za vakum S25U iz mts. Nisam pametan, trenutno sam na S24U i mami me sto je najnovije bla bla bla, al ruku na srce i ovaj telefon mi je vrhunski... Na kp-u gledam i vidim da je 16pm lagano skuplji od S25U pricam za vakum pakovanja ujedno.

Ako je 16PM 512GB onda ok, ali ako je od 256GB onda ne vredi tih para.

Uzeo sam S25 Ultra posle 9 godina na IOS iz radoznalosti. Pomagajte hocu da zazalim vec lolz :)

Jel ima neka alternativa za samsung pay jer ne prihvata Revoult koji koristim svaki dan?
Jel se sad to koristi ovako kako jeste ili imaju neki launcheri ili sta vec?
Ima li neka lista sta kao odmah da se brise i to s telefona?
Google wallet (pay)?
Koristiš kako ti hoćeš, imaš milion opcija, launchera, good lock pa u sitna crevca sve što želiš.
Na većini onoga što ti ne treba imaš uninstall ili disable, ne može niko da zna za tebe šta trebaš ili ne.

Moj savet ako si zadovoljan sa kamerom i svim ostalim out of the box je da ugasiš update totalno.

Srećno ti igranje i privikavanje

Preporuke za gašenje apdejta, i to na novom telefonu sa day 1 verzijom softvera, su mi horor...

Pogotovo što su prvih par meseci to čisti bug fixovi i modifikacije koje rešavaju probleme, sređuju kameru itd.

Preporuke za gašenje apdejta, i to na novom telefonu sa day 1 verzijom softvera, su mi horor...

Pogotovo što su prvih par meseci to čisti bug fixovi i modifikacije koje rešavaju probleme, sređuju kameru itd.
Realno maximalno 6 meseci Update i posle gašenje.

Ako je 16PM 512GB onda ok, ali ako je od 256GB onda ne vredi tih para.
Nije 16PM 256gb je. S24U mi je 512GB i S25U je 256
Jedino ako imaš višak para pa da imaš najnovije.
Odustao sam. 16PM sam imao (tacno 10 dana), vrhunski telefon ali fale mi mogucnosti, svakako treba da mi stigne za koji dan 13PM 256 kao backup telefon, ujedno cu biti u mogucnosti da pratim sva azuriranja od strane jabuke i novitete osim AI, koji mi ujedno ne treba jer na Samsungu je to institucija i jedino sto je telefon slabiji od 16PM tehnicki i nema 48mp i 5x opticiki bez kog mogu da zivim.
Do skoro sam imao X obican kao backup, vrhunski uredjaj, ali sam ga prodao za fine novce i sad hocu da dodam i da uzmem 13PM kao backup sto jeste overkill ali ne bih nista da bude bez 120hz.
Ima mnoge stvari koje sam video da jabuka pruza a da niko o njima i ne govori, pa zato sam odlucio da mi sekundarni/backup telefon bude ona i ujedno da pratim neke stvari i finese kako funkcionisu i sta dodaju. Fokus je svakako na 15 i 16 ali ove ostale stvari dobijaju i stariji telefoni, tako da mi je to OK

Onda nije ni cudo sto se toliko dugo ceka za S24U da izadje One Ui 7 tj sto ga odlazu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno