Šta je novo?

Hisense Energy Pro X Black 12K - QH35XV3B

Kako je top kada moraš da je otpanjiš da bi dobio 22 stepena u kući, a srče ti 20kw na dan?!
Ja sam bio veoma zagrejan za ovu klimu ali sam odustao baš zbog ovakvih iskustava (a i ostalih par stranica u nazad).
Ne znam šta se dešava sa Pro X serijom, na papiru je odlična kupovina za te pare, a po iskustvima sa foruma problem do problema..

A sta je sa ostalima koji su pisali stranicama unazad da im duva mlako i kada je 26-27, da duva vruce jedino kada je ukljucen I Feel (a onda je potrosnja naravno daleko veca)?

Ne znam šta je sa ostalima nisi se obraćao njima nego u vezi ovog.
Ali možeš biti siguran da 35+ kvadrata bez izolacije je ozbiljna priča, pogotovo ako je kuća a ne stan. Tako da ako to može da zagreje sve je u redu sa njom, a fizika i velika potrošnja se ne mogu zaobići.

Ja stvarno ne znam koliko vi ocekujete da trosi klima kad je napolju ispod nule a stavlja se na 24 preko dana i 22 preko noci? 35+ kvadrata sa slabom izolacijom? Koje grejno telo na struju trosi manje u tim uslovima?

Niko ne kaze da klima treba da trosi 1kw na dan i da je u prostoriji 30 stepeni. Stvar je u tome da su se mnogi zalili i sa jacom izolacijom, a i bez nje na isti problem.
Da klima jako slabo greje bez I Feel, a i onda da bi odrzavala 22-23 stepena, mora da se pojacava na 26-27 ili jos gore 28. Izolacija naravno da igra ulogu ali ovde je vise ljudi pisalo koliko im manje trose klime bez I Feel (tipa razlika je od 8-15kw u jednom danu). Te klime bi trebale da greju bez te opcije i podesene na eventualno stepen-dva vise ili nize (ako im bas toliko lazira senzor), a ne da ukljucujes I Feel i dizes na klimi temperaturu na 27 da bi ti u izolovanoj prostoriji bilo 22.
Izlistao sam temu od pocetka i to me je najvise odbilo kod ove klime.

20kw za 24 stepena u sobi kad je napolju -4, za 35kv sa losom izolacijom je topina, bilo da radi ifeel ili ne.

A sta je sa ostalima koji su pisali stranicama unazad da im duva mlako i kada je 26-27, da duva vruce jedino kada je ukljucen I Feel (a onda je potrosnja naravno daleko veca)?
To je zato sto na gorenjm delu gde je klima zaista ima 27 I klima normalno smanji snagu. Verovatno plafon dobro drzi tem.. Pa iz tog razloga se takve stari desavaju

Kako je top kada moraš da je otpanjiš da bi dobio 22 stepena u kući, a srče ti 20kw na dan?!
Ja sam bio veoma zagrejan za ovu klimu ali sam odustao baš zbog ovakvih iskustava (a i ostalih par stranica u nazad).
Ne znam šta se dešava sa Pro X serijom, na papiru je odlična kupovina za te pare, a po iskustvima sa foruma problem do problema..
Kuća je u pitanju bez ikakve izolacije samo PVC prozori tako da što se tiče potrošnje nije to tako strasno.Trenutna temp napolju je oko 7 stepeni,setovana je na 24 stepena i greje 55 kvadrata da budemo precizni,bljuje vatru.
Imam drugu klimu u kuhinji i trpezariji ali se ne pali jer je setovana na 20c a taman toliko ova klima uspe da ugreje i tamo.Pali se samo kada su temperature ispod nule.
Poslednja dva računa za struju su mi bili,9500 i 14000 a to je i bojler i sve ,nema šanse da bi na nešto manje potrosilo.

Ne znm zašto si uopšte i dalje u ovoj temi kad si stekao svoj stav da ova klima nije za tebe. Ima i drugih je li tako?
Citam i pratim temu ne bi li video da li je uopste neko imao resenje sa problemima koji su opisani unazad jer nije problem samo sa ovim modelom vec se jos par ljudi pozalilo na jos jedan-dva Hisense modela. Ne znam sto te to toliko cudi jer kao i vecina ljudi ovde siguran sam da i ti pratis neke teme o uredjajima/stvarima za koje mozda nemas toliko pozitivno misljenje ili imas negativno iskustvo.
Uostalom tema ima dvadeset i jednu stranicu, ako ste vec zaboravili sta se pisalo sednete pa je malo prelistate. Slicni simptomi su se spominjali i u opstim diskusijama za klime gde su ljudi spominjali zamenu elektronike ali niko jos uvek nije pisao da li je to bilo resenje problema.

Imao sam klimu Nordic Pro QH35XV0EW i kada je u režimu grijanja ispuštala nekakav piskav zvuk koji se čuo najviše kod vanjske jedinice a prenosio se i na unutražnju koji je dosta iritirao. Znači kada se klima upali i poslije cc 5 min kada ventilator krene da radi počinje i taj zvuk. Klima grije i hladi sasvim normalno. Potrošnja u normalnim vrijednostima. Zvao sam servis Gorenje i oni su utvrdili da je nije urađen vakum prilikom montaže. Kada su to odradili i kada je isti zvuk bio onda su rekli da je vanjska jedinica koju su poslije 20 dana i zamjenili. nakon čega je ostao isti zvuk. Sledeće što su uradili je da su poslije 2 mjeseca skinuli klimu sa obrazloženjem da je "Vjerovatno negdje nagnječena cijev u zidu". Da napomenem da unutražnju jedinicu nisu mijenjali. cijevi koje se vide sasvim ok izgledaju (renovirao sam kuću i stavljene su nove cijevi od strane čovjeka koji je montirao klimu) i imaju dužinu 3m. Moje pitanje je da li je neko imao sličan zvuk i šta bi to moglo biti jer planiram da probam staviti ovu Nordic Pro X Black a s obzirom da je vjerovatno ista vanjska jedinica bojim se da ne bude isti problem.

Prilozi

• PXL_20240507_115712257_1.mov
    3.7 MB
Imao sam klimu Nordic Pro QH35XV0EW i kada je u režimu grijanja ispuštala nekakav piskav zvuk koji se čuo najviše kod vanjske jedinice a prenosio se i na unutražnju koji je dosta iritirao. Znači kada se klima upali i poslije cc 5 min kada ventilator krene da radi počinje i taj zvuk. Klima grije i hladi sasvim normalno. Potrošnja u normalnim vrijednostima. Zvao sam servis Gorenje i oni su utvrdili da je nije urađen vakum prilikom montaže. Kada su to odradili i kada je isti zvuk bio onda su rekli da je vanjska jedinica koju su poslije 20 dana i zamjenili. nakon čega je ostao isti zvuk. Sledeće što su uradili je da su poslije 2 mjeseca skinuli klimu sa obrazloženjem da je "Vjerovatno negdje nagnječena cijev u zidu". Da napomenem da unutražnju jedinicu nisu mijenjali. cijevi koje se vide sasvim ok izgledaju (renovirao sam kuću i stavljene su nove cijevi od strane čovjeka koji je montirao klimu) i imaju dužinu 3m. Moje pitanje je da li je neko imao sličan zvuk i šta bi to moglo biti jer planiram da probam staviti ovu Nordic Pro X Black a s obzirom da je vjerovatno ista vanjska jedinica bojim se da ne bude isti problem.
kod SVIH energy modela kod hisensa je tako isto i ajmo reci da je normalno, cuje se kombinacija strujanja freona + rad kompresora. Ne mogu da vjerujem da ne znaju da se tako cuju. Kada pocne malo vise modulirati, na vecim minusima i kompresor ubrza, manje se cuje, kada je vani toplije to je izrazenije.
Moja da kucnem tuce vec cetvrtu godinu (sve po propisu uradjeno, prijatelj mi ugradjivao a ja pomagao) a u medjuvremenu par kolega je kupilo istu i ja jos jednu za drugi stan i sve se identicno cuju.

kod SVIH energy modela kod hisensa je tako isto i ajmo reci da je normalno, cuje se kombinacija strujanja freona + rad kompresora. Ne mogu da vjerujem da ne znaju da se tako cuju. Kada pocne malo vise modulirati, na vecim minusima i kompresor ubrza, manje se cuje, kada je vani toplije to je izrazenije.
Moja da kucnem tuce vec cetvrtu godinu (sve po propisu uradjeno, prijatelj mi ugradjivao a ja pomagao) a u medjuvremenu par kolega je kupilo istu i ja jos jednu za drugi stan i sve se identicno cuju.
Ali to je takav piskav zvuk koji se prenosi sa vanjske na unutrašnju da poslije par minuta toliko postane iritantno naročito što je unutar kuće totalna tišina. Teško da niko ne spominje to kao da je problem ako se to svima čuje. Ne mogu reći da je to šištanje freona, više je kao neko škripanje.

Ali to je takav piskav zvuk koji se prenosi sa vanjske na unutrašnju da poslije par minuta toliko postane iritantno naročito što je unutar kuće totalna tišina. Teško da niko ne spominje to kao da je problem ako se to svima čuje. Ne mogu reći da je to šištanje freona, više je kao neko škripanje.
spominjali smo to vise puta u temama za 3 slicna modela ove klime, cak je neko i snimao zvuk. U globalu najvise se cuje kada je slabiji ventilator i mrtva tisina. (ja se cesto budim tokom noci pa predjem u dnevnu sobu (tacno ispod klime) pa znam tacno o cemu govoris. U sustini ako ne spavas ispod klime, preko dana ce ti prestati smetati vremenom a evo ja spavam cesto ispod nje pa sam se navikao a kad sam je tek ugradio paralo mi je usi.
Postoji sansa da je mozda kod tebe malo izrazenije nego kod ostalih ali mislim da si samo osjetljiv i nenavikunt na ovaj zvuk...

Tako je kod jos pojedinih modela drugih klima, ima kosmija neku maxon, jos se glasnije cuje nego ova nasa, to pistukanje, fućkanje, zvizdukanje

Ne znam sada da li bih izbjegao ovaj problem sa kupovinom LG Art cool Miror klimom ili neku Dikin ili Mitcubishi ali jeftinije varijante do 700-800e. Nije mi grijanje na klimu prioritet jer imam podno grijanje pa mi samo služi u prelaznom periodu, a kako si ti naveo tada se i najviše čuje. Misliš li da bih nešto riješio kada bi stavio duže cijevi i vanjsku jedinicu premjestio na neko dalje mjesto?

Ne znam sada da li bih izbjegao ovaj problem sa kupovinom LG Art cool Miror klimom ili neku Dikin ili Mitcubishi ali jeftinije varijante do 700-800e. Nije mi grijanje na klimu prioritet jer imam podno grijanje pa mi samo služi u prelaznom periodu, a kako si ti naveo tada se i najviše čuje. Misliš li da bih nešto riješio kada bi stavio duže cijevi i vanjsku jedinicu premjestio na neko dalje mjesto?
Brate za hladjenje mozes najeftiniju klimu,to je najmanji problem,bilo koji Lg bolji je od hisense.

Ne znam, ja se ne bih slozio sa stefanom, hisense ima tih par bubica ali energy modeli su jako dobri, dosta bolje specifikacije nego ulazni modeli boljih marki, tu dajes velike pare a klima nista posebno.

Postoji dobra sansa da bi se problem umanjio sa duzim cijevima ali ne mogu ti reci 100%, jedino ako ima neko od clanova da je kod njega duga instalacija da ti potvrdi

Ja to cvilanje nemam vec duzi period ali kod mene Nordic uvek radi na max fan. I odavno sam se navikao na buku koju stvara max fan. Kada sam testirao u pocetku klimu isprobavao sam manje brzine i tu je imalo tih zvukova. Moj plan je bio da premestim SJ od kuce al shvatio sam da je to bacanje para. Po onom videu dosta se cuje kod mene nikad nordic se nije tako cuo napolju.

Ja to cvilanje nemam vec duzi period ali kod mene Nordic uvek radi na max fan. I odavno sam se navikao na buku koju stvara max fan. Kada sam testirao u pocetku klimu isprobavao sam manje brzine i tu je imalo tih zvukova. Moj plan je bio da premestim SJ od kuce al shvatio sam da je to bacanje para. Po onom videu dosta se cuje kod mene nikad nordic se nije tako cuo napolju.
Kako bi uporedio max fan kod nordika sa km 18, max fan kod moje km 12 mislim nakon vetrenja cepa 10-ak min, ne znam dal ni mogao da trpim da mi non stop cepa tako :)

Noridc na max fan daje zvuk kao kod 18kmta na 3. 18kmta na 2 brzini daje isti protok vazduha kao Nordic a ne cuje se Dok 18kmta na max fan je mnogo jako i nije prijatno da se sedi od strujanje zvuka. Gledaj da 18kmta daje 1000 airflow na max.

Znam, pa to su,, kako ja razmisljam, stavili da sluzi da povrati temp nakon vetrenja, pa i 12 ima 780 na max, mislim do medium brzine moze, ko nema izolaciju itd, al na max ako ima potrebu, treba mu jaca klima, jel.
Mislim, nema problema i da rade na max, bilo nordik ili fuji, samo je do buke, komfora.

Poslednja izmena:
Koristim ovu klimu Hisense Energy Pro X i app connectlife. Prilikom menjanja wifi mreže i novog prijavljivanja klime na mrežu izgubile su mi se opcije u meniju aplikacije za klimu tako što sam izgubio dugme za kontrolu HiNano i 8C Heat.
Nevezano za ovo prvo, postoji i razlika u merenju temperature na unutrašnjoj jedinici i daljinskom od 5 do 6 stepeni.
Ima li neko rešenje za ovaj prvi problem?
Servis mi je menjao modul za temperaturu na unutrašnjoj jedinici pa se razlika u merenju smanjila na 5 do 6 stepeni. Prethodno je bila 8 do 10.
Takođe redovan defrost kada temp.padne na 2 stepena i niže na svakih 40 minuta i traje 4 min. Ranije trajalo 8 do 10 minuta.

Evo da vam kazem sta se desava.Klima pro x ugradjena 18.12.2024 ugradio ovlaceni servis njihov hisense sve pedantno.Zvao sam ih jer nije normalno da drzim na 27 stepeni da bi ona nagurala na 23 eventualno 24 vecu brzinu ne stavljam jer nije mi prijatno da duvka ladnije,pritom retko kad ide u sistem odrzavanja temperature.Prijavim rejlamaciju korisnickom servisu izadje isti majstor koji je ugradio.Skuvam kafu i ceka da klima na zadatoj temperaturi udje u sistem odrzavanja.Ona ne ulazi daje mi predlog posto je imao kod coveka problem isti kod mene.Tom coveku narucio elektroniku posto je u garanciji zamenio dok su pili kafu klima je nabila zeljenu brzinu i odmah usla u sistem odrzavanja.Problem bio do elektronike.Tako da mi je dao predlog da naruci novu elektroniku da eleminise nju ako i to neresi problem onda ce traziti zamenu za nov uredjaj.Pitao sam ga za ifeel kaze ok ali ona bi i bez toga morala da radi do korekcije 2-3 stepena meni lazira mnogo tako da cekam elektroniku pa javljam kako radi koliko masi
Kod mene ista stvar. Stavim 26° da bi grejao 23°. Kada stavim 24° on greje 21° i neće dalje. Javi kada bude zamenjena elektronika kako radi. Hvala unapred

Čuje se EEV, to nije samo kod tog modela. Fujitsu LU je imao istu stvar, ali je ta klima ubijala i u hlađenju i u grejanju, i niko se nije pokajao što je ima

Jedna od većih mana. Nije moguće zadati temperaturu koja se održava u nekim razumnim okvirima. Kod mene praktično i ne može da održava zadatu temperaturu.
Da li je to dovoljan razlog za servis? Ili čak zamenu klime?

Evo sedim kod drugara gledam njegovu klimu Gree Eko Pular 18 neide u df nikako na ovim manjim temeraturama. Razocarao sam se u ovaj Hisense x model

Evo sedim kod drugara gledam njegovu klimu Gree Eko Pular 18 neide u df nikako na ovim manjim temeraturama. Razocarao sam se u ovaj Hisense x model
Sve zavisi od vlaznosti....
Evo kod mene nekoliko dana kove vec od 18:00 minus pa ide do -5c tokom noci ali ni jedan DF na obe klime(Gree) zato sto je vlaznost samo 50-65%
Cim ode vlaznost na 75-80% i vise onda bice naravno i DF

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno