Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Pa zavisi od primerka do primerka...za sada kod mene rade ok... Čak i ti Essager punjači od 20W rade kako treba i ne greju se previše kada ih koristim za Samsung telefon...

Da li je neko poručivao "akcione kamere" poput ove? Treba mi da stavim klincu na biciklu, ništa specijalno, ali ne bih baš da bacim pare ako su baš loše.
I just found this on AliExpress:
US $33.25 | 4K Action Camera 1080P/30FPS WiFi 2.0" 170D Underwater Waterproof Helmet Video Recording Camera Sports Cameras Outdoor Mini Cam
Ovo i mene zanima, ima li neko iskustva šta vredi kupiti do nekih 50$ - ako uopšte nešto ima, trebaće mi za leto za ronjenje.

Jel moze neko da mi razjasni jednu nedoumicu. Želim da poručim punjač i kabal, nije problem i da dam malo više ako treba, ali da radi brzo punjenje.
Na primer realme ima 65w dart charge na protokolu 10v 6.5a. Honor ima 66w pri 11v 6a i tako dalje. E sad, ja kupim neki punjač koji ima deklarisano 100w, ali na primer pri 20v 5a, a nijedan od gore navedenih nema ili bar ne pise u opisu punjača (konkretno pričam za essager 100w punjač). Da li to znači da neće raditi (maksimalno) brzo punjenje ni na jednom telefonu i da ce oba telefona puniti prvim sledecim protokolom koji podrzava i telefon i punjač (a obično to bude onaj najniži 5v 2a)? Ili to nije bitno nego je samo potrebno da punjač ima istu (ili vecu) deklarisanu snagu od snage punjenja samog uredjaja i to bi bilo dovoljno (u sta sumnjam)?
Mislim, ne bih da puknem 30 dolara za 100w punjač, a da puni telefon sa 10w kao neki od dva dolara.

Sve zavisi od toga kako saradjuju telefon, kabl i punjac.

Protokoli su bitni. Najmanje problema ima Samsung, ubedljivo najvise Xiaomi, Realme i ostala Turbo SuperVOOC ekipa

1,70$ MKD coins

I just found this on AliExpress:
US $9.98 | ORICO HDD Enclosure 2.5 SATA to USB 3.0 Adapter Hard Drive Case 5 6Gbps HDD SSD Hard Drive Enclosure Support UASP for PC Laptop
Ako neko moze da mi kaze kod ovog kucista,da bi se prikacio na komp ili tv preko USB konekcije da li onda kupujem verziju "Micro-B 5Gbps"?

Ja koliko sam shvatio svi BBK brendovi koriste isto nestandardno brzo punjenje pod različitim imenima što stvara priličnu dodatnu zabunu. Vooc, Dart i Warp punjenje su ista stvar.
A razlikuju se od standardnog brzog punjenja (power delivery standarda).
Tako da ako hoćeš maksimalne performanse uzmi njihov originalan punjač i originalan kabel.
1000006475.png

Ja koliko sam shvatio svi BBK brendovi koriste isto nestandardno brzo punjenje pod različitim imenima što stvara priličnu dodatnu zabunu. Vooc, Dart i Warp punjenje su ista stvar.
A razlikuju se od standardnog brzog punjenja (power delivery standarda).
Tako da ako hoćeš maksimalne performanse uzmi njihov originalan punjač i originalan kabel.
Pogledajte prilog 479292
Tako je, u tome je i fora da svako mora da kupi orginalni punjac, ukoliko zelis ultra mega punjenje.
Ukoliko i novi samsung premijum modeli dodju sa 65w punjenjem, mislim da ce i njih ograniciti sa kablovima kao i vecinu drugih brendova.

Znači nema svrhe naručivati 100w punjač kad oni to ne mogu da iskoriste. Znači ili originalni ili neki 5v 2a za dva dolara bar da ti ne bude žao para.
A sto se tiče kablova, jel je i tu bitan protokol kao na punjaču ili se kablovi rangiraju samo po amperaži? Tipa ako moj realme punjač radi na 10v 6.5a jel dovoljno da kupim kabal od 7a i da sam siguran da ce povući max 65w kao i originalni?

Znači nema svrhe naručivati 100w punjač kad oni to ne mogu da iskoriste. Znači ili originalni ili neki 5v 2a za dva dolara bar da ti ne bude žao para.
A sto se tiče kablova, jel je i tu bitan protokol kao na punjaču ili se kablovi rangiraju samo po amperaži? Tipa ako moj realme punjač radi na 10v 6.5a jel dovoljno da kupim kabal od 7a i da sam siguran da ce povući max 65w kao i originalni?
Ima svrhe zbog brzog punjenja više uređaja. A "kablovi" mislim da nisu samo kablovi, već imaju čip.

Po mom dosadasnjem iskustvu sa kablovima i punjacima do 45w svaki moze da izvuce brzo punjenje telefonima kojima je deklarisano do 45w, testirao sam na P40, a sa Xiaomi modelom nece ni jedan koliko god w pisalo, samo pise brzo punjenje (koje mi je do 15 min sporije od 120w).
Mozda jedino da potrazis orginalni punjac na aliexpresu, ako imas srece.
Ja sam trazio orginal Xiaomi 120w,ali bezuspesno

Vijam Honor punjac od 100W pa ako imate neki predlog pucajte. Btw ljubitelj sam Ankera pa slobodno :D

Trenutno ima dosta povoljnih i 2.1 hdmi 8k/4k kablica.

Samo pitanje, dal svi 2.1 hdmi kablovi moraju da podrzavaju hdr10, dts, dolby vision, earc, arc, vrr, 10 bita, 8k 60hz/4k 120hz ...?
Jel im to neki standard, ili opet sve zavisi od kabla do kabla?
Bitne su mi sve one stavke.
Možda ti ovo pomogne...

Iskomplikovali su ta punjenja, standardno, brzo, superbrzo, megagigabrzo i pola njih svako svoj protokol..

Evo sta ja znam i cega se secam kada sam istrazivao za USB PD protokole (nesto vazi i za ostale) ali proverite u sv slucaju
  • ukupna snaga punjenja ne moze da predje maksimalnu snagu punjaca
    • znaci ako uzmes punjac od 100W i prikljucis potrosace koji zajedno maksimalno mogu da povuku vise od 100W, punjac ce to ograniciti na maksimum koji moze da da u toj kombinaciji potrosaca
  • iako punjac reklamiraju sa 100W to obicno vazi samo kada je prikljucen jedan port (i to ne bilo koji port, najcesce USBC1)
    • ako je prikljuceno vise potrosaca istovremeno desava se da daje manje od tih 100W u zbiru i zbog toga treba proveriti specifikaciju punjaca (npr 'kada su nakaceni USBC1 i USBC2 onda punjac daje na jednom max toliko a na drugom max toliko')
  • sama snaga npr 100W nije dovoljna oznaka jer se ne zna po kom protokolu, znaci treba uzeti u obzir i protokol i snagu
    • ne znam previse o tim BBK protokolima (ugl sam gledao za USB PD) ali kad se kaze 10V 6.5A to siguran sam moze da bude na razlicitim protokolim, mislim da i USB PD PPS npr moze ima 10V 6.5A pa ako mobilni ne podrzava PPS nece moci da ga iskoristi
  • potrosaci na razlicitim portovima nezavisno pregovaraju protokol i snagu a punjac odgovara imajuci u vidu pojedinacne zahteve i zbirnu snagu koju moze da da
    • potrosaci salju punjacu sta podrzavaju a punjac vraca sta moze da ponudi u tom trenutku na tom portu sto moze da se razikuje u zavisnosti od toga sta je sve prikljuceno - ako vec ima opterecenje, rezerva snage je manja nego ako je punjac bio slobodan
  • pregovori bi trebalo da idu od max do min, tipa mobilni posalje sta sve podrzava, a punjac gleda sta moze maksimalno da da u tom trenutku na tom portu
  • kada se prikljuci novi potrosac, punjac ponovo pocinje pregovore sa SVIM potrosacima
    • zbog toga izgleda kao da se svi kablovi raskacili pa ponovo nakacili, s tim sto se ne garantuje da ce novi pregovor biti isti kao prethodni, moze i da bude niza snaga ako punjac ne moze da ispostuje prethodne potrosace zbog povecanog opterecenja
  • protokol i max snaga zavisi i od kablova i to ne samo od Wata ili Ampera koje navedu na listingu vec i od protokola, zato treba gledati po kom protokolu daju tu max snagu ili struju
  • da bi bili sigurni da kablovi podrzavaju vecu snagu koristite samo USBC-USBC, gde god postoji USBA na jednom kraju nema cipa i ograniceno je ako se dobro secam na 5V/2.4A, a da bi se koristilo vise kabl mora da razmeni poruke sa punjacem i zbog toga je potrebno da ima cip
    • USBC-USBC kabl nije isto sto i USBC-USBA kabl i USBA-USBC adapter, zavisi kako je uradjen adapter ali i bitnije od toga nema cipa
U tvom slucaju, da sam na tvom mestu ja bi krenuo unazad
  • prvo vidis sta bi hteo da imas prikljuceno istovremeno, po kom protokolu i po kojoj snazi odn naponu i struji
  • onda pogledas specifikaciju punjaca u toj kombinaciji tipa prikljuceni USBC1 i USBC2 pa vidis koje protokole i snage daje u tom slucaju i uporedis sa mobilnim
  • kabl ako neces da razmisljas uzmes USBC-USBC PD100W sto automatski znaci da ima cip koji ce moci da pregovara do max PD 100W (doduse ne znam kako se to odnosi na BBK protokole)

Poslednja izmena:
Pa prebaci caskom na MKD pa pogledaj :D

Prilicno sam siguran da mi ne radi posto vecina stoji na 1-10% retki su na 35% poput ovog oglasa

-31% kod mene

Jel moze neko sa mkd acc da proveri koji je % popust ovih naocara u Save Now. Samo me procenat zanima posto cena varira od tipa stakala.
Meni daje "36%" popusta.
Recimo prvi ram, single vision, 1.56, Anti blue ray izađe 21.45$ a
prvi ram, progresive, 1.74, Anti blue ray (što mislim da je najskuplja kombinacija) izađe 108.00$ (na ovoj mi je popust 59.86$, nije loše ako gledaš sam cifru ali pitanje je koliko je "početna" cena uopšte realna, mislim da su ovo generalno najkuplje naočare koje sam ikad video na aliju!!!)

tuki.jpg

30w.jpg

Nisam uspeo da nadjem ni jedan univerzalni na AE da podrzava punjenje 10/11V 6+ A
za Xiaomi , Honor , Motorola... punjenje 60+ W

Poslednja izmena:
Porucio ovaj na kraju.

I just found this on AliExpress: US $26.93 | Honor 300 200 100 Pro 100W Fast Charger USB A/C SuperCharge Power Adapter 6A PD Cable For Magic 7 6 5 3 Pro V2 VS2 VS3 V2 V3
A koji magnetni kabal uzeti, a da podržava 10v 6.5a? Zapeo sam za kabal zato sto osoba za koju kupujem (konkretno moja majka) ima priličan problem sa vidom pa joj predstavlja muku dok utera kabal u usb c ulaz. Prošli telefon je unakazila tu oko ulaza. Donekle pomaze to sto je usb c simetričan, ali opet je noćna mora. Sa micro usb kablovima to je bila misaona imenica. Ovako ovi na magnet značajno olakšavaju stvar.

Za početak uzmi bilo koji magnetni, pa dok ona koristi njega, ti traži taj ultra brzi, ako je baš neophodan.

A koji magnetni kabal uzeti, a da podržava 10v 6.5a? Zapeo sam za kabal zato sto osoba za koju kupujem (konkretno moja majka) ima priličan problem sa vidom pa joj predstavlja muku dok utera kabal u usb c ulaz. Prošli telefon je unakazila tu oko ulaza. Donekle pomaze to sto je usb c simetričan, ali opet je noćna mora. Sa micro usb kablovima to je bila misaona imenica. Ovako ovi na magnet značajno olakšavaju stvar.

Ja imam ova dva, podrzavaju 120w punjenje, ukoliko zelis neki, javi mi se privatnom porukom, poklonicu ti.

Poslednja izmena:
Ili su pustili vece popuste u save now ili je meni proradio mkd trik. Nego, klonirao sam aplikaciju i napravio novi full mkd acc i jebote... sto su nas kinezi nerfovali? Vise igara, postojece igre imaju vise prilika za kupone i store credits, full coins popusti... sta smo im uradili da nam otkinu 50% funcionalnosti?

Stigao Toocki gan 65w. Minorne razlike u odnosu na Baseus što se tiče punjenje. I na macbook pro, a i na thinkpadu su baterije preko 90%, pa prikazuje samo 30-35W.

Nisam te razumeo najbolje, govoriš o tome da laptopovi prijavljuju punjenje od maksimalnih 35 w sa punjačem tocki od 65 w jer baterije skoro napunjene? Možda ne bi bilo loše da probaš bar jedan na ta dva laptopa da isprazniš na ispod 30% pa da probaš brzinu punjenja.

Nazad
Vrh Dno