Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Daju ljudi 4k za hausbrant. Barkafe je neuporedivo bolja kafa.

Ima li neko iskustva sa ovima?

Ja i dalje nemam preporuku za aparat,razmisljam izmedju Ufesa koji moze sa mlevenom kafom i Krupsa koji ima opciju hladne kafe.
Sto se tice Divke pijem je i sasvim ok,bolje od turske,mada po meni bolja Cikorija.

Kapsule, kakva preporuka ti treba? Sve je to isto s, komfor plaćaš skupom i mršavom kafom.

Daju ljudi 4k za hausbrant. Barkafe je neuporedivo bolja kafa.
Jel mislimo na istu kafu? Barcaffe koju pravi Grand kafa je najgora kafa koja postoji na tržištu.
Ja u kafiću prvo pitam konobara koja je kafa, pa ako kažu Barcaffe preskačem i uzmem limunadu. Svi konobari kažu: "potpuno vas shvatam", čak mi je jedan rekao: "ne pitaj me ništa i ja idem u susedni kafić da popijem kafu"

Bogami....ova Barcafe koju sam uzeo da probam,bolja mi je od svih komercijalnih Lavazza koje sam do sad uzimao.Ali to nije ta kafa na koju ti mislis :)

Hteo bih da kupim aparat za espresso kafu. Razmišljao sam se da uzmem
Gaggia gran prestige
Ali onda mi je ponuđena
Servisirana Melitta varianza
Šta vi mislite o ova dva aparata? Možda imate predlog za neki treći?

Bogami....ova Barcafe koju sam uzeo da probam,bolja mi je od svih komercijalnih Lavazza koje sam do sad uzimao.Ali to nije ta kafa na koju ti mislis :)
Izvini ja mislio da je reč o Barcaffe koju pravi Grand kafa. Nisam znao da postoji još neka pod istim nazivom, zato sam i pitao jel mislimo na istu

Koja je ta druga, koja nije grand?

Mislim da je neka od ovde dve bila u pitanju,nisam siguran,moram otici ponovo da vidim tacno koja je...

Prilozi

• c5ac35e86829b753c4124a76e6d202a6.png
    c5ac35e86829b753c4124a76e6d202a6.png
    116.3 KB · Pregleda: 88
  • barcaffe-vending-classico-1kg-265.jpg
    barcaffe-vending-classico-1kg-265.jpg
    15.8 KB · Pregleda: 47
Postao je ovo veoma skup sport. Razumem ja da ce onaj koji prodaje kafu dati 101 razlog zasto su bolje kafe oko 100e, ali ja gledam iz svog ugla posto trosim mesecno 1,5 kg plus 10-15 odlazaka u kafic (gde je sada dobar dan dobar dan 500 din). I na sve to das 50e za pola kg ,otvoris kafu i nije ni priblizno kao od proslog puta.

Ne znam da li sme da se preporuci przionica Malaja Coffee, nema velik izbor kafe, sto olaksava izbor, za espreso varijantu, za nekog ko ne trazi neke preterane note i ukuse, cenovno prihvatljivo. Trenutno nas izbor, jer je Pogon u NS - zatvoren 😢

Preporučujem svima lavazza crem caffe zlatne boje je pakovanje, legalno oko 3800-4k dinara, ali ja je kupujem preko kp sajta za 1350 din po kg..... do sad mi aparat pravi najbolju kafu s njom, vec pola godine pijem samo nju

Da li neko ima df64 mlin ili zna kako rade tacno original i ssp uniform burrs?
Cini mi se da oba rade dobar espresso ali za filter mi je total miss jer nema ni u od uniformity u velicini koja izadje.
Nastelovan je odlicno, probao sam markerom, maltene 100%.

Preporučujem svima lavazza crem caffe zlatne boje je pakovanje, legalno oko 3800-4k dinara, ali ja je kupujem preko kp sajta za 1350 din po kg..... do sad mi aparat pravi najbolju kafu s njom, vec pola godine pijem samo nju
To je ova:
1000013790.jpg

?

@sinda tu nisam probao ali bukvalno isto pakovanje imaju, evo slike

Prilozi

• IMG_20250204_105614.jpg
    IMG_20250204_105614.jpg
    156.3 KB · Pregleda: 66
@bojke1 nije imalo kod ovog što uzimam, ali verujem da je ta plava krem kafa i bolja jer je skuplja od ove zlatne....

Valjda zavisi od ukusa.
Meni je se plava jedno vreme baš sviđala, a trenutno pijem neku zelenu Tierra Brazil koju sam dobio na poklon i mislim da mi je ona još bolja.
Poslenjih nekoliko kg pijem neki Alba blend sveže pečenu i ta mi se sviđa više od bilo koje Lavazze koju sam probao. Ali recimo, pisali su neki ovde, da im se ona ne sviđa. Tako najbolje da šaraš dok ne nađeš šta se tebi ne dopadne.

Da pokušam ponovo sa pitanjem:
Hteo bih da kupim aparat za espresso kafu. Razmišljao sam se da uzmem
Gaggia gran prestige
Ali onda mi je ponuđena
Servisirana Melitta varianza
Šta vi mislite o ova dva aparata? Možda imate predlog za neki treći?

Kakav god da je automatik, nećeš moći da dobiješ kafu kao iz manuelnog aparata. Na tebi je da odlučiš da li želiš da imaš novi hobi ili hoćeš da se zadržiš na tome da pritisneš dugme i dobiješ prosečnu ili u najbolju ruku ok kafu. Koristio sam jako dugo više automatika, Philips iz više klase (više komada), Gaggia automatik, mislim da je synchrony, I kod šuraka miele i smeg, apsolutno ne mogu da priđu mom aparatu od 100e sa ručnim mlinom od 50e.

Mene je ovaj cika ubedio da prelomim i da se odlucim za Dinamica Plus automatik. Ne verujem da moze bas tako losa kafa da bude...

imajte u vidu da na automatiku na klik dobijete kafu a sa manuelcem... pa, moze da smori posle nekog vremena

Ne bih rekao da smori - uđe u rutinu i ne razmišljaš mnogo o tome.

Društvo anonimnih kućnih barista.

Nazad
Vrh Dno