Šta je novo?

Honor Magic 7 lite

Da li ce ovaj procesor bit okej kroz 2 godine, da li ce raditi fluidno?

Naravno da hoće. Samo pogledaj da li procesori na telefonima od pre 2-3 rade i dalje fluidno.

Maltene zadnjih 3-4 godine sve isti procesori... Snapdragon 6 Gen 1 na Magic 7 Lite je procesor od pre 3 godine.
Novi Snapdragon 6 Gen 3 koji je izašao pre par meseci je isti kao Gen 1 overclockovan za 0.2Ghz, primera radi.

Iste platforme, osveženih naziva, ko što će verovatno za narednu seriju upotrebiti isti procesor novijeg imena samo...

Ovi se ubiše sa orasima i ledom...brat ga polupao posle 2 dana i evo sad ga prodaje. Verovatno mu više nije merak da ga nosi. 😂

Ovi se ubiše sa orasima i ledom...brat ga polupao posle 2 dana i evo sad ga prodaje. Verovatno mu više nije merak da ga nosi. 😂
Da li ovaj zmaj ladno prodaje telefon za 220e tj skoro za onoliko koliko NOV, NEOSTECEN kosta u promo periodu 😆
Ja bih ovo kupio samo zbog smelosti da oglasi po toj ceni.

Ovaj ga je bas dobro istestirao 🤣

Ovaj ga je bas dobro istestirao 🤣
Po ostecenju ne bih rekao da mu je pao. Na slici se vide 3-4 ostecenja na ramu. Koja tesko da su od pada. Kao da je telefonom nesto s namerom udarao nekoliko puta. Telefon je cvrsci od drugih ali nije neunistiv.
IMG_20250130_082434.jpg

Ma cena je smehotres, nego mi bilo interesantno da mu posle dva dana ispao iz džepa i nastalo ovo, a ovi samo sto ga tobož iz topa nisu ispaljivali i ništa.

Dajte ljudi da se skupimo da kupimo ovaj osteceni, star 2 dana. Pa to ce jednog dana biti muzejski primerak sa neverovatnom pricom i cenom iza sebe 😆

Da se vratimo na temu…
Sad sam malo čačkao telefon i upoređivao ga sa peticom. Ono što je meni odmah upalo u oči jeste da ekran nije svetliji od petice. Ostavljam kao mogućnost da nešto u podešavanjima nije u redu ali odvrnut brightness na Max na obadva telefona i razlike su u toplini boje na sedmici je plavičastija, ali svetlina nije veća na sedmici nego na petici.
Ovo gore što sam pisao nije istina, ekran jeste svetliji od petice, nije neka velika razlika ali jeste svetliji (merni instrument -oči). Dok sa druge strane čitač otisaka prsta je sporiji na sedmici… i to očigledno (ne znam kakav rezultat bi bio na “golo” staklo na petici je third party zaštitno staklo, na sedmici OEM folija).

Meni ovaj otisak puno bolje radi nego na F3, do sda nije zabagovao, pisao sam u temi za F3 da mi je zakljucvao telefon na 1300 minuta

Nego, kako da podesim da mi trazi autetifikaciju prilikom placanja kroz aplikacije, konkretno kroz neku igricu?
posto svremena na vreme cerkica uzme da igra neku igricu pa klikce a primetio sam kada sam ja placao da mi nije trazilo otisak prsta, tj nikakvu autetifikaciju

Radi otisak prsta dobro, ne baguje… nego meni je interesantno da poredim nov model sa 2 godine starijim.
Ne mogu da ti pomognem, oko ovog za plaćanje… ako otkrijem javiću.

Za sad ubedljivo najveća razlika između ova dva telefona jeste kamera. Daleko bolje slike su na HM7L, što nije ni čudo jer je to bila najveća mana HM5L.

Ja sinoc uzeo klic da snimam 10ak sekundi, pojavi se neka opcija ukloni pozadinski sum, video iznenadjujuce dobar, mislim ja nisam neko ko ce da trazi dlaku u jajetu sto se toga tice.
tek kad ga sestra uzme i napravi par slika mogu da kazem neki sud
Nego koju tastaturu isntalirati za nas sa malo debljim prstima?
Ovu njegovu sam razvuko koliko mogu ali dzaba masim slova
jel uopste postoji takva tastatura ili da nabadam nekom olovkom :)

Takođe muku mučim sa bangavim prstima. Lično koristim Gboard, i sve češće diktiram tekst. Probaj swiftkey, možda tebi pomogne, ali meni pomoći nema po tom pitanju.

Sada gledam SwiftKey koristim, mislim da sam Gboard koristio na rpedhodnom i da sam isto muku mucio

Ne ulazeći u polemiku RN14Pro vs HM7L jer nisam bio ni u kakvom kontaktu sa prvim, o Xiaomi telefonima sve što mogu da kažem jeste da sam ih koristio (Xiaomi/Poco) desetak godina u kontinuitetu, i da sam prešao na Honor. I ne planiram da se vraćam...

@yugokoral Ni ja ti necu biti od pomoci.
Zadnji Xiaomi mi je bio neki low budget, ne mogu se ni setiti modela, a ovaj nov nisam imala prilike da vidim.

Magic7 lite ne bih ni uzela da mi se nije namestila slucajno prilika kroz paket, jer uporedo koristim i Honor 70.

Prethodnih sest godina koristim Honor telefone. Ipak su mi nekako bolji u izradi, OS lepsi itd. Nikakvih problema nisam imala sa njima, po licnom iskustvu.

Meni se tako jednom ganc nov telefon olupao, beše Galaxy A40, nakon samo jednog dana, oštećenja praktično samo pozadi i na okviru, okrnjeno i malo ulubljeno, i baš je bilo nemoguće pregurati činjenicu da nešto čime si se tek ponovio i obradovao je već nagrđeno.
Na KP sam još imao nalog prilično dug i sa dosta pozitivnih ocena, spuštao, spuštao cenu, na kraju ga prodao za 50€ lokalnom servisu, a plaćen bio čini mi se 30k.🤣
Nov, funkcionalan telefon, da staviš masku ništa se ne bi videlo, ali bukvalno ne možeš da ga smisliš.

Tako da razumem brata, on bi pare za novo jare hah, ali baš teško... Čim telefon makar nov bio ima neki malo veći ožiljak, računaju ko da je faličan.

Ja sinoc uzeo klic da snimam 10ak sekundi, pojavi se neka opcija ukloni pozadinski sum, video iznenadjujuce dobar, mislim ja nisam neko ko ce da trazi dlaku u jajetu sto se toga tice.
tek kad ga sestra uzme i napravi par slika mogu da kazem neki sud
Nego koju tastaturu isntalirati za nas sa malo debljim prstima?
Ovu njegovu sam razvuko koliko mogu ali dzaba masim slova
jel uopste postoji takva tastatura ili da nabadam nekom olovkom :)
Ne kuckaj nego vuci prst po ekranu od slova do slova

Da li je neko proobao infrared sensor, jel ima mogucnost paljenja klime uredjaja kao xiaomi tlefoni?

Nazad
Vrh Dno