Šta je novo?

Honor Magic 7 lite

Evo i ja da priložim SOT. Baterija je odlična, do sada najbolja koju sam imao.
1000088789.jpg

Jel i ove silicon-carbon baterije najbolje puniti 20-80% ili je nebitno?

Istekao edit - sad sam prikljucio na punjač i odmah obaveštenje za bezbedno punjenje - preporuka do 80%.

Koji su modovi punjenja - jel "brzo punjenje" 66w ili ima kao na xiomi-u više varijanti brzo, turbo, max itd? Punim sa xiaomi 67w punjačem...

Max 66W sa originalnim punjacem, sa drugim punjacima piše fast charging.

Istekao edit - sad sam prikljucio na punjač i odmah obaveštenje za bezbedno punjenje - preporuka do 80%.

Koji su modovi punjenja - jel "brzo punjenje" 66w ili ima kao na xiomi-u više varijanti brzo, turbo, max itd? Punim sa xiaomi 67w punjačem...
Isto punim sa punjačem Xiaomi(Redmi) 67w.Za koliko ti napuni telefon?Meni od 20-100 za oko 2 sata.E sada tu ima nekih kombinacija.Kada uz taj punjač koristim kablić od Redmija puni ga za ta 2 sata.Kada koristim kablić koji ide uz telefon u podešavanjima baterije mi izbaci očekivano vreme punjenja je 4s i 10m.Imam i jedan od 33w Redmi i kada punim sa njim isto je.Kada koristim kablić od ovog od 33w puni isto za 4s.
Kod kablića od Xiaomija(Redmija) usb je narandžast a kod Honorovog je beo.Negde sam ranije čitao da su ovi narandžasti brži.
Kako puni,za koliko,sa Honorovim punjačem ako neko puni sa njim?I koji kablić koristi?Od punjača ili ovaj koji ide uz telefon?
Mada mislim da je kod ove baterije brzo punjenje izgubilo na značaju.Ja ga punim svako drugo veče i to i onda bude na dvadesetak posto.Ne znam šta treba da se radi sa telefonom da bi u toku dana bilo potrebe za nekim dopunjavanjem.

Isto tako kao kod tebe, 20-80% za 1:15-1:20h sa aftermarket narandžastim kablom (radio na 67w sa xiaomi). Sa kablom koji ide uz telefon nisam probao.

Ja sam se nekako navikao na to brzo punjenje, uzeću brzi punjač definitivno. Vidim ima na aliju ali pitanje koji kako radi jer je nov model tako da ću probati da iskopam original po nabavnoj ceni

HoHor 66W kopija sa Alija od 20-80 puni za 40min. Verovatno da može i brže ako se zadrži onaj "krug sa procentima" na ekranu kad počne punjenje...
Taj punjač je uglavnom oko 7-8 € a često bude i ispod 5€ u coins sekciji Alija.

Edit: Ako nekom treba link... javite.

ja ga punio sa kablom koji je stigao uz njega na 27W i 66 Saomijevim, nisam gledao vreme vec sta mi pokazuje app Ampere i max je bilo oko 2000mA, sa kablom koji je od 66 unutra je crven ali je ostecen(sin ga cimao) islo je i preko 3000. Nisam pustao sa drugim kablovima.
Uopste mi nije bitno koliko dugo se puni, nocas je bio na punjacu jer sam ukljucio hotspot pa vuce bateriju.
Skinut sa punjaca oko 4 jutros, bio je ukljucen hotspot pola sata, pola sata samo mobilni net baterija jos na 100% prosto neverovatno

HoHor 66W kopija sa Alija od 20-80 puni za 40min. Verovatno da može i brže ako se zadrži onaj "krug sa procentima" na ekranu kad počne punjenje...
Taj punjač je uglavnom oko 7-8 € a često bude i ispod 5€ u coins sekciji Alija.

Edit: Ako nekom treba link... javite.
Moze link

Misliš da može da sprži bateriju?

Evo ja vise od godinu dana koristim taj punjač od 66W za Honor 90 i nikakvih problema nije bilo ni sa punjacem ni sa baterijom. Ako hoćeš ti plati punjač 40€ iako on realno košta mnogo manje, a to da će da sprži bateriju, to još nisam video i čuo.

Ne mislim ništa. Znam da kopije štete. Kopije nemaju čipove za namensku tehnologiju punjenja pa ako hoćete da s*****e telefon punite kopijama.
Ja sam prosle godine kupio original Honor SuperCharge 66W sa kablom od 6A na akciji za 3.190

Ovo je link ka prodavnici iz koje sam uzeo, kao što rekoh u coins sekciji sam ga viđao duplo jeftinije…

Taj punjač koristim godinu dana prvo sa lite 5, sad sa lite 7. Očigledno podržava Honor protokole. Ni najmanji problem nisam imao. Baseus 65w takođe je punio peticu vremenski isto kao ovaj punjač, još ga nisam probao sa novim telefonom.

Ni jedan punjač ne ostavljam preko noći ili bez nadzora, bilo da je orginal, ili ne.

Svako ima pravo na izbor… Kao što @macdon nešto gore tvrdi o čipovima i s….. telefona upotrebom punjača koji nije ni video, ja tvrdim da “za svaku vunu postoje makaze”…

A da zaboravio sam da napišem da koristim i toocki 67W takođe veoma dobar punjač kao i messenger. Sve od tih brendova su veoma kvalitetni.

Stižu mi toocki 65W i essager 100W nadam se uskoro. Pa ću ih sve testirati sa Lite7.

Svi zajedno (4 punjača, Hohor, Baseus i ova dva) su me izašla manje nego što je cena za orginal Honor.

Zašto vam je toliko bitno da se telefon puni brzo? Zar je toliko teško ostaviti telefon preko noći da se napuni čak i sa 10W? Čemu bacanje para na brze punjače ako telefon ima tako dobru bateriju kako se priča?

Hteo bih da uzmem ovaj telefon za oca, nema koji telefon nije slomio do sada, ne znam kako mu uspeva, bez obzira što su svi telefoni imali zaštitno staklo i bumper, uvek završe puknuti.
Naravno, uvek su to bili neki jeftiniji xiaomi modeli, ovo će biti najskuplji telefon pa bih voleo da izdrži makar godinu dana 😀

Stižu mi toocki 65W i essager 100W nadam se uskoro. Pa ću ih sve testirati sa Lite7.

Svi zajedno (4 punjača, Hohor, Baseus i ova dva) su me izašla manje nego što je cena za orginal Honor.
Ja sam napikirao essager 100w, al ajde čekam tebe kad si već naručio pa da javiš utiske. Svakako javi koji ti najbrže puni magic 7 lite.

Zašto vam je toliko bitno da se telefon puni brzo? Zar je toliko teško ostaviti telefon preko noći da se napuni čak i sa 10W? Čemu bacanje para na brze punjače ako telefon ima tako dobru bateriju kako se priča?

Hteo bih da uzmem ovaj telefon za oca, nema koji telefon nije slomio do sada, ne znam kako mu uspeva, bez obzira što su svi telefoni imali zaštitno staklo i bumper, uvek završe puknuti.
Naravno, uvek su to bili neki jeftiniji xiaomi modeli, ovo će biti najskuplji telefon pa bih voleo da izdrži makar godinu dana 😀
Jesi ima nekad telefon koji se puni približno 0-100 posto za 30 i kusur minuta? Isto sam i ja mislio da je čista glupost, a sad se ne bih vratio na 5v 2a pa da mi daš džabe s25 ultra. Potpuno ti se promene navike i zaboraviš na punjenje telefona preko noći. Telefon punim 20ak minuta ujutru dok se umivam i spremem za posao. Ako je potrebno pecnem ga još desetak minuta uveče dok se spremam za spavanje i to je to.
To ostavljanje telefona noću na punjaču će mu štetiti više nego punjenje ne znam kojom snagom (ako je predviđen za brzo punjenje i puni se originalnim ili kvalitetnim sertifikovanim punjačem). Lično provereno i dokazano na mom realme gt master-u starom skoro 3.5 godine. Bez vidljivih znakova degradacije baterije. Punjen isključivo njegovim originalnim 65w punjačem.
Nije mi cilj da bilo koga ubedjujem u bilo šta... samo iznosim svoj stav.

Ja sam napikirao essager 100w, al ajde čekam tebe kad si već naručio pa da javiš utiske. Svakako javi koji ti najbrže puni magic 7 lite.
Nemaš potrebe kupovati punjač od 100W ako ćeš puniti telefon od max 66W, jedino ako planiraš kasnije uzeti neki fon koji ima punjenje max 100W,za Honor magic 7 lite čak i od 40W puni vremenski isto kao i od 66W,proverio jer imam oba punjača i vremenski puni isto od 20 do 100%.

^Istina…
ja sam 100W uzeo da bih sa jednim punjačem pokrio laptop i telefone kad putujem…mada to može i Baseus 65W, ali se on prilično zagreje kad puni laptop. Ovaj Essager 100w bi trebao da bude kao “future proof”.

Nemaš potrebe kupovati punjač od 100W ako ćeš puniti telefon od max 66W, jedino ako planiraš kasnije uzeti neki fon koji ima punjenje max 100W,za Honor magic 7 lite čak i od 40W puni vremenski isto kao i od 66W,proverio jer imam oba punjača i vremenski puni isto od 20 do 100%.
Gledam taj od 100w prvo sto kažes da kupim jednom i da zaboravim pri kupovini novog telefona na punjač. Drugo on ima 100w samo kad se puni jedan uredjaj. Cim prikačis 2, 3 odjednom brzina punjenja opada.
To sto se puni istom brzinom punjenja i sa 40w i sa 66w deluje mi kao da oba pune kroz isti protokol pa je onda i brzina ista. Mada ovaj od 66w jel originalni honorov? Ako jeste onda mi je to bas čudno. Ako nije onda on možda ima 66w ali ne na protokolu 11v 6a koji honor koristi, pa mu zbog toga ne radi brzo (najbrže punjenje).

Jesi ima nekad telefon koji se puni približno 0-100 posto za 30 i kusur minuta? Isto sam i ja mislio da je čista glupost, a sad se ne bih vratio na 5v 2a pa da mi daš džabe s25 ultra. Potpuno ti se promene navike i zaboraviš na punjenje telefona preko noći. Telefon punim 20ak minuta ujutru dok se umivam i spremem za posao. Ako je potrebno pecnem ga još desetak minuta uveče dok se spremam za spavanje i to je to.
To ostavljanje telefona noću na punjaču će mu štetiti više nego punjenje ne znam kojom snagom (ako je predviđen za brzo punjenje i puni se originalnim ili kvalitetnim sertifikovanim punjačem). Lično provereno i dokazano na mom realme gt master-u starom skoro 3.5 godine. Bez vidljivih znakova degradacije baterije. Punjen isključivo njegovim originalnim 65w punjačem.
Nije mi cilj da bilo koga ubedjujem u bilo šta... samo iznosim svoj stav.
Imao sam huawei p30p i p40p i nikad ih nisam dopunjavao preko dana jer punim preko noći koliko god da mi je ostalo procenata. Iskreno, ne znam koji telefon danas nema opciju odloženog punjenja preko noći, konkretno mi s23u puni do 80% polako i onda pola sata pre mog alarma se dopuni do 100%. Razlika u trajanju baterije kod brzog i sporog punjenja je osetna, ali svako treba da radi kako misli da je za njega najbolje. Svakako su baterije ograničene ciklusima ali će kapacitet vama koji punite brzim punjačem značajno ranije pasti u odnosu na nas koji punimo sporim punjenjem. Imam s7edge koji i dan danas može da izdrži ceo dan korišćenja, star je preko 7 godina 🙂

od 20h upaljen hotspot i radio do 12.
Gledala se EL.
Sada je na 36%,net bio iskljucen preko noći
1000019232.jpg

Nazad
Vrh Dno