Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

@sstevan
Nisam to primetio vezano za bateriju. Update nisam ni ja dobio za 5G ali biće to uskoro.

Znaci ne odustajes od njega, ja cekam vikend da instaliram Xeu 2.0..
Ja koristim Xiaomi još od modela Redmi Note 3 i opet kažem ne znam o čemu pričaš a i ne želim da ulazim u raspravu...
Koristim Xiaomi kad 99% ovog foruma nije ni culo za njih, jos od cuvene crvene riže, 1s vise od 10god sa kratkim izletima na meizu i realme. Kad bi samo Xiaomi slusao i gledao feedback korisnika i koristio krsteni OS a ne ovaj nasminkani Miui/hyper bio bi telefon No1. Tek kad predjete na neki Custom Rom vidite tek kakav je Xiaomi zver od telefona, pricam za srednju i visu klasu...

Pa da. XEU mi nikad nije bio opcija, niti ijedan miui rom jer ima dosta nekih sitnica preko kojih ne mogu da predjem. Npr. nemogucnost koriscenja icon packova. Tesko da cu da gledam par godina u jedne te iste ikonice :D

Na Xeu moze da se menjaju icon packovi. Da da, neke sitnice idu na zivce. Ja sam dugo koristio RR ali on je otisao u isoriju, pa dok ne nadjem neki odgovarajuci koristim Xeu...

Prilozi

• Screenshot_2025-01-22-13-10-55-958_com.teslacoilsw.launcher-edit.jpg
    Screenshot_2025-01-22-13-10-55-958_com.teslacoilsw.launcher-edit.jpg
    77.3 KB · Pregleda: 18
@machak99 Nisam ja imao nikad custom rom a znam prednosti... A eto problem sam imao jedino sa RN 4 (mtk) koji je od početka jeo bateriju, posle su izbacili sa Snapdragon pa rešili problem i sa RN 8 posle nekog update-a je zezao bluetooth i wifi 5g da nikako nisu radili u isto vreme kako treba...

Jedno snob glupo pitanje, kako da bekapujem sms poruke tj da ih sinhronizujem, radio sam nekad ali sad ne mogu da se setim.

Stigao android 15 i hyper os 2 na redmi note 13 pro plus 5g eea region

Stigao je jutros instalirao,i popodne dok sam pustao dron,ekran dobio nesto sareno_Ostao bez slike i bilo kakvih reagovanja ekrana.Posle minuta telefon se restartovao.Posle je bilo sve ok.Da sam znao ne bih nadogradio sistem.Do sad je sve radilo bez greske.

Ma desi se nekad neki bug nista novo, al iskreno svidjaju mi we nove animacije

Ja juče ujutru instalirao HyperOS2, 2.0.2.0 VNOEUXM. Prvi utisak je da telefon radi dosta brže nego pre, imao sam zamerke ranije jer je znao da davi. Rekao bih i da je baterija bolja, ali se ipak radi samo o jednom danu, pa ćemo videti narednih dana.

Meni je baterija bila dobra, i sada je, ali ne znam da li je bolja ili lošija. Uglavnom telefon radi sasvim dobro, čini mi se bar malo bolje. U suštini, za telefon ovoga cjenovnog ranga radi perfektno.

Meni je baterija bila dobra, i sada je, ali ne znam da li je bolja ili lošija. Uglavnom telefon radi sasvim dobro, čini mi se bar malo bolje. U suštini, za telefon ovoga cjenovnog ranga radi perfektno.
Telefon radi nakon updatea brže kao što rekoh, ali čini mi se da se i baterija prazni brže.
Pričao mi je jedan drug da vremenom oni namerno update-ima degradiraju bateriju (i telefon generalno), ako je to uopšte moguće.

Telefon radi nakon updatea brže kao što rekoh, ali čini mi se da se i baterija prazni brže.
Pričao mi je jedan drug da vremenom oni namerno update-ima degradiraju bateriju (i telefon generalno), ako je to uopšte moguće.
sta mislis da apple radi? high end procesori da ne mogu da izdrze vise od 4 godine je malo upitno

Iskreno, nisam primjetio da se nakon ovoga updatea brže prazni. Bar ne nešto osjetno.

Meni na Note 12 Pro kraće traje baterija od decembarskog update-a. Ali se i brže puni telefon...

Spustite frekvenciju osvežavanja ekrana na 60Hz i eto vam extra time između punjenja!
Razlika pri skrolovanju uopšte nije tolika, da bi opravdalo 120Hz.
Imam rn12pro+5g tako da to isto važi za 13-ice..

Kad bi ekran bio konstantno na 120Hz, to bi bilo odlično za oči! Međutim, tada bi baterija trajala smešno kratko. Upravo na tom cimanju 60-120-60 pri komstantnom skrolovanju vi zapravo razvaljujete vaše oči!!!
Razvaljujete, jer očni živac i očni mišići komstantno pojačano rade na adaptaciji, čega niste ni svesni. Gimmick efekat 'klizanja slike' dugoročno plaćate mnogo skuplje nego što slutite.. Naravno, niko od proizvođača nije lud da to istražuje jer, ko bi onda prodao takve ekrane..

molim te ne zezaj nas, ajde sad kreni da igras neku pucacinu i onda uzmi monitor od 120+ hz i kazi da nije bolje :)

Monitor od 120hz radi stalno na 120hz, covek ne prica o tome vec o promeni osvezavanja i uticaj te promene koje oko treba da isprati.

Da, razlika se primeti ali samo ako skrolujes (drndas Instagram, TikTok i slicne stvari gde je poenta skrolovanje...) ali ako ti je koriscenje takvo da je na telefonu pretezno staticna slika (dopisivanje, citanje neceg i sl) e tu ce se razlika dosta teze uociti.

Na hyperos-u ne može da se podesi, ali na aosp custom romovima može da se podesi da bude konstantno 120hz 😉 Takođe, primeti se gde ima bilo kakvog pomeranja na ekranu. Čak i kod dopisivanja pomeraš sadržaj gore dole. Kada spustiš notifikacije, bilo šta. Nije to televizor da samo gledaš u ekran i ne pomeraš ništa. 😁

Kad bi ekran bio konstantno na 120Hz, to bi bilo odlično za oči! Međutim, tada bi baterija trajala smešno kratko. Upravo na tom cimanju 60-120-60 pri komstantnom skrolovanju vi zapravo razvaljujete vaše oči!!!
Razvaljujete, jer očni živac i očni mišići komstantno pojačano rade na adaptaciji, čega niste ni svesni. Gimmick efekat 'klizanja slike' dugoročno plaćate mnogo skuplje nego što slutite.. Naravno, niko od proizvođača nije lud da to istražuje jer, ko bi onda prodao takve ekrane..
sve ok, ali ovakve tvrdnje moraju imati neko uporište?

Nije problem kada je skok na 120. Glavni adaptacioni šok je povratak na 60! To se na ovim midrange uređajima dešava pri svakom skrolu..
Uostalom, uključite da vam stalno prikazuje frekvenciju, pa ćete videti koliko se to često dešava..

Nije problem kada je skok na 120. Glavni adaptacioni šok je povratak na 60! To se na ovim midrange uređajima dešava pri svakom skrolu..
Uostalom, uključite da vam stalno prikazuje frekvenciju, pa ćete videti koliko se to često dešava..
šok za oči su i monitori i televizori, pogotovo brza izmjena slika i motion flow (filmovi, serije), titlovi... mislim da je čak i gore od promene frekvencije osveženja na mobitelima.

gle, ne kažem da nisi u pravu donekle, ali to važi za sve vizuelne uređaje. pravu ocenu jedino može specijalista oftamolog dati. ovako napamet pričati je pomalo nezahvalno.

Nazad
Vrh Dno