Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

Note 13 4g jeste jeftin,ali taj SD 685 je slab.
13 pro 5g je vec mnogo bolji ,prihvatljive cene.
Moj izbor je pao i realizovan na note 13 pro+ 12/512gb,sa Mediatekom 7200 ultra.Apsolutno sam zadovoljan kako radi .
Hiper OS je instaliran,nemam zamerke.Kamera,baterija,ekran,prakticnost upotrebe,sve je ok.
Predhodio mu je A55.

• Like
Reagovanja: Asi
Ја на про плус 12/512 имам понекад благо сецкање кад прелазим са стране на страну на почетном екрану и при изласку из апликација, телефон имам три недеље.
Да ли треба нешто у подешавању наместити у оном скривеним подешавањима. Опције за програмере.
Синоћ скинуо 1.0.9 на Аустрија регион, још нема HiperOS 2.
И пуњење није баш 25 минута.

U developer opcijama iskljucim animaciju.Punjac koristim Xiaomi 3A od nekog predhodnog.Original nisam ni izvadio iz kutije.
Ram + je iskljucen.

Note 13 4g jeste jeftin,ali taj SD 685 je slab.
13 pro 5g je vec mnogo bolji ,prihvatljive cene.
Moj izbor je pao i realizovan na note 13 pro+ 12/512gb,sa Mediatekom 7200 ultra.Apsolutno sam zadovoljan kako radi .
Hiper OS je instaliran,nemam zamerke.Kamera,baterija,ekran,prakticnost upotrebe,sve je ok.
Predhodio mu je A55.
Da li si zadovoljan promenom telefona? Interesuje me zbog toga što si imao/imaš dva uređaja koji se najčešće pominju kao konkurencija.

Jesam.Promena je dosla iz zelje,mada nisam bio uveren u 13pro+.
Ekran je odlican na oba.
Kamera je odlicna na oba,13pro+ ima bolji zum.
Baterija je skoro ista,mozda A55 malo bolja.
U podrucju slabog signala gde A55 prekida internet ,13pro+ radi normalno.
Ravne ivice na A55 malo su jednostavnije za zastitno staklo.
13pro+ srecom ima fabricku foliju,pa ne moram da se bakcem sa krivim staklom.

Jesam.Promena je dosla iz zelje,mada nisam bio uveren u 13pro+.
Ekran je odlican na oba.
Kamera je odlicna na oba,13pro+ ima bolji zum.
Baterija je skoro ista,mozda A55 malo bolja.
U podrucju slabog signala gde A55 prekida internet ,13pro+ radi normalno.
Ravne ivice na A55 malo su jednostavnije za zastitno staklo.
13pro+ srecom ima fabricku foliju,pa ne moram da se bakcem sa krivim staklom.
Ја сам се зезнуо са кривим стаклом, узео за 1200, има црне ивице па се крајеви не виде, а и после два дана ми се окрњило. Дал да узмем поново фолију, али видим да и она има црне крајеве?

Nadjem ogas:

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 100D hydrogel zastita ekrana​

Nesto jeftino,kako se to stavlja?Komplikovano?

Ni za šta to nije. Meko, nikakvo... Skinuo posle pola sata, sa 13 4G. Stavlja se slično ko i staklo, prilično jednostavno.

Hyper os 2.0 je izgleda prilično stabilniji od prethodnih, za sada.

Da li vam dobro radi virtualni proximity na Pro verzijama Note 13 ?
Dobro je ako uz iste postavke i upotrebu 13Pro + ima podjednaku autonomiju baterije kao Galaxy A55. Jer GSM Arena daje malo osjetniju prednost za A55.
Samo taj GSM Arena sajt mi je malo sumnjiv kod ovih testova autonomije, dojam mi je da natežu za Samsung i Iphone, a Xiaomi i Honor u donjim polovicama tablice.

Senzor dobro radi.
Sto se baterije tice isti uslovi koriscenja na oba telefona.Dve kartice ,privatna i sluzbena.Puno razgovora ,fotografisanje i pretrazivanje interneta .U prosecnom danu skine oko 40% baterije.

• Like
Reagovanja: Asi
Ja sam juce instalirao hyper os 2 na note 13. Veoma glatko radi, bolje nego pre

U trgovini sam još malo bacio pogled i na Redmi Note 13 Pro + i mogu reći da mi kod njega taj ekran nije previše zakrivljen, niti je preblizu ruba.
Dakle, ovisi od modela do modela konkretno. Udoban je u ruci, ta zakrivljenja su ugodnija za držanje nego kad stave oštre rubove.
Malo je teži nego što želim, ali čini se kvalitetno izrađen i dobre su mu tipke.
Bit će zanimljivo onda isprobati i Note 14 Pro, ako bude podjednako zakrivljen. Malo je lakši, jači CPU nego i na 13 Pro + modelu, i baterija 5500 mAh.

Na 13 Pro 4G proximity kod mene nije baš idealan. Bude dosta situacija gdje ne ugasi ekran prilikom poziva. Ali do sada bar uhom nisam popalio ili pogasio ništa.

Iskreno, veoma mi je žao što ne kupih Magic 6 lite umjesto ovoga telefona.

Kako prolazi vreme sve sam zadovoljniji sa 13 pro +.Ja ga nebi menjao za Magic 6 lite.

Da, Pro+ je neka druga liga. Čini minse da ide zamjena telefona brže nego ikada.

Samo štancuju, ne stignem da ispratim šta je izašlo. Sreća pa mnogi modeli ne stižu ovde. 🤣

Pozz. Trenutno je na akciji u Tehnomaniji Redmi Note 13 za 19.000 din. Uzeo bih za sestru koja koristi P9 lite koji joj radi užasno loše. Ona je baš minimalno zahtevan korisnik, FB, Instagram, Viber, YT... Bez ikakvih igara ili zahtevnih aplikacija. Probao sam izloženi Note 13 i radi odlično, ali me zanima kako se vama pokazao nakon dužeg korišćenja? Znači ne treba ništa posebno, ali bilo bi pogodno da izgura neko vreme bez nekih izraženih problema u radu osnovnih aplikacija. Vidi se koliko je dugo koristila prethodni telefon 🙂

FB i Instagram su sve samo nisu nezahtevne aplikacije...strasno neoptimizovane aplikacije koje srcu bateriju dok se koriste kao da igrate neku igricu...

Pozz. Trenutno je na akciji u Tehnomaniji Redmi Note 13 za 19.000 din. Uzeo bih za sestru koja koristi P9 lite koji joj radi užasno loše. Ona je baš minimalno zahtevan korisnik, FB, Instagram, Viber, YT... Bez ikakvih igara ili zahtevnih aplikacija. Probao sam izloženi Note 13 i radi odlično, ali me zanima kako se vama pokazao nakon dužeg korišćenja? Znači ne treba ništa posebno, ali bilo bi pogodno da izgura neko vreme bez nekih izraženih problema u radu osnovnih aplikacija. Vidi se koliko je dugo koristila prethodni telefon 🙂
Koristi supruga 7 meseci Redmi Note 13. Pristojan telefon za ne tako zahtevne korisnike. Ranije je koristila Redmi Note 5+ 5 godina. Tako da joj je ovo bas dobar upgrade. Kaze da baterija izdrzi skoro dva dana. Gledam kamera je ok. Skroz pristojne fotografije. Cak su i nocne upotrebljive. Skoro je dobila azuriranje Hyper OS 2.0.1.0. Radi fluidno uzimajuci u obzir da je to Snapdragon 685. Nije bas brz, ali je najbitnije da je fluidan u radu.

Ja ga koristim oko pola hodine za sve osim igrica (mada na xeu romu) i preporučujem. Baš telefon za prosečnog korisnika.

Kupljen telefon, radi odlično. Kakva je situacija sa novim ažuriranjima? Nisam hteo ništa da diram dok ne proverim.

Upravo mi se skida HyperOS 2 na Redmi Note Pro +
Sa prethodnom verzijom nisam oduševljen, nadam se poboljšanju. Javljam utiske.

Upravo instalirao, u suštini sve isto, možda malo drugačije animacije. Videćemo kakvo će biti trajanje baterije, jer ovo do sad je slabo.

Upravo instalirao, u suštini sve isto, možda malo drugačije animacije. Videćemo kakvo će biti trajanje baterije, jer ovo do sad je slabo.
Upravo sam krenuo da pisem utiske, i slazem se sa tobom.
Na primer ocekivao sam i widget on widget isto da ce da ubace, ali nista od toga.
Bas nista specijalno, ali ne zamerite, ipak sam ljubitelj Huawei i Honor OS.

Vrh Dno